Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8861307 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8861307

Odpowiedzi 37317

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Paulpolska

Nie ma już listu za farmą sekoba o tym że Fernando sprzedaje broń bandytom :) List ma teraz jeden z bandytów w miejscu gdzie trzymają Elvricha

Ehh nie powiedziałem, że go tam znalazłem. Nie wiem gdzie mi wpadł ale tak go się potocznie nazywa z uwagi na pierwotne położenie. Skoro mówię ,że go mam to chyba bez znaczenia prawda ? Elvrich uwolniony i tam też pierścień gildii zamorskiej był. NADAL NIE MOGĘ ANI HANDLOWAĆ Z RAMIREZEM TYMI PAŁASZAMI ANI WYKONAĆ QUEST Z HANDLARZEM BRONIĄ. NIE MA NAWET ŻADNEGO WPISU W DZIENNIKU

Cholera naprawdę nie wiem mam
18 lvl 
640 HP, 310 Wytrzymałości
113 siły broń 110 dmg
67% jednoręcznej
Pancerz najemnika (ten średni)   x4
Jakiś Hełm 15 def + pas najemnika  + 20 def

Mimo uważam całkiem niezłej obrony jak na ten etap rozgrywki po prostu jest w cholere ciężko. Czarne Zębacze dosłownie wbijają się we mnie jak w masło (170 obrażeń) a zwoje gówno pomagają są po prostu za słabe. Cofnąłem się do Khorinis zrobiłem parę zadań wtedy właśnie kupiłem i ulepszyłem średni pancerz oraz nauczyłem się wykuć El Bastardo. Nadal jednak w starciu ze stadem tych zębaczy ginie sromotnie a zawsze są w stadach po 3-4 sztuki. Critical wynosi ledwo 80-95 dmg a każdy ma 600-850 HP. W jaki sposób mogę pozyskać skuteczną broń przeciwko tym przeciwnikom ?

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Twoja taktyka jest dobra ale jak ma się już lepiej rozwiniętą postać. Poza tym w Jarkendarze są grupki po 3 zębacze metoda krok w tył tu w ogóle nie działa bo zawsze jakiś zdąży mnie chapnąć gdy chce zaatakować. Gdyby to miało być takie proste to bym nie pisał tu ;p

- Gdzie znajdę pełzacze do których można swobodnie dojść bez silnych mobów po drodzę ? - Khorinis
- Kiedy rozpoczyna się quest z Handlarzem bronią ? Mam wszystkie znajdźki ale żadnych opcji dialogów u Vatrasa i Martina.
Działa, można lurować każdego moba pojedyńczo  ^^

O kolego taka postać to bardzo słabo jak na 2 rozdział

Swoją drogą jak przeszedleś do 2 rozdziału skoro wymagane jest wkopanie Fernando do dołączenia do kręgu?

Lojras

Lojras

Użytkownicy
posty152
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Paulpolska jaki poziom trudności?

1. Od razu iść na pustynie adanosa czy lepiej trochę pobiegać po górniczej?
2. Czy to bardzo źle jeśli wypiłem wszystkie potki na siłę jakie do tej pory zebrałem żeby zrobić 150 siły?
3. Siła i broń dwuręczna jest po 15 za 5 pn, aktualnie 150 siły i 60% 1h i 2h, co w inwestować? Robić alchemie? Może zręczność? Może nauczyć się walki kuszą? Co radzicie? (Strażnik Świątynny)

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
@Hearthstone
Patrząc w kierunku wejścia do obozu bractwa idziesz w prawo, w kierunku jeziora. Potem skręcasz w lewo, trzymasz się blisko krawędzi, ta tabliczka powinna gdzieś być. nograss nie ma wpływu na takie obiekty. A jak dalej będziesz miał problem ze znalezieniem to nakop magicznej rudy i idź do Riordana żeby nauczył twojego ognika szukać takich rzeczy.

Dobra znalazłem :)

Post połączony: 2017-05-11, 16:45
Paulpolska jaki poziom trudności?

1. Od razu iść na pustynie adanosa czy lepiej trochę pobiegać po górniczej?
2. Czy to bardzo źle jeśli wypiłem wszystkie potki na siłę jakie do tej pory zebrałem żeby zrobić 150 siły?
3. Siła i broń dwuręczna jest po 15 za 5 pn, aktualnie 150 siły i 60% 1h i 2h, co w inwestować? Robić alchemie? Może zręczność? Może nauczyć się walki kuszą? Co radzicie? (Strażnik Świątynny)

1 Z pustynią Adanosa się nie spiesz jest tam wysoki poziom trudności zostaw na 3 albo 4 rozdział
2 Nie używanie bonusów nie wpływa na progi nauki siły
3 Naucz się kowalstwa, górnictwa, topienia rudy , myślistwa no i dalej pakuj w siłę bo to 150 to mało no chyba że grasz na łatwym

:D

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Twoja taktyka jest dobra ale jak ma się już lepiej rozwiniętą postać. Poza tym w Jarkendarze są grupki po 3 zębacze metoda krok w tył tu w ogóle nie działa bo zawsze jakiś zdąży mnie chapnąć gdy chce zaatakować. Gdyby to miało być takie proste to bym nie pisał tu ;p

- Gdzie znajdę pełzacze do których można swobodnie dojść bez silnych mobów po drodzę ? - Khorinis
- Kiedy rozpoczyna się quest z Handlarzem bronią ? Mam wszystkie znajdźki ale żadnych opcji dialogów u Vatrasa i Martina.
Działa, można lurować każdego moba pojedyńczo  ^^

O kolego taka postać to bardzo słabo jak na 2 rozdział

Swoją drogą jak przeszedleś do 2 rozdziału skoro wymagane jest wkopanie Fernando do dołączenia do kręgu?
... u mnie nie działa biegnie zawsze całe stado...

Widocznie nie jest wymagane dołączyłem do kręgu od razu po wykonaniu zadań z zaginionymi ludźmi i po rozmowie z Hagenem był 2 rozdział. A niby dlaczego słaba postać ? Większość tego co daję się wyczyścić wyczyściłem w Khorinis nawet niektóre Cieniostwory. W starym Returnie do Jarka wchodziłem z 12-14 lvl i spokojnie dawałem radę. Tutaj jestem praktycznie na samym starcie Jarka bo robię zadanie dla Franka i mam 18 poziom i drugi z najlepszych pancków na ten etap gry x4 plus najlepszą dostępną broń jednoręczną. Obecnie nie mogę znaleźć młotu adanosa żeby strażników rozklepać.
Poziom trudności: Normalny

P.S: Tzn że w dowolnym momencie można tych tablic się uczyć/jeść ?? ?? Warto się uczyć eliksirów siły itd ? podobno dają po 1 punkcie siły tylko

Lojras

Lojras

Użytkownicy
posty152
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja sam 2 rozdział zacząłem (gram na normalnym) po 20 lvl, byłem mistrzem gildii zabójców, wymordowałem już większość w khorinis, zrobiłem kilka questów dla myśliwych...

A odnośnie mojego 3 pytania... 3. Z myślistwa umiem wszystko (chyba), kowalstwo, górnictwo złota mam na maxa zaś żelazo na 50%, także jakoś leci...

Paul polska jaki pancerz i jaki niby miecz jednoręczny? Młot adanosa jest w jednej z świątyń, ja sam miałem w świątyni na bagnach... Robi się losowo... Na strażniku adanosa miałem z 25-26 level także bardzo mało robisz i zabijasz skoro tak mały level...

Czy jest jakiś sposób ominięcia przejścia z górniczej do khorinis? Ta kopalnia to pieprzony labirynt, udało mi się wejść albo boję się jak to będzie z powrotem na khorinis...

Post połączony: 2017-05-11, 16:49
Paul, mikstura pisze że daje 1 ale daje 2, przynajmniej u mnie.

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
jak ktos gral/gra na wersji 066 to powiedzcie mi ile trzeba miec retoryki zeby ur-thrall pogadal z nami na temat doli cieni/swiatyni sniacego,mam 51(wymagane 50 podobno zeby gadal) i nie wiem jak/czym mam wbijac wiecej albo co robic zeby zaczal mowic

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Karta Graficzna -GTX 970 MSI
Pamięć Ram - 16GB
https://steamcommunity.com/id/templartitan/

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ja na trudnym mam 21 lvl w r1 także chłopaki lepiej sie przylozyć żeby bylo łatwiej, na normalu to w ogóle. Potem sie dziwicie że czarnych zębaczy nie ubijacie. A kamiennych to piką wodnego kręgu

Post połączony: 2017-05-11, 16:56
Ja sam 2 rozdział zacząłem (gram na normalnym) po 20 lvl, byłem mistrzem gildii zabójców, wymordowałem już większość w khorinis, zrobiłem kilka questów dla myśliwych...

A odnośnie mojego 3 pytania... 3. Z myślistwa umiem wszystko (chyba), kowalstwo, górnictwo złota mam na maxa zaś żelazo na 50%, także jakoś leci...

Paul polska jaki pancerz i jaki niby miecz jednoręczny? Młot adanosa jest w jednej z świątyń, ja sam miałem w świątyni na bagnach... Robi się losowo... Na strażniku adanosa miałem z 25-26 level także bardzo mało robisz i zabijasz skoro tak mały level...

Czy jest jakiś sposób ominięcia przejścia z górniczej do khorinis? Ta kopalnia to pieprzony labirynt, udało mi się wejść albo boję się jak to będzie z powrotem na khorinis...

Post połączony: 2017-05-11, 16:49
Paul, mikstura pisze że daje 1 ale daje 2, przynajmniej u mnie.
Możesz sie teleportować przecież.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
jak ktos gral/gra na wersji 066 to powiedzcie mi ile trzeba miec retoryki zeby ur-thrall pogadal z nami na temat doli cieni/swiatyni sniacego,mam 51(wymagane 50 podobno zeby gadal) i nie wiem jak/czym mam wbijac wiecej albo co robic zeby zaczal mowic

Wbij do 60 i wtedy spróbuj możesz na próbach kradzieży nabić retorykę

Post połączony: 2017-05-11, 17:04
Zadanie z węglem od Dobara co konkretnie trzeba zrobić szukać kopalni węgla ?? autotranslate tłumaczy tą misję u mnie kiepsko

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Młot Adanosa z tego co pamiętam jest dopiero po "zabiciu" Kruka w Jarkendarze.

A co do zębaczy - w cholerę zadają, dlatego najlepszy sposób to: kusza + miejsce gdzie nie mogą dojść :).

A ktoś pytał o drewniane golemy - je najlepiej bronią dystansową "bić".

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

A co do zębaczy - w cholerę zadają, dlatego najlepszy sposób to: kusza + miejsce gdzie nie mogą dojść :).

Kusza hmm no spróbuje i o taką pomoc chodziło a nie chwalenie się jak tamci z jakim to lvl weszli do Jarka 2 czy 3 lvl różnicy to nic tu nie zmienia pancerza większego od tego mieć nie będę ani lepszej broni też nie założe bo obecne i tak mają progi na 60-70 siły. Podszkole i kuszę i zobacze. I wracając do wcześniej - można bonusy z tablic używać w dowolnym momencie ?

Harrley

Harrley

Użytkownicy
posty72
Propsy25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@paulpolka
Można, to nie zmieni kosztów PN statystyk (co do many i hp nie jestem pewny, ale ładowanie w to PN to i tak marnotrawstwo powyżej pewnego, dość niskiego, poziomu).

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Kusza hmm no spróbuje i o taką pomoc chodziło a nie chwalenie się jak tamci z jakim to lvl weszli do Jarka 2 czy 3 lvl różnicy to nic tu nie zmienia pancerza większego od tego mieć nie będę ani lepszej broni też nie założe bo obecne i tak mają progi na 60-70 siły. Podszkole i kuszę i zobacze. I wracając do wcześniej - można bonusy z tablic używać w dowolnym momencie ?

Bonusy jakiekolwiek w tym tablice - tak.
Nie chwale się , różnica jest znaczna, w Khorinis można w 1 rozdziale mieć mieć jednoręczny który zadaje 145 obrażen + do tego naostrzony, także nie, nie ma progów na 60-70 siły. Chodzi też o teren który został przeszukany, a Khorinis jest większe tu i tam, ale każdy gra jak chce, nic mi do tego :)

RevanRevan

RevanRevan

Użytkownicy
posty37
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Wyszła 0066 wersja Returninga 2.0, polecam. A pytanie jest takie, czy da się oszczędzić Zabójców Masyafu, w sensie nie zabijać. Jeśli tak to po prosze powiedzieć mi jak :)

Harrley

Harrley

Użytkownicy
posty72
Propsy25
Profesjabrak
  • Użytkownicy

marv0oo

marv0oo

Użytkownicy
posty133
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam ciężką zbroję strażnika i tą z płytek pełzaczy. Opłaca się je ulepszać (i gdzie mogę się nauczyć ulepszania tej z pełzaczy?), czy lepiej czekać na jakąś lepszą? (2 akt, po zrobieniu głównego wątku z jarkendaru).

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
u Engora można kupić za 4k fajną zbroje w GD dla paladyna :)

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Jak wykonać zadanie Dobara z bryłkami węgla?

Lojras

Lojras

Użytkownicy
posty152
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie dostać quest na ulu mulu?

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
u Engora można kupić za 4k fajną zbroje w GD dla paladyna :)

Ooo a jaki to miecz na 145 siły ? o nim nie słyszałem. Gdzie go można zdobyć ? I gdzie można nauczyć się robić bełty ?

0 użytkowników
Do góry