Dyskusja na temat modyfikacji 833668 2122

O temacie

Autor Simon Said

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 833668

Odpowiedzi 2122

SolariS

SolariS

Użytkownicy
posty361
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Jao ten ślad można wymazać w 15 sekund także jak ktoś robi w balona może próbować brnąć w swoją wersję "WSZYSTKO LEGITNIE PANIE" :F

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Wiesz, nie sądzę, żeby ktoś, kto chwali się statystykami jednoznacznie nieosiągalnymi, miał jeszcze dość dowcipu, by zedytować screen na tyle sprawnie, żeby nie dało się tego zauważyć. I jeszcze wyliczyć i porównać z innymi, żeby wiedzieć, jaki powinien mieć status osiągnięć przy swojej ich liczbie, znaleźć taki status w screenie kogoś innego... Czy da się to zrobić? Pewnie. Czy da radę to zrobić człowiek o inteligencji przeciętnego cheatera? Nie. Czy ten konkretny cheater dysponuje ponadprzeciętną inteligencją? ...może, ale wątpię. ;)

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Komachi

Komachi

Użytkownicy
posty271
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
zagraj sobie w sapera, tam nie będziesz musiał cheatować (chociaż nie na pewno).
Jaki sens ma grać np na trudnym i legendarnym i używać cheatów? Graj na najłatwiejszym, a nie udawaj później na forum chojraka, że taki jesteś dobry.
Był tu taki jeden mający takie staty przy niskim poziomie, że musiałby dostawać 40 PN za poziom żeby to osiągnąć. Upierał się jednak, że w ogóle nie wie jak wejść w konsolę, a jak szedł na zaginionego brata to musiał staty obniżać
Ja wiem, ze ci ciężko mózgu używać, bo nie jest ci to dane, ale chojraczku kochany, przeczytaj jeszcze raz to co pisałem wyżej.

Dzieci nie czytają ze zrozumieniem, a potem płacz, że ktoś chce sobie "cheatowac"

Marvin zasadniczo to narzędzie dane nam od twórców, więc czemu mamy je usuwać? Tak jak niejednokrotnie pisalem, ale powtórzę to bo niektórzy mają problemy ze zrozumieniem, MARVIN musi byc dostepny ze względu na ilość bugow w Gothiku, nie piszę juz o tym by modyfikować misje, pal licho to, ale jak mi bez powodu zniknął czarny kryształ do misji z Opiekunami to co ma człowiek zrobić? Z nie swojej winy grać od nowa? Absurd.

Ale co ja ludzi oszukuje, przecież ja chce marvina użyć do czitowania na najłatwiejszym poziomie bo chojrak jestem <brainlet>

darek0100

darek0100

Użytkownicy
posty287
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Komachi ...Uważam, że konsola jest głównie do usuwania błędów jak na przykład zniknięcie czegoś z ekwipunku, sprawdzenia czegoś, a nie do regularnej gry
To ty chyba nie czytasz sieroto - do czego powinna służyć konsola. Wiem, że czasem znikają itemy i jaki w tym problem, żeby użyć konsoli.
Chcesz używać do wszystkiego konsoli to sobie graj jak nie umiesz inaczej. Później jeszcze pochwal się, że masz wyższy level na koniec I rozdziału niż np. Tizgar. Żałosne. Powinni dodać taki tryb - konsolowy dla debili

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Wyjaśnijmy jedno konsola nie jest narzędziem dla graczy tylko dla testerów i twórców do sprawdzania tego i owego i nie zmienicie tego założenia.
Retruninga 2.0 da się przejść bez konsoli i bez bugowania czy innego gówno GVE na każdym poziomie trudność co sam zrobiłem, chociaż nie grałem na easy no ale skoro da się na normalu, trudnym i legendzie to pewnie na easy tez, tutaj dochodzimy do prawdziwego problemu z którym kilka osób ma jebitny problem, twórcy moda ( i zaznaczam to nie jest dobre co zrobili ale to już zrobili, my możemy albo wcale nie grac ale się z tym pogodzić ) narzucili pewna sekwencje gry, gracz ma grac wedle ścisłe określonej reguły jaka przyjęli twórcy jeśli będzie tak grał to nic się nie stanie przejdzie grę bez problemów i bez użycia konsoli ( mi nigdy nic się nie stało z tego co wy tu opisujcie po za faktem ze raz mi wcięło 200 sztuk surowego mięsa ale na grę nie miało to żadnego wpływu zasadniczo jako ze grałem poprawnie moglem cofnąć to co się stało bez problemu ) 

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Komachi

Komachi

Użytkownicy
posty271
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Komachi ...Uważam, że konsola jest głównie do usuwania błędów jak na przykład zniknięcie czegoś z ekwipunku, sprawdzenia czegoś, a nie do regularnej gry
To ty chyba nie czytasz sieroto - do czego powinna służyć konsola. Wiem, że czasem znikają itemy i jaki w tym problem, żeby użyć konsoli.
Chcesz używać do wszystkiego konsoli to sobie graj jak nie umiesz inaczej. Później jeszcze pochwal się, że masz wyższy level na koniec I rozdziału niż np. Tizgar. Żałosne. Powinni dodać taki tryb - konsolowy dla debili

Ciekawe czy jak tak przez internet obrazasz, to w realu równie mocny jesteś napinaczu. ;)
Nie będę sie kłócil, bo to nie ma sensu, masz swoje zdanie to sobie je miej, wyjebane na to jak ktoś sobie moją gre na konsoli wyobraża. Ale jak wstawie za jakieś 2 tyg screeny z gry to nie płacz, ze bede miał lepsze niz ty ^^

@Tizgar Bez powodu tej konsoli nie zostawili. Bug zwykle sie nie zdarza, ale jeśli juz, to lepiej mieć konsole pod ręką.

xxx123

xxx123

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mam duzy problem z tym modem
o ile w zwyklego noc kruka gralo mi sie przyjemnie, tu nie moge sobie poradzic praktycznie z niczym
 mam pancerz alrika z khorinis, jakies 500 hp, kiepski miecz dwureczny 90 atk, 70/69 sily prf (cokolwiek to jest) i wyuczone na 30 bron dwureczna

zwykle polne bestie x2 sa w stanie mnie zabic , do tego wytrzymalosc spada po 2 sek do zera

gram na normalu

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty666
Propsy236
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@xxx123 Pancerz nic Ci nie da, jeśli będziesz się dawał za często trafiać. Wywabiaj przeciwników pojedynczo, w miarę możliwości oczywiście, i graj na trybie "can't touch this".

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
mam duzy problem z tym modem
o ile w zwyklego noc kruka gralo mi sie przyjemnie, tu nie moge sobie poradzic praktycznie z niczym
 mam pancerz alrika z khorinis, jakies 500 hp, kiepski miecz dwureczny 90 atk, 70/69 sily prf (cokolwiek to jest) i wyuczone na 30 bron dwureczna

zwykle polne bestie x2 sa w stanie mnie zabic , do tego wytrzymalosc spada po 2 sek do zera

gram na normalu
Trochę to dziwne, z takimi statami polne bestie powinieneś jechać bez problemu, musisz pamiętać że nie możesz brać na klatę 10 mobów, max DWA.
Bo potem będziesz musiał się męczyć przez jeszcze gorszych wrogów, gdzie polne bestie to przy nich jest dosłownie nic.

Esubane

Esubane

Użytkownicy
posty52
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na początku najlepiej wyszkolić sobie broń dystansowa i kosic wszystko z oddali. Wojownikiem idziesz pod kusze, postacią na dexa pod łuki. Magiem jest gorzej ale też się da, ogralem r1 magiem choć kosztowało to dość dużo Golda na zwoje ognia, bo łuk z 50 dexa to raczej słabo bije.

Na normalu nie jest problem wbić dexa do 120 i ubrać beech bow który też ma chyba 100 albo 120 dmg. Całkiem mocno to bije, zebacza składa na 2 ciosy, bandyte na 3,4.

Potem jak już mamy 60% umiejki w naszej broni i crity siadają często to można się bawić w walkę w zwarciu. Wcześniej to raczej nie, tylko jeśli już musimy np. z Alrikiem albo na farmie Onara.

NobleOne

NobleOne

Użytkownicy
posty251
Propsy72
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
To może tutaj, grał ktoś w to Slash 'n Craft? Czy to jest warte uwagi? Jak z balansem w późniejszych etapach gry itd, bo nawet spoko system ulepszania statystyk, ale z drugiej strony, czy opłaca się wgl wykonywać jakieś dodatkowe zadania, bo jednak 3 pkt nauki za lvl brzmi mało nagradzająco ;/

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
To może tutaj, grał ktoś w to Slash 'n Craft? Czy to jest warte uwagi? Jak z balansem w późniejszych etapach gry itd, bo nawet spoko system ulepszania statystyk, ale z drugiej strony, czy opłaca się wgl wykonywać jakieś dodatkowe zadania, bo jednak 3 pkt nauki za lvl brzmi mało nagradzająco ;/

slash n craft to jest chyba tylko na starego returna 1.3.2

SolariS

SolariS

Użytkownicy
posty361
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@garry18 w AB też jest SnC

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
@garry18 w AB też jest SnC
No może w Ab też, nie gram na AB bo nie jest po Polsku, pisałem o zwykłym returnie, bo to nie temat o AB :]

Murgraht

Murgraht

Użytkownicy
Książe Eterni
posty733
Propsy44
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Książe Eterni
Tez uwazacie ze fabuła Returnigna jest świetna? Tyle wątków, tyle misji, tyle DOBRYCH postaci...

W dzień monarcha, w nocy He-Man! Jak Batman!

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nie wiem czy to tak poważnie czy ironicznie, ale akurat Returning 2.0 naprawdę stworzył parę mocno rozwiniętych i ciekawych postaci. Wątków w sumie parę też, choć są one zmiażdżone pod wpływem tych średnich i słabych.

Gonzales, Haniar, kolega od Lee ze śnieżnej krainy, Ur-Thrall.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

wojtek988

wojtek988

Użytkownicy
posty172
Propsy21
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tez uwazacie ze fabuła Returnigna jest świetna? Tyle wątków, tyle misji, tyle DOBRYCH postaci...

Póki co, to najlepszy mod do gothica, pomimo niezliczonych błędów w kolejnych wersjach, pomimo, że jak coś naprawią, to co innego spieprzą  ( :F ) to nic nie zapowiada- wbrew licznych i hucznych obietnic i zapowiedzi- żeby pojawiło się coś lepszego

Cały czas coś dodają, zmieniają

Chyba że ta Goetja co też oni robią, ale to nie wiadomo co to będzie

Corypheus

Corypheus

Użytkownicy
Posąg Beliara
posty118
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Posąg Beliara
nic nie zapowiada- wbrew licznych i hucznych obietnic i zapowiedzi- żeby pojawiło się coś lepszego

żeby pojawiło się coś lepszego

pojawiło się coś lepszego

No nie, a skąd. Hmm, a nie, czekaj... może, ale tak tylko może, pojawi się coś lepszego... no nic mi nie przychodzi do głowy.

A nie, czekaj, jednak przychodzi.

https://themodders.org/index.php?board=17.0

Taki sobie, nic nie znaczny mikro modzik. Taka popierdółka, no sam zobacz, no co to jest. Taki miniprojekcik.

Spoiler
Który nawet jeśli - a małe są na to szanse - nie wypali, to samymi swoimi założeniami, planami i zaprezentowanymi już materiałami sprowadza Returninga do roli pazia-gównomoda.

Jesteśmy ludem wybranym. Bogactwo dla nas, władza dla Beliara. A jego królestwo nastanie, i zadrżą ci ku którym skieruje swój gniew! Więc zapłać propsem, bo inaczej zapłacisz krwią!

wojtek988

wojtek988

Użytkownicy
posty172
Propsy21
Profesjabrak
  • Użytkownicy
pożyjemy, zobaczymy

trayzz

trayzz

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Modyfikacja jest świetna ale niestety według mnie ma dwie wady.
- Pierwsza to bardzo długie dialogi (dialog z opiekunem u Xardasa np).
- Przechodząc grę należy mimo wszystko przeglądać solucje żeby postępować wedle tego czego chcieli autorzy. Bardzo łatwo zepsuć sobie wątki jak np gildie kupców (niestety nie wsadziłem Sary do paki i nie mogłem kontynuować.. Save 40h poszedł w zapomnienie)

Pomimo tego bardzo pozytywnie oceniam modyfikacje.

0 użytkowników
Do góry