Ktoś pytał o grę magiem wody. Sam jestem nim już w trakcie 3 rozdziału więc mogę napisać parę porad.
- codzienna modlitwa do Innosa (można do posążka, który masz w ekwipunku) i Beliara. Po osiągnięciu odpowiedniej karmy będzie można brać od nich bonusy. Dla nas istotny będzie bonus inteligencji - 50 karmy = 5 inteligencji.
- nauka alchemii po zostaniu nowicjuszem
- szata maga wody przywraca manę, gdy otrzymasz obrażenia
- koniecznie przeczytaj pamiętnik Vatrasa, opisane jest w nim posługiwanie runą którą dostaniemy jako nowicjusz wody
- dla maga inteligencja > mana. Przy 200 inteligencji Bryła lodu (krąg 3) zadaje ponad 100 obrażeń na sekundę (trwa 19 sek)
- Inteligencja zwiększa obrażenia czaru o połowę swojej wartości + procentowy przelicznik znajdujący się przy jej wartości
- wszystkie książki, które przeczytałeś,przeczytaj jeszcze raz po zostaniu nowicjuszem wody.
- w jaskini z bosem golemów znajdujemy szafir potrzebny do zrobienia pierścienia zwiększającego manę i inteligencję.
Wszystkie moje porady dotyczą poziomu trudnego, na którym gram. Na innym poziomie trudności te rzeczy mogą się różnić.