[G½] Gothic DirectX 11 #2 438797 722

O temacie

Autor Splash

Zaczęty 20.09.2015 roku

Wyświetleń 438797

Odpowiedzi 722

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mam problem, bo pod f11 nie mogę ustawić najwyższej rozdziałki. Opcje kończą się na 1280 bodajże.
Przestawienie w opcjach gry czy w gothic ini nie pomaga. W opcjach nie wyświetla się też karta jakiej używam. Dodatkowo gothic crashuje przy wyłączaniu.

Karta integra GTX 1050.

Wie ktoś czy da się coś z tym zrobić? Zainstalowane fix 2.6, player kit i sytem pack oczywiście.

EDIT

Co do rozdzielczości to znalazłem rozwiązanie, Wystarczy ręcznie zmienić w ini i usnąć ustawienia użytkownika z folderu DX11.

A wie ktoś jak pozbyć się crashy podczas wyłączania gry?

Łzy Innosa

Łzy Innosa

Użytkownicy
posty43
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dzień dobry. DX 11 śmiga aż miło, mam tylko problem, że Goticzek crashuje przy wyłączaniu gry i ładowaniu sejvów, ktoś wie co może to powodować?

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Podpinam się do kolegi wyżej. Jest na to jakieś rozwiązanie? Ja gram na wersji 17.1, modyfikacja Returning 2.1PL. Wyłączenie Teselacji oraz SMAA w niczym nie pomogło. Z innych rzeczy jakie mógłbym wymienić to czarne ekrany przy ładowaniu save, powinna zamiast tego być miniaturka ostatniego zapisu gdzie jesteśmy.

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

Dota

Dota

Użytkownicy
Pinkie Pie
posty68
Propsy84
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Pinkie Pie
Nie wiem dlaczego, ale ten mod się upiera, żeby mi wrzucać rozdzielczość 1024 na 768 zamiast mojej natywnej 1920 na 1080, czego skutkiem jest to, że gra wyświetla mi się w oknie zajmującym 1/4 ekranu i dodaje czarne pasy po bokach i u góry. Jakieś pomysły jak to naprawić?

Frizbick
  • Gość
Jesteś pewien, że to problem z DirectX 11? Masz zainstalowanego SystemPacka 1.7?
Nie jestem pewien, czy czasem nie chodzi o ten błąd występujący w zwykłym Gothicu 2:
http://forum.gothic.phx.pl/showthread.php?t=36823

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
@Dota wejdź w Gothic.ini w system i znajdź tam [VIDEO], ustaw coś takiego pewnie :P

zVidResFullscreenX=1920
zVidResFullscreenY=1080
zVidResFullscreenBPP=32
; ... used resolution

Możesz jeszcze zmienić we właściwościach na plik tylko do odczytu.

A no i z tym menu też możesz zmienić na 1 jak nie masz :D
:>

Dota

Dota

Użytkownicy
Pinkie Pie
posty68
Propsy84
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Pinkie Pie
Jestem pewny, że ten problem mam tylko z DXem, bo przed jego instalacją wszystko było w porządku.
Trochę z tym jeszcze kombinowałem i doszedłem potem do tego, że w grze miałem nawet w opcjach zaznaczoną rozdzielczość 1920x1080, a i tak miałem obraz w jakimś skurczonym oknie, do tego chyba źle zeskalowany. W ini też mam ustawioną rozdzielczość 1920x1080, ale nic to nie zmienia.

Maststs

Maststs

Użytkownicy
posty164
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Niektóre ustawienia w zaawansowanych opcjach nie chcą się zapisać gdy następnym razem włączam grę? Głównie mi zależy by opcja OcculutionCuling oraz Fog były wyłączone i tak pozostało.

Wulfgarg36

Wulfgarg36

Użytkownicy
posty10
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wszystko fajnie, ale ogień strasznie zżera fps'y, da się to jakoś zniwelować?

Bal-Sagoth

Bal-Sagoth

Użytkownicy
Kosmicyzm
posty89
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Kosmicyzm
Istnieje pewna możliwość, zmień Shadow Quality--1 a Dynamic shadows--static only

J. R. R. Tolkien
C. S. Lewis
Owen Barfield
Robert E. Howard

Wulfgarg36

Wulfgarg36

Użytkownicy
posty10
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po sprawdzeniu widzę, że Hbao+ też ma na to wpływ, bo wpływa na ilość rzucanych cieni, co znacznie spowalnia grę przy użyciu np. deszczu ognia

barbor92r

barbor92r

Użytkownicy
posty117
Propsy23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Podpinam się do kolegi wyżej. Jest na to jakieś rozwiązanie? Ja gram na wersji 17.1, modyfikacja Returning 2.1PL. Wyłączenie Teselacji oraz SMAA w niczym nie pomogło. Z innych rzeczy jakie mógłbym wymienić to czarne ekrany przy ładowaniu save, powinna zamiast tego być miniaturka ostatniego zapisu gdzie jesteśmy.

Też mam problem z tymi czarnymi miniaturami przy zapisie. Może znalazłeś już jakieś rozwiązanie i zechcesz się podzielić?

kremuwkarz

kremuwkarz

Użytkownicy
posty54
Propsy9
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
Dzień dobry. DX 11 śmiga aż miło, mam tylko problem, że Goticzek crashuje przy wyłączaniu gry i ładowaniu sejvów, ktoś wie co może to powodować?

kraszowanie na exicie jest naprawione w wersji clockwork 17.6.4 (oraz wiele innych poprawek, polecam.)
wersja dla gothic 2 https://clockwork-origins.com/Gothic/downloads/D3D11%20CW.zip
dla gothic 1 https://filehorst.de/download.php?file=ctgshnzc

kremuwkarz

kremuwkarz

Użytkownicy
posty54
Propsy9
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
systempack.ini

DisableLOD=0
SPAWN_INSERTRANGE=10000
SPAWN_REMOVERANGE=10000

to cudo juz nie dziala na dx11???

blackero

blackero

Użytkownicy
posty226
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak uruchomić DX11 moda do G1 na steamie?

bonu$

bonu$

Użytkownicy
posty30
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

bonu$

[G½] Gothic DirectX 11 #2
#615 2018-07-23, 00:14(Ostatnia zmiana: 2018-07-23, 00:24)
Witam po dwóch latach wróciłem po raz nty do Gothica i znowu bawie się Sourcerami, VDSNami i innymi programami

Jeśli chodzi o ten problem UCINANIA NÓG to jakoś mi to minęło zainstalowałem min nowsze
 Systempack 1.7 poprzednio miałem 1.5
 Playerkit 2.8 - poprzednio miałem 2.6
 DX11 wersja 17.5 poprzednio miałem chyba 17.1 [to może mieć akurat duże znaczenie]

Dodatkowo w ustawieniach HUD distance bawiłem się suwakami zmieniając ze standardowych na swoje własne.

Po tym wszystkim jeszcze odpaliłem Widescreens patcha i ustawiłem ręcznie rozdziałkę 1920x1080 zapisując

Od tej pory nie mam żadnego problemu że po wczytaniu czy rozmowach kamera jest wyżej czy niżej stale mam już tą samą pozycję.
Piszę to dlatego ponieważ po mojej długiej nieobecności otrzymałem sporo PW w związku z tym właśnie problemem, który opisywałem na  podstronie bodaj 14 w tym temanie : P
https://themodders.org/index.php?topic=25128.msg1253399#msg1253399

Śmieszny czar   >>>
https://www.youtube.com/watch?v=q4q1Ill-lDA
<<<

hardom

hardom

Użytkownicy
posty55
Propsy26
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, gram w gothica 1 z dx11 i mam taki problem że kiedy zapisze gre podczas deszczu, grajac z dx 11 nie moge jej potem wczytac, pasek sie laduje ale pod koniec sie zatrzymuje i pojawia sie zycie postaci i tyle, nic sie nie da zrobic. Dzieje sie tak zawsze gdy probuje  wczytac gre zapisana w deszczu. Po usunieciu dx11 mozna normalnie wczytac. Da sie cos z tym zrobic?

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Obecnie nie.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

hardom

hardom

Użytkownicy
posty55
Propsy26
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Serio? Przeciez mozliwosc zapisywania i wczytywania w dowolnym momencie to chyba podstawa. Wydawalo mi sie ze dx 11 wszedl do grupy modow ktore instaluje prawie kazdy, a tu takie niedopatrzenie. A nie ma jakis starszych wersji dx 11 na ktorych by to dzialalo?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@hardom Każda wersja przed dodaniem nowego deszczu (X16 i wcześniejsze).

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry