Dyskusja ogólna 449345 819

O temacie

Autor Sentarion

Zaczęty 3.10.2014 roku

Wyświetleń 449345

Odpowiedzi 819

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spoiler
Jeżeli to nazywasz dobrze wymodelowanymi górami to sorry ale jest to anty przykład jak to sie powinno robić. Pomijając już sam fakt że wyglądają jak te z teletubisiów.

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Nie mówię, że to są dobrze wymodelowane góry, bo też nie będziemy wstawiać do gothica fotorealistycznych skał i gór, ale góry są.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Dobrze wymodelowane góry nie muszą być fotorealistyczne, ale te wyglądają jak po użyciu pędzla z Unity czy innego silnika tego typu. Gothicowe są spoko, a takie wyglądają źle. Widocznie widać, że gracz mógłby się po nich wspiąć aż na sam szczyt, blokady raczej sensu robić nie ma (za dużo roboty jak na moje), lepiej byłoby ograniczyć możliwość wejścia przez poprawę ich modelu.

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
te wyglądają jak po użyciu pędzla z Unity czy innego silnika tego typu.
W Unity (plus nakładki) można stworzyć bardzo piękne góry :D Wystarczy zobaczyć to:
https://www.youtube.com/watch?v=Uw1hlnRiomE

Gothicowe są spoko, a takie wyglądają źle.
Jeżeli dla Ciebie gothicowe są spoko to nie mam pytań.... Dla mnie Gothicowe góry to kompletna maskara.

Widocznie widać
OK :)

gracz mógłby się po nich wspiąć aż na sam szczyt, blokady raczej sensu robić nie ma (za dużo roboty jak na moje), lepiej byłoby ograniczyć możliwość wejścia przez poprawę ich modelu.
Spokojnie można tak zrobić, że nie da się wspiąć. Zresztą co złego jest we wspinaniu się na góry? :)

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

Gry (themodders@telegram)
posty501
Propsy795
Profesjabrak
  • Gry (themodders@telegram)
Widocznie widać, że gracz mógłby się po nich wspiąć aż na sam szczyt, blokady raczej sensu robić nie ma (za dużo roboty jak na moje), lepiej byłoby ograniczyć możliwość wejścia przez poprawę ich modelu.

Podczas gdy w Wiedźminie 3 też się gracze wspinali na szczyt góry, choćby dla frajdy. Czemu tutaj nie mają tego robić? :D

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Już nie wspomnę o tym, że kto nie eksplorował gór w GD w G2?
Zarówno tu jak i w W3 nikt nie tworzył gór z myślą o chodzeniu po nich a całkiem sporo ludzi odnalazło w tym zabawę.

Chcecie wejść na górę w modzie? Czemu nie? Po co ograniczać graczowi wolność w aspektach bez znaczenia a jednocześnie takich które mogą irytować niektórych.

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
I was first here, Kuba!

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Ja pierdole, ale porównywanie Gothica do Wiedźmina... to inne gry, które dzielą lata, nie ma co tu porównywać pod tym względem. To z tym pędzlem z Unity chodziło mi bardziej o te standardowe, co standardowo bez żadnych poprawek ani nic, wygląda właśnie tak jeśli chodzi o góry. Poza tym mają znacznie lepszy detal. @Sentarion popatrz jak te góry są zrobione w innych modyfikacjach do Gothica, tu mi bardziej chodziło o to, a nie oryginał. Gothic zawsze będzie mniejszą grą, a świat mniej otwarty i po prostu mniejszy niż w nowszych grach, tak jak np. w Wiedźminie. @Kuba, mylisz się, to jest sztuczne robienie wolności, a nie jej ograniczanie. Gracz wejdzie na samą górę i co? Zobaczy co jest poza mapą? Bo jak to sensownie przyblokujesz? A jak to zrobisz, to znowu ograniczasz, więc na jedno wychodzi. W wiedźminie zrobili to tak sobie, dla mnie to i tak jest sztuczne ograniczanie, więc po co dawać możliwość włażenia po takiej suchej górze.

I podkreślam suchej górze, bo nie wykluczam/łem przecież możliwości wchodzenia na nie w jakiś inny sposób. Po prostu takie coś wygląda źle, a jak ktoś twierdzi inaczej, to najwyraźniej ma klapki na oczach.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Akurat w przypadku TYCH gór nie ma czegoś takiego jak wyjście po za mapę, są one zrobione tak, że co najwyżej wyjdziesz dalej na ląd.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Akurat w przypadku TYCH gór nie ma czegoś takiego jak wyjście po za mapę, są one zrobione tak, że co najwyżej wyjdziesz dalej na ląd.

Czyli zen jest najpewniej w formie wyspy, a nie doliny, luz, ale podałem przykład jeśli chodzi o sprawy techniczne, drugą sprawą jest wygląd.

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
I podkreślam suchej górze, bo nie wykluczam/łem przecież możliwości wchodzenia na nie w jakiś inny sposób. Po prostu takie coś wygląda źle, a jak ktoś twierdzi inaczej, to najwyraźniej ma klapki na oczach.

Trochę to Mac Dunowe, że ktoś ma klapki na oczach, bo uważa inaczej niż Ty, nie sądzisz?

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders

Trochę to Mac Dunowe, że ktoś ma klapki na oczach, bo uważa inaczej niż Ty, nie sądzisz?

Nie, to nie jest nawet kwestia gustu, bo nie wygląda to dobrze, chodzi mi o wygląd gór. Sądzę, że nawet przy stworzeniu ankiety, większość byłaby takiego zdania, że wyglądają źle, a nie, że tak powiem "ładnie".

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak

WinterKing Kereth

Dyskusja ogólna
#652 2017-08-26, 02:01(Ostatnia zmiana: 2017-08-26, 11:53)
Kasacja, zmieniłem zdanie.

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Paradoxal

Dyskusja ogólna
#653 2017-08-26, 12:19(Ostatnia zmiana: 2017-08-26, 12:50)
Mac dunem to jesteś ty w tej dyskusji. Jak dla ciebie levelmeshe bez detalu i rodem z unity gierek od amatorów są  spoko i nie zwracasz na to uwagi to pozdrawiam. A elyte ,która tu tak zażarcie broni kiepskiego mesha odsyłam do działu http://themodders.org/index.php?board=530.0 warto troche poczytać i obejrzeć zanim sie zabierze za modowanie g1 czy g2nk to nie g3 czy o zgrozo Wiedźmin  :lol2:

edit. Dupka piecze? xD

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
Mac dunem to jesteś ty w tej dyskusji. Jak dla ciebie levelmeshe bez detalu i rodem z unity gierek od amatorów są  spoko i nie zwracasz na to uwagi to pozdrawiam. A elyte ,która tu tak zażarcie broni kiepskiego mesha odsyłam do działu

Już skończyłeś płakać? Nie do Ciebie to pisałem, więc po co się wpierdalasz?

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Czym jest "elyte"?

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
edit. Dupka piecze? xD

Musiałby być powód, żeby mnie dupka bolała, gamoniu. W przeciwieństwie do Ciebie nie pucuje się do modyfikacji i wykwintnego level designu w nich. A teraz idź sobie płakać, gdzie indziej albo rób swoją tam modyfikacje, czy czym tam się zajmujesz. Może kiedys wyjdzie.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Mac dunem to jesteś ty w tej dyskusji. Jak dla ciebie levelmeshe bez detalu i rodem z unity gierek od amatorów są  spoko i nie zwracasz na to uwagi to pozdrawiam. A elyte ,która tu tak zażarcie broni kiepskiego mesha odsyłam do działu

Już skończyłeś płakać? Nie do Ciebie to pisałem, więc po co się wpierdalasz?

Bo to nie jest prywatna wiadomość, żeby on nie miał prawa się wypowiedzieć, gdy ma coś do dodania do dyskusji. Zbastujcie, wszyscy.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
Skasuj w takim razie moje posty, bo niepotrzebnie tu napisałem, @Simen .

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
^ Simen ma rację, dyskusja wyszła przynajmniej bez sensu. Sentarion myślę zamknął temat jeśli chodzi o stronę teamu a Shadow jeśli chodzi o swoje problemy. Więc nie ma sensu tego ciągnąć.

0 użytkowników
Do góry