Wątpię, żeby Bulko dał radę Torlofowi czy Cordowi. Sentenza też jest chyba lepszy od Bulka, ale on musiałby kolaborować - stanąłby przy bramie Khorinis i zbierał myto od orków. Może wymieńmy wszystkich najemników, którzy prawdopodobnie uszli z życiem: Cord, Jarvis, Wilk, Cipher(chyba był w GD, ale spokojnie mógł uciec), Dar, Rod(to samo co Cipher), Sentenza, Raoul, Bulko, Fester,Khaled, Patrick. Przypuszczamy, że Torlof został kapitanem. Kilku mogło zginąć w GD! Gdyby wybierano nowego dowódcę mogłoby się odbyć głosowanie. Kandydaci(wg. mnie): Cord i Bulko. Jarvis głosowałby za Cordem; Wilk - za Cordem; Cipher - powiedziałbym, że za Bulkiem; Dara każdy miałby gdzieś; Rod, Sentenza, Raoul, Fester - za Bulkiem; Khaled, Patrick, Buster - za Cordem, Wieśniacy - za Cordem, ale opozycja ma ich gdzieś. Reasumując:
Cord: 5
Bulko: 5
Remis. Dar jednak pewnie byłby za Bulkiem. Tu też pojawia się konflikt Dara z Cipherem - raczej byliby po przeciwnych stronach.
Gdyby uznać, że Dar jest za Bulkiem, a Cipher za Cordem:
Cord: 6
Bulko: 5
Czyli wygrywa Cord. Onar wolałby chyba Corda. Są to jednak tylko spekulacje. Wielu z nich mogło nie wrócić z GD, Wilk mógł polec na farmie Bengara. Nie powinno to jednak zmienić wyniku - wszyscy łowcy smoków(oprócz Gorna) to byli sympatycy Sentenzy.
Jedna rzecz mi się rzuciła w oczy.
a Xardas zniszczył magię runiczną
Wydaje mi się, że z rozmowy z Miltenem i tym gościem z Ardei w G3 wynika, że magia runiczna została zniszczona tylko na kontynencie.