Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8850648 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8850648

Odpowiedzi 37317

paulzz

paulzz

Użytkownicy
posty32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@paulzz

To w którym w końcu rozdziale jesteś 1 czy 2?

By 'pomóc magom wody' musisz zrobić Jarkendar po prostu, jak w oryginale. Możesz tam w ogóle wejść do Jarkendaru czy nie? Należysz do Wodnego Kręgu?

Juz problem z głowy. Musaiem wczesniejszy stan gry niestety wczytac bo cos prawdopodobnie bylo zbugowane. Albo o czyms zapomnialem. Takie pytanie. Kruk mi uciekl w swiatyni, no i teraz mniej przyjemna czesc glownego quest w jarkendarze wiec wrocilem bo chcialem do gorniczej doliny pojsc, a hagen ze jeszcze musze magom wody pomoc. Czy dopiero po zabiciu kruka moge do doliny pojsc ?

Harwing

Harwing

Użytkownicy
posty229
Propsy38
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wie ktoś czy są dwa Kunszty obrony południowców? Ten z opuszczonej wieży Xardasa przeczytałem i się rozpłynął chyba, a potrzebuje teraz do zadania z Hosh-Narem...
A jak nie ma to jest może jakaś opcja odpalenia konsoli by ją przyzwać? Bo ofc konsola jest zablokowana...

Nietonie

Nietonie

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć wszystkim. Mam pytanie co do pradawnych ksiąg (awans na maga ognia). Otóż grając zgodnie z  solucją nie udało mi się odnaleźć ksiąg nr: 3, oraz 2. Co do podpunktu 3 to  zwiedziłem jaskinie na lewo od wyjścia z miasta (tym gdzie jest Mikka), pozbyłem się bandytów i znalazłem jedynie żyłę żelaza.
 24. Pradawne księgi (misja jako Mag Ognia).
1. W latarni morskiej z bandytami.
2. Mała wieża z rannym orkiem, ta za myśliwym Niclasem.
3. W Jaskini pod Khorinis, jak miniesz Mikkę to będziesz musiał zjeść na dół.
4. Jak idziesz do magów wody z Laresem to po lewej stronie, w piramidzie.
5. Jak robisz próbę ognia to w jaskini z Agonem idź w lewo.
Zwój który potrzebujesz znajduje się w kapliczce na farmie Onara.

Fayors

Fayors

Użytkownicy
posty259
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
2.Poszukaj dokładniej. Przedmioty questowe w returningu mają to do siebie, że są bardzo dobrze poukrywane
3. Złe miejsce, chodzi o prawą stronę (Tam gdzie polne bestie, wargi)

Nietonie

Nietonie

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki za odpowiedź, ale mam jeszcze problem z 1. czy  chodzi tu o latarnie z Jack'a ?

TheAlin1213

TheAlin1213

Użytkownicy
posty16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć, mam kilka pytań.

1. Czy jest jakaś możliwość, by móc porozmawiać z Gerbrandem po dołączeniu do gildii? Muszę skończyć zadanie Gallahada, a brak u Gerbranda jakichkolwiek opcji dialogowych.
2. W jaki sposób powiększa się skill w tworzeniu run? Chcę wytworzyć kulę ognia, jednak wymaga ona poziomu 15 tworzenia run (ja mam 5). Tworzenie ognistych pocisków nie dodaje punktów. Natomiast nikt poza Parlanem nie uczy żadnych run.

Cieja

Cieja

Użytkownicy
posty67
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spróbuj tworzenia kamieni runniczych z itemków z kamiennych strażników.

Placek698

Placek698

Użytkownicy
posty65
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam mam pytanie mianowicie mam już 120 reputacji u orków i gdy gadam z ich szefem i mówie mu że chce wejść do świątyni Śniącego to on coś tam mówi a potem Bezi wyskakuje mu że to nie dla niego i on robi takie GRRRR i rozmowa się urywa. Czemu nie mogę popchać tej rozmowy dalej?

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mam teraz 60 punktów siły i nie mogę dalej tego rozwinąć...
Od czego zależy to kiedy będę mógł ulepszyć statystyki?(podejrzewam że od tych calych "osiagniec" ale chcialbym sie upewnic)

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Ulepszaj po 1 punkcie, aż nie zwiększy się koszt nauki.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Nietonie

Nietonie

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wybaczcie upierdliwość,ale w dalszym ciągu mam problem z księgami. Nie mogę znaleźć nr 3. Znalazłem jaskinię przed którą jest cieniostwór, w środku kilka goblinów,duch oraz ogr z 4k  HP (WTF!!!) . Pytanie brzmi czy to jest ta jaskinia i jeżeli tak to gdzie dokładnie leży owa księga (tylko nie mówcie że przy ogrze...)

Fayors

Fayors

Użytkownicy
posty259
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Najpierw sprawdź CAŁĄ jaskinię, potem zadawaj pytanie :)

Nietonie

Nietonie

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Problem w tym że póki co dostałem się tam pod postacią wilka,no ale dobra masz rację. Jak wróci mi ochota na odrobinę sadystycznie dokoksowanego moda to wybiorę się do tej jaskini. Czyli za jakieś 120 lat.

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Kto może nauczyc otwierania zamkow poza cassia?
Nie chce dolaczac do gildii zlodziei a torben mowi ze nie wie czy moze mi ufac(dostalem sie juz do górnego miasta)

Czy to zadanie bezsennosc wino nie znika z dziennika?Zabilem tego orka przed ktorym uciekl bartok ale nie mam zadnych opcji dialogowych w rozmowie z farmerem.

Pawlik

Pawlik

Użytkownicy
posty12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czyim zostać czeladnikiem jako mag ognia?

N0N4M3

N0N4M3

Użytkownicy
posty208
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Pawlik  Constantina najlepiej

Pytanie ludzie co trzeba zrobić w questcie Jasper Boring czy jakoś tak !?!?!?!?!?!?!?!!?!?!?!?

Nie moge zapłacić Charlot czy jak ona ma 100 pln :D

starcd78

starcd78

Użytkownicy
LUJ
posty99
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • LUJ
Gram na poziomie hard, jestem na etapie rozmowy z mistrzami i ciągle ta wytrzymałość... Da się ją jakoś zwiększyć lub przyśpieszyć jej regeneracje? W zwarciu się grać przez to nie da :/

Keep calm and kill all ~~ Gorn

Fayors

Fayors

Użytkownicy
posty259
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@starcd78 Jej reneracji możesz nauczyć się od Vatrasa, ale to dopiero w 2 rozdziale, będziesz potrzebował 20 PN i ok. 5000 sztuk złota

paulzz

paulzz

Użytkownicy
posty32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hej wszystkim mam pytanie. Jak przetopic grudki zlota na sztaby a nastepnie na pieniadze ? Nauczylem sie umiejetnosci przetapiania i kiedy staram sie uzyc paleniska pisze ze nie mam odpowiedniego przedmiotu. Ze sztabek na hajs sie zamienia przy pomocy tego stolu w jarkendarze tak ?

Albo innaczej, jakiego przedmiotu potrzebuje zeby moc uzywac pieca i przetopic na sztabki. Czy robi sie to w inny sposob ?

Sensoy

Sensoy

Użytkownicy
posty143
Propsy29
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@xendix
Tam jest jeszcze jeden ork i to jego musisz zabić.
@N0N4M3
Musisz iść do Charlotte najlepiej rano i zagadać.
@paulzz
Aby użyć paleniska potrzebujesz szczypiec. Ma je kilku kowali. Możesz kupić u Huno. Potem podchodzisz do paleniska bierzesz "melting gold nuggets" i robisz sobie sztabki. Potem idziesz do tego stołu obok Crimsona i robisz sobie monety.

Ukończone Modyfikacje:
Gothic 1
Zagadka Bagiennego Ziela                               
Świat Skazańców
Edycja Rozszerzona 1.4.5 i 1.4.8
Ciemności Gordotha
Czas Zapłaty 1.5
Gothic 2
TheReturning 2.0 (0062) i (0066.1)
L'hiver Edition 0.9.3 i 1.1 PL
Złote Wrota
Bandyci