ELEX 584276 1525

O temacie

Autor Kelten

Zaczęty 30.06.2015 roku

Wyświetleń 584276

Odpowiedzi 1525

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek

Draks

ELEX
#160 2015-08-05, 17:54(Ostatnia zmiana: 2015-08-05, 19:37)
mac dun ale zamknij mordę, bo i tak w te gry nawet nie zagrałeś, więc nie dyskutuj.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
mac dun ale zamknij mordę, bo i tak w tedy gry nawet nie zagrałeś, więc nie dyskutuj.

@mrdragothic Kojarzysz co to ortografia i interpunkcja? Bo wygląda na to, że nie. Kolejny twój post który jest wjazdem na jakiegoś użytkownika, ale przede wszystkim wepchniętym bez sensu do dyskusji i nic do niej nie wnoszący, jak masz pisać dla samego pisania to sobie daruj tak będzie dla ciebie lepiej. Nie bronię Mac Duna, niektóre jego wypowiedzi są kretyńskie (chodź nie w tym wątku) ale jak lubisz pisać tylko po to aby kogoś zhejtować (nie udolnie na dodatek) i popisywać się znajomością zasad pisowni to .........  :hmmm:

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
@MacDun w dupie byłeś, gówno widziałeś. Taka prawda. Nie, nie wszystkie, które mi się podobają są gównami. Po prostu nie są w moim typie. Lubię post apo/rpg, a ten Elex to dla mnie nic specjalnego. Chcą znowu upodabniać się do Gothica i na chuj? Ścierwo-boty to nie to samo co pierwsze ścierwojady. Te pierwsze były naturalne, a nie jakieś podrabiane. Poza tym co ty możesz wiedzieć jak całe życie grasz w Fallouta 1.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Fabiosek też się trochę ogarnij, pokazali fragmencik zza pleców jakiegoś gościa i trudno było zobaczyć cokolwiek. Nie mówię, że jest to nie wiadomo jakie cudo, ale gównem też tego nie nazywaj. 
Dokladnie tak. Pokazali może nawet nie 1/1000000 gry a ten pierdoli, że nie ma postapo, no blagam :lol2:

@Fabiosek co do tego "biznesmenie od siedmiu bolesci" to najpierw kurwa dojdz do samej mozliwosci zalozenia wlasnego interesu (bez pomocy rodzicow i dzieki wlasnemu rozumowi, o ile go posiadasz) to wtedy pogadamy, bo ja w wieku 19 lat osiagnalem wiecej niż wiekszość "starych wyjadaczy" co dziś mają po 30-40 lat i pracują za 1200. Wiec szut a fak ap i idź sie gotuj na rok szkolny.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Mam nadzieje, że świat będzie równie urozmaicony, tak samo dobrze stworzony, ale znacznie większy co w Gothic 3.

Post połączony: 2015-08-05, 20:20
Swoją drogą, jeśli w wersji Pre-Alpha gra będzie wyglądała jak Risen 3.... to mnie pasuje. 

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
@Werewolf co to za osiągnięcie jak wiadomo, że typ po nieskończonym gimnazjum (tak jak ty) zarobi więcej jak studenciki. Jak rozkręcisz biznes to daj znać, a wpadnę do Kutna i sprawdzę.

Co do Elex to gówienko tak jak większość gier w jakie grasz.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Nie widziałeś nawet jednego normalnego gameplayu a skazujesz ELEX na straty. :facepalm:

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie widziałeś nawet jednego normalnego gameplayu a skazujesz ELEX na straty. 
Bo to jest idiota.

@Werewolf co to za osiągnięcie jak wiadomo, że typ po nieskończonym gimnazjum (tak jak ty) zarobi więcej jak studenciki. Jak rozkręcisz biznes to daj znać, a wpadnę do Kutna i sprawdzę.

Co do Elex to gówienko tak jak większość gier w jakie grasz.
Ja gimnazjum juz dawno skonczylem i szkołe średnią także, Ty sie odezwij jak juz szkole skonczysz.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Ok ja się odezwę jak skończę, a ty daj znać jak rozkręcisz biznes. Podaj adres firmy czy coś to wpadnę.

@KubaCzaker gry od PB to klapa to samo pisałem o Risen 3 wejdź w temat od 1 i do końca i czytaj co pisałem.

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster

Halk_Hogan_PL

ELEX
#169 2015-08-06, 13:54(Ostatnia zmiana: 2015-08-06, 14:00)
Po obejrzeniu kilku sekund tego "gameplaya" to jedynie co mogę powiedzieć - dno i wodorosty, ciągle klepią takie same kotlety jak Risen. Rzygać mi się od tego już chce. Grafika chujowa, animacje tragiczne (zobaczcie sobie animację gościa z młotkiem, chyba już w gothicu 1 była lepsza  :trollface:), walka drętwa i chujowa jak z poprzednich risenów (jakieś uniki itp. po chuja to?). Klimat również chujowy - jakieś postapo mieszane z średniowieczem - co to kurwa jest? Tak się zastanawiam jeszcze czy oni te animacje ręcznie robią czy w mocap bo chyba z tego co widać to 1 czyli żenada. W Risena 3 jakoś jeszcze zagrałem (chociaż i tak po około 5h grania wyjebałem) ale mając Wiedźmina 3 (już mam prawie 200h a jeszcze w Kaer Mohren nie byłem) to tego nawet kijem nie tknę raczej, czytałem że gra ma starczyć na 60h grania - mhm rzeczywiście bardzo dużo jak na rozbudowany otwarty świat, fabułę i zadania poboczne. :pokerface: Podsumowując - tragedia, PB całkiem się już spaliło i stoją w miejscu od czasów Risena 1, do tego ciągle jadą na tym samym silniku od prawie 10lat - GenomeEngine...

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
70h same aktywności w świecie nie licząc fabuły głównej, craftingu itp. A po za tym, ludzie twierdzicie, żę gra będzie beznadziejna a widzeliście urywki obrazu zza pleców jakiegoś gościa a w tej jakości tego wideo tam prawie nic nie można zobaczyć. Poczekajcie może na normalny gameplay? Mi koncepcja się podoba, zapowiedzi też są obiecujące. 

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
70h same aktywności w świecie nie licząc fabuły głównej, craftingu itp. A po za tym, ludzie twierdzicie, żę gra będzie beznadziejna a widzeliście urywki obrazu zza pleców jakiegoś gościa a w tej jakości tego wideo tam prawie nic nie można zobaczyć. Poczekajcie może na normalny gameplay? Mi koncepcja się podoba, zapowiedzi też są obiecujące.
Ok poprawka 70h a nie 60h ale te 70h ma starczyć na skończenie całej gry - http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=93337.
Tak, twierdzę że ta gra będzie beznadziejna, a nawet gorzej - tragiczna bo PB od czasów Risena 1 takie gry robi i już tego raczej nie zmienią, jak dla mnie po tych urywkach już widać jaki będzie końcowy produkt bo na 100% animacje będą takie chujowe jak to PB, dialogi, questy i walka również, po Risenie 1, 2 czy 3 czyli taki samych kotletach, na tym samym silniku, tylko ze zmienionymi lokacjami i fabułą nie wierzę że ich stać jest na coś lepszego, zresztą co taki mały (chyba około 30 osobowy?) zespół może ciekawego zrobić w trochę ponad 2 lata? To CDPR w chyba około 200 osób ciężko pracowali przez 4 lata ale udało im się zrobić obecnie (jak dla mnie) najlepszą grę RPG wszechczasów a liczycie że takie malutkie PB w 2 lata zrobią coś ciekawego? Zresztą zobacz sobie wyniki sprzedaży np. takiego Risena 3, żenująco małe ale co się dziwić po takich crapach że nikt nie chce tego kupować.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Nadal uważam, że na oceny jest za wcześnie. Fabułę i dialogi akurat PB zawsze robiło na prawdę dobre. Zadania owszem, większość to przynieś, podaj, pozamiataj, ale przecież takie były też zadania wszystkie prawie w Gothicach a i tak każdy nas się w nich zakochał za ich klimat, świat i fabułę główną, PB po za tym ma bardzo odświeżony skład, dużo nowych osób podobno. 70h to sporo a za pewne się wydłuży, do takich szacunków twórcy nie wliczają swobodnego biegania gracza, problemów z zadaniami itp. tym bardziej, że gra ma nie mieć znaczników, opcjonalną mini mapę i ma nie prowadzić za rączkę. Walka wręcz jeśli tylko nie będzie bardzo zła mnie nie interesuje, niech będzie nawet taka jak na tym "gameplayu" i tak ja przynajmniej skupię się na używaniu nowej technologii, strzelanie może być dobre bo ma być tryb FPP i TPP. Myślę więc, że  strzelanie to będzie ala GTA V. A czemu nie mają pracować na własnym silniku? Ich to niech pracują, ja na grafikę w żadnej ich grze nie narzekałem, nawet w znienawidzonym przez was G3 była dobra. w ELEX nie oceniam bo go nie widziałem, to coś to śmiech na sali nie gameplay po którym można wysuwać konkretne wnioski. Skąd wiesz, że 2 lata? Przypomnę, że plany o ELEX są jeszcze z czasów wydawania Gothica, pomysły powstają więc podobnie jak scenariusz myślę, że od dłuższego czasu a i przed wydaniem Risen 3 zaczęły się pracę nad ELEX. PB może i nie błysło z Risenami, ale G1 G2NK to nadal są klasyki, gry głośne, powiedziałbym legendarne, Gothic 3 mimo wielu wad podobał się sporej liczbie osób, miał dużo dobrych elementów i po patchach stał się grywalny. Risen 1 był na prawdę dobrze oceniany, kolejne częsci już słabiej ale nie było tragedii. PB nas zaskoczy zobaczycie ;) 

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Niestety swoją szanse mieli dawno temu, mogli odnieść sukces stworzyć kolejne części Gothica może i nawet zamknąć w dobrym stylu serie ale zjebali to. Obecnie tylko szaleńcy wierzą w to że jeszcze im sie uda tak jak kiedyś. 2015 to nie 2006 a oni chyba nadal myślą że wetkną nam stare gówno w nowym papierku. Moge sie założyć że przy Elexie korzystają z materiałów z Risenów powtarzając te same błędy, sztuczne animacje, nudne dialogi.Gra jak dla mnie jest i pozostanie wielkim rozczarowaniem tyle w temacie amen.

TadekKanalarz

TadekKanalarz

Użytkownicy
Łakamakafą
posty258
Propsy44
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Łakamakafą
No beka z typów. Widać 10 sekund gry, która nie jest nawet w fazie alfa, ale gra już jest chujowa.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
która nie jest nawet w fazie alfa
Wkurwiające jest to ciągłe nazywanie spotlightów z gry, że są w fazie "pre-alpha". Gry w fazie pre-alpha to nieoteksturowane linie i koordynaty w rogu, a nie, że wszystko wygląda, jakby wystarczyło dopisać fabułę i przetestować. To, co nam zaprezentowali nie wygląda na jakąś najwcześniejszą wersję.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: TadekKanalarz w Dzisiaj o 17:35która nie jest nawet w fazie alfaWkurwiające jest to ciągłe nazywanie spotlightów z gry, że są w fazie "pre-alpha". Gry w fazie pre-alpha to nieoteksturowane linie i koordynaty w rogu, a nie, że wszystko wygląda, jakby wystarczyło dopisać fabułę i przetestować. To, co nam zaprezentowali nie wygląda na jakąś najwcześniejszą wersję.
Ale nią jest, a to czy wyglada czy nie malo kogo obchodzi, malo tez obchodzi kto i jak definiuje pre-alpha. Skoro tworcy mowia, ze gra jest w fazie pre-alpha, to znaczy kurwa, ze nie jest w demo.

Klimat również chujowy - jakieś postapo mieszane z średniowieczem - co to kurwa jest?
Co Ty kurwa w ogole pierdolisz na podstawie 15 sekund z gry? Nie widac nawet dobrze animacji a sie przypierdalaja ciołki :lol2:

(jakieś uniki itp. po chuja to?).
No nie wiem, może po to, żeby uniknac ciosu? 

PB, dialogi, questy i walka również, po Risenie 1, 2 czy 3 czyli taki samych kotletach
Szkoda, ze na tym .ovh nie ma emotikon bo bym tu jebnal facepalmami x100 :facepalm:

No beka z typów. Widać 10 sekund gry, która nie jest nawet w fazie alfa, ale gra już jest chujowa.
Dokładnie tak :lol2:

KOMPUTER:
Spoiler

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
@Werewolf ty spuszczasz się nad detalami względem gier PC/Konsole wytykając czasem drobne gówna, a niektórzy mają oko do takich rzeczy. Przypatrz się uważnie, bo ty chyba chcesz widzieć to co chcesz.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie, ja nic nie widzie bo nie jestem takim idiotą, żeby oceniać 15 sekund z gry pre-alpha. Moge ocenic przykladowo to co dales z Mafii 3, ten gameplay, dluzszy material lepiej przygotowany, ale nie 15 sekund jakiegos pokazu chuj wie czego.

KOMPUTER:
Spoiler

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Widać tam animację, walkę i trochę terenu. To jest chuj wie co?

0 użytkowników
Do góry