ELEX 588827 1525

O temacie

Autor Kelten

Zaczęty 30.06.2015 roku

Wyświetleń 588827

Odpowiedzi 1525

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Moim zdaniem zapowiadają się lepsze gry RPG od Elex'a.
Choćby nawet M&B2, Vampyr czy w końcu Kingdom Come. Mnie bardziej interesuje rozwój firmy CD Projekt, liczę na wielką produkcję, to jest Cyberpunk 2077.  :)

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)

Kelten

ELEX
Z tego co widziałem w komentarzach ludzie dość pozytywnie oceniają tą grę.
Nie wiem, może zbyt dużo graliśmy w produkcję PB i teraz wszystko jest takie podobne.
Niewiele wiemy na razie o fabule a to chyba najistotniejsze.
Fanboy'em Elexa jeszcze nie jestem ale kto wie, może jak zagram zmienię zdanie.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Ja zagrać to zagram na pewno, ale się jakoś mega nie jaram już. Widać progres we wszystkim od ostatnich pokazów, opis świata bardzo ciekawy, level design świetny. Gdyby poprawili walkę, może bym nawet wpisał ELEX na listę moich priorytetów z której niestety spadł, no cóż, pozostaje liczyć na to, że zawartość merytoryczna będzie na wyjątkowo wysokim poziomie.

@Zireael oczywiście, że zapowiadają się lepsze RPG!! Kingdom Come jak już wyjdzie (o ile wyjdzie) mam nadzieje będzie dopracowany i oczywiste jest, że będzie lepszy od takiego ELEX. Również Vampyr zapowiada się ciekawiej, nie tylko przez wyższy poziom technologiczny, ale również możliwości gameplayowe. I wiadomo, że każda kolejna gra Redów będzie lepsza :P
Nie traktujmy ELEX jako gry z topu a raczej produkcję która może przypomni nam stare czasy dobrego Gothica i wciągnie na wiele godzin, będzie dobrze bawić.

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy

sebogothic

ELEX
#643 2016-08-19, 12:08(Ostatnia zmiana: 2016-08-19, 12:19)
Moim zdaniem zapowiadają się lepsze gry RPG od Elex'a.
Choćby nawet M&B2, Vampyr czy w końcu Kingdom Come. Mnie bardziej interesuje rozwój firmy CD Projekt, liczę na wielką produkcję, to jest Cyberpunk 2077.  :)
Taki Kingdom Come nie robi już takiego wrażenia jak na pierwszych filmach rozgrywki. Wszystko wydaje się jakieś takie sterylne, a walka powolna, mało płynna i drewniana. Akurat ja pewną oldschoolowość gier PB uważam za zaletę. W zalewie gier produkowanych spod jednej sztancy ich produkcje zawsze mają w sobie to coś co przyciąga do ekranu na długie godziny i chce się do nich wielokrotnie wracać. Co mi po doskonałej animacji skoro gra nie ma duszy i jest jednym z wielu sandboksów AAA, z rozbuchanym craftingiem i milionem znajdziek do zebrania? Wolę słabą animację i świetny klimat, który wciągnie mnie do gry na długie godziny. Jakoś o wiele łatwiej mi wsiąknąć, nawet dzisiaj, w 15-letniego Gothica, niż w Wiedźmina 3 z uberbajerami i zajebistymi animacjami. Immersja w grach to nie tylko technikalia, a przede wszystkim umiejętność stworzenia żywego, wiarygodnego świata, możliwości w nim uczestniczenia (a nie bycie pępkiem świata), sporej interakcji z otoczeniem i NPCami reagującymi na nasze poczynania. I właśnie jedynie wątpliwości co do ELEXa mam, iż zabraknie tych elementów, bo nawet w Risenach względem Gothiców były one okrojone.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Nie wiem co to za gościu dał muzykę pod ten filmik, ale chyba lekko mu się pomieszało we łbie. W ogóle nie pasuje do tej gierki, ale to już tak na marginesie. Ciągle widnieje "Pre-Alpha", a nie widać postępu. Animacje są drewniane jakby główny bohater miał bolec w dupie o animacjach walki nie wspominając (już chyba żywsze były w pierwszych Gothicach).

Nie dziwie się, że oni nie chcą robić Gothica, bo zapewne wyszedłby im chujowy; walka byłaby tak drętwa jak tutaj, fabuła też od dupy strony, a tylko oszukujący się fani by się na to połasili. Z tego co tu widać nie wyciągają żadnych konsekwencji, ciągle robią taką samą chałę. Strzelanie też ssie pałkę, wygląda to jak stare strzelanki TPP, faktycznie w stylu Gearsów/Mass Effect byłoby to efektowniejsze. Na razie wygląda słabo.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
@sebogothic  Kingdom Come nie robi wrażenia? Aha :D :D :D

Pomijam już fakt, że walka wydaje się drewniana bo jest...realistyczna? Wiesz, w średniowieczu ludzie nie biegali, tańczyli, nie robili salt-przewrotów w trakcie bitwy ani nie kreślili skomplikowanych wzorków mieczami.

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
@sebogothic  Mi natomiast nie robi wrażenia Elex i jego sztywny system walki pokazany na filmiku.

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@sebogothic  Kingdom Come nie robi wrażenia? Aha :D :D :D

Pomijam już fakt, że walka wydaje się drewniana bo jest...realistyczna? Wiesz, w średniowieczu ludzie nie biegali, tańczyli, nie robili salt-przewrotów w trakcie bitwy ani nie kreślili skomplikowanych wzorków mieczami.
Czytamy ze zrozumieniem. Napisałem, że gra nie robi takiego wrażenia jak na pierwszym trailerze. Obejrzyj sobie pierwsze zapowiedzi i ostatnie gameplaye. Realizm nie ma też związku z tekturowym modelem walki. Na jakimś fragmencie była pokazana walka kilku postaci. To była tragedia. Gorzej niż w takim Mount&Blade. Trzeba tylko liczyć na to, że wreszcie jakoś uda im się okiełznać ten system walki, bo widać, że sprawia im nie lada problem.

@sebogothic  Mi natomiast nie robi wrażenia Elex i jego sztywny system walki pokazany na filmiku.
No i bardzo dobrze. Ty masz swoje zdanie, ja mam swoje i jest ok.

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Ktoś jeszcze ma wątpliwości że ta gra nie będzie gównem ? :P Tragieda ten gameplay z gamescoma, jakby pokazali taki gameplay 2 lata temu no to ok, mają jeszcze czas do dopracowania gry itp, ale na obecnym etapie to przecież 90% tego co było w tym gameplayu będzie w grze, MASAKRA, jakby ta gra wyszła 4-5 lat temu no to może ktoś jeszcze by w to zagrał.

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
To jak już mówimy o dodatkach do klasyków to ostatnio wydano dodatek do Age of Mythology był... gówniany także tego.

Za to wydano dwa do Age of Empires II które są zajebiste i wielu starych wyjadaczy AoE stawia je wyżej niż standardową kampanie AoE II czy The Conquerors :P Więc argument niezbyt :)

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
@sebogothic  ktoś komu podobały się walki w Risenach/Elex, narzekający na walkę w Kingdom czy M&B....sorry, ale wiarygodny nie jest.

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
To jak już mówimy o dodatkach do klasyków to ostatnio wydano dodatek do Age of Mythology był... gówniany także tego.

Za to wydano dwa do Age of Empires II które są zajebiste i wielu starych wyjadaczy AoE stawia je wyżej niż standardową kampanie AoE II czy The Conquerors :P Więc argument niezbyt :)

Co ja właśnie przeczytałem  ? XD Przecież o ile jeszcze the forgotten jeszcze było w miarę spoko bo dodało nowe AI, poprawiło balans gry i kampanie były z nagranymi głosami tak the african kingdoms było już dużo, dużo gorsze, ale oba nie mają nawet podejścia do the conquers.

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

Gizbor17

Gizbor17

Użytkownicy
janusz grafiki
posty352
Propsy493
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • janusz grafiki
https://www.youtube.com/watch?v=_hLSbXQ4Vm8

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
https://www.youtube.com/watch?v=_hLSbXQ4Vm8

Wygląda lepiej niż fallout 4 :D

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Wszystko wygląda lepiej od F4 :D

Ale generalnie film słaby, ten od Risena 3 mi się bardziej podobał.

Kelten

Kelten

posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)

Kelten

ELEX
Ten początek tak podobny do kilku poprzednich ...
Reszta pozytywnie mnie zaskoczyła dobrze to wygląda.
Kojarzy ktoś muzykę z trailera?

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Jeszcze jeden gameplay

https://www.youtube.com/watch?v=PR4XDNqCZDE

:)

Wygląda na to że plecak rakietowy będzie służyć tylko do latanie w górę na kilka metrów :/

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Wygląda na to że plecak rakietowy będzie służyć tylko do latanie w górę na kilka metrów :/

jakie miałeś oczekiwania?

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

ELEX
#658 2016-08-21, 14:48(Ostatnia zmiana: 2016-08-21, 15:01)
jakie miałeś oczekiwania?
GTA SA Andreas - Plecak rakietowy :F  Albo coś ala lewitacja chociaż z risen 1 ;-;

System walki, beznadzieja, nadal kopiują ten system walki z gothic 3 i risen 3, aka naciskaj klawisz myszy w odpowiednim ataku by zaatakować. Jak pomyślę o risenie 1 gdzie były blokowania, ataki od róznych stron, kontraataki i inne taktyczne ciosy, to chce mi się płakać. Czemu PB, czeeeemu  T_T  T_T

#Jebać konsolowców   ;=(

@ DOWN - NIE DOSŁOWNIE T__T

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota

Kuba
Złote Wrota

ELEX
#659 2016-08-21, 14:57(Ostatnia zmiana: 2016-08-21, 19:13)
#Jebać konsolowców   ;=(

Może nie koniecznie?  O_O

Post połączony: 2016-08-21, 19:13
https://www.youtube.com/watch?v=3IysFfO6emg

0 użytkowników
Do góry