Dyskusja ogólna 389713 819

O temacie

Autor Sentarion

Zaczęty 3.10.2014 roku

Wyświetleń 389713

Odpowiedzi 819

Laren

Laren

Użytkownicy
posty183
Propsy54
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Panie Sentarion jak dalsze prace związane z projektem?

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Trwają :)

Laren

Laren

Użytkownicy
posty183
Propsy54
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Tak trzymać:)

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Prace wciąż trwają, w ciągu miesiąca postaramy się dać nowe materiały :)

ojciec

ojciec

Użytkownicy
posty5
Propsy6
ProfesjaScenarzysta
  • Zbanowany
Jak idą prace nad projektem tym, jaki termin jest przepuszczalny na premiere modyfikacji tej

OJCIEC

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Prace idą powoli, ale idą, obecnie czekamy na nową wersję AST, bo w oparciu o to będzie dużo nowych mechanik. Termin premiery nie jest jeszcze ustalony.

lee27

lee27

Użytkownicy
posty85
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A tak w przybliżeniu ten rok, czy raczej nie?

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Raczej nie, jeszcze wiele pracy przed nami.

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A na jakim etapie prac jesteście? Świat jest już ukończony i skryptujecie rozgrywke czy wszystko po trochu? I jak stoi sprawa z meshem świata? :D

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Wszystko po trochu robimy, mesh świata jeszcze czeka na grafika, który go dopracuje :D

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wydaje mi sie że musisz zwiększyć ilość wzniesień w terenie i postawić na zróżnicowanie poszczególnych partii terenu bo taka ilość vobów może chrupnąć ładnie na fps(mam na myśli ten las). Wrócę tutaj może do poprzedniej dyskusji ale wyjaśnie dokładnie o co mi chodzi. Co jest złego w gothicowych założeniach? Tam góry mają przemyślany i zarazem oszczędny plan na zobrazowanie low poly wzniesień. U ciebie świat wygląda ciekawie, vobowanie robicie elegancko ale brakuje w nim właśnie tej gothicowej "ciasnoty" to ona sprawia że eksploracja terenu jest ciekawa i przy tym jest funkcjonalna bo dzięki ghostclouderom i portalom odciąża sie fps i gra działa płynnie - same plusy.
Oczywiście to tylko moje uwagi i to czy weźmiecie je pod uwagę zależy tylko od ciebie.

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Wygląd świata nie jest ostateczny i na pewno będziemy chcieli go ulepszyć, ale nie wrócimy do koncepcji świata znanego z gothica.

Fors

Fors

Użytkownicy
Chrząszcz
posty190
Propsy14
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Chrząszcz
Ile osób pracuje przy projekcie?

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Około 10, ale ciężko to nazwać pracą, raczej z powodu nawału obowiązków od czasu do czasu ktoś coś zrobi.

karcio22

karcio22

Użytkownicy
posty15
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Że tak się zapytam. Co się dzieje że mod miał wyjść 3 lata temu a schodzi się tak długo i dalej się ciągnie że w tym roku nie będzie? Czyżby się działo to samo co z dziejami khorinis które powstają w nieskończoność i prawdopodobnie nigdy nie wyjdą?

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Co się dzieje że mod miał wyjść 3 lata temu a schodzi się tak długo i dalej się ciągnie że w tym roku nie będzie?
Skąd ty takie informacje wytrzasnąłeś?

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Kravis

Kravis

Użytkownicy
posty276
Propsy76
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Karcio ma po części rację. Mam wrażenie, że projekt zatrzymał się w rozwoju, od momentu ogłoszenia  rozpoczęcia prac nad II częścią niewiele zostało nam zaprezentowane, tak jakby twórcy stracili zapał i motywację, której im przy tworzeniu I części z pewnością nie brakowało. Wiadomo tylko tyle, że przed nimi jeszcze mnóstwo pracy... więc z tego można się domyślać, że produkcja tej modyfikacji nie idzie chyba we właściwym kierunku.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3468
Propsy2155
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Złote Wrota też wychodziły długo, ale wyszły, także...

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Ehh...odpowiem za Sentariona, bo to kwestia która jest wałkowana regularnie- mam nadzieje, że nie będzie mi miał tego za złe- mniej więcej co dwa tygodnie na którymś z mediów.

CIĄGLE PRACUJEMY NAD MODEM. Prace nie ustały. Jak powiedział Sentarion już nie raz, idą wolno, czasami jest mały zastój, czasami przez pewien okres toczą się całkiem dynamicznie, ale ciągle trwają. Wszyscy w teamie mają masę obowiązków, część się uczy, część pracuje, a nie jest nas wielu, brakuje nam ludzi (stąd trwająca ciągle rekrutacja), ale też się nie poddajemy. Zdecydowaliśmy już dawno temu, że nie chcemy wydać w rok kiepskiej, krótkiej modyfikacji i lecieć na złamanie karku byleby  tylko wyrobić się z datami premier. Dlatego jej nie ogłosiliśmy. Pracujemy po woli, ale w świetnej (moim zdaniem) atmosferze, ciągle wzbogacając projekt o nowe koncepcje.
Bo to też jest ważne aby to podkreśli. ZWII od mającej miejsce 3 lata temu premiery jedynki, rozrosły się. Pojawiły się nowe pomysły, dołączyli nowi ludzie z własnymi koncepcjami i sugestiami, otworzyły się nowe ścieżki (3 lata temu nie sądziliśmy, że obecnie będziemy mieli własnego kompozytora który skomponuje nam nową ścieżkę muzyczną). A jak podkreślaliśmy - chcemy dostarczyć Wam wartościowy, duży i dobry produkt. Jesteśmy w czasach kiedy trudno stworzyć dla Gothica coś nowego a tworzenie prostego, banalnego moda też nie ma sensu, kto będzie chciał w to grać? Dlatego chcemy, w miarę możliwości, przygotować dla was grę która będzie spora, ciekawa i zaprezentuje wam nowe rzeczy. Chcemy aby była na godnym poziomie zarówno fabularnie jak i pod względem rozgrywki. Trudno jeszcze robić szumne zapowiedzi gdyż nie mamy 100% pewności czy wszystkie nasze zamierzenia uda się wprowadzić. Doczekacie się materiałów, spokojnie, tylko, że...naszą reklamą w dużej mierze są "Złote Wrota", tam macie próbkę naszych możliwości i chyba najlepszą możliwą do wymyślenia reklamę - dobry mod.

Pracy nadal jest bardzo dużo, ale też wiele mamy przygotowane. Mówię to z ręką na sercu. Chciałbym też podkreślić, że już pokazaliśmy o ile mnie pamięć nie myli 3 materiały wideo + trailer oraz szereg screenu (zwycięstwo w Dniu Screena), jest to konkretny materiał świata jak i części naszych innowacji. To tak jakby ktoś chciał zarzucić, że nic już nie jest gotowe albo tylko obiecujemy a nic nie pokazujemy.

A teraz coś nieco bardziej osobistego, apropo zwyczajnej motywacji. Trudno się motywować kiedy fani głównie, jak już, spamują pytaniami o date premiery, Bezimiennego i procent ukończonej modyfikacji. Czasami wchodzę na Fejsa lub YT i staram się odpowiadać na nawet zadane jakiś czas temu, ale pozostawione bez odpowiedzi pytania o takie rzeczy, ale to się robi już autentycznie męczące. Jeszcze nikt nie zaczął dyskusji na temat modyfikacji jako takiej, jej zamysłu, contentu, nawet o tym co już pokazaliśmy :).....

Edit. I bardzo proszę o nieporównywanie sytuacji związanej z produkcją i informowaniem o grze ZWII a DK bo to się aż prosi o nieco kontrowersyjny komentarz. A słyszę to po raz kolejny.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Karcio ma po części rację. Mam wrażenie, że projekt zatrzymał się w rozwoju, od momentu ogłoszenia  rozpoczęcia prac nad II częścią niewiele zostało nam zaprezentowane, tak jakby twórcy stracili zapał i motywację, której im przy tworzeniu I części z pewnością nie brakowało. Wiadomo tylko tyle, że przed nimi jeszcze mnóstwo pracy... więc z tego można się domyślać, że produkcja tej modyfikacji nie idzie chyba we właściwym kierunku.
To jednak nie znaczy, że druga część miała wyjść ledwo rok po premierze pierwszej.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry