Czy Bezi ma imię? 13756 52

O temacie

Autor Sawik

Zaczęty 22.08.2014 roku

Wyświetleń 13756

Odpowiedzi 52

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel

Sawik

Czy Bezi ma imię?
2014-08-23, 01:28(Ostatnia zmiana: 2014-08-23, 22:24)
Ludzie po wygnaniu bogów w gothic 3 tysiące lat minęły zanim zaczynamy na farandze. W myrtanie wiele musiało się zmienić, najprawdopodobniej już nie istnieje, zresztą tytani w risen 3 nadal sieją spustoszenie.
Ty dalej nie rozumiesz że Risen nie jest kontynuacją Gothic, nie?
Pirhanie po prostu używają schematów i materiałów które mają sprawdzone.
Ludzie chcą ścierwojada? Mają ścierwojada. Nie chcą głównego wątku o piratach, nie ma piratów w głównym wątku.
Twoje pierdolenie o nawiązaniach, to bardziej easter eggi niż próba powiedzenia graczom że to jest nieoficjalna kontynuacja.

BTW. Ktoś chyba w tym temacie wcześniej pierdolił że Bezi z Gothic nie ma imienia, nawiązując do dialogu z smokiem ożywieńcem.

"Bezi" - Nazywam się...
Diego - Nie obchodzi mnie jak się nazywasz. [...]

Błąd w fabule G2, tyle. Dość pierdolenia.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Wolf, chyba usnąłem bo przeszedłem, to ma wiecej sensu niz skonczyłem bo przeszedłem, w sumie nie wiem nie znam sie :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Wolf, chyba usnąłem bo przeszedłem, to ma wiecej sensu niz skonczyłem bo przeszedłem, w sumie nie wiem nie znam sie

Oj tam, było późno, bylem zmeczony... stało sie :F

SKonczylem, bo przeszedlem.

Hahaha nie wierze :D

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Sawik powiedzieli, że połączą te serie. Lata mi co to ty tam mamroczesz.

Ja tam mam zamiar grać drugi raz, może czegoś nie odkryłem.

Też mieliście tak, że jak macie wysoki poziom duszy to Mendoza odchodzi, bo Kostuch daje mu kamień ?

Sawik gdy mówił nazywam się, była przerwa, nie wiedział co powiedzieć. Dotarło ?

Ty byś najchętniej odarł gothica z klimatu i powiedział w tej grze chodzi by zabić smoka.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Sawik powiedzieli, że połączą te serie. Lata mi co to ty tam mamroczesz.

Ja tam mam zamiar grać drugi raz, może czegoś nie odkryłem.

Też mieliście tak, że jak macie wysoki poziom duszy to Mendoza odchodzi, bo Kostuch daje mu kamień ?

Sawik gdy mówił nazywam się, była przerwa, nie wiedział co powiedzieć. Dotarło ?

Ty byś najchętniej odarł gothica z klimatu i powiedział w tej grze chodzi by zabić smoka.

Nie połączą, a Ty jestes debilem. Jak zwykle.

Bezimienny ma imie, lecz kazdy mu przeszkadza je wypowiedziec, potem je zapomina. Dotarło?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy

przemek273

Czy Bezi ma imię?
#5 2014-08-23, 14:08(Ostatnia zmiana: 2014-08-23, 14:17)
Nie, nie ma imienia. Smok mu to mówi, że nie ma imienia. Trzeba czytać uważnie ślepcu.  Jak mnie irytują tacy dziwni fani co nie wiedzą nawet o co kaman w tej grze.

https://www.youtube.com/watch?v=oJFBXgwLr_M

Tu masz rozmowę, jakiś koleś wrzucił.

Jak się spyta o imię będzie odpowiedź. Dalej tacy pewni tej głupiej teorii o jego imieniu ?

Bezimienny jest jak śniący. On nie ma imienia, ale nadali mu nazwę.

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
Sawik gdy mówił nazywam się, była przerwa, nie wiedział co powiedzieć. Dotarło
Jak przerwa? o_0 Diego od razu mu się wpierdala w zdanie, więc nie wiem, może masz tak zajebisty sprzęt, że ci gothic się zacina :lol2:

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak się nie ogarnia prostych zasad dialogów w języku polskim to nic dziwnego, że tak ci się wydaje.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Bezimienny jest jak śniący. On nie ma imienia, ale nadali mu nazwę.

:pokerface: :ayfkm: Gdy PB wydali g1, nie myśleli o g2. Więc na początek bezi miał imie, ale każdy mu przerywał gdy chciał je powiedzieć, dopiero w g2 postanowili sobie twórcy że nigdy nie miał imienia. Czaisz?

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tego w g1 nikt nie wie, co on chciał odpowiedzieć, seria to seria. Nie macie argumentów, by odpowiedzieć na filmik. Jaka szkoda.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dla poparcia tego oczywistego argumentu Maca i innych podrzucę:

Cytat: ou.csl
text=string:Jestem...
name=string:Info_Diego_Gamestart_15_01.WAV
text=string:Nie interesuje mnie kim jesteś. Jesteś tu nowy - a do mnie należy dbanie o nowych. Na razie to tyle...
name=string:Info_Diego_Gamestart_11_02.WAV

Cytat: ou.csl
text=string:Nazywam się...
name=string:Info_Xardas_DISTURB_15_02.WAV
text=string:Nie interesuje mnie twoje imię. To nieistotne.
name=string:Info_Xardas_DISTURB_14_03.WAV

Szczególnie zwracam uwagę na nazwę string, w której jest DISTURB(przeszkadzać).

No ale dla przemusia to i tak zbyt trudne żeby zrozumieć.

Nieintrygujący

Nieintrygujący

Użytkownicy
posty21
Propsy14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Moim zdaniem od początku cała ta zabawa z imieniem była zamierzonym działaniem PB. Tak by wzbudzić ciekawość a jednocześnie by każdy mógł bohatera nazywać wedle własnego mniemania przez to bardziej się z nim utożsamiając. To takie moje odczucie.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Casreum mądry jesteś :facepalm:

On i tak nie miał co odpowiedzieć to po pierwsze. Po drugie, nie wiesz co by powiedział.

Ja ci dałem niezbity dowód a ty zamieszczasz znany każdemu dialog :huh:

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Nie czaje tej całej waszej dyskusji, rozmowa o czymś tak bardzo jasnym i prostym. Dobra, nie spamuje. 
Powiedzcie mi coś na temat Voodoo, chyba zacznę od nowa grę na rzecz tej umiejętności. Co prócz tego dodawać w okienku postaci chcąc iść tą drogą? 

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Czy Bezi ma imię?
#14 2014-08-23, 15:50(Ostatnia zmiana: 2014-08-23, 15:55)
Niezbity dowód z G2? Naprawdę myślisz, że Piranha Bytes już podczas G1 pisała fabułę z myślą o kontynuacji? Pokaż mi jakikolwiek dialog w G1, który daje do zrozumienia, że Bezimienny nie ma imienia. Pokaż mi. Pokaż mi dowód, że Bezi tak mówi. Nie ma? Oh my, może to dlatego, bo jedyne takie dialogi zostały zbyte przez Diego i Xardasa, którzy(tutaj cytuję Xardasa) nie interesowali się jego imieniem.

Jeśli nie miał czego powiedzieć, to dlaczego dialog u Xardasa zaczyna się od "nazywam się/Mein Name ist"? Dlaczego po x latach życia bez imienia dopiero podczas rozmowy z Diegiem miałby się zawahać, zamiast powiedzieć po prostu, że nie ma imienia? Kompletnie zignorowałeś fakt, że w obu przypadkach żaden z nich nie daje mu możliwości wypowiedzenia swojego imienia, mimo że przynajmniej u Xardasa zaczął właśnie od tego zdanie. Gdyby nie miał imienia, nie miałby po co zaczynać go od "Nazywam się...". I jak by kontynuował? "Nazywam się Bezimienny"? Srsly? "Nazywam się, och racja, przecież nie mam imienia, zapomniałem!"? Nawet u Diega całe to "jestem" jest tylko i wyłącznie spowodowane tym, że dialog zaczął się od "jestem Diego", logiczne więc jest to, że Bezimienny odpowiedziałby "jestem [imię]". No chyba, że wyskoczyłby z "jestem nikim", z czym oczywiście się zgadzamy, ale niestety nie zrobił tego, więc jedyna logiczna kontynuacja zdania to właśnie podanie imienia.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Caesum, Ty to piszesz tak, jakbys pisał do człowieka rozumnego i na tyle inteligentnego, aby to załapał. Nie, nie piszesz do niego, piszesz do przemka, zrozum to :lol2:

KOMPUTER:
Spoiler

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Casreum mądry jesteś :facepalm:

On i tak nie miał co odpowiedzieć to po pierwsze. Po drugie, nie wiesz co by powiedział.

Ja ci dałem niezbity dowód a ty zamieszczasz znany każdemu dialog :huh:

przemek, słyszałem, że miałeś usuwać sobie konto na forum..  :lol2: A jeśli chodzi o twoje spieranie się to nikt nie przyzna ci racji. Nigdy nie było mowy o tym, że Bezimienny nie posiada imienia. Po prostu było to ciągle przerywane i tak już zostało, zapewne twórcy chcieli dodać tej tajemniczości i utożsamienia się z bohaterem, chcieli aby gracze byli ciekawi naszej głównej postaci, bo tak na prawdę nie wiemy o niej nic. Nie znamy przestępstwa jakie popełnił, wcześniejszego życia jak i imienia. W Risenie zrobili dwóch Bezimiennych co jak dla mnie jest już przesadą, trzymają się ciągle tego samego schematu i wyjdzie na to, że wyjdzie za rok kolejna gra, w której byłoby spotkanie trzech muszkieterów: Bezimienny (gothic), bezimienny (risen 1 i 2) i bezimienny z risena 3. I co wszyscy nazywają się bezimienny ?  :lol2:

@UP racja. Nie ma co tłumaczyć czegoś tak tępemu człowiekowi jakim jest przemek  :lol:

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Caesum, Ty to piszesz tak, jakbys pisał do człowieka rozumnego i na tyle inteligentnego, aby to załapał. Nie, nie piszesz do niego, piszesz do przemka, zrozum to :lol2:
Och racja, zapomniałem. No to w takim razie postuluję o zabicie przemka zanim zrobi to to dzieci.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Werewolf

Czy Bezi ma imię?
#18 2014-08-23, 15:59(Ostatnia zmiana: 2014-08-23, 19:37)
Cytat: Werewolf w Dzisiaj o 15:56Caesum, Ty to piszesz tak, jakbys pisał do człowieka rozumnego i na tyle inteligentnego, aby to załapał. Nie, nie piszesz do niego, piszesz do przemka, zrozum to Och racja, zapomniałem. No to w takim razie postuluję o zabicie przemka zanim zrobi to to dzieci.

Spokojnie, do osiagniecia wieku dojrzalosci płciowej, fizycznej, psychicznej, mentalnej (każdej innej) zostało mu... a z 10 lat? :lol2:

EDIT DOWN: Pewnie idioto, osiagniecia steam sa takie ważne :lol2:

Nie, żeby werewolf mógł się pocieszyć. Bo w realu żadnego nie osiągnął, więc może steam będzie łaskawy.

Na ten moment osiagnalem sto razy wiecej od Ciebie pajacu, a dopiero sie rozkrecam. :)

KOMPUTER:
Spoiler

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na pewno dialog ''po prostu nie mam imienia'' będzie klimatyczny. Zostań scenarzystą pirani.

Pojmijcie, że ja szczam na wasze posty. Możecie sobie nawet pseudo-forum założyć, nikt nie uwierzy w te wasze wywody. Ja tym bardziej.

Werewolf ty chyba żadnej nie osiągnąłeś. Zagraj w coś na steamie, może dostaniesz osiągnięcie.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry