Problemy z misjami 105218 228

O temacie

Autor Kyubie

Zaczęty 2.02.2015 roku

Wyświetleń 105218

Odpowiedzi 228

Orsimer

Orsimer

Użytkownicy
Eksplorator światów
posty89
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Eksplorator światów
To ta chatka, przy której siedzi na początku Dragomir, przy drodze z gospody w kierunku wykopalisk Magów.

No popatrz, jak mogłem na to nie wpaść. :D Za mało witamin. :D Dobra, dzięki, propsik leci.

The night is dark and full of terrors.

lupert54

lupert54

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ej to bug kiedy zabiłem kruka wyleciała mi jego zbroja ( nie che grac tak bo koledzy pomyslą ze na kodach jade ??..
I gdzie a znaczy u jakiego goscia znajde ten kostur tego starca wiem ze u mysliwich ale przeszukałem wszystko i nic (nawet na opuszczonej farmie ). pomozecie

Bal-Sagoth

Bal-Sagoth

Użytkownicy
Kosmicyzm
posty89
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Kosmicyzm
@winroblade

Możesz podejść do drzwi (najlepiej do rogu) i przemienić się w jakiekolwiek zwierzę. Powinno Cię "przeteleportować" do komnaty i tak samo w drugiej komnacie. Ja w ten sposób dotarłem do Gomeza, wyjście z tej komnaty nie stanowi problemu bo masz teleport do zamku.

J. R. R. Tolkien
C. S. Lewis
Owen Barfield
Robert E. Howard

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Często widzę opisy, że większość rzeczy/misji (co nie dziwi - w podstawce czy NK też tak było) można zrobić już w rozdziałach 1/2/3. Zastanawia mnie wszak jedno - da się wejść do GD już w pierwszym rozdziale? W podstawce, o ile dobrze pamiętam, było tak, że najpierw trzeba było zrobić Jarkendar, żeby Hagen mógł dać klucz do GD - więc analogicznie pierwszym naszym wejściem do GD było wejście w rozdziale drugim. Mógłby ktoś definitywnie rozwiać moje wątpliwości, jak jest teraz?

Mam jeszcze takie odosobnione małe pytanko - co z "Rogiem Myśliwego" z Doliny Przodków? Szukałem go w skarbcu południowej opuszczonej kopalni (tej, co jest do połowy rudy, a od połowy do końca złota) i w tamtejszym skarbcu go nie znalazłem. Więc gdzie on jest?

Przy okazji - to jak już tak "osobno spytałem" to i spytam raz jeszcze :D - gdzieś czytałem o łuku zadającym 250 obrażeń (prawdopodobnie na tym forum w temacie "Bronie"). Jest on do zdobycia w miarę wcześnie? O ile naprawdę istnieje - ma się rozumieć.

Propsy poleco.

Podbijam. I, żeby nie było, że sam nie pomagam - @lupert54:
Z tego co gdzieś kiedyś wyczytałem, Zbroja Kruka wypadała dla jakichśtam dwóch gildii - podobno to usunęli, jednak nie dość skutecznie, jak widać. Kostur starca - idziesz do obozu myśliwych, szukasz "magazynu" (budynek z kratami w oknach, dwie pary drzwi). Na pierwszy rzut oka nie da się tam wejść - szukasz więc handlarza znajdującego się z lewej strony magazynu (w pobliżu). Są za tym handlarzem drzwi - otwierasz je przy pomocy "otwierania zamków" i wciskasz przycisk znajdujący się za tymi drzwiami (taki kamienny, duży, naprawdę trudno go przegapić). Po naciśnięciu przycisku kraty od magazynu się otwierają, wskakujesz więc do magazynu. Kraty zamkną się, ale spokojnie, bez paniki. Przeszukaj sobie na spokojnie cały dół magazynu, wejdź po skrzynkach na górę - znajdziesz gościa z kosturem, czyli Galada. Nie próbuj mu płacić - zabierze ci 800 sztuk złota, a i tak będziesz mu musiał wyklepać maskę, to też od razu wybierz opcję pierwszą od góry, czyli "wysłał mnie starzec" czy jakoś tak. Zabijasz go, zabierasz kostur, przeszukaj na spokojnie górne piętro magazynu. Jak już stwierdzisz, że wystarczająco przeszukałeś, to w pobliżu Galada, wewnątrz "rozbitej skrzynki" (taka ciemnozielona tekstura), znajdziesz dźwignię. Ustaw się dobrze i pociągnij ją. Zejdź na dół, uchylił się obraz obok drzwi wyjściowych - na ścianie wisi klucz. Zabierz klucz i wio - otwierasz drzwi, wychodzisz, zanosisz kostur Starcowi, a co dalej - dowiesz się sam.   

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

winroblade

winroblade

Użytkownicy
posty8
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Bal-Sagoth

Dzięki fakt mogłem tak zrobić ale nie pomyślałem, podchwytliwy myk z tą starożytną monetą swoją drogą i jak się zagapić to potem problem no ale poradziłem sobie kodem na klucz.

Ale mam następny problem a raczej pytanie bo możliwe że sobie coś popsułem ;/. Otóż dołączyłem do myśliwych i tam cała ta sprawa z Barsem i on zapowiadał zemstę, a teraz w 2 rozdziale idę sobie po 4 Chromanit a przed wejściem do Nowego obozu leży martwy Bars o co kaman XD,może za wcześnie tam poszedłem?

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Czy da się przejść świątynię budowniczych w Dolinie Przodków w drugim rozdziale? Zaznaczam, że poszedłem tam zanim jeszcze aktywowałem portal do Jarkendaru. Po prostu - odebrałem pierścień od Saturasa, i ni stąd ni zowąd poszedłem do DP właśnie w celu zwiedzenia tej świątyni. Skąd w takim razie moje pytanie odnośnie przejścia tej świątyni? Ponieważ nie mogę dostać się do trzeciej komnaty - stoi przed nią taki wielki jakby głaz czy coś i w żaden sposób nie mogę wykombinować, jak się tego kamulca pozbyć.

Ewentualnie, jeśli komukolwiek będzie się chciało i będzie na tyle miły - opisać pobieżnie przejście tej świątyni. Pozdrawiam.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

lupert54

lupert54

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Mahridspoland - tam najlepiej po Jarkendarze, bo będzie zadanko... Ale da się również i teraz, ukryta komnata to wyzwanie... kombinuj dalej!

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Spoko - już mi się ją udało przejść xD. Pierwszą komnatę po prawej trzeba ogarnąć albo bug-cheatem (stajemy obok kolumny od tej zawalidrogi i przesuwamy się "D"w prawo, aż do "wniknięcia") albo drugim sposobem - przemiana w chrząszcza i wio.

Właściwie wszystkie powyższe problemy już rozwiązałem, poza łukiem - nadal nie wiem gdzie jest i czy w ogóle istnieje łuk zadający 250 dmg. Zastanawia mnie teraz tylko jedno. Jestem w gildii myśliwych, mam rozdział drugi - a misji o polowaniu w północno-zachodniej opuszczonej kopalni jak nie było, tak nie ma. Potrzebuję tego questa, bo muszę jeszcze wykopać ze skarbca róg dla myśliwego, a tu dupa. Ani misji, ani rogu.

troll1231

troll1231

Użytkownicy
posty66
Propsy3
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Jestem na etapie polowania na smoki, i tutaj pojawia mi się problem. Zabiłem póki co bagiennego, ale pozostałe są nieśmiertelne. Mało tego orik nie ma żadnej opcji dialogowej odnośnie nowych raportów dotyczących smoków. A i po rozmowie z każdym z pozostałej trójki nie mam zapisu w dzienniku, a z tego co pamiętam jakieś powinny być. Czy to jakiś bug, czy coś mi blokuje dalszą gre?

Bal-Sagoth

Bal-Sagoth

Użytkownicy
Kosmicyzm
posty89
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Kosmicyzm
Nie dalej niż 4 dni temu też polowałem na smoki i miałem ten sam problem. Pierwszego smoka udało się bezproblemowo pokonać jednak kolejne były nieśmiertelne. Jedyny sposób to niestety zabicie smoka za pomocą kodów, kolejne możesz już normalnie posiekać na drobne kawałeczki.

J. R. R. Tolkien
C. S. Lewis
Owen Barfield
Robert E. Howard

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Mam jedno malutkie pytanko - z tego, co widzę po stopniu przejścia gry, raczej ostatnie. Zaznaczam, że nie wiem, czy to dobry temat na takie pytania, więc w razie czego proszę o przeniesienie do odpowiedniego tematu (o ile w tym dziale takowy jest). Hero Import. Zapytacie - "ale co "hero import". Spieszę więc z wyjaśnieniem. Mam zamiar przejść Global'a aż do 6 rozdziału - czyli do końca. Po pokonaniu smoka-ożywieńca mam zamiar wyrzucić z ekwipunku wszystkie przedmioty (poza złotem, rzecz jasna :D), włączyć konsolę, ustawić trueguild i guild na none i zrobić komendą "Hero Export" eksport postaci. Włączyć "Nową Grę" i po pogadance z Xardasem - uruchomić konsolę, dać import, zamknąć konsolę, zapisać grę. Gdzie więc pytanie, skoro wszystko mam obmyślone? Otóż - czy owa komenda była testowana przez kogokolwiek i czy użycie tej opcji (zaznaczam, że mam zamiar skorzystać z konsoli tylko ten jeden jedyny raz) nie spierdoli niczego "gdzieś tam po drodze". Dlaczego mam zamiar w ogóle coś takiego zrobić? Ponieważ jestem entuzjastą opcji  "Nowa Gra Plus" (przez tą opcję przechodziłem przedostatniego batmana 3 razy xD) i bardzo chciałbym zobaczyć, jak to będzie ponapierdzielać sobie dopakowaną pod wojownika postacią, tym razem z klasą "Mag".

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wie ktoś jak otworzyć kraty w obozie na bagnie? Znalazłem w domku przełącznik ale on ich nie otwiera ;/

Morghar99

Morghar99

Użytkownicy
posty180
Propsy129
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
próbowałeś moze kamiennym przełącznikiem na placu przed świątynią?

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Jak wejść do kopalni w dolnie przodków z zadania Torwina? Doszedłem z nim pod tę bramę, dał mi klucz i... nic. Nie ma tu żadnych drzwi - jest tylko metalowa krata. Czyżby koledzy z Drużyny Spolszczenia wyjebali drzwi, wstawili kratę i zapomnieli dodać kołowrót?

Subuki

Subuki

Użytkownicy
posty163
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam problem z paroma misjami a mianowicie...
Nie mogę ukończyć zadania na żadkie potwory bo lodowy jaszczur, bagienny zębacz oraz upiorny cieniostwór nie zostawili po sobie trofeów.
Kolejny problem to zadanie świątynia adanosa oraz relikty w jarkendarze,po rozwaleniu kruka zadania niechcą zniknąć i nie mogę ruszyć dalej fabuły.
W Jarkendarze co chwile miałem problem z dziennikiem zadań bo ukończone zadanka nie znikały mi z obecnych.Oczywiście w 3 rozdzialę pogadałem sobie z\ myśliwym obok lobarta a ten dał mi zadanie na dołączenie do myśliwych...a jestem w mrocznym zakonie to to nie powinno mi nawet wyskoczyć...Grałem w The Returning i grało mi sie bajecznie bugow było naprawdę minimum ale ten global mod to jakaś kpina.

Bal-Sagoth

Bal-Sagoth

Użytkownicy
Kosmicyzm
posty89
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Kosmicyzm
Jak "otworzyć" te stalaktyty na Dworze Irdorath ?

J. R. R. Tolkien
C. S. Lewis
Owen Barfield
Robert E. Howard

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta

Necro59

Problemy z misjami
#137 2015-08-28, 18:18(Ostatnia zmiana: 2015-08-28, 18:55)
Chyba napiszę to w dobrym temacie ponieważ to jest jakoby misja, tyle że nie ma wpisu do dziennika i jest ona dobrowolna. Ale niech ktoś mi napisze, gdzie są konkretne lokacje ukrycia skarbów Grega w Jarkendarze. MAM tą mapę, ale X są na bank przesunięte, bo pamiętam, że koło domu Eremity X był pośród Preriowych ścierwojadów, teraz go tam nie ma. Latam już w pobliżu ze 20 min i nie znalazłem tego X. Jeżeli są przesunięte inne X to proszę również o napisanie ich lokacji.
P.S Z kanionu zebrałem wszystko.

Post połączony: 2015-08-28, 18:55
HELP

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

mruwnica

mruwnica

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
hej, mam problem ze smokami... czytałem już na forum, że ktoś też ubił bagiennego, ale nie mógł pozostałych, bo jak się okazało nie pojawił się odpowiedni komunikat. Ja niestety tego nie zauważyłem, bo wyskakuje kilka informacji, do różnych zadań... no i poszedłem robić swoje, np. Xardas pojawił się w zamku i mogłem iść do doliny przodków pozamiatać w wieży mgieł. Więc kilka dobrych godzin grania. Czy jest teraz jakaś opcja, żebym wskrzesił tego bagiennego jaszczura? Dodam, że nie grałem na kodach, ale na myśl, że mam robić tyle rzeczy jeszcze raz, to chyba bym się złamał i ten raz przyzwał tego dziada... z góry dzięki za pomoc

troll1231

troll1231

Użytkownicy
posty66
Propsy3
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy

troll1231

Problemy z misjami
#139 2015-08-28, 22:14(Ostatnia zmiana: 2015-08-28, 22:19)
A w jakim celu chciałbyś go wskrzesić?

Możesz go przyzwać kodem o ile się nie mylę   ----> i dragon_swamp

Necro59
Niestety odpuściłem sobie tą zabawę, ale kompas Garetta był w innym miejscu trochę, więc podejrzewam że skarby Grega tak jak mówisz będą nieco przesunięte.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry