Często widzę opisy, że większość rzeczy/misji (co nie dziwi - w podstawce czy NK też tak było) można zrobić już w rozdziałach 1/2/3. Zastanawia mnie wszak jedno - da się wejść do GD już w pierwszym rozdziale? W podstawce, o ile dobrze pamiętam, było tak, że najpierw trzeba było zrobić Jarkendar, żeby Hagen mógł dać klucz do GD - więc analogicznie pierwszym naszym wejściem do GD było wejście w rozdziale drugim. Mógłby ktoś definitywnie rozwiać moje wątpliwości, jak jest teraz?
Mam jeszcze takie odosobnione małe pytanko - co z "Rogiem Myśliwego" z Doliny Przodków? Szukałem go w skarbcu południowej opuszczonej kopalni (tej, co jest do połowy rudy, a od połowy do końca złota) i w tamtejszym skarbcu go nie znalazłem. Więc gdzie on jest?
Przy okazji - to jak już tak "osobno spytałem" to i spytam raz jeszcze
- gdzieś czytałem o łuku zadającym 250 obrażeń (prawdopodobnie na tym forum w temacie "Bronie"). Jest on do zdobycia w miarę wcześnie? O ile naprawdę istnieje - ma się rozumieć.
Propsy poleco.
Podbijam. I, żeby nie było, że sam nie pomagam -
@lupert54:
Z tego co gdzieś kiedyś wyczytałem, Zbroja Kruka wypadała dla jakichśtam dwóch gildii - podobno to usunęli, jednak nie dość skutecznie, jak widać. Kostur starca - idziesz do obozu myśliwych, szukasz "magazynu" (budynek z kratami w oknach, dwie pary drzwi). Na pierwszy rzut oka nie da się tam wejść - szukasz więc handlarza znajdującego się z lewej strony magazynu (w pobliżu). Są za tym handlarzem drzwi - otwierasz je przy pomocy "otwierania zamków" i wciskasz przycisk znajdujący się za tymi drzwiami (taki kamienny, duży, naprawdę trudno go przegapić). Po naciśnięciu przycisku kraty od magazynu się otwierają, wskakujesz więc do magazynu. Kraty zamkną się, ale spokojnie, bez paniki. Przeszukaj sobie na spokojnie cały dół magazynu, wejdź po skrzynkach na górę - znajdziesz gościa z kosturem, czyli Galada. Nie próbuj mu płacić - zabierze ci 800 sztuk złota, a i tak będziesz mu musiał wyklepać maskę, to też od razu wybierz opcję pierwszą od góry, czyli "wysłał mnie starzec" czy jakoś tak. Zabijasz go, zabierasz kostur, przeszukaj na spokojnie górne piętro magazynu. Jak już stwierdzisz, że wystarczająco przeszukałeś, to w pobliżu Galada, wewnątrz "rozbitej skrzynki" (taka ciemnozielona tekstura), znajdziesz dźwignię. Ustaw się dobrze i pociągnij ją. Zejdź na dół, uchylił się obraz obok drzwi wyjściowych - na ścianie wisi klucz. Zabierz klucz i wio - otwierasz drzwi, wychodzisz, zanosisz kostur Starcowi, a co dalej - dowiesz się sam.