Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8886672 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8886672

Odpowiedzi 37317

Rabittous

Rabittous

Użytkownicy
Syn boży
posty174
Propsy76
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Syn boży
Na 98% chodzi o Parcivala

#Król_GothicSite

Kalfas23

Kalfas23

Użytkownicy
posty82
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A księga dla tego Orca co ma
Spoiler
dziennik Crowe, to Retoryka, którą ma Fernando (jeśli mu ja oddawaliśmy) i by ją zdobyć trzeba go okraść lub pobić.

Skąd wezmę tę księgę? Fernando jej nie ma a poza tym siedzi w pierdlu za handel bronią z bandytami.. Gdzieś czytałem że jest na regale u Gallahada ale tam też jej nie ma.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Bo to trzeba przyjac zadanie od Gallahada z listami polecajacymi, potem isc do Fernanda, do Ignaza i potem znow do Gallahada, wyslac go do Ignaza i zabrac ksiazke, odniesc Fernando. Jak juz wsadziles Fernando do wiezienia to po ptokach, ksiazki sie chyba nie da zdobyc innym sposobem niz kodami.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Byłby ktoś tak miły i napisałby, jak dostać się do tej wieży w dolince za obozem Dextera? Ani we wcześniejszych wersjach, ani w Returningu 2.0 nie umiałem. :D
To jest wieża Nergala. W poprzedniej wersji była związana chyba z zadanie od Xardasa, jak byłeś nekromantom, ale można tam było wejść i bez tego. Klucz był w tej starej krypcie koło farmy Onara. W R2.0 te przyciski w krypcie wymagają klucza i nie jestem w stanie potwierdzić czy tak samo można się tam dostać.

zapomniałeś dodać że klucz ma Inubis Pan Cienia i trzeba go najpierw pokonać :)

:D

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Czy przypadkiem wiedziałby ktokolwiek, gdzie jest drugi pergamin w świątyni śniącego do zadania "ghost of the past"? Szukam i szukam i znaleźć nie mogę. Pierwszy mam (ten z pomieszczenia do którego wchodzi się po uprzednim opuszczaniu kraty), ale co do drugiego to nie mam pojęcia gdzie się może znajdować. Czytałem na rusforum, że jest gdzieś "prawie na początku lokacji" przy kolumnach, kolumny i okolice przeszukałem i też pizda kwas.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Kalfas23

Kalfas23

Użytkownicy
posty82
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Bo to trzeba przyjac zadanie od Gallahada z listami polecajacymi, potem isc do Fernanda, do Ignaza i potem znow do Gallahada, wyslac go do Ignaza i zabrac ksiazke, odniesc Fernando. Jak juz wsadziles Fernando do wiezienia to po ptokach, ksiazki sie chyba nie da zdobyc innym sposobem niz kodami.

A jaki kod na to jest?

Brimstone

Brimstone

Użytkownicy
posty117
Propsy43
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Chyba odpowiedni temat, ma ktos jakies konkretne informacje na temat przyszłych patchy? Ja niestety nawet nie wiem jaka jest strona domowa moda, pomijam juz język rosyjski. Chciałbym w tego mdoa zagrac jak juz bedzie w miare ogarniety z bugami (chociaz na poziomie rebalance 2.1). Ma wyjsc moze jakis wiekszy patch/dlc czy cos w tym stylu?

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Zapewne wyjdzie jeszcze więcej patchy. ja przez bugi nie mogłem przejść returna 36h gry poszło się jebać w pizdu  :ayfkm:

= D

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ciągle potrzebuje rozwiązania.

1.Jestem w Khorinis i nie mogę używać niektórych czarów jak np. teleportacja, przemiana w chrząszcza. Kula ognia działa.  W innych lokacjach jest w porządku.
Podczas używania tych czarów pojawia się komunikat "Something is preventing to do it ...".
Można to jakoś naprawić?

2.Jak się dostać do lasu asasynów?
Szukałem dość sporo na rosyjskim forum, ale nie znalazłem nic konkretnego. Jedynie co mniej więcej przykuło moją uwagę: "nie działa teleportację w rozdziale 3, gdzie widział go jako błąd poszukiwacz i nie spotkały się Lester korytarzy podać numer poszukiwacza, a wszystko będzie dobrze, kiedy z nim porozmawiać? i umarłych Lothar jest obecnie zhivehonky i osiadłych Benet wykuwa się Onar";"не работает телепортация в 3 главе
где то видел что это баг т.к. не встретил ищущего и лестера у прохода
дайте номер этого ищущего, и все будет нормально когда я с ним поговорю? а то мертвый Лотар стоит себе живехонький а сидячий Бенет кует у Онара" tylko przez translator nie potrafię zrozumieć dokładnie o co chodzi niżej ktoś mu podał kod chyba na jakiegoś poszukiwacza.

Sam miałem podobny problem, tylko nie miałem żadnego napisu. Nie potrafiłem przemienić się w warga. Pomogło uzupełnienie many do 100% i zauważyłem, że zwój zabrał mi dwa razy więcej many. Wątpię żebyś miał ten sam problem, ale każda rada się przyda. W wolnej chwili poszukam jeszcze na zagranicznym forum, jak coś znajdę to dam znać.

Dzięki za radę. Myślę, że rozwiązałem ten problem.
Po powrocie z GD do Khorinis w oryginalnym gothicu rozmawialiśmy z poszukiwaczem przy martwym paladynach.
Kiedy ja wróciłem z GD to nie działał mi teleport ponieważ został wyłączony, żebym mógł porozmawiać z poszukiwaczem przy bramie lecz niestety tam go nie było i przez cały 3. rozdział nie spotkałem żadnego poszukiwacza  (oprócz dwóch zadań).
Rozwiązaniem jest przywołanie kodami tego poszukiwacza (DMT_2200_DarkSpeaker) i porozmawianie z nim. Wówczas czary teleportu powinny zostać odblokowane.

PS

Opisze ktoś jak używać MARVINA?

Post połączony: 2016-03-25, 07:21
OK. Co do marvina.
Spoiler
1.Uruchamiamy grę.
2.Wchodzimy w opcję wizualizacji i ustawiamy marvin na "on".
3.Wczytujemy sobie sejwa.
4.Pojawiam się na komunikat na ekranie i nie możemy się ruszyć.
5.Wpisujemy "B" "MARVIN" "B".
6.Uruchamiamy konsolę przez "F2".
7.Wpisujemy kod postaci, którą chcemy przywołać "INSERT DMT_2200_Dark_Speaker".
8.Zapisujemy grę przez polecenie "SAVE GAME" i "ENTER". Tutaj ważne ponieważ zapisze nam grę na pierwszym slocie.
9.Teraz musimy wyjść z gry. Ja to zrobiłem przez "ALT+CTRl+DELETE" i menadżera zadań.
10.Wchodzimy do gry i wyłączamy w wizualizacji tryb "MARVIN" na "OFF".
11.Możemy jeszcze raz wyjść z gry i wejść ponownie.
12. Gramy.

Po przywołaniu tej unikatowej postaci, mogę znowu używać teleportacji i czarów przemiany i teraz mogę chyba już dokończyć wątek "Zaginieni Nowicjusze".

Może się komuś to przyda.

Dzięki Sehio, w pewnym stopniu naprowadziłeś mnie na rozwiązanie.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@tedddy_bear oszales? Przez B marvin B zbugujesz sobie gre, tym bardziej zapisujac save. Lepiej uzyc Console od Chickena, nie buguje gry.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

ExCluzivee

ExCluzivee

Użytkownicy
posty66
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@tedddy_bear oszales? Przez B marvin B zbugujesz sobie gre, tym bardziej zapisujac save. Lepiej uzyc Console od Chickena, nie buguje gry.

Mógłbyś powiedzieć skąd go mogę pobrać? Bo tylko wyszukuuje mi do skyrima jakiegoś console :D

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@ExCluzivee ostatni post, mojego autorstwa, jest juz tam zawarta odpowiednia biblioteka .dll. Gdybyś pobral to z pierwszego postu czyli Chickena to by Ci wyskakiwal blad ktory wyskakiwal prawie kazdemu:

http://themodders.org/index.php?topic=24674.20

KOMPUTER:
Spoiler

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Tylko uważaj z kodami żebyś w nikogo się nie zmieniał klawiszem O ani nie wciskał F8 po zabiciu się, gra zacznie odliczanie a po tym jedynie usunięcie savów i zgranie ich od nowa pomoże, bo inaczej gra będzie się znacznie dłużej wczytywała i scinała niż przed odliczaniem, dziwna sprawa (nawet jeśli nie zapisywałeś gry po console hackerze czy w trakcie jego działania) . Na rosyjskim forum piszą żeby konsoli używać jedynie do insertowania, niczego więcej. Ja po hurtowym przyzywaniu pewnych potionków console hackerem gram już długo i jest cacy :)

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie mam żadnych problemów na razie z grą. Chodzi płynnie i bezproblemowo.
Na rosyjskim forum piszą żeby konsoli używać jedynie do insertowania, niczego więcej.
Właśnie w ten sposób użyłem konsoli i z tego co piszą na rosyjskim forum to nie powinno być problemów.

Post połączony: 2016-03-25, 12:28
ZNIKAJĄCE RZECZY Z EKWIPUNKU

Na pewno nie jednemu z was znikło coś z ekwipunku. Mi kilka razy bryłki złota i około 20 sztabek złota.
Dodatkowo poznikały mi przedmioty związane z zadaniami.

Odkryłem, że zapisując grę i wychodząc z niej pozbywamy się pewnych itemów: u mnie znikł pierścień Kruka, misa baronów dla Cassia, książka dla orka obok areny. Dlatego warto je wyrzucić z ekwipunku i dopiero zapisać grę. Zabieramy je dopiero kiedy będziemy potrzebować.

Post połączony: 2016-03-25, 12:39
Wykonał ktoś misję:

1.Zemsta Starożytnych zaczęta przez Vatrasa.
2.Statek dla Sylvio (trzech orków mi utonęło - da się to jakoś obejść bo podobno trzeba zabić wszystkich samemu.
3.Loa - nie chce gadać za mną po skończonym tańcu.
4.Unlimited power - jestem na etapie, że potrzebuje jakieś głowy demona do rytuału. Na rosyjskim forum piszą o głowie C'enyaka. Nie jest to ten demon, którego zabiłem z pomocą złotego smoka.
5.Szaman z lodowej krainy nie chce ze mną rozmawiać mimo założonego pancerza orków?
6.Salandril atakuje mnie podczas misji z odprowadzeniem go do klasztoru. Nie wiem co jest grane?
7.Kiedy dostane opcję wykucia zbroi od opiekunów i ile to kosztuje PN?
8.Gdzie znajdę klucz do skrzyni w Twierdzy Kamiennego smoka. Bodajże jest ona obok jadalni.
9.Gdzie znajdę klucz do skrzyni w zatopionej wieży Xardasa. Są dwie skrzynie, do jednej daje sam Xardas a do drugiej?
10.Czy okradał ktoś orków w Orkowym mieście za pomocą czarnej mgły? Mnie atakują jakieś 30 sekund po zniknięciu mgły.

Byłbym wdzięczny za podpowiedzi.

Gersard

Gersard

Użytkownicy
posty14
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ponawiam pytania:
1.Czy moze ktos wyjasnic jak wykonac zadanie "clan wars" w orkowych gorach? Oraz jak pokonac tych niesmiertelnych orkow z klanu "Icewind"?
2.O co chodzi z tym niesmiertelnym Panem Cienia za lodowymi golemami mowi ze nie jestem godzien,wiec co mam zrobic by byc?
Z gory dziekuje za pomoc

Brimstone

Brimstone

Użytkownicy
posty117
Propsy43
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Ogólnie nawet miałem plany by to pobrać i popykać, ale jak zacząłem czytać, i zobaczyłem w ilu miejscach ludzie musieli kody wpisywać by coś zrespić to mi sie odechciało :P

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
W ilu miejscach niby? Raz pisali o koplani orków, a w pozostałych przypadkach sami sobie na złośc robili. Poza tym wątpię, żeby w najnowszym patchu tych orków trzeba było wczytywać.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Brimstone

Brimstone

Użytkownicy
posty117
Propsy43
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
No dlatego sie własnie pytam o te patche. Jestem osobą, którą potwornie irytują wszelakie bugi (dlatego Gothic 3 uważam za jedno z największych growych ścierw i pomyj jakie wyszły), z tego co oglądam gameplaye na YT to też zbyt kolorowo nie jest.
A jeżeli chociaż w dosłownie jednym momencie trzeba użyć kodów by coś zrobić, to dla mnie produkcja jest niegrywalna, wiec po prostu czekam, po prostu ciekaw jestem ile jeszcze będę musiał.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ponawiam pytania:
1.Czy moze ktos wyjasnic jak wykonac zadanie "clan wars" w orkowych gorach? Oraz jak pokonac tych niesmiertelnych orkow z klanu "Icewind"?
2.O co chodzi z tym niesmiertelnym Panem Cienia za lodowymi golemami mowi ze nie jestem godzien,wiec co mam zrobic by byc?
Z gory dziekuje za pomoc
Spoiler
1.Z rosyjskiej strony i z translatora
Quest rozpoczyna Lee, już w rozdziale 1, przywódca najemników opowiada o swoim przyjacielem Dariusza, który udał się do ochrony wału od swobodnego Gomez, ale co się stało z Dariusza i jego zespół nie wie nikt. Przejść do położenia wału śniegu wolne. Gdy znaleźli się w nowym miejscu, znaleźć złoże rud magiczne, jeśli nie masz 100 sztuk, od razu radzę jej kopać. Wyjdź z kopalni, na pierwszym rozwidleniu prawo, skręć w prawo i wzdłuż boku góry, jak zobaczymy w przedniej części zniszczonej wieży, skręcić w lewo i znaleźć opuszczony fort. Ściśle przeszukać wszystkie domy w jednym z domów za zamkniętymi drzwiami, znaleźć kawałek mięsa, grabić i GGshku rzuca najemnika. W rozmowie z nim poznać jego imię Adelhard, był w kadrze Darius, pokonali orkowie Darius i ocalałych najemników przechwyconych lub coś gorszego. Według Adelaharda, orkowie górskie różnią się od kopalni dolinie orków i Ulu muł nie może pracować. Sukienka ork pancerz, wydostać się z twierdzy i ostry zakręt w lewo, wspinać się i spotkać szamana Gore Kara. Gore Kar chwali znajomość języka orków i noszenie Orc zbroi, o Ulu mule nic nie wie, a nie być w pancerzu SG orków, szaman miałby go " zabiłem ". W rozmowie z nim rozumiemy, że w dolinie występują dwa klany orków, Firestone, właściciel szamana i klan lodowaty wiatr, z którym walczą o magicznej rudy. O radiowozu Darius nic nie wie i wysyła nas do lidera klanu - Groom Locke'a. Aby przejść do obozu firestone i Groom Locke zaczął słuchać go muszą przynieść 100 kawałków magicznej rudy. Blisko szamana ma druid kamień doradzić natychmiast aktywowany, aby pomóc w prowadzeniu wokół lokalizacji, jeśli nie ma płytki runiczne, można znaleźć na górze zrujnowanej wieży. Na tej skoczni jest widoczny w oddali małe shalashyk lub trójkąta, idź w tym kierunku, nie osiadł Pożar kamień klanu. Przy wejściu znajduje się góra ork, który ominie nas do obozu na widok rudy. Przejdź do rozwidlenia, przywódca klanu siedzi w środkowej jaskini, podczas rozmowy z nim musi mieć 100 sztuk magicznej rudy lub orki przejść do ataku i poszukiwanie zakończy się niepowodzeniem. Przekazywana ruda, zapytać o oddziałem najemników, ale Grum Locke nie powiem nic do niego, dopóki bohater nie zasługują na jego zaufanie i prosi cię o przyniesienie mu głowę jednym z starszych klanu lodowatym wiatrem. Głównie kompashka orkowie osiedlili się w pobliżu wejścia do snowy miejsce lub być dokładne przy wejściu do miejsca na rozwidleniu skręcamy w lewo i po raz pierwszy widział orków górskich, prowadzone przez starszego, potrzebnych do poszukiwań. Zabij orków, podnieś głowę z powrotem do starszych Grum Locke'a i pokazać mu. Następnie pojawia Darius od rozmowy z niego zrozumieć, on i jego ludzie byli w niewoli lodowate wiatry klanu, gdzie zostali pobity przez orków, wyśmiewali i najemnicy przyniósł ofiary swoim bogom. Pewnego dnia, Dariusz uciekł i przyszedł do kamienia Orkowie Ogień, przydatnych informacji na temat klanu wrogim mu uratować życie. Mówimy mu o Lee, próbując uciec, w odpowiedzi na Dariusza mówi, że nie pozwoli orków i bez dobrego przewodnika doliny nie wydostać. Poprosiliśmy pana młodego Locke'a, czego chce dla więźnia, lider poprosił nas, by przynieść mu skórę White Mountain troll. Troll jest położony w jednej z jaskiń, które są w skale na prawicy szamana Kara Gore. Po zabiciu trolla, zdzierać jego skórę, daje jej Grooma Locke'a, który pozwala Darius, ale on potrzebował przewodnika. I tu czeka bummer, upływ poszukiwań jest dostępna tylko w rozdziale 7. Groome Locke mówi nam o waśni między klanami, wojenne Groom Locke boi się zaatakować lodowaty klanu wiatru należytej rycynowy szamana i powierza rudy bohater pozbawiać ich magiczne właściwości. Upływ tego zadania, musimy założyć runę Pirokarom poszukiwanie "Wyprawa magowie ognia".
2.Związany jest z misją "Unlimited power".

bestia1982

bestia1982

Użytkownicy
posty33
Propsy9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanie, czy ktoś wie jak otworzyć bramę do Świątyni Adanosa?
Posiadam tabliczkę od KUAHODRONA, ale gdy ją wyciągam z ekwipunku (stojąc przed samą bramą do świątyni) to Bezi ją tylko wyciąga, ale jej nie czyta... Miał ktoś podobną sytuację, a może coś jest w returningu 2.0 zmienione i jakoś inaczej trzeba otwierać tą bramę? Proszę o pomoc, bo utknąłem i nie wiem co dalej :(

0 użytkowników
Do góry