Ja pierdole, ale porównywanie Gothica do Wiedźmina... to inne gry, które dzielą lata, nie ma co tu porównywać pod tym względem. To z tym pędzlem z Unity chodziło mi bardziej o te standardowe, co standardowo bez żadnych poprawek ani nic, wygląda właśnie tak jeśli chodzi o góry. Poza tym mają znacznie lepszy detal.
@Sentarion popatrz jak te góry są zrobione w innych modyfikacjach do Gothica, tu mi bardziej chodziło o to, a nie oryginał. Gothic zawsze będzie mniejszą grą, a świat mniej otwarty i po prostu mniejszy niż w nowszych grach, tak jak np. w Wiedźminie.
@Kuba, mylisz się, to jest sztuczne robienie wolności, a nie jej ograniczanie. Gracz wejdzie na samą górę i co? Zobaczy co jest poza mapą? Bo jak to sensownie przyblokujesz? A jak to zrobisz, to znowu ograniczasz, więc na jedno wychodzi. W wiedźminie zrobili to tak sobie, dla mnie to i tak jest sztuczne ograniczanie, więc po co dawać możliwość włażenia po takiej suchej górze.
I podkreślam suchej górze, bo nie wykluczam/łem przecież możliwości wchodzenia na nie w jakiś inny sposób. Po prostu takie coś wygląda źle, a jak ktoś twierdzi inaczej, to najwyraźniej ma klapki na oczach.