Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8861097 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8861097

Odpowiedzi 37317

Nubuku

Nubuku

Użytkownicy
posty99
Propsy4
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Jakbym chciał wojownikiem czy łucznikiem grać to izi ale magiem to troche trudniej, a jak mi Cassia wyskoczyła z tym, że nie przyjmie mnie bo jestem Nekro to mi sie smutno zrobiło :D

Ps. Jak sie ma nauka broni jednoręcznej do walki kosturem? Bo zdaje się, że kostury mają w opisie 2h ale animacja 1h i troszke mnie to zdziwiło:|

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
Pany gdzie są kamienie druidów w gd?

Jeszcze  dostaniesz za swoje Bękarcie

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dla was wszystkich polecam na najnowszej wersji wykonać wszystkie zadania związane z gildią zabójców w 1 rozdziale PRZED wstąpieniem do jakiejkolwiek formacji. Jest to możliwe i całkiem easy. Wystarczy nabić kasę i kupić zwój deszcz ognia w ostatniej bitwie spalić wszystkich przy farmie onara w wątku zabójców. Tak samo polecam zostanie członkiem gildii złodziei PRZED wstąpieniem do jakiejkolwiek głównej gidlii bo później wychodzą różne śmieszki jak np. nekro nie mogący zostać złodziejem (wtf). Za spalenie wszystkich przeciwników w ostatniej misji wątku zabójców maksymalna nagroda od Asmala to 5,000 szt złota.

Vezonee

Vezonee

Użytkownicy
posty3
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Moglbym dostac porady dotyczace walki dwiema broniami? Mianowicie czy jest w ogole oplacalne w porownaniu do jedno i dwu recznego stylu. I  jesli sie nastawiam od poczatku gry na dual , to czy bede musial wbic przynajmniej 30% jednorecznej zeby dac sobie rade z przeciwnikami zanim sie naucze duala, czy mozna sie go nauczyc jakos na poczatku gry?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nie nastawiaj się na dual, nie jest opłacalny.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

JustNatex

JustNatex

Użytkownicy
posty73
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam wszystkich, zamierzam podejść drugi raz do Returna lecz tym razem będę podążać ścieżką magii, więc tutaj pojawiają się pytania. Grał ktoś magiem wody i ukończył grę? Macie jakieś porady co do gry powyższym magiem? Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź! :-)

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
@JustNatex
Ja właśnie zaczęłem rozgrywkę i mam 7 poziom i zamierzam iść w drogę maga wody :D jeden z forumowiczów podpowiedział mi, by ukraść kostur z szopy u Lobarta, poduczyć się zręczności do 40 i broni 2h conajmniej do 30%, zostać czeladnikiem Constantino i zdolności magicznych oraz alchemii uczyć się dopiero po zostaniu nowicjuszem, nie wcześniej.

Takie pytanko z mojej strony - opłaca się uczyć staminy czy można ją od początku w jakiś inny sposób zwiększać?

JustNatex

JustNatex

Użytkownicy
posty73
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jakbyś miał czas i chęci, to gdy dowiesz się czegoś ciekawego na temat maga wody, to z chęcią przyjmę jakieś informację na skrzynkę prywatną, dzięki! :)

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
@JustNatex
Ja właśnie zaczęłem rozgrywkę i mam 7 poziom i zamierzam iść w drogę maga wody :D jeden z forumowiczów podpowiedział mi, by ukraść kostur z szopy u Lobarta, poduczyć się zręczności do 40 i broni 2h conajmniej do 30%, zostać czeladnikiem Constantino i zdolności magicznych oraz alchemii uczyć się dopiero po zostaniu nowicjuszem, nie wcześniej.

Takie pytanko z mojej strony - opłaca się uczyć staminy czy można ją od początku w jakiś inny sposób zwiększać?

Jak grasz na łatwym poziomie trudności to spokojnie dobij sobie do 60% broni dwuręcznej, i wykonaj wszystkie zadania od A do Z a potem zostań nowicjuszem wody, ja dzięki temu wbiłem koło 30 levela w 1 rozdziale :D Rób misje dla każdej gildii na przykład najemników, a ostatecznie zostań nowicjuszem wody :p

Post połączony: 2016-10-12, 18:23
Jest gdzieś link do patcha, który zmienia textury R 2.0 na gothicowe?

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
@JustNatex

Jak grasz na łatwym poziomie trudności to spokojnie dobij sobie do 60% broni dwuręcznej, i wykonaj wszystkie zadania od A do Z a potem zostań nowicjuszem wody, ja dzięki temu wbiłem koło 30 levela w 1 rozdziale :D Rób misje dla każdej gildii na przykład najemników, a ostatecznie zostań nowicjuszem wody :p

Czytałem, że poziom łatwy jest straszliwie łatwy, więc odrazu przeszedłem do normalnego. Właśnie mam zamiar zrobić jak najwięcej questów w 1R, a postać rozwijam w ten sposób, że dałem zręczności do 40 pkt, wbijam do mistrza 2h i w między czasie będę zdobywał umiejętności oprawiania zwierząt i pakował w mane :)

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Poziom łatwy jest łatwiejszy niż oryginalny gothic 2 nk w moim odczuciu.

Siłe możesz rozważyć JEŚLI planujesz iść do Pustyni Adanosa w 2 rozdziale. Będzie ciężko zabić np. ognistego golema avatara innosa.

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
Ej no dajcie znać gdzie sa te kamienie druidów w gd ..
I jak przeprowadzić prawidłowo watek z loa, czeka na mnie w latarni na gorze i kazda opcja jest ze idzie sobie z tamtad... która jest najlepsza?

Jeszcze  dostaniesz za swoje Bękarcie

Nubuku

Nubuku

Użytkownicy
posty99
Propsy4
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Jesli przespales sie z Nadja wczesniej to Ona bedzie miala na Cb wywalone :v

Malixer

Malixer

Użytkownicy
posty12
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W co rozdawać punkty nauki na początku gdy chcę grać nekromantą?

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zrecznosc bo przyda sie do akrobatyki, sile sobie odpusc a alchemie cisnij po zostaniu nowicjuszem ciemnosci. W ogole gdzie podzial sie moj post o poczatkach Maga wody? @Simen

W ogole nie wiedzialem, ze trzymajac pochodnie i miecz w lapie mozna podpalac przeciwnikow, lols za to +. I ze pochodnia z lapy nie wypada podczas biegu z mieczem.

Nubuku

Nubuku

Użytkownicy
posty99
Propsy4
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
W co rozdawać punkty nauki na początku gdy chcę grać nekromantą?

Do Akrobatyki potrzeba 60 pkt wiec na poczatek tyle potrzebujesz:p  po zostaniu zlodziejem Ramirez pokaze Ci jak kuc szpady np druga wynaga 45 zr a ma 70 dmg wiec :) z pancerzem jak masz problem postaraj sie dolaczyc do mysliwych, jak przyniesiesz Falkowi trofeum z wilka kolo slonecznego kregu nauczy cie wytwarzania dosyc fajnego pancerza;]

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja bym olal kucie szpad bo do tego potrzebne jest bron1h, a magiem to lepiej bic z 2h. Lepiej na poczatku isc wytyczona scisle sciezka by potem miec easy. Pamietajcie tez ze nekromanta wymaga w chuj PN zeby wyuczyc sie wszystkich nekromanckich umejek.

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
A jak się używa pochodni? Bo klikam LPM na pochodnie i to nic nie daje.

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy

michalqq1

michalqq1

Użytkownicy
posty80
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ktoś pytał o grę magiem wody. Sam jestem nim już w trakcie 3 rozdziału więc mogę napisać parę porad.
- codzienna modlitwa do Innosa (można do posążka, który masz w ekwipunku) i Beliara. Po osiągnięciu odpowiedniej karmy będzie można brać od nich bonusy. Dla nas istotny będzie bonus inteligencji - 50 karmy = 5 inteligencji.
- nauka alchemii po zostaniu nowicjuszem
- szata maga wody przywraca manę, gdy otrzymasz obrażenia
- koniecznie przeczytaj pamiętnik Vatrasa, opisane jest w nim posługiwanie runą którą dostaniemy jako nowicjusz wody
- dla maga inteligencja > mana. Przy 200 inteligencji Bryła lodu (krąg 3) zadaje ponad 100 obrażeń na sekundę (trwa 19 sek)
- Inteligencja zwiększa obrażenia czaru o połowę swojej wartości + procentowy przelicznik znajdujący się przy jej wartości
- wszystkie książki, które przeczytałeś,przeczytaj jeszcze raz po zostaniu nowicjuszem wody.
- w jaskini z bosem golemów znajdujemy szafir potrzebny do zrobienia pierścienia zwiększającego manę i inteligencję.
Wszystkie moje porady dotyczą poziomu trudnego, na którym gram. Na innym poziomie trudności te rzeczy mogą się różnić.

0 użytkowników
Do góry