Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8863491 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8863491

Odpowiedzi 37317

Roxell

Roxell

Użytkownicy
posty67
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie znajdę drugiego Chromanina?

Gersard

Gersard

Użytkownicy
posty14
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wykonalem wkoncu watek asasynow,jestem obecnie w piatym rozdziale i chcialem wykonac a raczej zaczac misje ultimated power i wyprawa magow ognia lecz przeczytalem kazda ksiazke w klasztorze i nie ma zadnego wpisu Pyrcio tez nic nie mowi, a Hokurn rowniez nic nie ma do powiedzenia..to jakis bug czy trzeba to bylo zaczac w pierwszym rozdziale czy ja cos na chuja robie?prosze o pomoc

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
To będzie właśnie to:
(...)ja cos na chuja robie(...)
Książka jaką masz przeczytać znajduje się w pokoju pilnowanym przez Talamona. Jeśli żaden z "pulpitów" z tej sali nie wywoła początku misji "Wyprawa Magów Ognia", czyli pierwszego wpisu "bla,bla,bla, muszę pogadać ze Starym Capem" (tak, z Pyrokarem, xD) to znaczy, że pizda kwas, świąt nie będzie.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Gersard

Gersard

Użytkownicy
posty14
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
no to pizda kwas bo wszystkie przeczytane a i tak zadnego wpisu nie ma i najwyrazniej nie bedzie...kurwa..i czyli wojny klanow tez nie wykonam..jak i przyjacela Lee..bo to nawiazuje do wyssania mocy z rudy..nie no zajebiscie

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
A poszłaś tam teraz? Jak nie, to sprawdź jeszcze raz pomieszczenie za Talamonem :)

Mi objawił się wpis do dziennika :P

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
@Gersard

FAKTYCZNIE, kurwa, właśnie coś sobie przypomniałem. Tak jak pisałeś wyżej, dobrze, że to zauważyłeś xD. Nie wykonasz tego zadania w 5 rozdziale. Wtedy przecież Xardas spierdala z Khorinis, a jest on (dialog z Xardasem, po pogadaniu z Pyrokarem "pojawia" Xardasowe niezbędne notatki do przeczytania na stole na samej górze Xardasowej wieży) NIEZBĘDNY do kontynuowania tej/tych misji. Ogólnie, bez pierdolenia, jest to tak :

1. Pulpit za Talamonem.
2. Dwie opcje dialogowe u Pyrokara.
3. Pogadania "bezwpisododziennikowa" z Xardasem. Po tej pogadance pojawiają się notatki w wieży Xardasa w Khorinis, które trzeba przeczytać i znowu pogadać z Xardasem.

Upierdoliłeś na punkcie 3 i już tego nie ogarniesz. Chyba, że ... jest pewien sposób. Wymaga ściągnięcia konsoli hackera made by @chicken http://themodders.org/index.php?topic=24674.0, włączasz ją INSERT, wyłączasz HOME. Włączasz ją (jak ją uruchomić masz opisane, jak nie będziesz wiedział, napisz tutaj) wpisujesz GOTO WAYPOINT TOT, przenosi cię do lokacji gdzie na piąty rozdział "znikł" Xardas. Gadasz z nim o wszystkim, dajesz GOTO WAYPOINT XARDAS, wyrzuca cię przy jego wieży, walisz po notatki, czytasz je, znowu GOTO WAYPOINT TOT, znowu gadu gadu z Xardasem i wszystko powinno być dobrze.

Kurwa, ale ja jestem zajebisty xD.

Edit: Jednak nie jestem. Kurwa jaki debilizm odjebałem, przecież u ciebie ten sposób nie zadziała, bo problem tkwi właśnie w ROZPOCZĘCIU tej misji, a tego (w przeciwieństwie do konsoli Elder Scrollsowej xD) nie zaczniesz konsolą. Wiem, zjebałem, przepraszam. Wychłostam się za to jak w Imieniu Róży.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Gersard

FAKTYCZNIE, kurwa, właśnie coś sobie przypomniałem. Tak jak pisałeś wyżej, dobrze, że to zauważyłeś xD. Nie wykonasz tego zadania w 5 rozdziale. Wtedy przecież Xardas spierdala z Khorinis, a jest on (dialog z Xardasem, po pogadaniu z Pyrokarem "pojawia" Xardasowe niezbędne notatki do przeczytania na stole na samej górze Xardasowej wieży) NIEZBĘDNY do kontynuowania tej/tych misji. Ogólnie, bez pierdolenia, jest to tak :

1. Pulpit za Talamonem.
2. Dwie opcje dialogowe u Pyrokara.
3. Pogadania "bezwpisododziennikowa" z Xardasem. Po tej pogadance pojawiają się notatki w wieży Xardasa w Khorinis, które trzeba przeczytać i znowu pogadać z Xardasem.

Upierdoliłeś na punkcie 3 i już tego nie ogarniesz. Chyba, że ... jest pewien sposób. Wymaga ściągnięcia konsoli hackera made by @chicken http://themodders.org/index.php?topic=24674.0, włączasz ją INSERT, wyłączasz HOME. Włączasz ją (jak ją uruchomić masz opisane, jak nie będziesz wiedział, napisz tutaj) wpisujesz GOTO WAYPOINT TOT, przenosi cię do lokacji gdzie na piąty rozdział "znikł" Xardas. Gadasz z nim o wszystkim, dajesz GOTO WAYPOINT XARDAS, wyrzuca cię przy jego wieży, walisz po notatki, czytasz je, znowu GOTO WAYPOINT TOT, znowu gadu gadu z Xardasem i wszystko powinno być dobrze.

Kurwa, ale ja jestem zajebisty xD.

Edit: Jednak nie jestem. Kurwa jaki debilizm odjebałem, przecież u ciebie ten sposób nie zadziała, bo problem tkwi właśnie w ROZPOCZĘCIU tej misji, a tego (w przeciwieństwie do konsoli Elder Scrollsowej xD) nie zaczniesz konsolą. Wiem, zjebałem, przepraszam. Wychłostam się za to jak w Imieniu Róży.
Twój język poraża. Opisałem całą misję w solucjach i co ciekawe to robiłem ją od początku do końca w rozdziale siódmym. Więc nie wiem po co wam ta cała konsola i to biadolenie.

Gersard

Gersard

Użytkownicy
posty14
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wlasnie czytalem twoja solucje i sadzilem ze skoro wykonales ja w rozdziale 7 to nie bedzie problemu w rozdziale 5,a jednak jest sprawdzalem to kilkanascie razy i nic to nie dalo dalej nie ma wpisu wiec nie wykonam najwyrazniej tej misji czego dosc zaluje bo wydawala sie ciekawa,moze w 7 rozdziale sie uda..
Jednakze dzieki chlopaki za pomoc :)

Post połączony: 2016-04-12, 17:40
Jednak cos jest nie tak,wczytalem save z pierwszego rozdzialu i poszedlem do klasztoru..jednak po przeczytaniu piedestalu (tak prawidlowego,umiem czytac co jest tam napisane;p ) rowniez nie pojawil sie zaden wpis ani rozmowa z Pyrciem...zaczynam sadzic ze po prostu wdarl sie bug..a moze trzeba miec rozpoczetego questa ultimated power co sadzicie o tej teorii?

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Jak rozpocząć wątek asasynów? Gadałem ze wszystkimi nowicjuszami i guru, ale nie mają nic ciekawego do powiedzenia...

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?
O ile pamiętam to w 3 rozdziale przed obozem bractwa zaczepia Cię strażnik i mówi, że Baal Namib chce z Tobą porozmawiać. Gadasz z nim i uruchamia Ci się zadanie "Zaginieni Nowicjusze" i wątek asasynów

COLORBLIND

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Dzięki :D , wiem że też masz problemy z Craitem przyczyną jest to że Rosjanie zablokowali na razie jazdę na nim ;-; źródło RPGRussia temat o patchach do returninga.

zenek24pl

zenek24pl

Użytkownicy
posty28
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przepraszam szukałem już trochę w postach ale nie mogę znaleźć konkretnego rozwiązania czy ktoś mógłby opisać jak zdobyć młot adanosa, gdzie on jest i w jakim rozdziale mogę to zrobić gdyż nie mogę znaleźć sensownego rozwiązania

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Przepraszam szukałem już trochę w postach ale nie mogę znaleźć konkretnego rozwiązania czy ktoś mógłby opisać jak zdobyć młot adanosa, gdzie on jest i w jakim rozdziale mogę to zrobić gdyż nie mogę znaleźć sensownego rozwiązania
Nie ma problemu :P Ubijasz Kruka, odnajdujesz antyczną tabliczkę i ją czytasz. Idziesz do Saturasa potem do  Ashtara. On ci mówi o tym że tabliczkę łączy się z runą. Idziesz do Biblioteki uczonych i używasz takiego pulpitu (wcześniej nie mogłeś go użyć), i teraz nie pamiętam albo idziesz do smoka, albo od razu do świątyni adanosa i czytasz/ używasz tego co dostałeś. Pojawia się strażnik jest rozmowa i musisz uciekać... Wtedy dopiero idziesz do Saturasa, Ashtara i on ci mówi o młocie który pojawia się w losowej budowli. I tak odblokowujesz wejście do doliny adanosa i respisz sb milion niezniszczalnych strażników :F (Po ubiciu idziesz do biblioteki i odpalasz taką kulę fajną :D )

Ktoś wie o co chodzi z tym questem od balama ? (Wątek asasynów Namib wysłał mnie do niego abym o ataku powiadomił)

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?
@SiemaczyS przeprowadzę Cię chyba przez całą grę :3
Jeżeli chodzi o zbiory ziela - Wystarczy to co rośnie wokół jeziora. Co do jaskini : Ja wypytałem go o wszystko i równo o 24 wbiłem do środka, wyrżnąłem wszystkie zrespione potworki. Po tym zabrałem z beczki zwój przemiany w chrząszcza (Nie wiem czy specjalnie się pojawił, ale gdy byłem w postaci człowieka nic się nie działo), zmieniłem się w niego i chwilę pokręciłem pod drewnianymi drzwiami.
Wtedy powinien pojawić Ci się wpis w dzienniku, otwierasz drzwi i zabijasz szkieleta strażnika i zadanie zaliczone :3

COLORBLIND

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Twój język poraża. Opisałem całą misję w solucjach i co ciekawe to robiłem ją od początku do końca w rozdziale siódmym. Więc nie wiem po co wam ta cała konsola i to biadolenie.

Nie ma to jak PRZYPIERDOLIĆ się do byle KURWA pierdoły. Na forum piszę tak jak mi wygodnie, swobodnie i ogólnie luźno.

Tak, wszelkie bluzgi specjalnie z dedykacją dla ciebie :cool:. I wyluzuj trochę, to nie orędzie do narodu, tylko zwykłe posty.

Co do konsoli - jest ona potrzebna. Jesteś widać hipokrytą, bo teraz pierdolisz coś o "nieistotności konsoli", podczas gdy niedawno wylewałeś smuteczek i żale, że ci "pszedmioty pogineuy z ekfipunku". Więc odpowiadam - właśnie w takich przypadkach przydaje się ChickenConsole, ponieważ nie wywołuje nic z silnika, a wiele można dzięki niej naprawić.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
@SiemaczyS przeprowadzę Cię chyba przez całą grę :3
Jeżeli chodzi o zbiory ziela - Wystarczy to co rośnie wokół jeziora. Co do jaskini : Ja wypytałem go o wszystko i równo o 24 wbiłem do środka, wyrżnąłem wszystkie zrespione potworki. Po tym zabrałem z beczki zwój przemiany w chrząszcza (Nie wiem czy specjalnie się pojawił, ale gdy byłem w postaci człowieka nic się nie działo), zmieniłem się w niego i chwilę pokręciłem pod drewnianymi drzwiami.
Wtedy powinien pojawić Ci się wpis w dzienniku, otwierasz drzwi i zabijasz szkieleta strażnika i zadanie zaliczone :3
Nie chciało mi się czekać więc użyłem mojej metody czyli szperanie w skryptach + translator :D Tak w chrząszcza trzeba się przemienić i wtedy pojawia się duch. Resztę postatam już sam ogarnąć xD

zenek24pl

zenek24pl

Użytkownicy
posty28
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ALe problem jest tego typu że po zabiciu kruka nie mialem zadnej tabliczki bądź nie wiem jak mi zaginela  jedyna jaką widze jest w wielkim kamiennym strazniku w miejscu gdzie pierwszy raz bije sie z krukiem ale ow straznik nie atakuje mnie ani sie nie porusza i wyciagniecie z niego tabliczki nic nie daje    ps. nie wiem jak ale uruchomilem portal do miasta adanosa juz wczesniej i immmortal guardy juz sa

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie ma to jak PRZYPIERDOLIĆ się do byle KURWA pierdoły. Na forum piszę tak jak mi wygodnie, swobodnie i ogólnie luźno.

Co do konsoli - jest ona potrzebna. Jesteś widać hipokrytą, bo teraz pierdolisz coś o "nieistotności konsoli", podczas gdy niedawno wylewałeś smuteczek i żale, że ci "pszedmioty pogineuy z ekfipunku". Więc odpowiadam - właśnie w takich przypadkach przydaje się ChickenConsole, ponieważ nie wywołuje nic z silnika, a wiele można dzięki niej naprawić.
Po pierwsze gość nie czytał w ogóle solucji, a po drugie miał buga którego raczej konsolą nie naprawi. A co do konsoli to można jej używać, a nawet trzeba ponieważ gra jeszcze nie jest w pełni ukończona. Inną sprawą jest nadużywanie, bo nie chce się poszukać właściwego rozwiązania ale to mnie szczypie.
Poza tym moja uwaga była poniekąd wszczęta, nieznajomością solucji tego gościa i dlatego tak napisałem. A co do języka to możesz sobie do woli używać, jeśli ci to jakoś pomaga to czemu masz sobie zabraniać.

Post połączony: 2016-04-13, 07:57
ALe problem jest tego typu że po zabiciu kruka nie mialem zadnej tabliczki bądź nie wiem jak mi zaginela  jedyna jaką widze jest w wielkim kamiennym strazniku w miejscu gdzie pierwszy raz bije sie z krukiem ale ow straznik nie atakuje mnie ani sie nie porusza i wyciagniecie z niego tabliczki nic nie daje    ps. nie wiem jak ale uruchomilem portal do miasta adanosa juz wczesniej i immmortal guardy juz sa
Po pierwsze to Kruk ci uciekł podczas walki i idąc w stronę portalu za ołtarzem jak się modlił Kruk są drzwi. Za nimi portal do obozu bandytów i obok ścian są trzy filary na których znajdziesz m.in. tablicę o ile dobrze pamiętam.
Reszta to jak opisał ci wyżej @SiemaszS.
Co do otwartego portalu i strażników to trochę dziwne bo bez tablicy nie powinno się to stać. Młot po rozmowie z Saturasem powinien być w dolinie. Ja miałem tak dwa razy.

FelixHermik

FelixHermik

Użytkownicy
posty13
Propsy2
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Sądzicie, ze postać oparta na zręczności (broń jednoręczna pod zręczność > potem ewentualnie dual wield, aczkolwiek nie jestem pewien wymagań tych broni i łuk) miałaby rację bytu? Zastanawiam się pomiędzy takim buildem a wojownikiem opartym na sile i wytrzymałości (bron jednoręczna + tarcza / dwuręczna i kusza).

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Sądzicie, ze postać oparta na zręczności (broń jednoręczna pod zręczność > potem ewentualnie dual wield, aczkolwiek nie jestem pewien wymagań tych broni i łuk) miałaby rację bytu? Zastanawiam się pomiędzy takim buildem a wojownikiem opartym na sile i wytrzymałości (bron jednoręczna + tarcza / dwuręczna i kusza).

:ok:

Jak idziesz w zręczność, to TYLKO dual złożony z lunar blades'ów (do zdobycia w lesie zabójców). Mi osobiście dual blades'y służyły aż do dworu irdorath. Walczy się nimi wygodnie, szybko, efektownie i efektywnie. Daj tak z 300 w siłę, resztę w zręczność.

0 użytkowników
Do góry