@GersardFAKTYCZNIE, kurwa, właśnie coś sobie przypomniałem. Tak jak pisałeś wyżej, dobrze, że to zauważyłeś xD. Nie wykonasz tego zadania w 5 rozdziale. Wtedy przecież Xardas spierdala z Khorinis, a jest on (dialog z Xardasem, po pogadaniu z Pyrokarem "pojawia" Xardasowe niezbędne notatki do przeczytania na stole na samej górze Xardasowej wieży) NIEZBĘDNY do kontynuowania tej/tych misji. Ogólnie, bez pierdolenia, jest to tak :
1. Pulpit za Talamonem.
2. Dwie opcje dialogowe u Pyrokara.
3. Pogadania "bezwpisododziennikowa" z Xardasem. Po tej pogadance pojawiają się notatki w wieży Xardasa w Khorinis, które trzeba przeczytać i znowu pogadać z Xardasem.
Upierdoliłeś na punkcie 3 i już tego nie ogarniesz. Chyba, że ... jest pewien sposób. Wymaga ściągnięcia konsoli hackera made by
@chicken http://themodders.org/index.php?topic=24674.0, włączasz ją INSERT, wyłączasz HOME. Włączasz ją (jak ją uruchomić masz opisane, jak nie będziesz wiedział, napisz tutaj) wpisujesz GOTO WAYPOINT TOT, przenosi cię do lokacji gdzie na piąty rozdział "znikł" Xardas. Gadasz z nim o wszystkim, dajesz GOTO WAYPOINT XARDAS, wyrzuca cię przy jego wieży, walisz po notatki, czytasz je, znowu GOTO WAYPOINT TOT, znowu gadu gadu z Xardasem i wszystko powinno być dobrze.
Kurwa, ale ja jestem zajebisty xD.
Edit: Jednak nie jestem. Kurwa jaki debilizm odjebałem, przecież u ciebie ten sposób nie zadziała, bo problem tkwi właśnie w ROZPOCZĘCIU tej misji, a tego (w przeciwieństwie do konsoli Elder Scrollsowej xD) nie zaczniesz konsolą. Wiem, zjebałem, przepraszam. Wychłostam się za to jak w Imieniu Róży.