Pytanie mam. Czy jest sens budowania takiego full czystego maga w Returningu? Praktycznie jak największe unikanie tracenia punktów nauki na umiejętności walki bronią, siłę, zręczność itd, tylko same magiczne cechy?
Czy mimo wszystko opłaca się w jakiś sposób rozwijać te bardziej bojowe staty?
Pytam o Maga Wody / Maga Ognia.
Jeżeli chodzi o komentarz z mojej strony - ja gram Magiem Wody na poziomie normalnym gdzie masz 20 pn/poziom. Osobiście na początku polecam budowę pod zręczność (do 60 + ekwipunek od złodziei) lub do 80. Oraz w międzyczasie rozwinięcie broni 2h do conajmniej 60%. Przy 80 zręczności u Erola dostaniesz wspaniałą kosę posiadającą 110 obrażeń.
Pozatym trzeba koniecznie wyuczyć się zdolności myśliwskich, a wszelkie zdolności magiczne (kręgi magii, tworzenie run, alchemia, języki starożytnych) rozwijamy sobie dopiero po zostaniu nowicjuszem w gildii magicznej. Do kostura pierwszego stopnia (po zostaniu magiem) o ile się orientuje warto też siłę rozwinąć do conajmniej 50.
Musisz także pamiętać o zainwestowaniu we wszelkie wydobycia złóż minerałów, wytapanie sztabek no i trochę kowalstwa.
Manę oczywiście również rozwijasz do minimum 100.