do czego są te mutageny? i klejnoty? no i jak można ich używac?
Mutageny do alchemii, jest nowa kategoria, nie bawiłem się. Klejnoty albo do biżuterii, ALBO do sprzedania Hannie jak dołączysz do gildii złodziei.
Inteligencje pozyskujesz teraz tylko od czytania niektórych ksiąg.
Grając na łatwym skończyłem z 7 pkt ( bo zjadłem sobie ciasto)...przeczytałem mnóstwo ksiąg ( o winach, łowieckich, bojowych, arcanum gol(l)um ), miałem dwa kręgi magii, języki, całe łowiectwo itd. itp... Myślałem, że inteligencja mi nie rośnie, bo nie byłem magiem tylko wojownikiem...teraz jestem na drodze nekromanty i też nie widzę zmian...
Inteligencja dalej działa na starych zasadach poza jedną kluczową zmianą. Rośnie tylko jeśli należysz do gildii "magicznej" . Nie wiem jak działa to w bractwie, ale normalnie rośnie jak dołaczasz do gildii magów
Witam mam kilka pytań przepraszam jeśli już gdzieś były ale wątpię bo trochę sprawdzałem:
1.Gdzie (od kogo) mogę się nauczyć pozyskiwania mięsa z mobów.
2.Czy opłaca się uczyć wytrzymałości( jakiś cap) bo z tego co pamiętam to w podstawowym returningu nie wykupywało się tego zbyt dużo.
3.Czy bonusy od mistrzów w khorinis są takie same jak we wcześniej w poprzedniej wersji.
4.W co polecacie się maxować Nekromancie-tzn narazie bez gildi staram się porobić wszystkie możliwe zadania dla każdej gildi , ogólnie wiadomo mana ale czy np. wykupywać punkty życiowe , walke bronia jedno/dwureka luk/kusze sila /zrecznosc ?? Dziękuje za odpowiedz za wczasu 
2. Zależy od tego ile potrzebujesz. Warto mieć trochę więcej niż bazowe dla wojownika. Ona jest potrzebna do sprintu, oficjalnie do skakania, ale prostą metodą idzie to ominąć przy skakaniu, oraz do walki. W przypadku walki jak ci się skończy stanima, to atakujesz strasznie wolno. Tak jakby klawisze z opóźnieniem reagowały.
3. u Harada dalej to samo, nie wiem jak u innych
I ode mnie pytanie. Na jakich statystykach i EQ można w miarę "bezpiecznie" wyruszyć do kolonii?. Obecnie mam Zbroję z skóry wargów, naostrzone El'bastardo, 1736 HP 400 Stanimy 75 many (z tabliczek :v) Walka bronią 82% (te 2, od el'bastardo) i 41% kuszą