Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8845250 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8845250

Odpowiedzi 37317

jef3000

jef3000

Użytkownicy
posty10
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Rzeczywiście trzeba było porozmawiać z Darrionem w górniczej dolinie , dzięki za pomoc :) coś w końcu ruszyło :) teraz bd szukać tego miecza dla Gonzaleza.

Berło musisz użyć niedaleko małej piramidy - powinien pojawić Ci się tam kamienny strażnik z którego dostaje się część tabliczki.

Nie wiem, nie mam żadnego strażnika pod małą piramidą (chyba że chodzi o tego trochę dalej w takim śmiesznym kręgu, ale i tak niczym mu nic nie robię ) Nie mam pojęcia co robić dalej .

Mam jeszcze kilka pytań :
1. W jakim miejscu użyć prochy Gallaharda dla Lodra Hagena ?
2. Gdzie znajdę kompozytowy łuk dla Raffy ?
3. Gdzie jest pierścień Ulfa, w tym małym lasku za Martwą Harpią go nie ma .
4. O co chodzi z misją Benneta ( nie wiem czy to jest tylko dla najemników) o tym że gada coś że ma 100 sztuk stali i żebym mu w czymś pomógł .
5. Gdzie mogę upiec ciasta które uczy Tekkla ?
6. Czy ktoś tak miał że znikły mu samorodki ? Miałem ponad 1700 samorodków i mi po prostu wyparowały . Wcześniej miałem też chyba 10 sztab złota i też mi gdzieś zniknęły, a od czasu do czasu sobie kilka sztab przetapiałem ..
7. Co potrzeba na pustyni w tej jaskini za piramidą by otworzyć drogę dalej ?

Dokładnie o tego strażnika w tym małym kręgu mi chodziło :) Berło masz teraz przy pierścieniach, podchodzisz do strażnika, ściągasz jakiś pierścień i zakładasz berło. Strażnik powinien się obudzić i Cię zaatakować. Jeżeli nic mu nie robisz to spróbuj tym młotem ze świątyni. On ma dodatkowe obrażenia zadawane strażnikom.

Odnośnie reszty:
Spoiler
1. W obozie piratów jest armata i tam można użyć prochu.
3. Jest w tym lesie a dokładnie na cmentarzu. Musisz poszukać koło nagrobków.
4. Jak przyniesiesz mu 100 sztuk stali to dostaniesz od niego jakiś miecz. Jednak moim zdaniem bardziej opłacalne jest wykuć bronie i sprzedać Haradowi (o ile jesteś u niego czeladnikiem).

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
Info na temat piramidy

Spoiler
Ok chyba rozwiązałem problem z zabiciem amul . Jeden musi po prostu być koło drogiego by mu hp spadało (przynajmniej u mnie tak było) . Pierwsze drzwi otwierają się po zabiciu drugiego amula . Z drugimi drzwiami jeszcze nie wiem .
@Edit. Ok by otworzyć drugie drzwi potrzebujemy 2 części tabliczki . Pierwszą z nich ma amul pilnujący świątyni, drugą musimy złożyć z 5 części które mają kamienni strażnicy na pustyni w tych okręgach(by ich obudzić musimy założyć berło jak pierścień), potem czytamy jedną z nich i się łączą . Następnie musimy iść do domku obok małej piramidy(tam gdzie berło) i na pulpicie połączyć ze sobą dwie części . Na koniec czytamy tabliczkę i idziemy otwierać drzwi . Myślę że komuś się przyda info

@Jamanta Co do samorodków, to nikomu nie sprzedawałem, ani nigdzie nie chowałem tak samo jak ze sztabkami wcześniej, po prostu zniknęły

@jef3000 Ok dzięki

1. Jak mam przejść do Kruka ? Co potrzeba by przedostać się do tej oazy ?
2. Co muszę zrobić w środku piramidy by przejść wyżej ? Aktywowałem 4 pulpity koło kamiennych strażników, a z piątym na samym dole nic nie mogę zrobić .
3. Gdzie jest ten smieszny ścierwojad co Falk zleca nam go zabić by zostać przywódcą myśliwych ?
4. Czy w zadaniu zaginieni nowicjusze trzeba również pogadać z Caine ? Tym zbieraczem przed Obozem Bractwa ? Bo pewnego pięknego popołudnia zza rogu wyszedł Poszukiwacz .. I go zayebał

Smutek z dymem wylewam z płuc na zewnątrz .. <3

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

2. Co muszę zrobić w środku piramidy by przejść wyżej ? Aktywowałem 4 pulpity koło kamiennych strażników, a z piątym na samym dole nic nie mogę zrobić .

HALO stoje w miejscu a nie chce sie posuwać do kodów, wiem jedynie że muszę iść do magów wody, pogadać z saturasem, potem z merdarionem, ale nie ma żadnego zapisu w dzienniku, tylko tyle się dowiedziałem że potrzebuję jakiś kryształów/kamieni ogniskujących ?

@Edit Położyłem na jakimś piedestale smocze jajo jako prezent dla Adanosa, święconą wodę ze studni wlałem do jakiś 4 kociołków i zabiłem bossa ognistego golema . Po tych 3 akcjach były zapisy w dzienniku, ale dalej nie wiem jak przedostać się do kruka ani jak wejść wyżej piramidy . Na mapie są jeszcze kapliczki adanosa, ale nie ma z nimi żadnych ingerencji

Kalfas23

Kalfas23

Użytkownicy
posty82
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nadal nie wiem co mam zrobić konkretnie aby zostać nekromantą..

Aziral

Aziral

Użytkownicy
posty92
Propsy22
  • Użytkownicy
Musisz mieć 30 Inteligencji oraz 75 Many.
Wszystko jest napisane w dzienniku.

Kalfas23

Kalfas23

Użytkownicy
posty82
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ok dzięki bardzo :) a jak inteligencję nabić tak w miarę szybko? mam 25 pkt i nie mam pomysłu co dalej

Aziral

Aziral

Użytkownicy
posty92
Propsy22
  • Użytkownicy
Czytaj wszystko co wpadnie ci w łapy, książki, recepty, ucz się nowych umiejętności (skórowanie itp, mikstury, języki), innymi słowy prawie wszystko czego się nauczysz daje ci pkt Inteligencji (tylko magiczne klasy).

Jamanta

Jamanta

Użytkownicy
posty63
Propsy14
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
Czytaj wszystko co wpadnie ci w łapy, książki, recepty, ucz się nowych umiejętności (skórowanie itp, mikstury, języki), innymi słowy prawie wszystko czego się nauczysz daje ci pkt Inteligencji (tylko magiczne klasy).

Z tego, co próbowałem, to inteligencja rośnie od książek, zwojów oraz nauki magii i eliksirów. Łowiectwo niestety odpada.

Aziral

Aziral

Użytkownicy
posty92
Propsy22
  • Użytkownicy
Jak sory to było.
Utknąłem w świątyni łez, i nic nie przychodzi mi do głowy. Widzę tylko 4 przyciski, gdzie każdy uruchamia pułapkę.
Ktoś coś?

EDIT. Dobra, nieważne, już ogarnąłem...

Spoiler
Na środkowej kolumnie jest przycisk.

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

3. Gdzie jest ten smieszny ścierwojad co Falk zleca nam go zabić by zostać przywódcą myśliwych ?
4. Czy w zadaniu zaginieni nowicjusze trzeba również pogadać z Caine ? Tym zbieraczem przed Obozem Bractwa ? Bo pewnego pięknego popołudnia zza rogu wyszedł Poszukiwacz .. I go zayebał

Odświeżam pytania

Aziral

Aziral

Użytkownicy
posty92
Propsy22
  • Użytkownicy
By przeczytać ten pulpit na dole, musisz wykonać wszystkie zadania związane z pulpitami powyżej.
W dzienniku powinieneś mieć wpis na temat tych zadań.

EDIT. Tym razem serio utknąłem i naprawdę nie mam pojęcia co zrobić. Zdobyłem tą
Spoiler
Koronę Adanosa
i dalej nie wiem co. Włóczę się od 2 godzin i nic mi nie przychodzi do głowy.

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
By przeczytać ten pulpit na dole, musisz wykonać wszystkie zadania związane z pulpitami powyżej.

Spoiler
Wykonałem 3 zabiłem ognistego golema, złożyłem jajo na piedestale i aktywowałem 4 kociołki . Jakie jest czwarte ?

Aziral

Aziral

Użytkownicy
posty92
Propsy22
  • Użytkownicy

Spoiler
Wykonałem 3 zabiłem ognistego golema, złożyłem jajo na piedestale i aktywowałem 4 kociołki . Jakie jest czwarte ?

Spoiler
Przejdź się przy ścianie dookoła pustyni aż natrafisz na świecący, biały kryształ, którego strzegą trzy trolle. Wykop wszystko i idź do Saturasa.

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Spoiler

Spoiler
Przejdź się przy ścianie dookoła pustyni aż natrafisz na świecący, biały kryształ, którego strzegą trzy trolle. Wykop wszystko i idź do Saturasa.

No właśnie nic nie mogę stamtąd wydobyć . Potrzebuje jakiś specjalny kilof lub jakaś umiejętność ? Rude i złoto mam na 100%

Aziral

Aziral

Użytkownicy
posty92
Propsy22
  • Użytkownicy
Ja nie miałem ani kopania rudy ani złota, a i tak udało mi się. Może już wykopałeś, ale o tym nie wiesz? Sprawdź eq lub pogadaj z
Spoiler
Saturasem, który wyśle ciebie do Merdariona i to właśnie jemu musisz te kamulce przynieść. W zamian za te kamulce da ci wyglądem przypominające Kamienie Ogniskujące.
Możliwe, że jest jakiś przedmiot wymagany, a ja go już gdzieś nieświadomie zebrałem.

Na mój problem chyba nie dostanę odpowiedzi.
Spoiler
Co zrobić po zgarnięciu Korony Adanosa

struty

struty

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ktoś tam pytał o tabliczki aktywujące teleporty:
Spoiler
W kolejności w jakiej je znajdowałem:

Khorinis

1.Na szczycie wieży obok rannego orka niedaleko latarni.
2.W okolicy kamiennego golema, obok drzewa nad przepaścią.
3.W miejscu gdzie znajduje się topielec z misji z jajkiem, przechodzimy przez zwalone drzewo na rzece i kierujemy się w lewo do końca brzegu.
4.Idąc z miejsca gdzie bandyci stoją na moście - misja z Erolem - kierujemy się w stronę spalonych chat i następnie idziemy dalej trzymając się klifu do końca.
5.Dochodząc do Cavalorta od Xardasa , kierujemy się w prawo gdzie spotykamy dzika i trzy jaszczury a półkę wyżej znajduje się goblin. Zabijamy go i idziemy do końca aż zobaczymy pniak i tabliczka jest schowana za nim.
6.Kamienny krąg - misja z Laresem - tabliczka świeci w krzakach.
7.Idąc od Dextera do jaskini gdzie znajdują się szkielety - tabliczka jest po lewej stronie wejścia do groty.
8.W piwnicy klasztornej - klucz do drzwi jest w skrzyni, chyba w pokoju po prawej stronie stojąc przodem do klasztoru.
9.Powyżej wejście do miejsca gdzie znajdujemy magicznego golema jest półka z pająkiem.
10.Idąc od mostu (czarny troll) kierujemy się w stronę wejścia do jaskini z misji próba ognia i znajdujemy tam goblina bosa. Tabliczka jest w miejscu gdzie stał.
11. Wchodzimy do piramidy gdzie znajduje się Saturas, najpierw natrafiamy na gobliny szkielety i tabliczka powinna być w tym pomieszczeniu po prawej stronie obok wnęki w murze.
12. Idąc od latarni prawą stroną klifa w stronę miasta. Wychodzimy na grań i pod nami z lewej strony ostatnie drzewo.

Górnicza Dolina

1.Obok trolla Utar'a jest stary teleport (Nyras tu stał w G1), leży obok w trawie.
2."Zatoka trolli" ;-) Wejście do starej kopalni, obok pnia.
3.Na wieży po prawej stronie przed bagiennym smokiem.
4.Z tyłu za kuźnią Darriona (obóz w lesie).
5.Obóz orków po prawej stronie jak jest wejście do miasta orków (obóz bandytów w G1). Jest z tylu za drzewem.
6. ?
7. ?
8. ?

Pustynia

1.Wychodząc na pustynię, idziemy w prawo aż do ruin po skałą (mumie, szkielety, mag)
2.Idąc dalej trzymając się prawej strony skał dochodzimy do leżącego posągu i tabliczka jest pod głową. Obok jest chyba sam mag szkielet.
3.Stojąc przodem do małej piramidy a plecami do ściany kanionu, idziemy w lewo jakieś 20 sekund i natrafiamy na grupkę szkieletów i za nimi powinny być trzy ogniste jaszczury a jeszcze za nimi głęboki wąwóz. Tabliczka jest przy ognistych jaszczurach.
4.Legowisko Karakusta (wielki pełzacz)

Post połączony: 2016-02-18, 16:30
Mam problem z misją "Zielony nowicjusz" a mianowicie nie mogę na stole utworzyć tego skręta mimo, że czytałem notatkę Fortuno. Czy to jest błąd czy może jest inne rozwiązanie tej misji?

Aziral

Aziral

Użytkownicy
posty92
Propsy22
  • Użytkownicy
Obok Fortuno jest "wiadro z mieszadłem" i to w nim robi się skręty.

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Skręty już nie robisz na stole alchemicznym, tylko na odpowiednim sprzęcie, czyli jak to powinno być normalnie ;d

Ja nie miałem ani kopania rudy ani złota, a i tak udało mi się. Może już wykopałeś, ale o tym nie wiesz? Sprawdź eq lub pogadaj z
Spoiler
Saturasem, który wyśle ciebie do Merdariona i to właśnie jemu musisz te kamulce przynieść. W zamian za te kamulce da ci wyglądem przypominające Kamienie Ogniskujące.
Możliwe, że jest jakiś przedmiot wymagany, a ja go już gdzieś nieświadomie zebrałem.

Ok musiałem iść do Merdariona

Kalfas23

Kalfas23

Użytkownicy
posty82
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kto może mnie nauczyć otwierania zamków? (oprócz thorbena i gildii złodziei) ?

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Jakiś pirat chyba uczył otwierania zamków  :P

= D

0 użytkowników
Do góry