Własny biznes 45865 161

O temacie

Autor Werewolf

Zaczęty 21.01.2015 roku

Wyświetleń 45865

Odpowiedzi 161

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
A może mała gastronomia? Na różnych forach biznesowych można znaleźć całe kosztorysy, jak to od zera rozkręcić. Biznes jest bardzo wymagający na początku, ale jak już zacznie się kręcić i zatrudnisz odpowiednich ludzi, to możesz mieć luz.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
ThorusOrc a jaki kapitał masz do dyspozycji?

Ogólnie weź sobie to jebnij za plecy na razie jeśli sam nie masz pomysłu na wyzyskiwanie swoich przyszłych pracowników. Co tobie mogę poradzić to skupienie się na tym co dobrze robisz - czyli waleniem w worek. Mówisz że Kutno to dość duże miasto więc powinno się znaleźć odpowiednia ilość osób, które by wynajmowały "personal trainer" (trener osobisty? tak to się po polsku nazywa?).
To ci nie da biznesu, ale jebnie cię podobny modelem tzn. klienci, stawka za którą będziesz sprzedawał siebie, organizacja czasu, obsługa i planowanie morderczych wysiłków dla klientów. Nie wiem jak w Kutnie ale w Nowym Jorku taki personal trainer kosi dużą kasę, że może go stać na mieszkanie w budynkach z doorman-em. No, ale Kutno to mniejszy rynek i Polacy na ogół biedniejsi, sam pewnie wiesz czy ten plan na instruktora walenia w worek zadziała. No, ale też nie powinieneś się słuchać kogoś kto w Polsce był ostatnio w 2009 roku.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Taksówki. Proste do założenia. Przy odpowiednich papierkach bazę w piwnicy możesz założyć - lokal odpada. 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Tak szczerze mówiąc sam miałem niedawno jeden pomysł na własny biznes, rate

Lubie zbijać drewno , stąd myślałem by zbijac meble, krzesła, stoły itp. i sprzedawać po sąsiedzko tanio. Przy markecie w moim mieście, gdzie powstaje wiele nowych mieszkań/domów mógłby to być wypał gdyby się zadbało o odpowiednią reklamę, problem w tym że każdy i tak czy siak pójdzie po meble do ikei lub praktikera. Chyba że odpowiednio swoje dzieła wyeksponujesz.

gdyby mnie wywalili z pracy (co jest prawdopodobne) mógłbym tego spróbować.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Werewolf - pracowałeś kiedyś dla kogoś / u kogoś ? Mam tu na myśli nawet pracę jako sprzedawca na kasie w stacji benzynowej. Najlepiej popracuj chociaż pół roku u kogoś, nabędziesz odpowiednich nawyków i będziesz wiedział jak wygląda prowadzenie własnego biznesu od kuchni. Jeżeli nigdy nie byłeś nigdzie zatrudniony ?,  to zakładanie własnego biznesu nie posiadając doświadczenia to jak porywanie się z motyką na słońcę.

Co to za pierdolenie? Jakich niby nawyków ma tam nabrać, u typowego polskiego pracodawcy, "prywaciarza" z aparycji uderzająco podobnego do postaci jaką masz w obrazku pod nickiem? Idź do pracy do janusza, ucz się cwaniactwa i przekrętów na 20 groszy, nadstawiaj dupę za nie swój interes, znoś traktowanie jakbyś był niepełnosprawnym parobkiem w polu i wieczne pierdolenie, że jak co to ma 20 na twoje miejsce a ostatecznie wypierdalaj bo przemek, syn barbary tej od hobackich wrócił z mycia garów i podcierania dupy z gówna starcom i nie ma co robić więc "prace trza". A już w ogóle najlepiej idź tam z nastawieniem, że jakoś to będzie albo, że to tylko chwilowe - ockniesz się po 5 albo nawet 15 latach, że to już tyle a ty dalej pracujesz w tym samym gównie w dodatku za gówniane pieniądze na śmieć umowie a wiedzy będziesz miał z tego tyle, że zapomnij o własnej działalności - starczy ci od razu na całą szkołę biznesu  :facepalm:

Rozpierdala mnie ta zapobiegawcza mentalność. Zachowujecie się tak jakby w życiu nie było miejsca na błędy. Rob, zakładaj co chcesz. Nie wyjdzie to trudno, jesteś młody masz czas. Wyciągniesz wnioski, spróbujesz znowu a nauczysz się przy tym wiele więcej niż sprzedając hotdogi i prezerwatywy na orlenie. Na zapierdalanie za 1200zł bez umowy, robienie lodów za darmo na stażach i naukę życia w Januszexsp. zoo będziesz miał jeszcze całe życie

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Ja doświadczenia w zakładaniu biznesu nie mam, ale robiłem prawko u kolegi mojego ojca (byłego policjanta). Założył szkołę jazdy( wcześniej pracował też jako instruktor tyle że u kogoś) kupił 2 samochody, wynajął jakąś sale do prowadzenia kursów z teorii, jego córka prowadzi lekcje, a on razem z jej mężem uczy jeździć.

Nie wiem czy ma z tego jakieś kokosy, ale na brak kursantów nie narzeka; zwłaszcza że nie dawno wprowadzili nowe przepisy co do nauki i ogólnie trudniej jest zdać prawko.

Podaję tylko przykład, bo jeśli chciałbyś założyć biznes to musisz się kierować podobnym myśleniem. Są rzeczy które zawsze będą potrzebne ludziom tak jak wyżej i trzeba się orientować w takich sprawach. To nie jest tak że sobie z dupy założysz warsztat krawiecki czy tam co i będzie ci przynosić zyski - tak jak Jorji pisał "to tak nie działa"

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Ogólnie zasada jest prosta. 
Albo masz towar/usługę której potrzebują, albo wiesz jak sprawić by myśleli że jej potrzebują. 

Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
@Thoro Dodatkowo nie warto sugerować się wiekiem. Tu wbrew pozorom nie ma zasady, widać to zwłaszcza po rodzinnych biznesach gdzie to ojciec jest ludzki, podczas gdy jego syn jest cwaniakiem wcale nie lepszego sortu niż "szefowie" z mentalnością pana na włościach.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Cytat: Zagłoba w Wczoraj o 23:55Werewolf - pracowałeś kiedyś dla kogoś / u kogoś ? Mam tu na myśli nawet pracę jako sprzedawca na kasie w stacji benzynowej. Najlepiej popracuj chociaż pół roku u kogoś, nabędziesz odpowiednich nawyków i będziesz wiedział jak wygląda prowadzenie własnego biznesu od kuchni. Jeżeli nigdy nie byłeś nigdzie zatrudniony ?,  to zakładanie własnego biznesu nie posiadając doświadczenia to jak porywanie się z motyką na słońcę.
Co to za pierdolenie? Jakich niby nawyków ma tam nabrać, u typowego polskiego pracodawcy, "prywaciarza" z aparycji uderzająco podobnego do postaci jaką masz w obrazku pod nickiem? Idź do pracy do janusza, ucz się cwaniactwa i przekrętów na 20 groszy, nadstawiaj dupę za nie swój interes, znoś traktowanie jakbyś był niepełnosprawnym parobkiem w polu i wieczne pierdolenie, że jak co to ma 20 na twoje miejsce a ostatecznie wypierdalaj bo przemek, syn barbary tej od hobackich wrócił z mycia garów i podcierania dupy z gówna starcom i nie ma co robić więc "prace trza". A już w ogóle najlepiej idź tam z nastawieniem, że jakoś to będzie albo, że to tylko chwilowe - ockniesz się po 5 albo nawet 15 latach, że to już tyle a ty dalej pracujesz w tym samym gównie w dodatku za gówniane pieniądze na śmieć umowie a wiedzy będziesz miał z tego tyle, że zapomnij o własnej działalności - starczy ci od razu na całą szkołę biznesu 

Rozpierdala mnie ta zapobiegawcza mentalność. Zachowujecie się tak jakby w życiu nie było miejsca na błędy. Rob, zakładaj co chcesz. Nie wyjdzie to trudno, jesteś młody masz czas. Wyciągniesz wnioski, spróbujesz znowu a nauczysz się przy tym wiele więcej niż sprzedając hotdogi i prezerwatywy na orlenie. Na zapierdalanie za 1200zł bez umowy, robienie lodów za darmo na stażach i naukę życia w Januszexsp. zoo będziesz miał jeszcze całe życie
Piękna odpowiedz na posty Hwepa i Zagłoby. Chcialem to ujac krocej i ładniej ale fakt, racja.

Ogólnie zasada jest prosta.
Albo masz towar/usługę której potrzebują, albo wiesz jak sprawić by myśleli że jej potrzebują.
Ja juz chyba pomysł mam, ale nie mowie co by nie zapeszyc :)

@Thoro Dodatkowo nie warto sugerować się wiekiem. Tu wbrew pozorom nie ma zasady, widać to zwłaszcza po rodzinnych biznesach gdzie to ojciec jest ludzki, podczas gdy jego syn jest cwaniakiem wcale nie lepszego sortu niż "szefowie" z mentalnością pana na włościach.

Dokladnie tak, cos o tym wiem.

Post połączony: 2015-01-22, 17:44
Tak szczerze mówiąc sam miałem niedawno jeden pomysł na własny biznes, rate

Lubie zbijać drewno , stąd myślałem by zbijac meble, krzesła, stoły itp. i sprzedawać po sąsiedzko tanio. Przy markecie w moim mieście, gdzie powstaje wiele nowych mieszkań/domów mógłby to być wypał gdyby się zadbało o odpowiednią reklamę, problem w tym że każdy i tak czy siak pójdzie po meble do ikei lub praktikera. Chyba że odpowiednio swoje dzieła wyeksponujesz.

gdyby mnie wywalili z pracy (co jest prawdopodobne

Całkiem spoko, aczkolwiek tak jak powiedziales - musialbys naprawde czyms zaskoczyc klientów, zeby zamiast do ikei woleli isc do Ciebie - a to juz trudniej.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
... Aztek. Idź graj dalej w CS'a, co? :D Ranga Ci tam nie spadla? :D

Koniec offtopu!!

Sprzedawaj yangi z metina, jest popyt. Można zarobić ładne sumki :P
Śmiej się kurna, śmiej. Ja w gimnazjum we wszystkich metinach, 4story, lineageII, gladiatusach, bitefight itd., sprzedawałem konta które wcześniej wbijałem do 60-80 poziomu. Miałem takiego jednego jebniętego pół turasa, którego ojciec prowadzi klub w Gdyni. Chłopaczek nie miał co robić z pieniędzmi i z każdej gry po kilka kont w miesiącu kupował, podejrzewam, że tylko po to, żeby sprzedać je z zyskiem - jebie mnie to szczerze. Za konto pajac dawał 100-120zł i szczerze mówiąc nie on jeden. Takich debili trafia się masa :D

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Śmiej się kurna, śmiej. Ja w gimnazjum we wszystkich metinach, 4story, lineageII, gladiatusach, bitefight itd., sprzedawałem konta które wcześniej wbijałem do 60-80 poziomu. Miałem takiego jednego jebniętego pół turasa, którego ojciec prowadzi klub w Gdyni. Chłopaczek nie miał co robić z pieniędzmi i z każdej gry po kilka kont w miesiącu kupował, podejrzewam, że tylko po to, żeby sprzedać je z zyskiem - jebie mnie to szczerze. Za konto pajac dawał 100-120zł i szczerze mówiąc nie on jeden. Takich debili trafia się masa :D

Ale żeby wbić 80 to ile trzeba w to grać  O_O

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
MacDun, masz parę postaci których nie sprzedajesz i używasz jego by levelować tą pierwszą postać. 

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Dodam jeszcze, że w polsce jedynie naprawdę opłacalne działalności to szeroko pojęta rozrywka: prostytucja, towary rozrywkowe może showbiznes ale z tym trudniej bez wyraźnych koneksji. Możesz oczywiście być również programistą czy innym specjalistą z jakiejś wąskiej dziedziny czy nawet politykiem ale to już całkiem inna bajka i znowu dochodzimy do sprawy koneksji czy jakiegośtam wydumanego powołania które na przełomie lat i tak ulega spaczeniu, ale i tak raczej jest potrzebne, aby przez lata jakoś w to brnąć i wsiąknąć w temat. Przykładowo będąc prostytutką lub świadcząc towary rozrywkowe miesięcznie zarabiasz bez problemu tyle (a nie rzadko wielokrotność) ile wynosi dieta poselska chama na sejm. Chyba daje do myślenia. Czy prowadzenie własnej firmy, stawanie na głowie 24h i oddawanie wpizdu kasy na chamów to naprawdę rzecz godna zachodu w tym kraju? Osobiście mnie to odrzuca.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
^potwierdzam, Thoro przeszedł przez wszystkie etapy tworzenia biznesu, z prostytucją włącznie

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
akurat ty zawsze płaciłeś niewiele

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Ten wątek to prowokacja?

@Wolf
Żeby zacząć jakikolwiek biznes wypadałoby zrobić rozeznanie na co jest popyt, można wtedy znaleźć ciekawą niszę, np. mieszkam 20km od największego zagłębia producentów mebli w PL. Firma którą zarządzam współpracuje z tym rynkiem jako dostawca, często rozmawiam z szefami i dyrami tych firm. I o dziwo jakieś 70% nie posiada dobrego systemu do prowadzenia działalności produkcyjnej, albo są niezadowoleni z obecnego. Optima czy SAP to molochy, duże koszty, szkolenia, drogie licencje, updaty, etc. Zastanawiam się czy nie pomyśleć o czymś elastycznym pod potrzeby takiej branży. W sumie mam gotowy algorytm bo na potrzeby własnej firmy równolegle z optimą stworzyłem zaawansowany arkusz exela do zarządzanie planowaniem produkcji i gospodarką magazynową. Do tego dochodzi import/export exel/sql + wystawianie wz i fv i gotowe. 
Kasy na to nie trzeba za dużo wywalać, jest sporo ciekawych dotacji na nowe technologie, innowacje i informatyzację (do 80% dotacji), są też kredyty technologiczne. W twoim wypadku można pokombinować ze startupami, w ostateczności jak jesteś zarejestrowany jako bezrobotny można kasę z urzędu ciągnąć, ale tam jest raczej kicha.
Na pewno wyciągaj ile się da od tych co nas okradają + własny wkład.
To tylko pomysł z ostatniego tygodnia.
Np. w USA po zmianie prawa i zalegalizowaniu sprzedaży marychy do celów leczniczych powstał bardzo chłonny rynek ze stopą wzrostu rzędu 3 cyfr! Obecnie to chyba już większy rynek niż sprzedaż ajfonów. W PL można by pomyśleć o e-papierosach do marychy. Zrobią ci to w Chinach, albo Vietnamie, a ty tylko sprzedajesz. Ale najpierw zmiany w prawie... 
Gastronomii nie polecam, to ciężki kawałek chleba. Ostatnio pomagałem znajomej zrobić bp na dość ciekawą gastronomię: zdrowe żarcie (fit shit) dostarczane w abonamencie na życzenie klienta w określone miejsce i o określonej porze. Czyli lunche dla korpoludków. Pomysł wygląda ciekawie, później w planach są foot trucki, może coś z tego wyjdzie. Barier wejścia za dużo nie ma, analiza finansowa jest dość prosta, ale trzeba zapierdalać ostro. Jak gastronomia to wg mnie tylko jakaś sensowna franczyza. Dostajesz know-how, pełne wsparcie, dostawców, szkolenia, logo i stabilny poziom obrotu/zysku na msc. 
Ostatnio też dość ciekawie wyglądają wszelkie trenerskie startupy. Skoro uprawiasz jakiś sport to może warto o tym pomyśleć? Mały wkład, a dość ciekawy rynek i dość łatwo znaleźć sponsora.
A jak masz wiedzę i zacięcie to wszelkiego rodzaju appy i soft są bardzo w cenie. Tylko tutaj trzeba mieć też trochę znajomości, dobre zaplecze i trochę szczęścia. 
Reasumując: najlepiej robić to co się lubi i mieć z tego hajs i tego Ci życzę. Dlatego nie pytaj się innych co można zrobić, ale sam się zastanów co chciałbyś w życiu robić. Zrób do tego prostą analizę swot, jakąś strategię rozwoju i go. No risk, no fun ;-)
Good luck!
BR,
Sher

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
jakie usługi taka zapłata :D

Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Własny biznes
#37 2015-02-03, 00:55(Ostatnia zmiana: 2015-02-03, 01:03)
Np. w USA po zmianie prawa i zalegalizowaniu sprzedaży marychy do celów leczniczych powstał bardzo chłonny rynek ze stopą wzrostu rzędu 3 cyfr! Obecnie to chyba już większy rynek niż sprzedaż ajfonów. W PL można by pomyśleć o e-papierosach do marychy.
Te e-papierosy to o ile się orientuje zwykłe e-papierosy z tym, że zamiast zwykłego wkładu masz taki z zawartością thc. Tego jest mnóstwo.

Ale najpierw zmiany w prawie...
Czyli za 10, 15 lat gdy w całej europie już dawno będzie po sprawie a do rządzących dotrze, że już więcej nie da się bić piany i wtedy wszystko zostanie umyślnie objęte regulacjami na tyle korzystnymi, że zyskają na tym wyłącznie monopoliści i standardowo zagraniczny kapitał a polakowi chuj w dupe i krzyż na drogę. Niech będzie tak jak jest - prawdziwy wolny rynek i zdrowa konkurencja a nie z dupy akcyzy i płacenie podatków od podatków.

Post połączony: 2015-02-03, 00:55

jaki fiut taka zabawa

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

jaki fiut taka zabawa
A może to Twój biznes był do dupy? :D

Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
zanim biznes się rozkręcił było już po sprawie 

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry