Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8384291 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8384291

Odpowiedzi 37317

Dewalmy

Dewalmy

Użytkownicy
posty81
Propsy12
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanko kto jest osobą którą trzeba zabić w zadaniu od sługi beliara z amuletem?

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To jest quest z Fellangorem? Dales tyle info, ze ciezko skojarzyc o ktory quest moze chodzic.

Dewalmy

Dewalmy

Użytkownicy
posty81
Propsy12
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To jest quest z Fellangorem? Dales tyle info, ze ciezko skojarzyc o ktory quest moze chodzic.
Yep o to chodzi

zielakxar

zielakxar

Użytkownicy
posty21
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie odnośnie nazwanych bossów Orków z bandy wokół zamku w GD - na forum wyczytałem, że w późniejszym etapie można mieć Ulu-mulu i są jakieś zadania od Orków - czy ci orkowie wokół zamku nazwani dają jakieś questy ? Czy to zwykły szrot do ubicia w 2gim rozdziale?
Lub bardziej ogólne pytanie: Kogo nie powinienem zabijać z orków by nie stracić jakiegoś questa?

Dewalmy

Dewalmy

Użytkownicy
posty81
Propsy12
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanie odnośnie nazwanych bossów Orków z bandy wokół zamku w GD - na forum wyczytałem, że w późniejszym etapie można mieć Ulu-mulu i są jakieś zadania od Orków - czy ci orkowie wokół zamku nazwani dają jakieś questy ? Czy to zwykły szrot do ubicia w 2gim rozdziale?
Lub bardziej ogólne pytanie: Kogo nie powinienem zabijać z orków by nie stracić jakiegoś questa?
w 2 rozdziale trzeba zrobić ulu-mulu a co do orków większość orków którzy są do czegoś potrzebni są w mieście orków tylko 2 jest w GD

JustBRX

JustBRX

Użytkownicy
posty24
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie naładować oko gniewu ?

Dewalmy

Dewalmy

Użytkownicy
posty81
Propsy12
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Na stole alchemicznym

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanko kto jest osobą którą trzeba zabić w zadaniu od sługi beliara z amuletem?

Spoiler
Dar szaleńca:
To zadanie polega na odszukaniu Fellangora i jego zabiciu .Fellangor w celu będzie przemieniał się w różnie osoby żeby nas oszukać.
-pierwsza osoba to Fellan znajdziemy go w zniszczonej chatce w dawnym obozie Dragomira,rozmawiamy z nim i używany na nim amuletu Zigosa.
-drugie wcielenie to Elena znajdziemy ją w idąc do słonecznego kręgu niedaleko Grimbalda, rozmawiamy i używamy na niej amuletu Zigosa.
-trzecie wcielenie to Rupert znajdziemy go na terenie ruin budowniczych w godzinach rannych(trzeba użyć śpiwora od Barema),używamy na nim amuletu i daje nam propozycję abyśmy go nie zabijali dostaniemy wtedy pierścień +15 do siły i +15 do zręczności lub +40 many i życia gdy weźmiemy pierścień nie możemy już przejść misji w pokojowy sposób.Aby przejść ją w pokojowy zabijamy Fellangora amuletem i wracamy do Zigosa.Wysłannik mówi nam jak korzystać i z amuletu.Idziemy do Etlu i zanim pójdziemy do obozu paladynów skręcamy w prawo i rozmawiamy z farmerem.Po rozmowie z nim używamy na nim amuletu i zdobywamy magiczne przebranie.Od tej pory paladyni nas nie atakują jednak musimy uważać ponieważ gdy zaatakujemy kogoś lub jakiś potwór nas zaatakuje ot przebranie nam znika.Gdy zdobędziemy klucz idziemy do kapliczki i zdobywamy Amulet Triramar.Teraz wracamy do Xardasa i rozmawiamy po czym idziemy do kapliczki Beliara i dostajemy Morę Ulartu runę pozwalającą kraść nam dusze zabitych osób,orków oraz jaszczuroludzi.Teraz wracamy do Ashtara który oddaje nam swoje serce oraz róg ostatni składnik runy krzyż żywiołów zdolnej zniszczyć S'enyaka po czym umiera.Teraz musimy iść do stołu runicznego i tworzymy runę po czym używamy rogu od smoka i przyzywamy demona.Rozmawiamy z S'enyakiem i kradniemy jego duszę po czym zabijamy go runą.Teraz gdy mamy jego duszę możemy ją wzmocnić nią szpon lub ją oddać Beliarowi.
Aktualizacja! Aby połączyć duszę S'enyaka ze Szponem Beliara musimy udać się do Xardasa. Nekromanta wyjaśni nam, że wystarczy pomodlić się do jednego z Chramów Boga Ciemności (wymagana karma u Beliara około 50+). Rodzaj broni (jednoręczna lub dwuręczna) zależy od posiadanych procentów umiejętności walki jednym rodzajem broni większym od drugiego.

Chociaż ja Elene znalazłem obok kamiennego kregu gdzie z Laresem szlismy.

Sam nie doszedlem do momentu w ktorym mieliby dawac questy, ale wolalbym ich zostawic, bo wiem ze pozniej zrobia szturm na zamek i moze cos byc. Ale jest to zwiazane i tak z miastem orkow.

Na stole alchemicznym identycznie jak oko Innosa

JustBRX

JustBRX

Użytkownicy
posty24
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kolejne pytanko przeszedłem właśnie świątynie sniącego jestem już po zabiciu nekromanty i pojawiło mi się nowe zadanie w opisie pisze że nekromanta mówił coś tam o ponownym przyzwaniu śniącego - zobaczymy i ... i dalej nie wiem co z tym zadaniem zrobić ;/ zadanie nazywa się sleeping czy coś takiego ;d

Gdzie jest klucz potrzebny do otwarcia kopalni żelaza w miescie orków (wątek doliny cieni oraz swiątynni przerobiony)

Oraz gdzie jest klucz do otwarcia wolnej kopalni ?

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Quest o nazwie the sleeping jest powiązany prawdopodobnie z ur-thrallem ale nie jestem tego pewny bo też tego nie ruszę. A klucz ma Ur Thrall ale  musisz wziac quest od garonda. Kurwa, po prostu cofnij sie strone czy dwie, pisalem o tym.

A klucz do wk ma jeden z orkow w kotle.

Moje pytanie - w lesie assasynow, gdzie jest trzecia paczka broni? Zdobylem ze spizarni i z wyjalem z tego wazonu, wg. solucji jest w jaskini Ozira czy jakos tak, wchodze a tam chuja, nie ma paczki.

wojtek988

wojtek988

Użytkownicy
posty172
Propsy21
Profesjabrak
  • Użytkownicy
U rosjan na forum w solucji co do lasu asasynow zrozumialem ze trzeba uwazac wlasciwie na wszystko bo moze dojsc do sytuacji w ktorej nic sie nie da (tak sie poplataja zadania),

w zwiazku z czym mam pytanie: kto i kiedy szkoli walki 2 bronmi i na co uwazac (ktore zadania kiedy moga sie poplatac), bo skoro tyle tam niuansow jest, to translator moze nie wystarczyc do prawidlowego zrozumienia ;p

edit:
ja wlasnie zaczynam las,
u gonzalesa jestem, no to pozostaje sejwowac czesto, jak sie cos poplacze gdzies albo zauwaze podejrzanego to dam znac

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Trzecia paczka broni jest za krata w spizarni ale uwaga, jak sie otworzy paczke to wyskocza bronie do eq i nie ma gadki z tym ziomkiem ktory planuje rebelie takze chuj wielki i pozostaje save ew. wygrzebac trzeba kod na ta paczke z skryptow z ver 0050+

Kto uczy bronia tego nie wiem, na razie robie questy z miesem i siarka.

wojtek988

wojtek988

Użytkownicy
posty172
Propsy21
Profesjabrak
  • Użytkownicy
tldr,
mozesz mi powiedziec jak dostales ten klucz do magazynu?
dalem skore trolla, w ogole ten assassyn alchemik wyslal mnie juz do tego Tiamata, ten mnie wyslal na polowanie na tego potwora od siarki, ponoc klucz mialem dostac sporo wczesniej, a bez niego nie zrobie zadania z Hasimem (wrobienie w zabojstwo) ani 3ciej paczki broni nie bede mial (brakuje tej z magazynu) :(

edit: a z tym miesem co ci wyszlo?
zrobilem sulfur meat, kraze po tej gorskiej przeleczy z 30 min w nocy i nic xd

edit2: wystarczy sprobowac zjesc to mieso z siarka na dole przeleczy i w jaskini obok na dole rowniez pojawi sie nasz potworek,
ale z tym kluczem do magazynu to dalej nie wiem o co chodzi, dalej go nie mam :(((((

JustBRX

JustBRX

Użytkownicy
posty24
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co dalej zrobić w zadaniu misssing jeśli  już wenzel się przed nami ujawnił i mówi nam że nie zostawi tutaj innych niewolników itp. nie mam już z nikim innym dialogów chyba że muszę dokończyć resztę zadań dla niewolników więc tutaj odrazu nowe pytanie jaką książkę/pismo muszę dać temu orkowi co zabrał dziennik crowa ? Oraz czy książka dla szamana okrów w miescie orków to wystarczy np. kunszt obrony południowców lub bloki dwuręczne ?

rzal

rzal

Użytkownicy
posty73
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spoiler
Gdzie znajduje się orkowa kopalnia żelaza?

JustBRX

JustBRX

Użytkownicy
posty24
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spoiler
Gdzie znajduje się orkowa kopalnia żelaza?

W mieście orków.

wojtek988

wojtek988

Użytkownicy
posty172
Propsy21
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktos skad wytrzasnac kamien ksiezycowy?
Moonstone do lunar blades (do walki dwiema bronmi od asasynow)

venuen

venuen

Użytkownicy
posty94
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Kto uczy wytapiania rudy?
2. Można gdzieś znaleźć sztabkę żelaza?
3. Jakie skóry mam przynieść Falkowi z obozu myśliwych aby mnie przyjęli? W zadaniu jest napisane, że 3 skóry (marakosa?)

wojtek988

wojtek988

Użytkownicy
posty172
Propsy21
Profesjabrak
  • Użytkownicy
3. shadowbeast, cieniostwor

JustBRX

JustBRX

Użytkownicy
posty24
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Kto uczy wytapiania rudy?
2. Można gdzieś znaleźć sztabkę żelaza?

1. Viper - Wąż po oddaniu mu jego torby z rudą
2. 1 chyba dostajemy zostająć czeladnikiem kowala. Ale wytapiania rudy żelaza uczy naż też viper bez wykonania wcześniej ów wspomnianego zadania. Zaś iron ore możemy wykopać w jaskini gdzie są bandyci pod miastem w tej gdzie jest pomnik orka. 50orów to jest chyba 1 sztabka ;d

0 użytkowników
Do góry