Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8851202 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8851202

Odpowiedzi 37317

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Jak pokonać Przeklętego Kapłana Świątyni (Проклатый жрец храма) Mówię o tym z świątyni adanosa. Jego aura dosyć konkretnie utrudnia życie.

Spoiler
Ja go po prostu sprzątnąłem z dużej kuli ognia (warto mieć bodajże 60 many, ale na tym etapie o ile się nie idzie w manę, to i tak się żre wszystko).

Tak swoją drogą, dla postaci walczącej wręcz, imo był trudniejszy do pokonania niż sam Kruk. :D

Nom... Kruk był o wiele łatwiejszy. W każdym bądź razie  golem lodowy wystarczył xD

A jak mam wejsc i zabrac atrament skoro momentalnie wszyscy od razu przychodza i mni atakuja jak cos wezme?

Musisz zwyczajnie szybko wejść i wziąć zanim się zlecą, wbrew pozorom nie jest takie to ciężkie, albo możesz tak jak kolega powiedział użyć caru snu (wg mnie na tym etapie gry są ważniejsze skille niż skradanie)

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

shadowmen11

shadowmen11

Użytkownicy
posty8
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem ze slokersem. Nie ma go koło jeziorka. W 2.0 zmieniła się jego lokacja?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Jest siedem lokacji, w których go można spotkać.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

shadowmen11

shadowmen11

Użytkownicy
posty8
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Istnieje jakaś mapa która pokazuje te lokacje ? W dzienniku nie ma na ten temat informacji.

Kalfas23

Kalfas23

Użytkownicy
posty82
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jaką książkę mogę dać Cor-Shaq'owi z kopalni orków? Ten ork chce nauczyć się języka ludzi

venuen

venuen

Użytkownicy
posty94
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie jest Saturas w Jankendarze?, właśnie zrobiłem tą misję z orkami w jankendarze a Saturas mi zniknął.

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
Gdzie jest Saturas w Jankendarze?, właśnie zrobiłem tą misję z orkami w jankendarze a Saturas mi zniknął.
Zawsze możesz zapisać, włączyć tryb testowy w menu głównym (nie pauzie)(jest opisany łacińskimi literami więc znajdziesz xD) wczytać. klasycznie b marvin b. goto vob *instance Saturasa* (nie pamiętam jaki, ale nie powinien się zmienić w porównaniu do G2NK). sprawdzasz gdzie jest i włączasz grę potem bez testowego. Niby długie, oraz doraźne, ale tak się dowiedziałem chociaż, gdzei Vatras znikał gdy był mi potrzebny. Zwyczajnie spał w górnym mieście

Spoiler

kijanka

kijanka

Użytkownicy
posty21
Propsy5
  • Użytkownicy
Mam pytanie co do Jarkendaru, II rozdział.

Spoiler
Byłem u Kruka, spierdzielił, relikty budowniczych mam wszystkie, przybywam do Saturasa, mowie co i jak, aktywuję portal, gadam ze smokiem, gadam z Saturasem. Ten mowi że musi osobiście pogadać ze smokiem i wątek się urywa. Co dalej? Tyle miało być na drugi rozdział? Bo wyszedłem do Khorinis, dostałem kluczyk od Hagena i biegam po Górniczej Dolinie.

Nie chcę jak tam gdzieś kolega wyżej wrócić w trzecim rozdziale, a tu cos skopane, dotykam Returna pierwszy raz. Ogólnie to mam wszystko zainstalowanie 'na czysto' na nowym dysku, a np moje przywołance nic nie robią i giną od razu, a black orkowie się zawieszają i można ich bez problemu bić. :/ 50h gry i czasami się odechciewa, bo ich jest prawie połowa, gdybym chciał to dobijam 200 siły, podbijam pancerz x5 i już w sumie mogę zabierac się za czyszczenie, a to bez sensu jest. Jest możliwe, ze np w kolejnym rozdziale się 'odwieszą'? Mod jest super, ale trzeba cały czas zapisywać, bo bug na bugu. :P

Roxell

Roxell

Użytkownicy
posty67
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktoś gdzie są płytki do teleportów? Znalazłem jedną i nie wiem gdzie szukać reszty

zenek24pl

zenek24pl

Użytkownicy
posty28
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam mam kilka pytań przepraszam jeśli już gdzieś były ale wątpię bo trochę sprawdzałem:
1.Gdzie (od kogo) mogę się nauczyć pozyskiwania mięsa z mobów.
2.Czy opłaca się uczyć wytrzymałości( jakiś cap) bo z tego co pamiętam to w podstawowym returningu nie wykupywało się tego zbyt dużo.
3.Czy bonusy od mistrzów w khorinis są takie same jak we wcześniej w poprzedniej wersji.
4.W co polecacie się maxować Nekromancie-tzn narazie bez gildi staram się porobić wszystkie możliwe zadania dla każdej gildi , ogólnie wiadomo mana ale czy np. wykupywać punkty życiowe , walke bronia jedno/dwureka  luk/kusze sila /zrecznosc ??   Dziękuje za odpowiedz za wczasu :D

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
do czego są te mutageny? i klejnoty? no i jak można ich używac?

Mutageny do alchemii, jest nowa kategoria, nie bawiłem się. Klejnoty albo do biżuterii, ALBO do sprzedania Hannie jak dołączysz do gildii złodziei.

Inteligencje pozyskujesz teraz tylko od czytania niektórych ksiąg.

Grając na łatwym skończyłem z 7 pkt ( bo zjadłem sobie ciasto)...przeczytałem mnóstwo ksiąg ( o winach, łowieckich, bojowych, arcanum gol(l)um ), miałem dwa kręgi magii, języki, całe łowiectwo itd. itp... Myślałem, że inteligencja mi nie rośnie, bo nie byłem magiem tylko wojownikiem...teraz jestem na drodze nekromanty i też nie widzę zmian...

Inteligencja dalej działa na starych zasadach poza jedną kluczową zmianą. Rośnie tylko jeśli należysz do gildii "magicznej" . Nie wiem jak działa to w bractwie, ale normalnie rośnie jak dołaczasz do gildii magów

Witam mam kilka pytań przepraszam jeśli już gdzieś były ale wątpię bo trochę sprawdzałem:
2.Czy opłaca się uczyć wytrzymałości( jakiś cap) bo z tego co pamiętam to w podstawowym returningu nie wykupywało się tego zbyt dużo.
3.Czy bonusy od mistrzów w khorinis są takie same jak we wcześniej w poprzedniej wersji.
4.W co polecacie się maxować Nekromancie-tzn narazie bez gildi staram się porobić wszystkie możliwe zadania dla każdej gildi , ogólnie wiadomo mana ale czy np. wykupywać punkty życiowe , walke bronia jedno/dwureka  luk/kusze sila /zrecznosc ??   Dziękuje za odpowiedz za wczasu :D

2. Zależy od tego ile potrzebujesz. Warto mieć trochę więcej niż bazowe dla wojownika. Ona jest potrzebna do sprintu, oficjalnie do skakania, ale prostą metodą idzie to ominąć przy skakaniu, oraz do walki. W przypadku walki jak ci się skończy stanima, to atakujesz strasznie wolno. Tak jakby klawisze z opóźnieniem reagowały.
3. u Harada dalej to samo, nie wiem jak u innych

I ode mnie pytanie. Na jakich statystykach i EQ można w miarę "bezpiecznie" wyruszyć do kolonii?. Obecnie mam Zbroję z skóry wargów, naostrzone El'bastardo, 1736 HP 400 Stanimy 75 many (z tabliczek :v) Walka bronią 82% (te 2, od el'bastardo) i 41% kuszą

Spoiler

johny18

johny18

Użytkownicy
posty9
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
I ode mnie pytanie. Na jakich statystykach i EQ można w miarę "bezpiecznie" wyruszyć do kolonii?. Obecnie mam Zbroję z skóry wargów, naostrzone El'bastardo, 1736 HP 400 Stanimy 75 many (z tabliczek :v) Walka bronią 82% (te 2, od el'bastardo) i 41% kuszą
Ogarnij sobie Krzyż Przeznaczenia i możesz śmiało ruszać.
Spoiler
Jest tam gdzie w starym returnie.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Istnieje jakaś mapa która pokazuje te lokacje ? W dzienniku nie ma na ten temat informacji.
Tak i nazywa się mikstura szybkości. Mi to zajęło 3 minuty i nie szukałem podpowiedzi na necie.

Post połączony: 2016-03-15, 18:54
Mam pytanie co do Jarkendaru, II rozdział.

Spoiler
Byłem u Kruka, spierdzielił, relikty budowniczych mam wszystkie, przybywam do Saturasa, mowie co i jak, aktywuję portal, gadam ze smokiem, gadam z Saturasem. Ten mowi że musi osobiście pogadać ze smokiem i wątek się urywa. Co dalej? Tyle miało być na drugi rozdział? Bo wyszedłem do Khorinis, dostałem kluczyk od Hagena i biegam po Górniczej Dolinie.

Nie chcę jak tam gdzieś kolega wyżej wrócić w trzecim rozdziale, a tu cos skopane, dotykam Returna pierwszy raz. Ogólnie to mam wszystko zainstalowanie 'na czysto' na nowym dysku, a np moje przywołance nic nie robią i giną od razu, a black orkowie się zawieszają i można ich bez problemu bić. :/ 50h gry i czasami się odechciewa, bo ich jest prawie połowa, gdybym chciał to dobijam 200 siły, podbijam pancerz x5 i już w sumie mogę zabierac się za czyszczenie, a to bez sensu jest. Jest możliwe, ze np w kolejnym rozdziale się 'odwieszą'? Mod jest super, ale trzeba cały czas zapisywać, bo bug na bugu. :P
Wszystko było wcześniej dokładnie opisane.

Post połączony: 2016-03-15, 18:56
Wie ktoś gdzie są płytki do teleportów? Znalazłem jedną i nie wiem gdzie szukać reszty
Chłopie są prawie wszystkie opisane wcześniej w tym temacie. Podpowiem ci tylko tyle żebyś szukał w parzystych stronach tego tematu.

Post połączony: 2016-03-15, 19:00
Jak ukatrupić demona w kopalni orków? Czymkolwiek go zaatakuję od razu przyzywana 2 mocne szkielety na jeden mój cios i leczy się automatycznie po tym.
Ma ktoś jakiś pomysł?

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Ty no... temat tego demona był już poruszany

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Kiedyś pamiętam z zapowiedzi moda, że ponoć używanie przedmiotów ze stałymi bonusami do statystyk ma nie wpływać na to, ile punktów nauki będziemy wydawać (nie trzeba by było się wstrzymywać z ich używaniem). Czy w finalnej wersji to rozwiązanie się znalazło?

.jason

.jason

Użytkownicy
posty12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mam 100 zreczności i skradanie a nie mogę wziąc pucharu krwi od sędziego (nacisnąć tarczy przy kominku) bo kobitka która tam śpi budzi się gdy tylko się zbliżę. A w dzień stoi przy schodach... Podpowiedzcie coś

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Wszyscy NPC muszą chrapać, żeby kradzież się powiodła.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Kalfas23

Kalfas23

Użytkownicy
posty82
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A ja nadal nie wiem co zrobić w orkowej kopalni żeby mi tam misje ruszyły.. Cor-Shaq chce książkę do języka ludzi i są tam inne misje.

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
zapomniałbym. Stanima wpływa na obrażenie kuszy

Ogarnij sobie Krzyż Przeznaczenia i możesz śmiało ruszać.
Spoiler
Jest tam gdzie w starym returnie.
mógłbyś przypomnieć gdzie się znajduje, bo w R1.1 Reb grałem sporo czasu temu

Spoiler

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób