Własny biznes 45844 161

O temacie

Autor Werewolf

Zaczęty 21.01.2015 roku

Wyświetleń 45844

Odpowiedzi 161

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
ja bym udzielał pożyczek.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

Własny biznes
#81 2015-06-02, 01:15(Ostatnia zmiana: 2015-06-02, 01:31)
 :D

jestem altruistą, udzielałbym pożyczek które działałyby dla mnie na korzyść w czasie relatywnie odległym, w sumie a nie jednostkowo.

thoro, tak w sumie to mam wrażenie że dookoła otaczają mnie żydzi, nie uważasz? xD

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
:D

jestem altruistą, udzielałbym pożyczek które działałyby dla mnie na korzyść w czasie relatywnie odległym, w sumie a nie jednostkowo.

thoro, tak w sumie to mam wrażenie że dookoła otaczają mnie żydzi, nie uważasz? xD

Ty powiedź co weżniesz w zastaw najpierw a nie sypiesz mętno sformułowanymi konkretami.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Ty powiedź co weżniesz w zastaw najpierw a nie sypiesz mętno sformułowanymi konkretami.
Jeżeli werewolf/ktoś go przekona że to wypali, podpisuje umowę na część zysków. Rzuca hajsem, nic nie robi i ma zysk, to chyba fajny układ, nie? Oczywiście odejmując ryzyko.

Jeśli chodzi o sklep internetowy to - cokolwiek. Serio, kupuj hurtowo jakieś duperele z chin i sprzedawaj, wszelkie tablety, mikrofalówki czy inne odkurzacze, jakieś breloczki, świecidełka, cokolwiek. Skoro masz własny magazyn, to tak naprawdę nic Cię nie ogranicza - poza hajsem i kreatywnością. Odradzam szukanie "czegoś czego nie ma", bo na tym łatwo się spalić.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Jeżeli werewolf/ktoś go przekona że to wypali, podpisuje umowę na część zysków. Rzuca hajsem, nic nie robi i ma zysk, to chyba fajny układ, nie? Oczywiście odejmując ryzyko.

bardzo dobry przykład pożyczki, ale nie dziwię się czemu wszyscy kojarzą je z biednymi którym odbiera się ich godność.

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Jeśli twoja supozycja jest w istocie trafna to mogę jedynie współczuć łącząc się w bulu i nadziei. U mnie całe szczęście żydów już nie ma a w byłej synagodze podają smaczną pizze. Zdaje się, że wszyscy nieoczekiwanie wyjechali dawno temu, razem z oddziałami armii niemieckiej, która tymczasowo stacjonowała w moich stronach.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Panowie, tak tylko pragne przypomnieć, iż wiem o tym, że biznes i żydzi to wspólny temat, jednak główna część tematu nie traktuje o tym :lol:

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Więc zostań żydem :ok:

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie bede Twym bratem, o nie.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Panowie, tak tylko pragne przypomnieć, iż wiem o tym, że biznes i żydzi to wspólny temat, jednak główna część tematu nie traktuje o tym :lol:

Nie jesteś moderatorem. 

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jednak dalej to mój temat. Pragne takze nadmienic, że Ty też sie plules, ze skoro zalozyles temat ,,Ciekawe, smieszne rzeczy znalezione w internecie" to Ty masz miec prawo do decydowania, co tam sie znajduje :lol2:

KOMPUTER:
Spoiler

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Zabiegałem o to na początku, ale widzę że nie ma sensu walczyć z wiatrakami. 

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Sklep na allegro to dobry pomysł, kwestia znalezienia tematu. Jak znajdziesz sensowny towar handlowy w dobrej cenie to sporo zarobisz, tym bardziej, że ceny detalu na allegro są często zaporowe. Rozejżyj się na co jest popyt w twojej okolicy i próbuj wbić się w lokalny biznes. 

Z reguły problemy zaczynają się w przypadku reklamacji i płatności, staraj się żeby się zazębiały terminy: kupujesz na 60 dni, sprzedajesz na 30-45 i możesz jeszcze spokojnie poobracać kasą. Warto też przy większych ilościach i sensownych marżach pomyśleć o faktoringu.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Sklep na allegro to dobry pomysł, kwestia znalezienia tematu. Jak znajdziesz sensowny towar handlowy w dobrej cenie to sporo zarobisz, tym bardziej, że ceny detalu na allegro są często zaporowe. Rozejżyj się na co jest popyt w twojej okolicy i próbuj wbić się w lokalny biznes. 

Z reguły problemy zaczynają się w przypadku reklamacji i płatności, staraj się żeby się zazębiały terminy: kupujesz na 60 dni, sprzedajesz na 30-45 i możesz jeszcze spokojnie poobracać kasą. Warto też przy większych ilościach i sensownych marżach pomyśleć o faktoringu.
W tej kwestii myślalem o ciuchach markowych - na nie jest zawsze popyt.

KOMPUTER:
Spoiler

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
W chuj roboty (zdjęcia, opisy), zajebista konkurencja, aukcje giną w tłoku i jeszcze mrozisz kasę w ciuchach bo nie zejdzie ci na strzała cała dostawa. Moja żona na tym popłynęła, na szczęście prócz ciuchów miała jeszcze chemię i słodycze z helmutowni. 

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Konkurencja jest do przeskoczenia, z reszta sie zgodze.

KOMPUTER:
Spoiler

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Konkurencja jest do przeskoczenia
Ciekawe w jaki sposób. Z tego co zauważyłem wszyscy nakurwiają na ilość a ceny są wszędzie podobne, u tych co mogą sobie na to pozwolić. Ciekaw jestem czy w takim wypadku można mówić o typowej konkurencji. Każdy ma wyjebane czy jego sprzedawca to waldek1984 czy inny piter2222. Takie zakupy są dość losowe i sam tak robię w dupie mając komentarze, odznaki SS czy jakieś inne gówna, bo skoro jeden z drugim mają po kilkanaście tysięcy transakcji to raczej nie wyjebią wała na jakieś gówno z chin za 60zł.

Zamiast pierdolić się w sprzedawanie majtek na allegro zamów sobie lepiej u chińczyków metafedron, benzofurany i inne rc. W naszym spierdolonym przez czarny rap i inne gówna z ameryki społeczeństwie jest na to moda i niesamowity popyt. Kwestią drugorzędną jest jak ogarniesz sobie dystrybucje. Sklep w moim mieście 70k mieszkańców daje dziennie 3 tyś zł zarobku. W internecie to pewnie wielokrotność tej kwoty. 

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)
Orku akcesoria do smartfonów: głośniki, obudowy szybki i inne pierdółka(o dziwo ludzie to kupują) sprawdź sobie poszczególnych sprzedawców na allegro i zobacz jaką mają miesięczną sprzedaż.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zdecydowałem, że będę brnął w strone projektowania wnętrz. Pieniedza przy tym mogą być naprawde spore, nakład pracy o wiele mniejszy tym bardziej, że zatrudnie takżę pracownicę które już mam na oku :D

Temat można zamknąć lub zostawić dla potomnych - zostawiam to woli adminów.

KOMPUTER:
Spoiler

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Zdecydowałem, że będę brnął w strone projektowania wnętrz.

Tynki, gładzie i glazurki?
Pamiętaj, że krzyżyki do fug to zbędny wydatek.
https://www.youtube.com/watch?v=btORMtwfvtk

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry