Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8852526 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8852526

Odpowiedzi 37317

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@paulzz
1. Masz za mało zręczności.
2. Za to 'kupuje' się bonusy do statystyk co 10 poziomów.
3. A odniosłeś ornamenty i zrobiłeś quest z handlarzem bronią?

Jakie ornamenty i jaki quest z handlarzem bronia ?
Saturas i Nefarius zlecają znalezienie ornamentów i połączenie ich. Po tym Hagen zacznie 2 rozdział.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Artex1988

Artex1988

Użytkownicy
posty40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mial ktos z was taki problem? W jaskini w lokacji las assasynow po przeplynieciu pod woda nie da sie z niej wyjsc bezi wciaz plywa nie chce wyjsc na lad?

Harwing

Harwing

Użytkownicy
posty229
Propsy38
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wie ktoś może czemu nie działa światło na tego golema w zadaniu z Nekronomikonem? Mam wpis w dzienniku i tyle.

Sensoy

Sensoy

Użytkownicy
posty143
Propsy29
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Artex1988
Da się. Musisz popróbować też tak miałem.
@Harwing
Musisz mieć zwój który ma Ingmar. Wystarczy go ukraść. Potrzeba 150+ zręki

Ukończone Modyfikacje:
Gothic 1
Zagadka Bagiennego Ziela                               
Świat Skazańców
Edycja Rozszerzona 1.4.5 i 1.4.8
Ciemności Gordotha
Czas Zapłaty 1.5
Gothic 2
TheReturning 2.0 (0062) i (0066.1)
L'hiver Edition 0.9.3 i 1.1 PL
Złote Wrota
Bandyci

Artex1988

Artex1988

Użytkownicy
posty40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzieki Sensoy udalo sie wpicie mikstury bezi sam wszedl na lad.

Avasis

Avasis

Użytkownicy
posty21
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@paulzz

Jakie ornamenty? Jaka broń?
Nie grałeś nigdy wcześniej w czystego Gothica 2 z Nocą Kruka i postanowiłeś przejść ją z największym i chyba najbardziej zabugowanym modem jaki istnieje? Powiem ci że będziesz miał wiele, wiele problemów w tej grze.
Sama noc kurka jest bardzo nieoczywista w kwestii ścieżki fabularnej a co dopiero returning gdzie dużo rzeczy trzeba się domyslać.

Siemka mam pytanie. Chcę zostać nowicjuszem ognia. Przeszedłem wszystkie misje i nadal nie mam zbroi adepta :( a Parlan nie chce wpuścić mnie do biblioteki. Co robić?

Szatę zdobywasz wykonując questa od Parlana/ Goraxa który polega na zakupie tkaniny na szaty od Erola wiedziałbyś jakbyś to przeczytał w dialogu albo w dzienniku. Czemu nie chce cię wpuścić? Poza questem z szatą nie ma żadnych nowych które blokowały by twój wstęp do biblioteki, przypuszczam że nie wykonałeś questa z czyszczeniem komnat bo w returningu trzeba jedną z komnatę maga samemu miotłą przejechać.

paulzz

paulzz

Użytkownicy
posty32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@paulzz

Jakie ornamenty? Jaka broń?
Nie grałeś nigdy wcześniej w czystego Gothica 2 z Nocą Kruka i postanowiłeś przejść ją z największym i chyba najbardziej zabugowanym modem jaki istnieje? Powiem ci że będziesz miał wiele, wiele problemów w tej grze.
Sama noc kurka jest bardzo nieoczywista w kwestii ścieżki fabularnej a co dopiero returning gdzie dużo rzeczy trzeba się domyslać.

Siemka mam pytanie. Chcę zostać nowicjuszem ognia. Przeszedłem wszystkie misje i nadal nie mam zbroi adepta :( a Parlan nie chce wpuścić mnie do biblioteki. Co robić?

Szatę zdobywasz wykonując questa od Parlana/ Goraxa który polega na zakupie tkaniny na szaty od Erola wiedziałbyś jakbyś to przeczytał w dialogu albo w dzienniku. Czemu nie chce cię wpuścić? Poza questem z szatą nie ma żadnych nowych które blokowały by twój wstęp do biblioteki, przypuszczam że nie wykonałeś questa z czyszczeniem komnat bo w returningu trzeba jedną z komnatę maga samemu miotłą przejechać.

Gralem w gorhica 2 z noca kruka kiedys i to ukonczylem z 8 razy tylko bardzo dawno.
Nie moge ukonczyc questa Handlarze bronia poniewaz mimo ze mam bronie z napisem f oraz list z bandytow nie otwiera mi sie zadna opcja dialogowa z martinem oraz vatrasem.
Oraz mam nadal quest dissapered, mimo ze where are the missing peaople wykonalem. Czego mi brakuje w tych dwoch przypadkach ?

Szpyciu

Szpyciu

Użytkownicy
posty50
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@paulzz Bodajze brakuje ci pierscienia gildi araxox (nie pamietam gdzie go zdobyc) i idz pogadac z fernando zeby sie wygadal ze sprzedaje bron.

paulzz

paulzz

Użytkownicy
posty32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@paulzz Bodajze brakuje ci pierscienia gildi araxox (nie pamietam gdzie go zdobyc) i idz pogadac z fernando zeby sie wygadal ze sprzedaje bron.

Juz Skonczylem ten quest. Mialem go zbugowanego musialem wczytac wczesniejszy zapis...

Nic ten quest nie dal. Jak mam zbierac ornamenty jak jeszczen ie naleze do magow wody i nie mam tego questa poniewaz ciagle hagen mi mowi zebym im pomogl z tymi zaginionymi osobami.
Mam nadal aktywny quest "dissapered" mimo ze skonczylem "where are the missing peaople".
Kurde ktos ma jakies propozycje ????

Szpyciu

Szpyciu

Użytkownicy
posty50
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@paulzz pogadaj z Saturasem o dołaczeniu do kregu, on wysle cie po list do vatrasa, odnosisz list gadasz z typem od teleportu i wchodzisz do jarka, robisz watek kruka i wtedy dopiero gadasz z hagenem

paulzz

paulzz

Użytkownicy
posty32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@paulzz pogadaj z Saturasem o dołaczeniu do kregu, on wysle cie po list do vatrasa, odnosisz list gadasz z typem od teleportu i wchodzisz do jarka, robisz watek kruka i wtedy dopiero gadasz z hagenem

Ale przypadkiem czy nie powinnen mnie tam zaprowadzic kolega lares ? Tylko ze on placze ze nie moze stanowiska opuscic , i nie mam pierscienia zeby znalezc mu zastepstwo. Czy mam sie udac sam do saturasa mimo ze zadnego questu nie mam i nie naleze do magow wody ?( bo nie mialem tego jeszcze w karczmie oficjalnego)

Szpyciu

Szpyciu

Użytkownicy
posty50
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@paulzz jezeli wyczerpiesz wszystkie mozliwe opcje dialogowe z laresem dostaniesz questa relief for lares gdzie musisz isc pogadaac z typem na rynku (muszisz miec zalozony pierscienien laresa) mowisz ze znalazlem zastepstwo na niego i wtedy mozesz isc z nim do saturasa

paulzz

paulzz

Użytkownicy
posty32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@paulzz jezeli wyczerpiesz wszystkie mozliwe opcje dialogowe z laresem dostaniesz questa relief for lares gdzie musisz isc pogadaac z typem na rynku (muszisz miec zalozony pierscienien laresa) mowisz ze znalazlem zastepstwo na niego i wtedy mozesz isc z nim do saturasa

Wyczerpalem i nic nie mam.
+ musze byc w drugim rozdziale zeby dolaczyc do magow wody, oraz zebym dostal list od vatrasa do saturasa.
A nie mgoe byc w drugim rozdziale bo hagen mi pierdzieli ze musze pomoc magom wody. Co to do jasnej ma byc ?
Ktos jakas propozycje ma ?

Harwing

Harwing

Użytkownicy
posty229
Propsy38
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dlaczego nie mogę podpalić magazynu paladynów? Klikam i nic...

Post połączony: 2017-03-09, 23:06
Wyjaśnione... musiałem użyć pochodni na numbie 9 a nie tej zwykłej

Maravel

Maravel

Użytkownicy
posty123
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam kilka pytań.

- Zabiłem smoka bagiennego, wziąłem z jego truchła klucz, ale nie mogę tej skrzyni otworzyć. To bug, czy jak?
- Zdobędę gdzieś w 4 rozdziale lepszy mieć jednoręczny niż ten z rudy z 3 rozdziału?
- Muszę ukonczyć wątek z krukiem żeby grę przejść? Nie mam ni cholery chęci na tą pustynie :s
- Jakieś rady co do walk ze smokami? Z bagiennym walczyłem jakieś 20 minut, to co to będzie z lodowym D:

Z góry dzięki ;)

"Zatrute strzały trzymają kołczany z nami jest bóg Khorne,
zdobyczne buzdygany, blisko trzymamy jak łuk Thorgal,
a w kaftanach długie noże co głoszą cicho pieśń,
a swą klingą wbitą w pierś, niosą cicho śmierć."

paulzz

paulzz

Użytkownicy
posty32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
w którym miejscu mozna sie nauczyc wydobywania zlota na 100 % bo niewiem czy sie udac do gorniczej doliny czy jarkandaru ?

Maravel

Maravel

Użytkownicy
posty123
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
w którym miejscu mozna sie nauczyc wydobywania zlota na 100 % bo niewiem czy sie udac do gorniczej doliny czy jarkandaru ?

W Jarkendarze u jednego z kopaczy w obozie bandytów (nie pamiętam jak się On nazywał)

"Zatrute strzały trzymają kołczany z nami jest bóg Khorne,
zdobyczne buzdygany, blisko trzymamy jak łuk Thorgal,
a w kaftanach długie noże co głoszą cicho pieśń,
a swą klingą wbitą w pierś, niosą cicho śmierć."

Avasis

Avasis

Użytkownicy
posty21
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Wyczerpalem i nic nie mam.
+ musze byc w drugim rozdziale zeby dolaczyc do magow wody, oraz zebym dostal list od vatrasa do saturasa.
A nie mgoe byc w drugim rozdziale bo hagen mi pierdzieli ze musze pomoc magom wody. Co to do jasnej ma byc ?
Ktos jakas propozycje ma ?

Od czego tu zacząć...
Jeśli wpuścili cię do Hagena i pogadałeś z nim oznacza to że rozpocząłeś już drugi rozdział.
Wszystkie ornamenty można zdobyć w pierwszym rozdziale. Ornament który wcześniej był w rekach hagena posiada paladyn Lotar w górnym mieście.
W returningu można dołączyć do wodnego kręgu nie rozmawiając z hagenem(aby zostać magiem wody) poprzez wykonanie questów z ludźmi(zabicie dextera i przeczytanie listu), wsypanie fernanda oraz znalezienie wszystkich ornamentów.
Jeśli nie masz pierścienia laresa musisz niestety spojrzeć na kody na rosyjskim forum odpalic konsole i go sobie przywołać. I tak byś musiał jeśli chcesz przejść grę bo młot Adanosa się nie pojawia na wersji 0.65 a jest wymagany

Sensoy

Sensoy

Użytkownicy
posty143
Propsy29
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Maravel
1.Nie to nie bug. Aby otworzyć tę skrzynie musisz mieć zadanie od Cassi na zdobycie skarbów smoków. Potrzeba 200+ zręki aby go dostać.
2.A może jednoręczny z rudy z 4. rozdziału? :D
3.Nie musisz zabijać Kruka, ale będziesz potrzebował wejścia na pustynię w późniejszych etapach gry. Więc i tak będziesz musiał tam iść.
4.Musisz stanąć w odpowiedniej odległości. Tak abyś mógł nawalać smoka a on może nawalać cię tylko kulkami ognia. Ja tak rozwaliłem smoki.

Ukończone Modyfikacje:
Gothic 1
Zagadka Bagiennego Ziela                               
Świat Skazańców
Edycja Rozszerzona 1.4.5 i 1.4.8
Ciemności Gordotha
Czas Zapłaty 1.5
Gothic 2
TheReturning 2.0 (0062) i (0066.1)
L'hiver Edition 0.9.3 i 1.1 PL
Złote Wrota
Bandyci

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@paulzz

To w którym w końcu rozdziale jesteś 1 czy 2?

By 'pomóc magom wody' musisz zrobić Jarkendar po prostu, jak w oryginale. Możesz tam w ogóle wejść do Jarkendaru czy nie? Należysz do Wodnego Kręgu?

0 użytkowników
Do góry