Są jakieś fajne łuki albo 1h na zrecznosc do zdobycia w 1 rozdziale? I jakie mozna przyniesc falkowi specjalne trofeum?
Tak, ognisty łuk z (niestety) limitowaną ilością strzał. Znajduje się on w jaskini z, uwaga, trzema cieniostworami. Jest to jaskinia pod mostem prowadzącym do wykopalisk magów wody. Łatwo poznać, dużo czaszek i chyba dwa topielce przed wejściem do jaskini.
Pytanie. Żeby zabić upiory to potrzeba srebrny miecz? A tutaj chodzi o konkretny miecz czy miecz tego rodzaju?
Tak, albo srebro albo magia. Nic innego nie wchodzi w grę. Osobiście polecam magię - inaczej jest ryzyko (zawału xD), że zostaniesz "zaspamowany" trzymanym przez niego mieczem, a sam jest piekielnie trudny do trafienia bronią białą z powodu szybkich uników i swojego lewitowania.
Jako, że nie daje sobie rady z ognistym golemem na pustyni, postanowiłem wrócić do Khorinis i wybrać się do Doliny. Pytania moje są następujące:
- gdzie szukać człowieka, który ma pierścień? Chodzi mi o ten pierścień ze świątyni Beliara, co Xardas nam zleca. Każe iść do miasta i szukać jakiegoś gościa z pierścieniem
- Jak każdy zapewne wie, obok Martwej Harpii jest teleport. Obok tego teleportu jest jaskinia z zamkniętym wejściem. Jak odblokować to wejście?
- Na Inubisa działa śmierć ożywieńców? Bo nie wiem czy opłaca mi się tam wybierać.
1. I bardzo dobrze. Podekspisz, znajdziesz kilka potężnych artefaktów, podbudujesz sobie postać i zrobisz drugie podejście.
2. Jeśli chodzi o te drewniane drzwi, to względem podstawki nic się nie zmieniło - klucz do tych drzwi, za którymi jest teleport z zadania Merdariona dostajesz od karczmarza Orlana. Jeśli jednak chodzi ci o te, w których są szkielety i duch, to zadanie dostaje się w 3/4 bądź 5 rozdziale i polega na zażegnaniu zagrożenia ze strony wkurwionych paladynów-ożywieńców, a klucz dostaniesz bodajże od Hagena.
3. Raczej tak, ale tak jak pisałem - jeśli nie masz klucza od Hagena nie otworzysz grobowca przy farmie Onara.