Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8844482 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8844482

Odpowiedzi 37317

Kalfas23

Kalfas23

Użytkownicy
posty82
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Było coś podobnego ale nie to.. Tą tabliczkę ze świątyni Adanosa również przeczytałem a następnie poszedłem do Saturasa. Jednak nic nie ruszyło z miejsca i nie wiem co robić.

struty

struty

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Aziral @Pawlak673 Dzięki.
Spoiler
Co do trolla to sytuacja sama się wyjaśniła, trzeba było tylko pogadać z balem.

jef3000

jef3000

Użytkownicy
posty10
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Skąd mogę wziąć żywice ?
2. Gdzie jest Ortega w zadaniu z zabójstwem Ignaza ? W jaskini obok Khorinis go nie ma .
3. Gdzie jest ten smieszny ścierwojad co Falk zleca nam go zabić by zostać przywódcą myśliwych ?
4. Czy w zadaniu zaginieni nowicjusze trzeba również pogadać z Caine ? Tym zbieraczem przed Obozem Bractwa ? Bo pewnego pięknego popołudnia zza rogu wyszedł Poszukiwacz .. I go zayebał
5. Gdzie jest Sengrath w zadaniu Zguba w ciemności ?
6. Czym otworzyć skrzynie w magazynie paladynów w GD ?
7. Kto uczy walki orkową bronią ?

Spoiler
3. Respi się w jednym z 7 miejsc z tego co pamiętam. Musisz szukać wszędzie tam gdzie można spotkać zwykłe ścierwojady. Ja go znalazłem pomiędzy chatą Sekoba a jeziorem w tym lasku.
4. Z Cainem nie miałem żadnej opcji dialogowej. W pozostałych 3 obozach zbieraczy musisz pogadać, a w obozie gdzie był atak musisz iść po śladach krwi.
6. Z tego co pamiętam skrzynie otwierało się normalnie wytrychami. Chyba że coś miałem wcześniej a nie wiedziałem o tym.
7. Musisz iść do orkowej kopalni i tam jeden ork Cię nauczy (nie pamiętam imienia, znajduje się od na samym dole, przy kracie) pod warunkiem, że pokonasz jego brata na arenie.

struty

struty

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1.Kto uczy warzyć mikstury wytrzymałości z trollich jagód?
2.Jak pokonać Amul Rough obok wielkiej piramidy oraz trolla Nurog obok kręgu z kamieniem teleportacyjnym, trzeba mieć specjalną broń bo fizyczna nic im nie robi?

Aziral

Aziral

Użytkownicy
posty92
Propsy22
  • Użytkownicy
1.Mikstury z trollich jagód uczy Sagita.
2.Obok piramidy są dwa Amule i muszą być dosłownie obok siebie byś mógł im zadawać obrażenia. Tego trolla musisz pokonać normalnie (jest cholernie twardy, ale nic na to nie poradzisz).

Chyba przyszedł czas na mnie, by prosić o pomoc.

1.Jaką książeczkę muszę przynieść Hush Karowi w mieście orków?
2.Jak odwrócić uwagę Dabar'a Shaka od kowala w kopalni orków w orkowym mieście?
3.Jak podwędzić ten srebrny pierścień rodzinny temu orkowi w kopalni?
4.Gdzie mogę znaleźć nowiuteńki kilof dla Elka?
5.Jak zdobyć ten dziennik Crowe od tego orka?

Jamanta

Jamanta

Użytkownicy
posty63
Propsy14
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
do czego są te mutageny? i klejnoty? no i jak można ich używac?

Z klejnotów możesz robić biżuterię, jak Cię Matteo nauczy.
Mutageny łączysz na stole alchemicznym z odpowiednimi miksturami zwiększającymi statystyki, dzięki czemu ulepszasz te mikstury.

jef3000

jef3000

Użytkownicy
posty10
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak pokonać bossa ognistych golemów w krainie Adanosa? Żadna broń ani czary nic mu nie robią, walka w kręgu, ubieranie berła nic nie pomaga ;/

struty

struty

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1.Mikstury z trollich jagód uczy Sagita.
2.Obok piramidy są dwa Amule i muszą być dosłownie obok siebie byś mógł im zadawać obrażenia. Tego trolla musisz pokonać normalnie (jest cholernie twardy, ale nic na to nie poradzisz).
Faktycznie twardy to mało powiedziane ale dałem radę, a co do Saggity to zmyliła mnie mikstura wytrzymałości za 1pkt nauki i dopiero jak się nauczyłem jej do pokazała się ta właściwa z trollich jagód.
Dzięki.

Aziral

Aziral

Użytkownicy
posty92
Propsy22
  • Użytkownicy
Jak pokonać bossa ognistych golemów w krainie Adanosa? Żadna broń ani czary nic mu nie robią, walka w kręgu, ubieranie berła nic nie pomaga ;/
Zaatakuj go w nocy.

struty

struty

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Utknąłem na pustyni i przydałaby się pomoc.
Spoiler
Więc:
1.Zabiłem dwa Amule przed wielką piramidą (miały jedną tablicę).
2.Zabiłem Starożytnego Strażnika obok małej piramidy (mini Śniący) - nie wiem czy jest to istotne.
3.Zabiłem kolejnego Starożytnego Strażnika gdzieś na pustyni.
4.Mam łzy Adanosa.
5.Włożyłem jeden kawałek tablicy do pulpitu w tej małej krypcie obok małej piramidy i pojawił mi się pierwszy wpis do dziennika na pustyni, że potrzebuje jeszcze kilku kawałków i mam je gdzieś szukać.
6.Przeszedłem przez teleport do Świątyni Łez Adanosa ale po otwarciu krat i zejściu w dół ciągle ginę i nie wiem co robić.

Byłbym wdzięczny za podpowiedzi.

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
Utknąłem na pustyni i przydałaby się pomoc.
Spoiler
Więc:
1.Zabiłem dwa Amule przed wielką piramidą (miały jedną tablicę).
2.Zabiłem Starożytnego Strażnika obok małej piramidy (mini Śniący) - nie wiem czy jest to istotne.
3.Zabiłem kolejnego Starożytnego Strażnika gdzieś na pustyni.
4.Mam łzy Adanosa.
5.Włożyłem jeden kawałek tablicy do pulpitu w tej małej krypcie obok małej piramidy i pojawił mi się pierwszy wpis do dziennika na pustyni, że potrzebuje jeszcze kilku kawałków i mam je gdzieś szukać.
6.Przeszedłem przez teleport do Świątyni Łez Adanosa ale po otwarciu krat i zejściu w dół ciągle ginę i nie wiem co robić.

Byłbym wdzięczny za podpowiedzi.

Info na temat piramidy

Spoiler
Ok chyba rozwiązałem problem z zabiciem amul . Jeden musi po prostu być koło drogiego by mu hp spadało (przynajmniej u mnie tak było) . Pierwsze drzwi otwierają się po zabiciu drugiego amula . Z drugimi drzwiami jeszcze nie wiem .
@Edit. Ok by otworzyć drugie drzwi potrzebujemy 2 części tabliczki . Pierwszą z nich ma amul pilnujący świątyni, drugą musimy złożyć z 5 części które mają kamienni strażnicy na pustyni w tych okręgach(by ich obudzić musimy założyć berło jak pierścień), potem czytamy jedną z nich i się łączą . Następnie musimy iść do domku obok małej piramidy(tam gdzie berło) i na pulpicie połączyć ze sobą dwie części . Na koniec czytamy tabliczkę i idziemy otwierać drzwi . Myślę że komuś się przyda info

Tak ciężko cofnąć 2 strony wcześniej ?

Smutek z dymem wylewam z płuc na zewnątrz .. <3

struty

struty

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Pawlak673

Ale gdzie znajdę berlo Adanosa?

Post połączony: 2016-02-22, 16:12
@Pawlak673

Ok. Trzeba odwiedzić te wirujące pulpity i wtedy się otwiera mała piramida.
Omg.

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
@Pawlak673

Post połączony: 2016-02-22, 16:12
@Pawlak673

Ok. Trzeba odwiedzić te wirujące pulpity i wtedy się otwiera mała piramida.
Omg.

Spoiler
Aktywujesz 4 pulpity (4 części są w skrzyniach na pustyni) . Potem odpalasz berło i łączy się ono ze łzą i możesz je założyć jako pierścień

struty

struty

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie zrozum mnie źle ale jestem na krawędzi załamania. Mam berło i w którym to miejscu mam odpalić bo nigdzie nie mogę znaleźć kręgu ze strażnikiem.

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Nie zrozum mnie źle ale jestem na krawędzi załamania. Mam berło i w którym to miejscu mam odpalić bo nigdzie nie mogę znaleźć kręgu ze strażnikiem.
Rozumiem też mnie kurwica brała na tej pustyni ;d

Spoiler
Z berłem i łzą podchodzisz pod wielką piramidę (chociaż nie wiem czy to konieczne) i odpalasz berło, pojawia Ci się zapis w dzienniku i na mapie w 5 kręgach pojawiają się kamienni strażnicy

2. Gdzie jest Ortega w zadaniu z zabójstwem Ignaza ? W jaskini obok Khorinis go nie ma .
3. Co muszę zrobić by założyć Szpon Beliara ? Mam ponad 600 karmy i nadal nie mogę
4. Gdzie znajdę jeszcze myśliwych których potrzebuje Falk ( wysłałem już Talbina i Bartoka)
7. W jakich miejscach znajdują się : Ognisty łuk, Magiczny łuk, Magiczna kusza ?
8. Co konkretnie potrzebuje aby wytworzyć bełty/strzały ? Mam zrobione na kowadle groty i nadal nie mogę .

Odświeżam pytania

Jamanta

Jamanta

Użytkownicy
posty63
Propsy14
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy

3. Co muszę zrobić by założyć Szpon Beliara ? Mam ponad 600 karmy i nadal nie mogę
4. Gdzie znajdę jeszcze myśliwych których potrzebuje Falk ( wysłałem już Talbina i Bartoka)
7. W jakich miejscach znajdują się : Ognisty łuk, Magiczny łuk, Magiczna kusza ?
8. Co konkretnie potrzebuje aby wytworzyć bełty/strzały ? Mam zrobione na kowadle groty i nadal nie mogę .

Spoiler
2. A pogadałeś ze strażnikiem bramy ( albo Pablo ) na temat dziwnej osoby? Dodatkowo Ortega z tego, co wiem nie czeka tam wiecznie, więc...
4. Ostatnim myśliwym jest Gestath ( ten, co uczy oprawiać smoki )
5. Podobno koło jaskini, gdzie w G1 zdobywało się almanach od goblinów. Tak ktoś pisał, nie sprawdziłem. ;)
6. Którą skrzynię?
7. Magiczna kusza była w grobowcu Quarhodrona. Trzeba go otworzyć.

Aziral

Aziral

Użytkownicy
posty92
Propsy22
  • Użytkownicy
3. Jeśli się nie mylę to potrzebujesz dusz, które zdobywasz z przeciwników po użyciu zaklęcia Mora Ulartu oraz musisz pomodlić się do Beliara ofiarowując mu owe dusze.
8. By wytworzyć strzały lub bełty potrzebujesz wykonać groty na kowadle, upiłować drewno, wytworzyć te "patyki" do nich na specjalnym stole, który znajduje się obok Thorben'a i połączyć wszystko też na specjalnym stole, który można znaleźć np. w jednej z chat w obozie myśliwych.

Nadal potrzebuję pomocy.

Spoiler
6.Jak mam "wyłączyć" tą magię, która chroni Orki w Lodowej Krainie?

Jamanta

Jamanta

Użytkownicy
posty63
Propsy14
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
Aziral, niestety nie znam odpowiedzi, ale oddając książkę powinieneś dostać dziennik...

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Spoiler
2. A pogadałeś ze strażnikiem bramy ( albo Pablo ) na temat dziwnej osoby? Dodatkowo Ortega z tego, co wiem nie czeka tam wiecznie, więc...
4. Ostatnim myśliwym jest Gestath ( ten, co uczy oprawiać smoki )
5. Podobno koło jaskini, gdzie w G1 zdobywało się almanach od goblinów. Tak ktoś pisał, nie sprawdziłem. ;)
6. Którą skrzynię?
7. Magiczna kusza była w grobowcu Quarhodrona. Trzeba go otworzyć.

2. Byłem w tej jaskini z Ortegą zaraz po przyjęciu zadania i go nie było, patrzyłem za dnia o północy i go ni ma, nie wiem może coś źle zrobiłem .
5. Ta jaskinia gdzie w G1 było gobliny jest zawalona .. W GlobalModzie była ona normalnie z G1 i  Sengrath był za kratą .
6. Skrzynie w magazynie te duże na środku .
7. Kuszy w grobowcu nie ma .

Spoiler
6.Jak mam "wyłączyć" tą magię, która chroni Orki w Lodowej Krainie?

Podpinam się również pod pytania

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1.Jak wyłączyć pułapkę w świątyni chyba łez Adanosa zaraz po przejściu przez  metalową kratę?
2.Znalazłem wąską, długą jaskinię ze szkieletami i natrafiłem w niej na dużą dziurę z poświatą. Można przejść na 2. stronę , jeśli tak to jak bo akrobatyka za słaba.

0 użytkowników
Do góry