Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8847261 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8847261

Odpowiedzi 37317

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ciasto z jabłek wymaga jabłek, ciasto z mięsa wymaga mięsa :F

Przy okazji wrzucam statystyki na koniec 1 rozdziału, max jaki mogłem wyciągnąć, zostały jedynie do ubicia 5 trolli i kilka tych mocniejszych szkieletów no i oczywiście zjawy czyli dużo by to nie zmieniło :D . Poziom oczywiście trudny.

Spoiler
Spoiler

@down

Nauczyć się ciasta z jabłek

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

Ale u Thekli miałem tylko opcję nauki Szarlotki nic nie było o cieście z mięsa. Drugi rozdział mam coś trzeba zrobić ?

^^ Jak Ty te 159 siły zrobiłeś

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
A nawet 164 bo jeszcze do Beliara trzeba było się udać z prośbą ;). Siłe z PN bije się tylko do 100, potem się to średnio opłaca. A reszta? Było kilka mikstur, zupki od Thekli, od Niclasa, od kobity Lobarta, +1 za kucie mieczy, za bycie czeladnikiem Harada i potem żmudne pieczenie ciast, do tego +5 z pasa, +2 z pierścienia +3 z amuletu, tabliczki. Wykupiłem u każdego mleko i troche zabawy w piekarza sie opłaca. Szkoda że nie mieli więcej XD

lukee

lukee

Użytkownicy
posty82
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
173 Hp to chyba scierwojad ma Cie na hita : D Ja tam zawsze pakuje w zycie az bedzie po 10 pn, nie ma co sie stresowac i ginac co 5 minut : )

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Najpierw musiałby trafić  :trollface: Jasne że tak i też tak zrobie, wszystko będzie się zgadzać, spokojnie powoli :D

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa

Ale u Thekli miałem tylko opcję nauki Szarlotki nic nie było o cieście z mięsa. Drugi rozdział mam coś trzeba zrobić ?

^^ Jak Ty te 159 siły zrobiłeś

-Szrlotka daje ci +15 do HP, naucz się najpierw szarlotki a potem odblokują ci się pozostałe ciasta przynajmniej tak u mnie było :)
- kowalstwo: za każde 10 mieczy wykutych +1 siła
- 10 siły co 10 poziomów u Innosa i 5 u beliara chociaż tutaj polecam zręczność brać
- Tabliczki i mikstury mozesz spokojnie używać nie wpływają na ilość pn za siłę
- 5 siły dostajesz w 2 rozdziale za pokonanie na pięści przeciwników w karczmie
- resztę pakuj za PN pod koniec 1 rozdziłau miałem około 160 siłki i to jeszcze chomikując cześć bonusów
Smoczy korzeni też można sporo zdobyć w 1 rozdziale :)

A i zapomniałem o bonusie za czeladnika Harada +10 do siły

:D

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@paulpolska Na jakiej wersji returniga grasz i czyim jesteś czeladnikiem? Co do złota:
-Za wynicie wszystkich bandytów i zniesienie ich głów do Andre dostaniesz spokojnie ponad 9000 szyk złota,
-za trofea w obozie myśliwych dostaniesz sporo złota,
-po wbiciu ponad 15 pkt retoryki możesz pożyczyć 1000 sztuk złota od Lehmara,
-jeżeli nie zamierzasz dołączać do Bractwa to warto zrobić ich quest na nowicjusza tylko ze po przyniesieniu towaru do Lariusa otwierasz otrzymany od niego mieszek co psuje misje ale jesteś 1000 sztuk złota do przodu
-wykonanie misji z gildii zabójców to też sporo kasy.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Ponawiam pytanie czy w wersji 066.1 da się zebrać te kamienne tabliczki dla Rordiana w zadaniu Pozostałości dawnej świetności ?

Kiedy matteo uczy 2 poziomu Jubilerstwa?

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Z tym 1 pytaniem to na rosyjskim forum jest napisane, pamiętam że o tym czytałem i chyba nadal trzeba coś kombinować z GVE, ale nie dam sobie ręki uciąć.
3-4 rozdział, jak w danym nic nie uczy, to nauczy w następnym

kurzel131

kurzel131

Użytkownicy
posty205
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

4. Jaskinia z cieniostworami na drodze do magów wody. To ten łuk?
http://oi68.tinypic.com/nvs19g.jpg

5. Tak, zaliczana do głównych. Czyli nekromanta również bo xardas tez siedzi cicho

Można poradzić coś na błąd access volation po wczytaniu save?

https://www.facebook.com/Chronologymu-210309256118451/ Jak ktoś lubi serwer pvp S2 do mu online to może zajrzeć na mój serwer testowy.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa

4. Jaskinia z cieniostworami na drodze do magów wody. To ten łuk?
http://oi68.tinypic.com/nvs19g.jpg

5. Tak, zaliczana do głównych. Czyli nekromanta również bo xardas tez siedzi cicho

Można poradzić coś na błąd access volation po wczytaniu save?

Coś źle zainstalowałeś u mnie acces wywala ale rzadko zazwyczaj przy próbie zapisania w jakimś momencie :) Spytaj w pomocy technicznej

Niemy

Niemy

Użytkownicy
posty477
Propsy50
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
@Morty Dawały mi tylko intelekt

@Loop warze je ale skill nie wzrasta

Jeszcze pytanie o ten quest z rannym orkiem przy niklasie, poszedłem tam a on martwy gdzie wziac tego questa na uleczenie go?
Punkty w alchemii dostajesz po kilku eliksirach, im więcej tym wolniej idzie, za jeden eliksir nie dostaniesz. Co do orka, to idziesz do Salandrila kupić zwój za 500 sztuk złota i wtedy pojawia Ci się dialog z orkiem, musisz to zrobić przed drugim rozdziałem, inaczej umiera, a Ty bardzo dużo stracisz.

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
@paulpolska Na jakiej wersji returniga grasz i czyim jesteś czeladnikiem? Co do złota:
-Za wynicie wszystkich bandytów i zniesienie ich głów do Andre dostaniesz spokojnie ponad 9000 szyk złota,
-za trofea w obozie myśliwych dostaniesz sporo złota,
-po wbiciu ponad 15 pkt retoryki możesz pożyczyć 1000 sztuk złota od Lehmara,
-jeżeli nie zamierzasz dołączać do Bractwa to warto zrobić ich quest na nowicjusza tylko ze po przyniesieniu towaru do Lariusa otwierasz otrzymany od niego mieszek co psuje misje ale jesteś 1000 sztuk złota do przodu
-wykonanie misji z gildii zabójców to też sporo kasy.

Najnowsza wersja jak większość. Czeladnik Harada za kilku bandytów odebrałem nagrody, trofea mam wyuczone wszystkie a Lehmar dawno zaje... Gildia zabójców zostały mi dwa zadania. Dałbym te złoto na karmę ale czy warto ? Do tej pory ciągle złoto wydawałem bo mi brakowało więc boje się by znów mi nie zabrakło. No i gdzie dostanę lepszy oręż ? 1h 125/145 niby dobre ale same wbicie 20-30 siły dużo nie pomoże jak nie przeskocze w broni

kurzel131

kurzel131

Użytkownicy
posty205
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Coś źle zainstalowałeś u mnie acces wywala ale rzadko zazwyczaj przy próbie zapisania w jakimś momencie :) Spytaj w pomocy technicznej

Czegoś brakuje bo nie pojawiają się pierwsze animacje z logiem itd, zrobie reinstall ale w razie czego jestem tylko 1/2h do tyłu

tak wgl jaki jest najlepszy set i broń w grze 2h gniew stwórcy i jakiś płaszczyk opiekuna wzmocniony?

https://www.facebook.com/Chronologymu-210309256118451/ Jak ktoś lubi serwer pvp S2 do mu online to może zajrzeć na mój serwer testowy.

Problemix

Problemix

Użytkownicy
posty104
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
skąd wziąć pióro do pisania zwojów, wiem, że kiedyś miał je ten kolo co maluje mapy w Khorinis ale albo mi ono zniknęło z ekwipunku albo trzeba przyjść do niego o odpowiedniej porze bo ani on ani ja nie mam pióra?

Ok znalazłem, dla tych co by mieli problem, trzeba zagadać z gościem od map w momencie gdy je maluje, jest problem z tym że jak się wejdzie do jego chaty to ludziska i on też wypędzają i nie można od niego kupić nic, ale trzeba po prostu znaleźć odpowiedni kąt stojąc przed wejściem i z nim pogadać, pewnie bug bo dziwne jakby to było zamierzone.

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No i gdzie dostanę lepszy oręż ?
Jeśli jesteś najemnikiem to gadasz z Bennetem o wytwarzaniu broni z rudy, jak jesteś  w gildii złodziei to Ramirez skupuje od ciebie pałasze bandytów po 80złota za sztukę, Xardas skupuje przeklętą broń, Halvar skupuje kosztowności.

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
No i gdzie dostanę lepszy oręż ?
Jeśli jesteś najemnikiem to gadasz z Bennetem o wytwarzaniu broni z rudy, jak jesteś  w gildii złodziei to Ramirez skupuje od ciebie pałasze bandytów po 80złota za sztukę, Xardas skupuje przeklętą broń, Halvar skupuje kosztowności.

Halvor nie skupuje bo zabiłem Canthara (nie wiedziałem, że przywrócili to ze starego ReBalance). Ze 100 razy pisałem w tym wątku, że Ramirez nie chce skupować ode mnie Pałaszów mimo iż należę do gildii a czemu to nie wiem nie ma żadnego dialogu i nikt nie wie dlaczego tak mam ale nie chce pomóc. Tak jak mówiłem nie byłem w GD więc skąd mam magiczną rudę wziąć by wykuć lepszą broń ? Żebym do GD dojść to muszę już teraz być wyposażony w coś lepszego

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Po zostaniu przywódcą gildii zabójców Halvor znów będzie od ciebie skupował kosztowności, kopalnia rudy jest w obozie Dextera, gorzej z przetapianiem(kopania rudy do 50 uczy Snipes).

Miszczep

Miszczep

Użytkownicy
posty27
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Niemy to niestety spieprzyłem sprawę z tym orkiem. Gram magiem wody, bardzo duzo strace?

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Po zostaniu przywódcą gildii zabójców Halvor znów będzie od ciebie skupował kosztowności, kopalnia rudy jest w obozie Dextera, gorzej z przetapianiem(kopania rudy do 50 uczy Snipes).

Kopanie rudy mam już wyuczone do 50 z pierwszego rozdziału i przetapianie też bo od Węża się nauczyłem. A kopalnie rudy strzegą własnie te pełzacze-wojownicy no nie wiem spróbuje jak wyskoczą pojedyńczo jakoś dam radę bo w kanionie dałem radę solo ale było ciężko bo stamina spadała zanim ubiłem. Bardziej to mnie dziwi jak Loop wbił ten 23 lvl w 1 rozdziale. Mam wrażenie że ubiłem wszystko z czym dawałem sobie radę w Khorinis a jeśli nawet nie to jednak sporo wpadło w Jarkendarze nie rozumiem takich dysproporcji. Są tu jakieś tajne expowiska poukrywane o których nie wiem ? (Dolina za farmą Onara z L'hivera oczyszczona poza Trollami rzecz jasna)

0 użytkowników
Do góry