Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8863716 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8863716

Odpowiedzi 37317

B0SSAN0VA

B0SSAN0VA

Użytkownicy
posty26
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam lvl 24, 2H wojownik. Próbuję przejść przez opuszczoną kopalnię do GD zaraz po Jarkendharze.

Za chuja nie mogę przejść przez pełzaczy-wojowników. Nie umierają po kilku zwojach, a toporem biję ich krytami po 40.

Jestem za słaby na ten etap gry, czy jest na nich jakiś sposób?

Miszczep

Miszczep

Użytkownicy
posty27
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Niemy @Loop I inni, mam kolejny problem, po uwarzeniu mikstury nie zwiększa mi się skill z alchemii i przez to nie moge warzyć mikstury na intelekt. Co zrobić?

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam lvl 24, 2H wojownik. Próbuję przejść przez opuszczoną kopalnię do GD zaraz po Jarkendharze.
Po Jarkendarze powinieneś mieć już spokojnie 200 siły, i spokojnie 2h wymaksowane.
Sam jestem w akcie trzecim mam 40 poziom i 270 zręczności.

Jak idziesz pod siłę to :
-zbieraj surowe mięso do robienia ciast (w 3 akcie mam chyba 500+ sztuk, a na jedno ciasto potrzebne jest 50 o ile się nie mylę)
-wykuwanie mieczy podbija siłę
-raz na 10 poziomów możesz u Inosa dostać 10 pkt siły za 100 pkt. karmy
-naucz się robić zupę z żółwia, pięć zup da ci jednorazowy bonus do siły
-siła z tabliczek

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
Kto uczy robić ciasta?

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kto uczy robić ciasta?
Tekla na farmie Onara. Aby pojawiły się u niej opcje dialogowe musisz podejść do pieca który znajduję się w pomieszczeniu po lewej stronie.

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Miszczep
Spróbuj warzyć trudniejsze mikstury.

Miszczep

Miszczep

Użytkownicy
posty27
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Apprentice mam 5 (begginer) w alchemii i nie moge warzyć nic oprób eliksiru i ekstraktu. nawet czystego alkoholu nie moge bo on potrzebuje 10. i nie wiem jak osiągnąć to 75 potrzebne do eliksiru na intelekt

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Apprentice mam 5 (begginer) w alchemii i nie moge warzyć nic oprób eliksiru i ekstraktu. nawet czystego alkoholu nie moge bo on potrzebuje 10. i nie wiem jak osiągnąć to 75 potrzebne do eliksiru na intelekt
Wydaje mi się że czytanie niektórych książek i receptur podbija alchemię.

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Warzysz zwykłe eliksiry na mane/lecznice (te 1) i tak aż dobijesz

Miszczep

Miszczep

Użytkownicy
posty27
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Morty Dawały mi tylko intelekt

@Loop warze je ale skill nie wzrasta

Jeszcze pytanie o ten quest z rannym orkiem przy niklasie, poszedłem tam a on martwy gdzie wziac tego questa na uleczenie go?

marv0oo

marv0oo

Użytkownicy
posty133
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak konsekrować pancerz rycerza w 3 rozdziale?

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jeszcze pytanie o ten quest z rannym orkiem przy niklasie, poszedłem tam a on martwy gdzie wziac tego questa na uleczenie go?
Zwój kupujesz u Salandrila ,ale już chyba trochę za późno.

bols92

bols92

Użytkownicy
posty20
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam teraz pytanie jestem w kopalni orków, wszystkie zadania zaliczone oprócz uwolnienia niewolników ponieważ za cholere nie wiem gdzie można umieścić ten kryształowy kamień co by miał aktywować portal do ucieczki

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
@Morty Dawały mi tylko intelekt

@Loop warze je ale skill nie wzrasta

Próbowałeś gdziekolwiek kiedykolwiek leczyć martwego?  :trollface: :ok:

Zepsułeś no, bo trzeba to zrobić w 1 rozdziale

Problemix

Problemix

Użytkownicy
posty104
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Jak wyłączyć tą pauzę co włącza się automatycznie po minucie jak się nic nie robi? Chciałbym np uprasować coś w czasie gdy mi zregeneruje się wytrzymałość ;).
2.  Grając magiem mam 100 many wyuczonej na poziomie 13 nie chcę dalej rozwijać bo w cholerę trzeba mieć punktów na rozwój run i innych dupereli pod inteligencję, a głupi pasek maga z drugiego aktu wymaga 250 many, premie za jedzonko to raptem 1 many za kazdy rodzaj , coś tu chyba jest nie teges, jak ludziska wbijają tyle many jak już po setce kosztuje ona 3 pkt. za 1 mane ? masakra

Post połączony: 2017-05-15, 20:39
ze 100 many aby dobić do 250 trzeba wydać 500 punktów nauki musiałbym wpakować 25 całych poziomów aby móc nałożyć pasek maga z 2 aktu, wtf

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Escape?
2. Nom, jest nie ten teges, rozwiązanie to: git gud.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Gdzie na pustyni Adanosa znaleść te tabliczki dla Rordiana ? Ponoć na wersji 065 nie dało się znaleść tych tabliczek a jak jest na wersji 066.1?

:D

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Po Jarkendarze powinieneś mieć już spokojnie 200 siły, i spokojnie 2h wymaksowane.
Sam jestem w akcie trzecim mam 40 poziom i 270 zręczności.

Jak idziesz pod siłę to :
-zbieraj surowe mięso do robienia ciast (w 3 akcie mam chyba 500+ sztuk, a na jedno ciasto potrzebne jest 50 o ile się nie mylę)
-wykuwanie mieczy podbija siłę
-raz na 10 poziomów możesz u Inosa dostać 10 pkt siły za 100 pkt. karmy
-naucz się robić zupę z żółwia, pięć zup da ci jednorazowy bonus do siły
-siła z tabliczek

Mam podobny problem i raczej zjedzenie paru zupek z żółwia do 200 siły mi się nie pomoże zbliżyć. Etap gry ten sam poziom ten sam co kolega wyżej. Mięso używałem dotąd do odnawiania wytrzymałości bo było w tym najskuteczniejsze. U Innosa mam 41 karmy więc bonusu nie dostanę ? mam 1H lecz walę krytyki większe od kolegi wyżej mimo to również będę miał tam problem znająć życie. Smoczych Korzeni do tej pory znalazłem 5 więc mogę jedynie zwiększyć dodatkowo siłę o 10 pkt. Może jakieś inne sposoby są ?

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
U Innosa mam 41 karmy więc bonusu nie dostanę ?
- specjalny rum skipa za przyniesienie mu nowej  broni
- +10 do siły za zostanie czeladnikiem Harada
-jak jesteś po Jarkendarze to pewnie masz jakieś dobre amulety, sam używam amuletu Franka
-1000 sztuk złota to 10 karmu u Inosa.
-Zbieraj surowe mięso
-wszystkie jagody jakie znajdziesz
-w forcie paladynów są 2 mikstury do siły,i jeden z nich daje ci +1 do siły,
-inwestuj w alchemię by wykorzystywać mutageny
- mikstura +3 do siły (+4 jeśli masz pref) od Gallahada jako jedna z nagród za listy polecające
-w mieście orków można zdobyć pas + 20 do siły (pierwsza walka będzie męczarnią, jeżeli grasz pod 1h)
No i oczywiście ciasta i wykuwanie mieczy daje bardzo dużo siły.
jak ludziska wbijają tyle many jak już po setce kosztuje ona 3 pkt. za 1 mane ? masakra
-ciasta
-dary od bogów
-ponad 1000 ofiary dla Adanosa daje 6 many
-dawanie Daronowi po 100 sztuk złota też da ci trochę many
-jeden z questów nowicjuszy w bractwie daje +10 do many
-tabliczki, mutageny, potiony
-Gin i Młot Lou dają jednorazową premię do many
Dorzucam staty swoje postaci dla porównania (możecie spokojnie odjąć 20 zręczności)(gram na normalu)
http://imgur.com/a/adKgT

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
U Innosa mam 41 karmy więc bonusu nie dostanę ?
1000 sztuk zota to 10 karmu u Inosa. Na jakim poziomie trudności grasz ?

Na Normalnym zarobiłem po Jarku 36,5k golda z wydobywania złota ale wcześniej to miałem w sakwie po 1,5 - 2,5k golda więc na kupowanie karmy mnie nie było stać. To 10k golda za 10 siły cóż nadal to dobrze nie wygląda. Mam 1h 125/145 więc nawet jak bym wbił siły to brakuje lepszego oręża.

P.S: Ciasto wymaga jabłek czy chleba z tego co widzę a nie mięsa. To chyba o zupach była mowa ?

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

0 użytkowników
Do góry