Wydaje mi się, że mój system tej aktualizacji nie pobrał.
Gdyby pobrał, wiedziałbyś o tym, gdyż bo ponieważ... owa aktualizacja instaluje się niestety zupełnie jak instalacja nowego buildu windowsa

Coś jak przejście na nowy build Insider Preview albo nawet przejście z Windowsa 8.1 na Win10. Zajmuje to około godziny na HDD, pewnie mniej na SSD. Zdaje się możesz wymusić ową aktualizację w ustawieniach Windows Update (ew. Ustawienia zaawansowane).
Ma ktoś też taki problem, że umiera exploler.exe i się musi od nowa włączyć zamykając przy okazji wszystkie otwarte foldery?
Tak, problem pojawił się u mnie na poprzednim buildzie, ale korzystałem z Insider Preview, występował przy włączaniu zdjęć. Po nowej aktualizacji problemu już nie ma, a sam system działa znów stabilnie. Ogółem poprzedni build był bardzo problematyczny.
Zmiana kolorów paska tytułu faktycznie się pojawiła, ale mimo iż bardzo jej chciałem, to z niej nie korzystam. Niestety opcja ta jest zintegrowana z nadaniem koloru pasku zadań, a co z tym idzie, akcentowaniu go także w innych miejscach, choćby Menu Start. Sam lubię ciemne motywy w Windowsie, a te z tą opcją zupełnie się nie lubią. Czemu? Otóż Windows zupełnie nie obsługuje doboru ciemnego koloru. Pomijając, że mamy do wyboru tylko ograniczoną, gotową paletę barw, to nawet ustawienie swojego koloru w rejestrze/zewnętrznym programie, kończy się przywróceniem domyślnego niebieskiego, kiedy kolor okaże się za ciemny. Mam nadzieję, że coś z tym zrobią, jeżeli nie w jakiejś mniejszej aktualizacji to w Redstone w 2016. Skazując się na jasne kolory wygląda to mniej więcej tak: