[G1] Welt der Verurteilten/Świat Skazańców v1.3 PL 137975 232

O temacie

Autor Quasch

Zaczęty 13.01.2016 roku

Wyświetleń 137975

Odpowiedzi 232

Kurgan

Kurgan

Użytkownicy
posty85
Propsy7
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Wisnia, zadanie z paulem dostajemy od siekacza gdy zostaniemy strażnikiem, Orry stoi na bramie niedaleko placu wymian a zadanie magiczny artefakt zleca nam Drago, mag ze świątyni Innosa w SO.

Łeb jest mój, no i chuj.

Quasch

Quasch

Bractwo Spolszczenia
posty264
Propsy840
ProfesjaTłumacz
  • Bractwo Spolszczenia
UDAŁO SIĘ ZOSTAŁEM MAGNATEM :D , Muszę przyznać że kozacko wykonane są te dialogi z Krukiem o awansie. Poza ozdobną szatą można zdobyć lepszą zbroje? i czy są jeszcze jakieś zadania związane z tą gildią? +50 do szpanu  :ok:

Kiedyś czytałem na WoGu, że jak już się zostanie Magnatem, można też zdobyć ciężki pancerz Magnata.
Jeśli jesteś zainteresowany to sprawdzić...

Spoiler
W 5 rozdziale Kruk udaje się do obozu bandytów. Będzie on miał ponoć klucz do skrzyni w Starym Obozie, chyba do jego pokoju. I w niej znajdziesz ciężki pancerz Magnata.

Kurgan

Kurgan

Użytkownicy
posty85
Propsy7
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Mam pytanie, da się ulepszyć ozdobną szatę i czy te świstki są jakąś ciekawostką/zadaniem? Czy dotyczą one tego gościa od Chromaninów?

Łeb jest mój, no i chuj.

Quasch

Quasch

Bractwo Spolszczenia
posty264
Propsy840
ProfesjaTłumacz
  • Bractwo Spolszczenia
Tak, wszystkie szaty możesz ulepszyć u Xardasa.
I nie wiem o jakie świstki ci chodzi, o pewnym więźniu, który spisywał relacje na kartce? Pewnie jest to swego urozmaicenie od twórcy.

Post połączony: 2016-01-30, 10:03
A nie, wybacz. Ozdobna szata? Ta, którą ma np. Bartholo? Skąd ją wytrzasnąłeś?

Kurgan

Kurgan

Użytkownicy
posty85
Propsy7
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Dostałem tę szatę od Kruka gdy zostałem Magnatem.

Łeb jest mój, no i chuj.

WotanGolS

WotanGolS

Użytkownicy
posty112
Propsy22
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
O a to ciekawe nie omieszkam tego sprawdzić w 5 rozdziale będzie trzeba pobić Kruka w obozie i zabrać klucz.

Ozdobną szatę jaka ma Bartholo wręcza nam Kruk po awansie.

Quasch

Quasch

Bractwo Spolszczenia
posty264
Propsy840
ProfesjaTłumacz
  • Bractwo Spolszczenia
A to nie wiedziałem, myślałem, że Kruk wręczy nam zwykłą zbroję Magnata :D
W takim razie w skryptach, z tego co patrzyłem, nie ma możliwości jej ulepszenia.

Kurgan

Kurgan

Użytkownicy
posty85
Propsy7
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Kurgan

G1 Świat Skazańców PL
#107 2016-01-30, 10:24(Ostatnia zmiana: 2016-01-30, 10:33)
Da się jeszcze jakieś pancerze ulepszyć poza zbroją z rudy?
Pomijając te gildyjne.

Łeb jest mój, no i chuj.

Quasch

Quasch

Bractwo Spolszczenia
posty264
Propsy840
ProfesjaTłumacz
  • Bractwo Spolszczenia
Raczej głównie te "gildyjne" są do ulepszenia. Takiej np. zbroi z płytek pełzacza nie da się ulepszyć.

Wisnia

Wisnia

Użytkownicy
posty41
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wisnia, zadanie z paulem dostajemy od siekacza gdy zostaniemy strażnikiem, Orry stoi na bramie niedaleko placu wymian a zadanie magiczny artefakt zleca nam Drago, mag ze świątyni Innosa w SO.
aa ten orry xD ok ty tylko musze zrobic zadanie od drago wbic 20 lvl i gotowe :D

Kurgan

Kurgan

Użytkownicy
posty85
Propsy7
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Kurgan

G1 Świat Skazańców PL
#110 2016-01-30, 12:47(Ostatnia zmiana: 2016-01-30, 12:54)
Zdobyłem tę ciężką zbroje magnata, przebiłem się przez obóz w 5 rozdziale uprzednio pokonawszy kruka i bandytów, ale tu się rodzi pytanie, czy tego pancerza nie można zdobyć w 1 rozdziale kradnąc Krukowi klucz?
Edit@
Sprawdziłem nie da się zdobyć klucz co w sumie jest logiczne, żółtodziób popyla w zbroi magnata.

Łeb jest mój, no i chuj.

WotanGolS

WotanGolS

Użytkownicy
posty112
Propsy22
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nie da się , właśnie to sprawdziłem w IV rozdziale próbując okraść Kruka bowiem nie ma on przy sobie klucza do skrzyni :D

Kurgan

Kurgan

Użytkownicy
posty85
Propsy7
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Kurgan

G1 Świat Skazańców PL
#112 2016-01-30, 12:56(Ostatnia zmiana: 2016-01-30, 13:07)
Dopracowali taki szczegół, wielki props dla autorów.
Znowu coś popsułem, nie mogę dołączyć do Najemników po wygnaniu z SO u Saturasa nie było opcji dialogowej związanej z wyrzuceniem bohatera ze Starego Obozu no cóż chyba pierwszy raz ukończę Gothica bez przynależności do gildii, jeżeli będzie to możliwe. 

Łeb jest mój, no i chuj.

Wisnia

Wisnia

Użytkownicy
posty41
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
usuwania kłów błotnego węża uczy tylko tarrok czy ktoś jeszcze bo potrzebuje do pancerza od Wilka :D

Quasch

Quasch

Bractwo Spolszczenia
posty264
Propsy840
ProfesjaTłumacz
  • Bractwo Spolszczenia
@Kurgan
Z tego co wiem to nie jest błąd. Tak sobie twórcy umyślili. Ja akurat miałem tak, że byłem Strażnikiem w SO i do Najemników mnie jeszcze zaciągnęli, ale do Magów Wody już ani rusz. Tutaj będąc Magnatem widać jest jeszcze inaczej.

@Wisnia
Usuwania kłów możesz się nauczyć u któregoś myśliwego, np. Gestatha albo Aidana.

Kurgan

Kurgan

Użytkownicy
posty85
Propsy7
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Kurgan

G1 Świat Skazańców PL
#115 2016-01-30, 13:33(Ostatnia zmiana: 2016-01-30, 14:27)
@Quasch 
Dobrze wiedzieć, już się bałem że coś popsułem a co do kłów to tylko Tarrok uczy wyciągania kłów węży i innych trofeów potrzebnych do stworzenia ULU-MULU co do tego jestem pewien ponieważ nauczyłem się wszystkich umiejętności łowieckich a kłów węży i tak nie mogłem pozyskać.

Gdzie mogę spotkać tych 4 bałwanów po wykonaniu zadania "spotkanie"?

Łeb jest mój, no i chuj.

Quasch

Quasch

Bractwo Spolszczenia
posty264
Propsy840
ProfesjaTłumacz
  • Bractwo Spolszczenia
Nad tym miejscem, gdzie był Diego w G2. Wespnij się tam i poszukaj :)
Ale z nimi akurat żadnych nowych dialogów nie ma, twórcy niestety nic nie dodali.

Kurgan

Kurgan

Użytkownicy
posty85
Propsy7
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Kurgan

G1 Świat Skazańców PL
#117 2016-01-30, 15:00(Ostatnia zmiana: 2016-01-30, 16:06)
Dzięki, szukałem Diega bo nie ma żadnego innego nauczyciela który mógłby podnieść mojej postaci siłę.
Nie mogę zabić ognistego Golema, nie mogę zakupić zwojów a kradzież to sprowadza się do save i load ponieważ Cronos ok 10-15 sec po rozpoczęciu kradzieży zauważa co zamierzamy uczynić i kończy się zamrożeniem mogę gdzieś znaleźć takie zwoje?

Łeb jest mój, no i chuj.

saint269

saint269

Użytkownicy
posty109
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
a jak wypełniałem questy dla bandytów z kanionu to mi nie blokuje do zostania magnatem?

Kurgan

Kurgan

Użytkownicy
posty85
Propsy7
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Nic się nie blokuję, możesz wykonać wszystkie zadania w każdym obozie, tylko nie pokazuj listy od Iana Laresowi.

Łeb jest mój, no i chuj.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry