Dyskusja na temat modyfikacji 839043 2122

O temacie

Autor Simon Said

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 839043

Odpowiedzi 2122

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Po prawdzie to kwestia Sary nie uniemożliwia ci dalszej gry, tracisz tylko jednego questa w 4 rozdziale.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Siwy2235

Siwy2235

Użytkownicy
posty63
Propsy3
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Z tym że returning 2.0 nie da się przejść bez poradnika muszę się zgodzić. Robiłem co mogłem ale musiałem znaleźć poradnik, inaczej z 400h bym miał nagrane haha. Kompletnie nic nie można znaleźć czasami, żadnych konkretnych wskazówek. Tragedia to pustynia addanosa. Po kiego grzyba takie zajeb..te to jest? Te budowle tak rozj...ne po tej lokacji że z 5 razy wszystko obszedlem do okola. Kur..a tragedia tam była. Nie wiadomo czego szukać, co robić itd. I na pustyni addanosa pierwszy raz się podałem haha. Robiłem to z poradnikiem a i tak krew mnie zalewala. Autorzy pewnie chcieli dać bardzo rozbudowane questy i złożone. Ale miejscami poprostu dali dupy. Narazie mam 4 rozdział. Muszę powiedzieć że dużo questow zwalilo mnie z nóg. No po kiego grzyba to? Np. "idź z kopalni orków do khorinis do kowala żeby powiedzieć mu ze jego syn żyje". No dobra mamy teleport ale do kopalni się nie przeniesiemy. Albo ten głupi quest też z kopalni w którym trzeba przynieść księgę typowo która kosztuje 5000 szt zł.
Miejscami masakra jest. Ale da się grac:)

Koniuch

Koniuch

Użytkownicy
posty6
Propsy5
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
pierwszy raz od czasów gimnazjum zdarzyło mi się przesiedzieć z chujem zakiszonym w majtach 24h przed kompem, mod warty polecenia

Murgraht

Murgraht

Użytkownicy
Książe Eterni
posty733
Propsy44
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Książe Eterni
Muszę się pożalić. Runa od Pyrokara jest pojebana xddd 1 strzał i Śniący zdechł, 2 strzały i po Kreolu, tak samo padł Thrall i Avatar Chaosu. Ja rozumiem ze to wazny element fabuły, ale kaman mógł nam chociaż zabrać ją ten wannabe Psijic przy Oku Magnusa...

W dzień monarcha, w nocy He-Man! Jak Batman!

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Dziwne, wydawało mi się, że runa się rozpadała po zniszczeniu golema...

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Murgraht

Murgraht

Użytkownicy
Książe Eterni
posty733
Propsy44
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Książe Eterni
@Simen no tak nie za bardzo znika. Przynajmniej ja mogę swobodnie masakrować bossów.

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Była mowa przecież o tym wielokrotnie o tym że R7 jest trochę pozbawiony sensu przez tę OP runę, bo niby wiele silnych bossów ale wszystkie spadają na 5-7 hitów, nawet nie zdążą podejść, a runa powinna się rzeczywiście rozpadać.
Majes na swoich filmach też jej używał do pokonania Śniącego i rozwalił go w kilka sekund. Pozostaje tylko pytanie czy to w tym chodzi.

Pół litra na dwóch jest dobre kiedy jedna osoba nie pije

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Kurcze, teraz to już nie pamiętam, czy mi runa znikła czy po prostu jej nie używałem. Ale faktycznie, trochę bez sensu.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju

Jao

Dyskusja na temat modyfikacji
#2088 2019-02-05, 15:54(Ostatnia zmiana: 2019-02-05, 16:14)
Nawet jakby się rozpadała, to co za problem nie iść na golema przed zmasakrowaniem wszystkich orków i zebraniem załogi? Runa powinna po prostu nie zadawać obrażeń niczemu innemu niż ten golem i tyle.
(pamiętam z live'ów Wagona, jak rozwalił demona przed Awatarem Chaosu runą, ale samego awatara już bił normalnie. Przez pół godziny zmagał się zarówno z bossem, jak i z widzami, którzy co chwila pisali, by użył runy i miał to z głowy w 5 sekund)

You didn't grow.
You didn't improve.

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To prawda, nie ważne w jaki sposób, ważne żeby nie działała i nie można było jej użyć na nic innego.

Pół litra na dwóch jest dobre kiedy jedna osoba nie pije

Murgraht

Murgraht

Użytkownicy
Książe Eterni
posty733
Propsy44
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Książe Eterni
 No bo to jest beka z R7. Ale już miesiące temu pisałem, że Returning w natłoku SUPER EPICKICH wątków się gdzieś gubi. Uderzając w nas ilością, zapominając nieco o jakości samych historii.
 Bo takimi naprawdę - według mnie - wątkami dopiętymi są te z Leżem Masjafu i Jarkendarem (w tym Pustynia Adanosa). Jedyny minus tych wątków to w przypadku Masjafu strasznie mała i klaustrofobiczna mapka, a Jarkendar jest zbyt rozwleczony w czasie, przez to traci sporo suspensu. Jakby tak bardziej skondensować akcję z Szponem i S'eyniakiem - np. poprzez wymóg zakończenia tego wątku by przejść do R3 - dałoby o wiele lepszy efekt. Bo tak to oczyścisz Jarkendar i Pustynie, potem możesz wrócić w R5 i rozpierdolić Kruka z palcem w dupie.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Majes pokazał jak to zrobić bez runy, bo da się i stosunkowo idzie to szybko ofc jeśli gramy pod zreke xd

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Murgraht I nawet nie byłoby to trudne - wystarczy przywrócić warunek z podstawki co do wysłania Myxira do miasta dopiero po śmierci Kruka. Podobnie myślałem żeby wpleść świątynię Śniącego w główny wątek przez uczynienie ze zdobycia Uriziela warunek konieczny, żeby Xardas zgodził się naprawić Oko, wtedy typowo "dodatkowymi, OP" lokacjami byłyby tylko Dolina Cieni i Dom Zagubionych Dusz.
@Tizgar A tam, innymi klasami też się da, wystarczy umieć grać, a nie tylko podbijać statystyki, aż będziemy mieć wszystko na hita, samemu otrzymując 5 punktów obrażeń od ostatniego bossa :F

You didn't grow.
You didn't improve.

Murgraht

Murgraht

Użytkownicy
Książe Eterni
posty733
Propsy44
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Książe Eterni
Jak grałem Magiem Ognia, to już R7 mi się totalnie niechciało robić. Tylko Meteor i stanie w miejscu. Super walki były, szczególnie jak bossowie bugowali się na tym czarze i za jedną animacją dostawali x6 dmg czaru.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Cóż, twórcy nie zapoznali się z bardzo istotną w grach ideą Contractual Boss Immunity. Może Goetia przyniesie zmiany w tej materii.
Z drugiej strony AB już coś tam się bawi w ciekawsze mechaniki bossów, typu teleportacje magów czy agresywniejsze, silniejsze smoki.

You didn't grow.
You didn't improve.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Cóż, raczej nie, bo nie będzie czegoś takiego jak Goecja, hehe xd

Murgraht

Murgraht

Użytkownicy
Książe Eterni
posty733
Propsy44
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Książe Eterni
@Simen @Jao Walki z bossami na arenie są najlepsze, bo niemają gdzie się zbugować te downy. Chociaż i tak jak potrafisz nawet z areny Cor Kaloma uciekniesz i będziesz walił go bez przeszkód.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
@Jao Podbijanie statow to tez umiejętność gry w pewnym stopniu, trzeba wiedzieć co gdzie i jak :)

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
No racja, zawsze można potem iść z lagą na smoka ożywieńca :F

You didn't grow.
You didn't improve.

Murgraht

Murgraht

Użytkownicy
Książe Eterni
posty733
Propsy44
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Książe Eterni
@Jao zwój zmiany w krwiopijce + krok w lewo = kazdy boss (poza tymi ludzkimi) niereaguje na nasz dmg.

0 użytkowników
Do góry