[G2NK] Bitwa Królów 3/Battle of the Kings 3 Dubbing PL 34748 50

O temacie

Autor Nefario

Zaczęty 6.03.2015 roku

Wyświetleń 34748

Odpowiedzi 50

Pan.L

Pan.L

Użytkownicy
posty72
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie co do muzyki. Zna ktoś nazwy utworów które przygrywają podczas gry :) ?

Lester777

Lester777

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiem czemu, ale w ogóle mi nie działa. Zainstalowałem moda, skopiowałem i podmieniłem pliki do gothic-a, włączyłem z gothic startera, a tam menu główne NK. Pomyślałem, że może tak ma być, i włączyłem nową grę, ale okazało się, że tło jest całe czarne. Kiedy chodziłem beziem czasem się pojawiał, tylko po to, aby po kilku krokach znowu zniknąć. Próbowałem uruchamiać jako administrator, ale to nic nie dało. Proszę o pomoc!

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2151
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
@Lester777 zainstaluj wersję raportową do Gothica 2NK i wgraj systempacka.

Lester777

Lester777

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Segohs

Segohs

Użytkownicy
Aurora Team
posty24
ProfesjaAnimator
  • Użytkownicy
  • Aurora Team
A co gdy mam zainstalowanego moda i gdy klikam Rozpocznij Bitwę Królów to pojawiam się w wieży Xardasa. Nie ma nikogo i boję się, że coś źle zrobiłem

Xankir

Xankir

Złote Wrota
posty255
Propsy85
Profesjabrak
  • Złote Wrota
Uruchom Gothic Starter jako administrator

,,Miecz przeznaczenia ma dwa ostrza. Jednym jesteś ty. Drugim zaś śmierć."
A.Sapkowski

Segohs

Segohs

Użytkownicy
Aurora Team
posty24
ProfesjaAnimator
  • Użytkownicy
  • Aurora Team
A podeślecie mi Gothic Starter?

Xankir

Xankir

Złote Wrota
posty255
Propsy85
Profesjabrak
  • Złote Wrota

,,Miecz przeznaczenia ma dwa ostrza. Jednym jesteś ty. Drugim zaś śmierć."
A.Sapkowski

v353c54cc32

v353c54cc32

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzień dobry wieczór.
Mam pytanie. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć dlaczego przy instalacji modów (bo to samo dzieje się przy poprzednich częściach) nie pojawiają mi się pliki ze światami? Po rozłożeniu instalatora wygląda to tak, jakby tych plików nie było. Przykładowo chcąc zagrać w BotK3 dostaję na wejściu komunikat o braku pliku changeroom.zen.
Czy instaluję to jakoś nieudolnie, czy problem może leżeć po innej stronie?

Wolfer

Wolfer

Użytkownicy
Ranger Lv Dizajner
posty9
Propsy1
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
  • Ranger Lv Dizajner
Jeśli chodzi o spolszczenie jest "OK", głównie dzięki dubbingerom (którzy dobrze brzmią, a kwestie się stale powtarzają - tu Kubacza, który mówi raptownie 2 słowa na zmianę - odgrywa postacie od ulepszeń itd). Kwestie dialogowych było niewiele (więc nie wypowiem się na temat włożonej pracy - działa i to się liczy), tutaj raczej więcej błędów od strony twórców, którzy nie rozwikłali błędy pokroju przenoszenia dialogów do nowej gry (gdy kończymy grę w trakcie rozmowy z jakimś npc'em i zaczynamy nową grę, oraz w momencie rozmowy z uczonym, gdy kończy on dowolne ulepszanie). Jedyne co to dalej zostało tandetne odgłosy z oryginału "no chodź", "masz za swoje" itd. Które są WIELKIM MINUSEM. W każdym modzie słyszę te jebane odgłosy tego samego dubbingera z oryginalnej gry. Wiem,że się "czepiam" ale już pierdolca idzie dostać,słysząc tym bardziej inne głosy postaci...

Sam mod jest całkiem, całkiem. Jedyne co to miałem mase bugów z jednostkami. Pokroju, jednostki magów i wojowników stały w hq, podczas, gdy król walczył przed hq samotnie (i to często prowadziło bezpośrednio do porażki), magowie, którzy stali przy ścianach, zamiast szturmować, czy największy mój ból to najemnicy (mówię, o tych których właśnie sobie kupimy i mają lecieć do kopalni), którzy siedzą na dupie w hq i dosłownie patrzą na walke, do póki się nie zakończy i dopiero wtedy "ruszają". Nie wiem także, jak działa ulepszenie "pełnia życia" bowiem nie widziałem, by jakakolwiek jednostka się leczyła. Chciałem także przetestować najlepsze bonusy w każdej frakcji, ale z kilku rund, może dwa razy wykupiłem te ulepszenie, a chwile potem przegrałem/wygrałem, więc nawet nie mam pojęcia, czy ta losowość działa poprawnie. Do błędów dochodzą także strażnicy... nie ważne w jakiej rundzie ich kupie i czy ich ulepsze... nigdy nie bronili... Szkoda, że dostępny był i tak tylko jeden strażnik ;/ (fajnie jakby serio działał). Uciążliwe kwestie wyboru dialogowych, gdy wymieniamy większość ilość punktów chwały za złoto i musimy stale się powtarzać, oraz (chyba celowe) nacisk, na regluarne ulepszanie czegoś. Bowiem,jeżeli karzemy kowalowi robić pancerze i zrobi nam więcej niż 3 bez ulepszenia... zostają one w eq i od ulepszenia dostajemy nowe pancerze i licznik nam się ZERUJE - czyli musimy uzbierać 3 nowe pancerze, a stare są nie przydatne. Dla mnie dużym minusem jest wielkość mapy, męczy, że słychać siedząc w hq, jak biją się w drugim hq lub w połowie drogi, przez co co chwile sprawdzałem czy w hq  moim nie ma przeciwnika, do tego rundy trwają bardzo błyskawicznie miejscami (czyli przez długi czas potrafi być wyrównana walka, w pewnym momencie wygrywasz i tracisz wojsko na królu przeciwnika, nagle tracisz jednostki i ci w minutę nie całą do hq wbija cały oddział i giniesz... no srlsy?).

Kończąc - mimo wielu błędów (nie wszystkie są przez Polską część i nie wszystkie przez twórce - niektóre są przez ułomność silnika gry) moja ocena jest dość pozytywna.  W końcu jakiś mod który nie każe nam iść z punktu A do punktu B, zabić cel C, podnieść rzecz D, otworzyć rzecz F... Więcej takich.

Moje preferencje:
- Lv Dizajner: Dzieje Khorinis, Exodus RP, Itharu Team (oraz pomniejsze projekty i zlecenia na yt'bie)
- Twórca moda: Winter Pack Colony.zen
- Właściciel projektu: Exodus RP, GTG
- Dubbinger w modyfikacjach/machinimach i koordynator dubbingerów w IT.
(oraz pomniejszy machinimer i twórca RPS)

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6473
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Modyfikacja dodana na Steam.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry