Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8891771 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8891771

Odpowiedzi 37317

Cooba

Cooba

Użytkownicy
posty140
Propsy18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
I ja mam jedno zapytanie, nie wiem czy to bug gry czy tak ma być, ale zabiłem Ihiyalya maga z doliny cieni - teraz ciągle spada mi HP do zera i pompuje jego zwłoki... trochę to głupie... pewnie rzucił na mnie jakieś zaklęcie ale liczyłem na to że po jego śmierci czar przestanie działać.
Mam osobny save zrobiony po jego zabiciu a drugi raz nie chce mi się go zabijać bo męczyłem się dobre kilka minut :P

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cooba na jakiej wersji Returninga grasz ?

Cooba

Cooba

Użytkownicy
posty140
Propsy18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
0061

Post połączony: 2016-11-28, 15:13
Wyczytałem gdzieś że to bug... eh... na trzecim ataku rzucał na mnie ta klątwę... więc wystrzelałem go kusza z pobliskego kamienia. Chcialem przejść returninga bez bugowania bossów ale jak returning sie buguje sam to już nic nie poradze :p

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
pokonaj Azgalora bez bugowania na normalnym to bede bil poklony

Cooba

Cooba

Użytkownicy
posty140
Propsy18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Azgalora i tak sie bije kusza, strzal i za kolumne, tylko ze te 50 bełtów starcza na jakies 80% jego HP pozostale trzeba ubić zwyklymi bełtami, przy zdolnosciach kuszniczych 100% strczyło około 100 bełtów kazdy robiąc mu 250 dmg. Najnudniejszy finał ever. Masa sejwow i wkurwienia.

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ta. 100 bełtów i 250 dmg XDDDD chyba na wersji 0056 gdzie on sobie nie odnawia hp

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@tldr
Wtf, to jak się go zabija? :D

I podbijam jeszcze pytanie - jak obniżyć sobie w Marvinie obronę przed bronią? A jak nie w Marvinie to w "normalnie"?

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
I podbijam jeszcze pytanie - jak obniżyć sobie w Marvinie obronę przed bronią? A jak nie w Marvinie to w "normalnie"?
W marvinie :
edit abilities
protection

Ktoś ma jakieś porady na wbijanie hp ,na 44 poziomie mam 2400hp i nie wiem czy to dużo ,czy mało.(gram na normalnym)

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@tldr

bugiem, trzeba go bugować bugować i jeszcze raz bugować żeby nie napierdalał z kuli ognia i nie latał jak debil

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Morty
Ok dzięki, a wiesz czy zapisywanie gry na Marvinie dalej potrafi zepsuć sejwa? I jak dalej używać go, skoro po włączeniu Marvina postać siada?

A co do HP - wydaje mi się że w miarę ok, na hardzie na 43 poziomie mam 1,3k HP z tym, że nie dostaje się hp na poziom.

@tldr
No tak jak myślałem.

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
I jak dalej używać go, skoro po włączeniu Marvina postać siada?
Klikasz jeszcze raz pause/break i wpisujesz 42.

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Morty
Ok, dzięki, w końcu orkowie będą mnie mogli z powrotem klepać :D.

PS. Gdzie jest Moonstone do zrobienia "Rune Sigil"? Ktoś coś pisał że na pustyni Adanosa?

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
Nie mam go jak mowilem wszystkie raczej ubiłem btw macie kod na chromanina co wypada z czarnego trola bo go zabilem wczesniej i nie mam save przed tymxd
Halu dajcie kod na chromanina ja jestem za ciemna masaxd

Jeszcze  dostaniesz za swoje Bękarcie

Cooba

Cooba

Użytkownicy
posty140
Propsy18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@tldr

bugiem, trzeba go bugować bugować i jeszcze raz bugować żeby nie napierdalał z kuli ognia i nie latał jak debil

Czasem myślę że gramy w inną gre. Wersja 0061 poziom normalny, i ten smok ani nie lata ani nie skaka, wali tylko te kule ognia jak opetany ale miedzy kazdym jego atakiem jest czas na wypalenie dwa razy z kuszy. Oczywiscie bełtów jest za mało, myśle że to kwestia punktów siły i idzie w 50 się zmieścić. Co do regeneracji, u mnie tego nie było znaczy kulił się i coś tam mruczał kilka sekund ale zawsze wtedy wypalałem 5-6 strzał. Na niektóre kolumny da się wejść i strzały ładnie wtedy wchodzą. Gdyby nie to że walka trwa 30 min to bym Ci to nagrał.

Kolega wcześniej marudził że duel ze zjawą to masakra. Powiem tak, początkowo myślałem że chodzi mu o zwykłe zjawy a nie minibosa ale dla mnie był to chyba najfajniejszy duel. Trucizną dostałem tylko chyba raz, faktycznie zabolało ale zjawa ma tak przewidywalny schemat walki że kilka fikołków, 5 potek i srebrny miecz dwuręczny 140 dmg na normalu daje rade. Wiem że grasz na hardzie szacun za to ale są w III rozdziale bardziej wymagający przeciwnicy jak ork na placu wymian czy 3 poszukiwaczy w chacie Sekoba. Czasem trzeba gre przejść na normalu żeby ją dobrze poznać. Grając na hardzie trzeba mieć już ustalony harmonogram rozwoju postaci.

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No to masz zbugowaną gre jeśli ci azgalor podczas zaciemnienia ekranu i wypuszczenia mgły nie odnawia sobie hp. NIE MA OPCJI żeby się zmieścić w 50 bełtach. Niech mi ktoś to udowodni za pomocą nagrania. U mnie to było tak że jak go napierdalam ze zwykłej kuszy, robi przystanek, odnawia sobie tą ilość hp którą mu zabrałem i tak w nieskończoność....

lukee

lukee

Użytkownicy
posty82
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@tldr Magiem ognia pokonałem Azgalora na normalu. Początkowe 30% hp z kuszy a reszta z dużej kuli ognia, zszedł w parę minut przy całym odnawianiu hp na 0061. Tak samo magiem wody ujdzie go pokonać i w sumie nekro też jak się wybierze scieżkę u opiekunów

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Cooba
Oczywiście walki ze zjawą są bardzo proste, zresztą ten boss nie byłby taki ciężki gdyby nie jedna rzecz - ta "trucizna". Nie wiem jakim cudem podczas walki z nim tylko jeden raz dostałeś od niej. Mówię oczywiście o sytuacji gdzie podczas walki ekran "zaciemnia" się na zielono i bez względu na to co robisz tracisz życie. Gdy zabrałem mu jakieś 3k życia (na 20k), zdążyłem już dwa razy dostać od tej trucizny, nie mówiąc o tym że te obrażenia są chyba zupełnie losowe. Czasami zabierało mi 1/6 życia, a czasami ponad połowę. Jedyne co zauważyłem, to że im dalej jest się od bossa to tym więcej się chyba dostaje obrażeń.

Z orkiem na placu wymian nie miałem problemów w sumie, tak samo jak z dwoma (na cztery) hersztami orków w GD. Z poszukiwaczami mi się na razie nawet nie chce walczyć, chociaż mając kuszę to nic nie jest nie do wykonania.

Zresztą - w Returningu nie ma bossów do pokonania. Jedyne co to może ci bełtów/strzał zabraknąć. Dochodzę do wniosku że najważniejszą bronią wojownika to kusza - ją zabiłem Dakkata, tego nieumarłego maga w Doliny Cienia, dziesiątki trollów i czarnych orków, Demonikona, Dark Reapera i pokaźną ilość mini bossów. Wynika to z ograniczeń Gothica po prostu i niektórych idiotycznych rozwiązań tego moda, gdzie walka "uczciwa" po prostu nie ma sensu.

I gdzie tego moonstone do Rune Sigila mogę znaleźć? :D

Aha - i w lesie Asasynów, stanie się coś jak nie ukradne Hasimowi tego jego naszyjnika czy co tam ma? Nie mam na tyle zręczności, a w lokacji nikt tego nie uczy.

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
@tldr Magiem ognia pokonałem Azgalora na normalu. Początkowe 30% hp z kuszy a reszta z dużej kuli ognia, zszedł w parę minut przy całym odnawianiu hp na 0061. Tak samo magiem wody ujdzie go pokonać i w sumie nekro też jak się wybierze scieżkę u opiekunów
Magami można spokojnie ubić tego smoka, szczególnie w 4 rozdziale. Ale sądze, że pytanie dotyczyło ubicia go wojownikiem / łucznikiem.

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Aha - i w lesie Asasynów, stanie się coś jak nie ukradne Hasimowi tego jego naszyjnika czy co tam ma? Nie mam na tyle zręczności, a w lokacji nikt tego nie uczy.
Chyba musisz z Gonzalesem wszystkich wybić ,bo nie możesz kontynuować wątku assasynów. Jestem w podobnej sytuacji mam 45 zręczności ,a do kradzieży wymagane jest 50 .

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
zawsze mozna marvinem oddac siobie te 5pkt a potem odjąć

0 użytkowników
Do góry