ELEX 586400 1525

O temacie

Autor Kelten

Zaczęty 30.06.2015 roku

Wyświetleń 586400

Odpowiedzi 1525

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Świat nie jest zły, jak zrobią porządny system walki i ogarną animacje, to będzie ok.

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Level design jest lepszy od Risena, to na pewno. Zobaczymy w jakim stanie będą miasta, sądzę jednak, że zdecydowanie jedyne na co opłaca się czekać od PB to "Spacetime".

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
system walki i ogarną animacje
po tych gameplayach które dzisiaj widziałem, mają bardzo dużo do zrobienia.

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
A w tym wszystkim najbardziej intryguje mnie jedna rzecz. Dlaczego PB działa tak zupełnei inaczej od PB Red.

PB Red tworzy projekt po cichu by mieć co pokazać, coś co przekona gracza, nie pokazuje tragicznych animacji na pierwszym pokazie. PB Red zmieniło silnik na Unreal, bardzo dobry silnik, nie bawi się tym Genomem z którego więcej PB nie wyciśnie, ale nadal przy nim zostali. PB Red szuka ciekawszych sposobów na rozgrywke, nie obiecuje świata 70x większego go G3.

Post połączony: 2017-01-20, 16:25
system walki i ogarną animacje
po tych gameplayach które dzisiaj widziałem, mają bardzo dużo do zrobienia.

To dość stare gameplaye. Jeszcze przed momentem gdzie teoretycznie cały team wziął się za grafikę i błędy oraz testowanie i poprawianie animacji, premiera ma być około lata więc jeszcze pare miesięcy maja.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
PB działa tak zupełnei inaczej od PB Red
zwal to na zupełnie inne oczekiwania względem pb i pb red.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota

Kuba
Złote Wrota

ELEX
#845 2017-01-20, 16:29(Ostatnia zmiana: 2017-01-20, 16:48)
xD

Teraz przeczytałem Kompedium na GOLu i przypomniałem sobie, że powiedzieli o braku wsparcia dla modderów. A to mógł być drugi Skyrim. Gra gówniana, ale idealna dla zabawy dla moderów :(

Post połączony: 2017-01-20, 16:48

Nowe toporki, dostępne w grze.....JEZUS MARIA! Dlaczego wszystkie bronie w tej grze (białe) wyglądają tak tragicznie?! Gigantyczny, świecący się na zielono, dziwny topór, miecz z klocków LEGO, nienaturalnie wielkie piły-mechaniczno-miecze, jakieś wykałaczki i bez sensu przekombinowane karabiny.....gdzie są dobrze wyglądające bronie z Gothiców które tylko klimatu całej grze dodawały?

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Gigantyczny, świecący się na zielono, dziwny topór, miecz z klocków LEGO, nienaturalnie wielkie piły-mechaniczno-miecze, jakieś wykałaczki i bez sensu przekombinowane karabiny.....gdzie są dobrze wyglądające bronie z Gothiców które tylko klimatu całej grze dodawały?

Komuś się to najwyraźniej podoba... Taka moda teraz xD

Gizbor17

Gizbor17

Użytkownicy
janusz grafiki
posty352
Propsy493
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • janusz grafiki
xD

Teraz przeczytałem Kompedium na GOLu i przypomniałem sobie, że powiedzieli o braku wsparcia dla modderów. A to mógł być drugi Skyrim. Gra gówniana, ale idealna dla zabawy dla moderów :(

Nowe toporki, dostępne w grze.....JEZUS MARIA! Dlaczego wszystkie bronie w tej grze (białe) wyglądają tak tragicznie?! Gigantyczny, świecący się na zielono, dziwny topór, miecz z klocków LEGO, nienaturalnie wielkie piły-mechaniczno-miecze, jakieś wykałaczki i bez sensu przekombinowane karabiny.....gdzie są dobrze wyglądające bronie z Gothiców które tylko klimatu całej grze dodawały?

Akurat te topory wyglądają naprawdę dobrze.

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
xD

Akurat te topory wyglądają naprawdę dobrze.
Moim zdaniem ten po prawej średnio  :antyprops:, ale każdy ma swoje zdanie :).

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
nawet thor ma lepszy młotek a wy zastanawiacie się który z tych kilku wygląda lepiej od reszty, no błagam xD

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Kuba podrzucił obrazek to się wypowiadamy :D.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Pomyślmy jak powinien wyglądać topór wojenny w czasach apokalipsy? Za pewne mniej więcej tak:

To nawet autorstwa PB.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Przykro mi, że muszę Cię uświadomić Kuba o takich rzeczach, ale Elex to gra, która jest science fantasy. Oznacza to, że poza elementami fantasy jak magia, bohaterowie żyją w czasach z zaawansowanymi technologiami i niezależnie od tego, jak Ci berserkerzy chcą się cofnąć z technologią i postępem, nie zrobią tego bardziej niż do stopnia, gdzie będą się mogli skutecznie bronić. Te zielone topory, których moc jest zależna od Elexa mogą być dobrą obroną, zardzewiały topór dwuręczny już nie. Nie oczekuj od świata nie dostosowanego do klimatów średniowiecza, broni ze średniowiecza.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Tak jest, Simen.

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Ja twierdzę to co twierdziłem wcześniej, broń (nawet wspierana przez magię) kontra mocno rozwinięta technika jest moim zdaniem słabym połączeniem.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

ELEX
#855 2017-01-24, 16:45(Ostatnia zmiana: 2017-01-24, 19:21)
Ja twierdzę to co twierdziłem wcześniej, broń (nawet wspierana przez magię) kontra mocno rozwinięta technika jest moim zdaniem słabym połączeniem.
Przecież broń to też technika ...

co prawda z innej epoki ale nadal jakaś tam technika xD
Podrasowana!  :lol2:

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
co prawda z innej epoki ale nadal jakaś tam technika xD

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny

Frizbick
  • Gość

Trochę smutne, że na Piranie patrzy się tylko przez pryzmat Gothica i co by nie wydali, zawsze i tak najważniejsze jest "Kiedy będzie Gothic".

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt

Jeśli z kontekstu zdania nie jesteś w stanie wyciągnąć o co chodziło, a nie należysz do elity intelektualnej themodders, to ci wyjaśnię. Przez słowo broń miałem na myśli broń białą tudzież miotającą. Proszę bardzo  :)

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

0 użytkowników
Do góry