Gothic Beta Edition [Gothic 1.04b Demo mod] 30530 51

O temacie

Autor Macfly

Zaczęty 2.01.2016 roku

Wyświetleń 30530

Odpowiedzi 51

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Co ty gadasz, fajny koncept dla fanów tej gry
tomek ty nie modujesz gothica i nie wiesz ile jest z tym pierdolenia. Tak naprawdę to kolega przetłumaczy te skrypty i wyrówna do obecnej wersji w najlepszym razie. No i nauczy sie trochę o moddingu.

Tomasz Raduszyński

Tomasz Raduszyński

Użytkownicy
posty7
Propsy7
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
tomek ty nie modujesz gothica i nie wiesz ile jest z tym pierdolenia. Tak naprawdę to kolega przetłumaczy te skrypty i wyrówna do obecnej wersji w najlepszym razie. No i nauczy sie trochę o moddingu.

Ale ja wcale nie mówie że to jest proste, mówie tylko że fajny pomysł na zrównanie wersji 1.04d do obecnej

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders

TO mi kogoś przypomina :D

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W ogóle nie wiem czy dało by radę skompilować skrypty programem do officjalnego wydania Gothica.
Można te skrypty zdekompilować starym GothicSourcerem 2.4. Skompilować nim również się da, ale demo wywali błąd o niezgodności wersji. Może ruszyłoby gdyby do kompilacji użyć exe Gothica z tego dema...

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Skoro różnice są kosmetyczne to po co naprawiać to demo?

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
Wszyscy skończymy w Choroszczy
posty274
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wszyscy skończymy w Choroszczy
Jeśli ta wersja będzie grywalna to będzie bardziej widoczne że balans był w tej wersji kiepski itp

Macfly

Macfly

Użytkownicy
posty13
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Bo sprawia mi to fun  :trollface:

BTW czy zna ktoś komendę na przywołanie listu od magów ognia nie otwartego ? Kurde nie mogę znaleźć jej w necie a właśnie go przetłumaczyłem i chciałem sprawdzić czy tłumaczenie działa :E

A  i powiem wam pewną ciekawostkę którą zauważyłem tłumacząc skrypty . W wersji 1.04d jest normalnie cykl dnia i nocy ale sen jest zablokowany (jest animacja na wyrze ) ale nie odpala się okienko . Co najciekawsze wszystkie dialogi odpowiedzialne za to są w pliku ze skryptami . Hmm ciekawe że pirani chciało się specjalnie to blokować jak to i tak były takie lenie że tylko zeny wycinani z  Dem .

Z resztą jak zakończę projekt tłumaczenia na polski mam zamiar też dla fanu przerzucić to demo na język angielski :D . O wiele łatwiej mi się to już będzie robiło jak będe miał polską podstawę którą rozumiem niż niemiecki gdzie się posługuje tralanslatorem by wyłapać mniej więcej sens a potem znaleźć dialog w polskiej wersji skryptów .

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
qrcze jak masz takie zacięcie to pogadaj z Adanosem i Splashem o przeportowaniu Czasu Zapłaty na czystą wersję skryptów bez ikariusa Orka ( i bez tych bugów).

Tomasz Raduszyński

Tomasz Raduszyński

Użytkownicy
posty7
Propsy7
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy

Bo sprawia mi to fun  :trollface:

BTW czy zna ktoś komendę na przywołanie listu od magów ognia nie otwartego ? Kurde nie mogę znaleźć jej w necie a właśnie go przetłumaczyłem i chciałem sprawdzić czy tłumaczenie działa :E

A  i powiem wam pewną ciekawostkę którą zauważyłem tłumacząc skrypty . W wersji 1.04d jest normalnie cykl dnia i nocy ale sen jest zablokowany (jest animacja na wyrze ) ale nie odpala się okienko . Co najciekawsze wszystkie dialogi odpowiedzialne za to są w pliku ze skryptami . Hmm ciekawe że pirani chciało się specjalnie to blokować jak to i tak były takie lenie że tylko zeny wycinani z  Dem .

Z resztą jak zakończę projekt tłumaczenia na polski mam zamiar też dla fanu przerzucić to demo na język angielski :D . O wiele łatwiej mi się to już będzie robiło jak będe miał polską podstawę którą rozumiem niż niemiecki gdzie się posługuje tralanslatorem by wyłapać mniej więcej sens a potem znaleźć dialog w polskiej wersji skryptów .

Możliwe że opcji snu nie ma w demie dlatego, że twoja postać to PC_Hero_l7 a nie PC_Hero chociaż nie wiem czy to główna przyczyna, a komenda na list do arcymistrza magów ognia to itwr_fire_letter_01 (chyba że nie o ten list ci chodzi)

Macfly

Macfly

Użytkownicy
posty13
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Hmm ciekawe jutro spróbuje odpalić demo  z zwykłym hero zobaczymy . A co do innych modyfikacji to pożyjemy zobaczymy na razie jest w planie spolszczenie 1.04 a potem zangielszczenie

Update . Miałeś rację zmieniłem postać na Zwykłego Hero i zadziałało . Do tego pojawił się też list którego nie mogłem przywołać kodem . Chyba w tej wersji gry jest on po prostu pod inną komendą . Niestety tekst z polskiej wersji w liście mi się rozjeżdża ;/ Im wyższa rozdzielczość tym mniej ale się rozjeżdża ;/

Tak wiem zjadłem W muszę to poprawić ;)

List

Tekst  ;/ Nie wiem czy to wina tekstury samego pergaminu że jest za mała czy jak :E

Macfly

Macfly

Użytkownicy
posty13
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Chyba nie chodź spróbuję to oszukać i ten tekst jakoś podzielić . To niestety nie da się tego tak pisać jak w wordzie  trzeba bedzie pokombinować . Z tego co zauważyłem prawdopodbnie jestem w stanie naprawić ten tekst lecz będzie trzeba dla każdej rodzielczości musiałbym zrobić osobny plik Gothic.Dat ;/

Post połączony: 2017-02-14, 13:49
Więcej nic nie da się zrobić niestety . Mogłem tylko nagłówki poprawić ;/

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry