ELEX 589772 1525

O temacie

Autor Kelten

Zaczęty 30.06.2015 roku

Wyświetleń 589772

Odpowiedzi 1525

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary

Squerol

ELEX
#400 2016-04-24, 17:32(Ostatnia zmiana: 2016-04-24, 17:38)

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
To ja nie wiem w jakiego ty Gothica grałeś :O

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)

Kelten

ELEX
Stary obóz 500 lat później.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Stary obóz 500 lat później.
Dla was każdy zamek teraz to stary obóz wzorowany  :ayfkm:

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
chodziło mi o postawę bojową tego pana ze screena, żywcem wyjęta z G1/G2

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota

Most, otoczenie, drzewo wyglądają bardzo, bardzo fajnie. Grafika nie wydaje się beznadziejna. Level design okej. Ale ten miecz....beznadziejny.

Budowla wygląda ciekawie, ale tutaj widzimy namiastkę jetpacka w akcji. Póki co trudno cokolwiek ocenić.

Wygląda na to, że standardowo dostaniemy badziewne modele postaci. Otoczenie wygląda dziwnie, ale podkreślam grafika jest ładniejsza. Dość ciekawa zbroja, połączenie rożnych elementów.

Dobra...ta maszkara wygląda super :D Z daleka widać coś ala kopalnie. Potwór ma fajny model i nieźle wygląda. Zobaczymy jak sprawdzi się w akcji.

Woda jest troszkę dziwna. Budynek prezentuje się nieźle, ale ten miecz....o matko :( Wyczuwam, że będę latał z bronią palną. Fajnie wyglądające niebo. Poprawili to.

Jestem ciekaw co to...wygląda jak jakieś wielkie serce w gałęziach. Bardzo jednak podoba mi się miejscówka. Widać, że grafika uległa znaczącej poprawie.

Wreszcie coś co wygląda na serio ciekawie. Widać, że to postapokaliptyczny świat, jakieś ruiny, śmieci. Robot wygląda tak jak w Avatarze, ale prezentuje się jak na Piranhie Bytes...bardzo fajnie :D Zobaczymy jak zaprezentuje się w akcji.

Podsumujmy. Na wszystkich udostepnionych do tego czasu screenach widać, że level design trzyma poziom. Powiedziałbym, że jest świetny. Grafika widać również uległa sporej poprawie a pewnie zaliczy jeszcze upgrade. Potwory i roboty wyglądają nieźle. Co do poprawki? Zdecydowanie przydałaby się praca nad modelami postaci i koniecznie naprawa tego badziewnego miecza. Z strony fabularnej....opis uniwersum, frakcji i kilka doniesień dotyczących mechanik itp. brzmi obiecująco. Szykuje się powrót do klimatów Gothica w kilku aspektach. Generalnie te screeny źle dobrali. Poprzednie były lepsze. Nadal jestem bardzo ciekawy co z tego wyniknie. Czekam na gameplay.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Podsumujmy. Na wszystkich udostepnionych do tego czasu screenach widać, że level design trzyma poziom.
Jak dla mnie każda gra PB trzyma poziom level designu :D   (No dobra, prócz g3 ale to wiadomo co się stało :D)

Kelten

Kelten

posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)

Kelten

ELEX
Światło jest płaskie jak cycki przeciętnej modelki.
Lvl design nie jest zły ale nie jest też oszałmiający.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Tak, umiejętności z level designem nie da się PB odmówić. Zwłaszcza przy pierwszych Gothicach a i przy G3 nie było tragedii.

@Kelten  poziom level designu widać przy wcześniejszych screenach.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary

Squerol

ELEX
#409 2016-04-25, 10:10(Ostatnia zmiana: 2016-04-25, 10:15)
Znalazłem video nagrane ukradkiem, ukazujące system walki ELEXa na PAX EAST 2016 - https://www.instagram.com/p/BEmKtDkFM_R/
Japierdole jakie gówno, gówno na poziomie gothica 3, jak to ma być ten "skończony" już system walki, to ja dziękuję - animacje wyglądają jakby były z gry w fazie pre-alpha, na dodatek w slow-motion + idiotyczne AI walki przeciwników - noż kurwa, z czym do ludzi? Coś ostatnio też zauważyłem, że piranie mają parcie na to turlanie się - wypierdolić te fikołki i dać normalne odskoki, jak w G1/G2/R1, wyszło by im to na dobre.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
ile razy trzeba wam jeszcze powtórzyć, że to studio skonczylo sie na 2-ch gothicach?

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

ELEX
#411 2016-04-25, 11:50(Ostatnia zmiana: 2016-04-25, 12:36)
ile razy trzeba wam jeszcze powtórzyć, że to studio skonczylo sie na 2-ch gothicach?
No to źle myślisz

Edit: G2 remake, AHA dobrze wiedziec :facepalm:

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Błąd. Skończyło się na Gothicu I. Dwójeczka z dodatkiem to w zasadzie remake i pociągnięcie pomysłu dalej.

To studio nie potrafi po prostu stworzyć dobrego silnika. Raz im się udało, mieli szczęście.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Podbijam, tylko Gothic I

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
jesteście kurwa okrutni xD

bardziej mnie ciekawi jakby się grało w g3 na starym enginie. są jakieś konwersje? g3 to był moment w którym grafika/engine nie pozwalała normalnie grać.

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Ja tam nie oceniam grafiki czy level designu, jak spierdaczą fabułę i klimat to ja dziękuję. W gothicu 3 tak zeszmacili fabułę i klimat, że nie odczuwało się chęci do dalszej gry. No dobra kurde, ukończyłem ale byłem potem niezadowolony, że zmarnowałem tak cenny czas. Co do Elexa, narazie się nie wypowiadam, grafika ładna jest, ale nie cieszmy się i nie podskakujmy z radości, boję się jednego...na pewno wiecie czego.  :)

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Nie ma  sensu na oczekiwanie od PB hitów. Wypalili się po pierwszym Gothicu i z każdą częścią było tylko gorzej.
:pokerface:

Nie wiem co ty pierdolisz, jak G2 i G2 NK były zajebiste  :antyprops:

Risen 1 też nawet trzymał poziom, choć dla mnie był trochę gorszy od g1 i g2.

Moim zdaniem dobrze prawi. Na dwójce się skończyło, a cały sukces dwójki na jedynce się opierał. Trafili z Goticzkiem 1 i tyle.

Przypominam.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Znalazłem video nagrane ukradkiem, ukazujące system walki ELEXa na PAX EAST 2016 - https://www.instagram.com/p/BEmKtDkFM_R/
Japierdole jakie gówno, gówno na poziomie gothica 3, jak to ma być ten "skończony" już system walki, to ja dziękuję - animacje wyglądają jakby były z gry w fazie pre-alpha, na dodatek w slow-motion + idiotyczne AI walki przeciwników - noż kurwa, z czym do ludzi? Coś ostatnio też zauważyłem, że piranie mają parcie na to turlanie się - wypierdolić te fikołki i dać normalne odskoki, jak w G1/G2/R1, wyszło by im to na dobre.

No, najlepiej to nie wyglada. Podoba mi się wykorzystanie jetpacka. I generalnie widać jaki będzie system celowania więc będe bawił się bronią palną.

G2 tez najlepszej walki nie miało. Generalnie grafika jest ładna, bardzo fajny level design więc o ile uniwersum wyjdzie tak jak je opisują to przymkne oko na kiepski system walki wręcz, zostane przy karabinie.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
No to źle myślisz

To jest właśnie to Twoje fanboystwo. Nie dociera do Was, że te gry są do dupy i im dalej tym jeszcze gorzej.

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
No to źle myślisz

To jest właśnie to Twoje fanboystwo. Nie dociera do Was, że te gry są do dupy i im dalej tym jeszcze gorzej.
To Mac Dun, jego raczej nie ogarniesz. Wieśka 3 (którego nawet nie warto porównywać do tych wszystkich nowych gówien od PB bo to niebo a ziemia) hejtuje ostro a jeśli zobaczy byle gówno od PB to sami wiecie...

Co do tego gameplaya to mogę skomentować krótko: totalne gówno w chuj, aż nie wierzę, że w ogóle oni takie coś pokazują... nie wierzę, że studio które ma dość duże doświadczenie, robi tak totalnie CHUJOWE animacje i system walki... żenada. :facepalm:

0 użytkowników
Do góry