Poszukuję grafika i "addonera" (GMP) 13659 35

O temacie

Autor eryczekpl

Zaczęty 14.02.2015 roku

Wyświetleń 13659

Odpowiedzi 35

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2281
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Ludzie, dajcie już chłopakowi spokój. Nie wiedział, został uświadomiony, że nie ma takiego terminu jak Addoner, po co drążyć?
Nie było. Właśnie go stworzono. Onegdaj nie było terminów w stylu "fajnie","spoko" - slang i tyle. W ich slangu powstało słowo addoner, więc stfu wszyscy.

eryczekpl

eryczekpl

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ludzie, dajcie już chłopakowi spokój. Nie wiedział, został uświadomiony, że nie ma takiego terminu jak Addoner, po co drążyć?
Nie było. Właśnie go stworzono. Onegdaj nie było terminów w stylu "fajnie","spoko" - slang i tyle. W ich slangu powstało słowo addoner, więc stfu wszyscy.

Dokładnie, może kiedyś nie było- bo nie było potrzebne. Teraz jest, więc zostało stworzone. :)

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
 Gówno prawda, chcecie czuć się fajnie i używacie źle zapożyczonych wyrazów z angielskiego. W takich chwilach popieram manię Adanosa. 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Jego nienawiść do "makaronizmów" też? :F

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

eryczekpl

eryczekpl

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy

eryczekpl

Poszukuję
#24 2015-02-15, 21:34(Ostatnia zmiana: 2015-02-15, 22:16)
Gówno prawda, chcecie czuć się fajnie i używacie źle zapożyczonych wyrazów z angielskiego. W takich chwilach popieram manię Adanosa.

Po prostu nie było określenia na tą czynność i była taka potrzeba... Dlaczego mówisz do mnie w 2 osobie? :D

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
"Wy" to druga osoba liczby mnogiej, odnosiłem się do społeczności GMP. 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

eryczekpl

eryczekpl

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
"Wy" to druga osoba liczby mnogiej, odnosiłem się do społeczności GMP.

Tak mój błąd, a takie odnoszenie się do społeczności jest niewłaściwe... Równie dobrze mogę powiedzieć coś o społeczności, do której Ty należysz, że są w niej sami idioci, którzy tylko szukają pretekstu do awantur i wyszukują się każdej źle wpisanej literki... Żałosne...

After

After

Użytkownicy
Kuglarz
posty236
Propsy79
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Kuglarz
Chciałem spokoju, ale...
To nie jest żałosne. Zostało powiedziane, że "społeczność GMP mówi Addoner", co w społeczności modderów będzie uchodzić za głupie. Autor tego stwierdzenia tak na prawdę podpisał na nich pakt, bo nikt nie będzie wchodził w szczegóły, czy ktoś tam tak nie mówi. Amen 

batu222

batu222

Użytkownicy
"I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
posty135
Propsy32
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
Niezłe neologizmy.

Addoner- to słowo nie jest stworzone przeze mnie, jest bardzo często używane w społeczności GMP.

Jestem w GMP od 2012 roku i pierwszy raz słyszę takie określenie. Może jedynie stosowane przez graczy serwerów RP, ze średnią wieku 13-15 lat.

Po prostu -  :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

A na poważnie, tak to jest jak ktoś wypowiada się o czymś, o czym nie ma zielonego pojęcia.. I mam tu namyśli i autora tematu i autora/ów zacytowanego postu/ów..

Serio,  wpadnijcie może kiedyś na oficjalne forum i tam piszcie o takich rzeczach.. Niewiedza, jak i obraza trybu RP to niestety codzienność polskiej strony GMP. Ale lepiej nie wychodzić z tym poza same forum GMP, a tym bardziej na forum tM..

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Czyli Twoim zdaniem "addoner" to nie jest neologizm?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Draco

Draco

The Modders
posty242
Propsy67
  • The Modders
Niezłe neologizmy.

Addoner- to słowo nie jest stworzone przeze mnie, jest bardzo często używane w społeczności GMP.

Jestem w GMP od 2012 roku i pierwszy raz słyszę takie określenie. Może jedynie stosowane przez graczy serwerów RP, ze średnią wieku 13-15 lat.

A na poważnie, tak to jest jak ktoś wypowiada się o czymś, o czym nie ma zielonego pojęcia.. I mam tu namyśli i autora tematu i autora/ów zacytowanego postu/ów..

Serio,  wpadnijcie może kiedyś na oficjalne forum i tam piszcie o takich rzeczach.. Niewiedza, jak i obraza trybu RP to niestety codzienność polskiej strony GMP. Ale lepiej nie wychodzić z tym poza same forum GMP, a tym bardziej na forum tM..

Widzę, że i tutaj również próbujesz zgrywać pseudointelektualistę nie tylko na forum GMP. To nie jest obraza tylko stwierdzenie faktu i sprostowanie sprawy, najpewniej jest to neologizm utworzony na potrzeby graczy z RP (pomijam Midgard, który stoi na bardzo wysokim poziomie). Nikt inny na platformie GMP nie używa takiego określenia. Jestem również ciekaw, skąd masz takie ciekawe konkluzje dotyczące mojej wiedzy na temat RP czy też samego GMP? Jak chcesz filozofować podpierając się dużą ilością emotikonek, to najpierw upewnij się, że posiadasz wystarczające argumenty by temu sprostać

batu222

batu222

Użytkownicy
posty135
Propsy32
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Niezłe neologizmy.

Widzę, że i tutaj również próbujesz zgrywać pseudointelektualistę nie tylko na forum GMP. To nie jest obraza tylko stwierdzenie faktu i sprostowanie sprawy, najpewniej jest to neologizm utworzony na potrzeby graczy z RP (pomijam Midgard, który stoi na bardzo wysokim poziomie). Nikt inny na platformie GMP nie używa takiego określenia. Jestem również ciekaw, skąd masz takie ciekawe konkluzje dotyczące mojej wiedzy na temat RP czy też samego GMP? Jak chcesz filozofować podpierając się dużą ilością emotikonek, to najpierw upewnij się, że posiadasz wystarczające argumenty by temu sprostać

Nie no pewnie i kto to mówi.. Ja pseudointelektualista? Ohoho.. Ostro pojechałeś. Nie mówię, że nie jest to neologizm, mam na myśli fakt, że znowu obraża się tryb RP, który nomen omen tej modyfikacji dał wiele (zaraz po trybie DM). Nie, wiesz, wybacz, skoro ty już o mnie wiesz wszystko to może opowiedz trochę o sobie. Nie kojarzę żadnego Draco, a siedzę na GMP trochę czasu..

Draco

Draco

The Modders
posty242
Propsy67
  • The Modders
Według Ciebie muszę mieć identyczne nicki zarówno na GMP jak i na tM? Są powody do lekceważenia serwerów RP jak również ich graczy i dobrze o tym oboje wiemy. Zauważ, że nikt na Midgard nie powie złego słowa bo reprezentuje bardzo wysoki poziom i nie składa się z administratorów w wieku 13-16 lat na gamemodzie V0ID'a. Nic nie mam do tego typu serwerów, ale fakt jest taki a nie inny, zresztą takie dywagacje nie powinny być rozstrzygane na tM, bo to temat rzeka.

batu222

batu222

Użytkownicy
posty135
Propsy32
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Według Ciebie muszę mieć identyczne nicki zarówno na GMP jak i na tM? Są powody do lekceważenia serwerów RP jak również ich graczy i dobrze o tym oboje wiemy. Zauważ, że nikt na Midgard nie powie złego słowa bo reprezentuje bardzo wysoki poziom i nie składa się z administratorów w wieku 13-16 lat na gamemodzie V0ID'a. Nic nie mam do tego typu serwerów, ale fakt jest taki a nie inny, zresztą takie dywagacje nie powinny być rozstrzygane na tM, bo to temat rzeka.

Od jutra (w sumie już dzisiaj) będą dostępne "stare-nowe" wersje GMP. Bimbol (z pewnością wiesz kto) mówi, że spróbuje się tym zająć. To dobry znak, że może uda się usunąć tą złą sławę o tej całej modyfikacji. Nie zamierzam się o coś kłócić tylko dokładnie - takie opinie pozostawmy na forum GMP. Lepiej nie wychodzić z tym gdzieś indziej (nie w obecnej sytuacji). Może jest jeszcze ratunek dla ogólnie Multiplayer'a dla Gothic'a 2.

PS. Sugerując się nickiem z tM, prawdopodobnie wiem jaki masz nick na GMP. Także przedstawiamy totalnie inny punkty widzenia tego moda albo inaczej - zwracamy uwagę na inne aspekty.

Nefario

Nefario

Użytkownicy
Bractwo Gothic'a
posty410
Propsy437
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothic'a
Ostatnio cie niema na GG.. Chciałem pokazać co już zrobiłem.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Ostatnio cie niema na GG.. Chciałem pokazać co już zrobiłem.

Gość chyba w kulki leci, bo mi też zlecił robotę a nic nie wysyła.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry