ELEX 586264 1525

O temacie

Autor Kelten

Zaczęty 30.06.2015 roku

Wyświetleń 586264

Odpowiedzi 1525

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
No shit Sherlock

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Mam nadzieję, że już zrozumiałeś i nie trzeba będzie tłumaczyć.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Rozumiem ze postacie powinny walczyć włóczniami drewnianymi?   :hmmm:

boguc

boguc

Użytkownicy
posty210
Propsy344
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy

boguc

ELEX
#863 2017-01-25, 13:19(Ostatnia zmiana: 2017-01-25, 14:08)
Obejrzałem więcej materiałów i teraz cały czas mi się wydaje że to będzie średnia strefa stanów średnich, jak risen 2(nie no, tak źle to może nie  :lol: ). Nie ma tu nic co powala na kolana, nie ma tu też nic co jakoś kasuje tę grę. Sztywno, szablonowo, nieinnowacyjnie.
Może nie trzeba zakopywać studia tylko odświeżyć trochę obsadę, serio.

Słabo że nie będzie wsparcia dla modderów, paradoksalnie mogło by to podnieść sprzedaż i przedłużyć ew. życie elexowi

Gothic najlepszy

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Obejrzałem więcej materiałów i teraz cały czas mi się wydaje że to będzie średnia strefa stanów średnich, jak risen 2
Imo Risen 2 nie jest taki zły

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary

Squerol

ELEX
#865 2017-01-25, 17:00(Ostatnia zmiana: 2017-01-25, 17:11)
Imo Risen 2 jest taki zły w chuj lol xd3000

Btw jestem ciekaw jak zrobią walkę ciężką bronią białą, z ciekawości na oficjalnym forum ELEX'a z miesiąc temu zapytałem czy nie zmienili planów i odpowiedzieli że mają nadal być (w Risen 3 też obiecywali dwuręczniaki jak i inne rzeczy a dostaliśmy fige z makiem).

3. You can get one handed weapons, shields and two handed melee weapons.

Jednoręczne to dalej ten szmelc z R2/2.5(aka 3), już nie mogę się doczekać jak pokażą dwuręczne lol

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota

Ciut słabe

Grunt aby Elex nie był na poziomie Risena 3 bo to dopiero będzie komediodramat.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Imo Risen 2 jest taki zły w chuj lol xd3000
Jak szukasz wad WSZĘDZIE w tej grze, to co się dziwisz?

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
lol ciężko tam znaleźć jakieś zalety. Wymień choćby 3, jestem ciekaw jak japierdole.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Wiesz że zalety i wady gry to pojęcie względne?  Dla kogoś duży świat, to zaleta dla kogoś to wada. Dla kogoś dużo dialogów to zaleta, dla kogoś wada. Dla kogoś 90% walk w takim dragon age1 np to zaleta, dla kogoś wada

W risen2 postacie są dobrze napisane, np Chani, Stalobrody, Kapitan Vrona, Garcia
Fabuła i questy są pozomiem gothiców/risena1, więc standartowo

Grafika bardzo ładna, zwiedzanie wysp, przyjemnie się zwiedza
System walki też jest w porządku, animacje kombosów są dobrze zrobione, ataków ciut mniej
Trochę balans kuleje

Risen 2 jest w zupełnie innym stylu co Risen1 i gothicy, nie ma rozdziałów, wątek główny jest zupełnie inaczej poprowadzony, zwiedzanie świata jest też inne, niż klasycznie, nie ma gildii. TO NIE JEST WADA

Weź chłopie ochłoń, bo ja też mam sporo gier które nie lubie, np Oblivion TES czy Dragon Age 1 ale nie twierdze że to gówno

Czekam aż wymienisz ,,twoje wady''

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Mi się tam na przykład kompletnie nic nie podoba, serio. No może kraby są fajne lol

Po prostu się dziwie jak ktoś w ogóle ma ochotę bronić takiego badziewia...

Ale ok jak lubisz to graj.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Minigierka z nawalaniem z pistoleta była spoko, poczulem sie jak 4 letni bachor nawalajacy na przeglądarkowej grze wyprodukowanej na jakies lekcji informatyki. Az łezka sie w oku zakręciła...

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Mi się tam na przykład kompletnie nic nie podoba, serio. No może kraby są fajne lol

Po prostu się dziwie jak ktoś w ogóle ma ochotę bronić takiego badziewia...

Ale ok jak lubisz to graj.
I znów zero konkretów  :pokerface:

Jak nie lubisz klimatów pirackich, i formuły innej gothicopodobnej, to na chuj zaczynałeś w ogóle grać w r2 ;d

boguc

boguc

Użytkownicy
posty210
Propsy344
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Imo Risen 2 nie jest taki zły
Nie jest taki zły, ale też nie jest taki dobry  :lol: Więc wychodzi na moje.
Odkładając na bok zdanie twoje i ekspertów z tvgry, wchodzę sobie na metacritic - w roku premiery risen gdzieś tam w połowie rankingu, user score w granicach połowy. Średnio. Nie źle, nie przesadnie dobrze. Normalnie. I pewnie taki też będzie elex. Bez rewelacji i powiewu świeżości. Takie życie, takie czasy, że na nikim nie będzie to robić wrażenia. Jakoś z gothicem 2 się spieszyli, bo bali się skoku u konkurencji i że ich produkt wypadnie słabo. Teraz widać że do czołówki daleko ale chęci zrobienia gry "że kopara opada" ani słychu ani widu.

Gothic najlepszy

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Po Wieśku 3 i dodatkach każdą grę w którą zagram będę mógł opisać twoim postem

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
I znów zero konkretów  :pokerface:

Napisałem że nic mi się nie podoba, mam wymieniać z osobna każdy element tej gry?

boguc

boguc

Użytkownicy
posty210
Propsy344
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Nom, taki Wiedźmin 3 mocno odstawał od reszty osobliwym klimatem, mechaniką, niesztampowymi dialogami i masą innych rzeczy i pierwsze lepsze pierdnięcia studia, które najlepsze gry robiło 15 lat temu nie wystarczy żeby zrobić choć podobny produkt. Takie życie, zwłaszcza że to już PB tylko z nazwy.

Gothic najlepszy

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Nie jest taki zły, ale też nie jest taki dobry  :lol: Więc wychodzi na moje.
Tak samo jak gothic 1, ale
Spoiler

Tylko nie pisz że r2 jest lepszy od gothica bo śmiechne. Po prostu gracze nie polubili tak bardzo r2, jak g1 co taki osobnik Squerol to potwierdza. Ale to kogo wina, PB czy was moi drodzy gracze

boguc

boguc

Użytkownicy
posty210
Propsy344
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Jak G1 wyszedł to miałem z 6/7 lat, po Twoich postach domyślam się że Ciebie nie było nawet na świecie(nie chce mi się sprawdzać w profilu) ale może spytajmy starszych. Bo jakoś większość osób pamięta pierwsze Goticzki jako powiew świeżości do gatunku, która mimo wad odstawała od reszty w wielu aspektach.Czego o późniejszych ich grach powiedzieć się nie da.
Z tamtych czasów pamiętam tylko na prawę wielką frustrację brata z powodu opóźnień przemiery Nocy Kruka. Dobrze mu tak, za to że słuchał wtedy Kazika :D

EDIT: Nie napiszę że
r2 jest lepszy o gothica
bo ooczywiście nie jest
EDIT2: No raczej że PB, to im ma zależeć żeby gracze polubili ich grę a nie graczom, żeby polubić na siłę produkt swojego "ulubionego" wydawcy

Gothic najlepszy

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Wydawcy chcieli aby nie tylko grupka fanów grala w ich gry, wydając  cos świeżego, co się sprawdziło bo osoby nie grające w gothica sięgnęły po risena2.
Biznes my friends

0 użytkowników
Do góry