Popyt na mody do Gothica w 2014 roku 6897 15

O temacie

Autor Dan14NR

Zaczęty 19.07.2014 roku

Wyświetleń 6897

Odpowiedzi 15

Dan14NR

Dan14NR

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na wstępie witam serdecznie. Starsi użytkownicy mogą mnie pamiętać - ładne 6-8 lat temu korzystałem z nicku MyName, a potem Feisar.  Niestety, nie mogę sobie przypomnieć passow do konta xD
Ale do rzeczy. Czy po tylu latach opłaca się jeszcze tworzyć mody do Gothica?  Czy istnieje jeszcze jakieś grono odbiorców?  Ostatnio naszło mnie, by coś spróbować zrobic, ale jeżeli nikt w to nie zagra to nie będę widział większego sensu.
Pozdrawiam wszystkich raz jeszcze ;)

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator

Splash
Moderator

Popyt na mody do Gothica w 2014 roku
#1 2014-07-19, 19:28(Ostatnia zmiana: 2014-07-19, 19:43)
Dzisiaj wygląda to tak, że mało kogo porwie mod zawierający kilku lub kilkunastu Npc z małym światem lub z oryginalnym światem, w którym znajduje się obóz składający się niewielkiej ilości vobów na jakimś zadupiu. Jeśli tworzysz moda w oryginalnym świecie, mod musi mieć naprawdę dobrą fabułę aby czymś zaciekawiła graczy i dobrze by było, gdy ten świat różnił się od oryginalnego - zmodyfikowany model bardziej wciągnie niż jakaś chatka, czy namiot.

Jeśli chcesz się zabierać za tworzenie moda, pamiętaj aby nie prezentować go tak ja te :
Przygody Gorna
Przeznaczenie
Powrót bóstwa
Przygoda w zombieland
Zagadka orków

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Dan14NR

Dan14NR

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Właśnie zastanawiam się pomiędzy oryginalnym światem, a innym. Na pewno nie będę od razu szalał z modem-gigantem chcąc zrobić drugą Noc Kruka, bo pewnie w połowie się poddam. Cóż, w takim razie spróbuję swoich sił, a może coś zrobię i się podzielę.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Teraz tylko takie mody jak returning czyli, milion zadań, milion obozików,  mimo że modele są żałośnie słabe zachwycają, za to orginalne mody, z ładnymi modelami i klimatem gothica jak Złote wrota są uważane za gówno. Zdecyduj sam czy warto  :ok:

E: Tizgar jak zwykle pierdoli głupoty  :ok:

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Niestety, nie mogę sobie przypomnieć passow do konta xD

Ja też już nie pamiętam passów do Twojego konta.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Odbiorcy modów dzielą się na 2 proste obozy gdzie wszystko zależy od ich sprzętu ci ze słabszym zawsze będą chętni na moda w czasie, jeśli spełni on już pewne kryteria a raczej standardy

Druga grupa to ci z lepszymi kompami oni porwą się na moda tylko wtedy gdy nowe grę nie oferują nic ciekawe jeśli zaś nowości potrafią przyciągnąć na kilka długich dni to raczej mody ich nie zainteresują od razu dopiero jak będzie posucha na rynku growym

Ogólnie planowanie wydania moda tez ma duży wpływ, jeśli ktoś planuje moda wydać miedzy końcem października a początkiem kwietnia to raczej sam sobie strzela w stopa, bo traci pewna cześć zainteresowanych.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Na wstępie radzę nie słuchać Mac Duna. Jebany debil wypowiada się, a nie grał w żadne z tych modów o których mówi -.-

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ogólnie planowanie wydania moda tez ma duży wpływ, jeśli ktoś planuje moda wydać miedzy końcem października a początkiem kwietnia to raczej sam sobie strzela w stopa, bo traci pewna cześć zainteresowanych.
Ja twierdzę, że dokładnie odwrotnie. Ale to zależy od wielu czynników.
Jebany debil wypowiada się, a nie grał w żadne z tych modów o których mówi -.-
Wyluzuj

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Tituf, wydanie moda w tym czasie powoduje ze konkuruje on z tytułami takimi jak Ac unity Gta 5 i Wiesiek 3 choćbyś nie wiem jakim był fanem to jeśli tylko twój komp spełnia wymogi to odpalisz coś nowego, niż jakiegoś tam moda które obadasz jak przejdziesz grę na pierwszym planie

W drugim przypadki jak ci gierki nie rusza to odpalasz moda czekałeś i się doczekałeś tez prosta sprawa.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Sorry Tituf, ale ja go momentami znieść nie mogę. Gówno grał, gówno widział i wydaje opinię sam przez się bez żadnych wrażeń z rozgrywki, tak samo jak Lansjer (momentami). Racja Returning nie świeci zajebistością, ale mi się bardzo podobał, bardziej niż Złote Wrota. A Mac Dun nie grał ani w Returna, ani w Złote Wrota, a pisze takie debilne posty. Po co? Żeby ludzi sprowokować?

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Na wstępie radzę nie słuchać Mac Duna. Jebany debil wypowiada się, a nie grał w żadne z tych modów o których mówi -.-

Bo ci żyłka zaraz pęknie  :ok:

A Mac Dun nie grał ani w Returna, ani w Złote Wrota, a pisze takie debilne posty.

W ZW grałem po 1  :facepalm: Po 2 może się myle do returnina? Nawet własnych modeli nie ma tylko z woga albo z innych modów. Macie ból dupki bo komuś nie podoba sie wasz returniczeg  :ok:

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Fakt Tizgar... mody nie mają szans z produkcjami niemal studyjnymi ale czy w te nowości będziesz nawalał przez pół roku? Ja myślę, że można grać jednocześnie i w takie, i takie. Zresztą tych newsów nie bywa zbyt wiele. I nie zawsze trafiają w gust gracza.
edit: a zima bywa długa i surowa :lol2:

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
No to brawo chłopie. Przeszedłeś jednego moda, a oceniasz dwa. Wniosek: Ciągle piszesz debilne posty.
Co do dyskusji o popularności modów/gier to sądzę, że tu jest po równo. Kto chce ten gra, kto nie chce ten nie gra.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Jeśli mnie się pytasz tituf to personalnie owszem nawet i rok a może 2, zależy jak ciężko mi będzie osiągnąć 100% ale ot już jest zależy od tego jakim kto jest graczem, i czy potrafi się oderwać od jedno na rzecz drugiem :P

Bol dupy dyniek jest oto ze pieprzysz a nie grałeś nie masz prawa napisać ze returning jest chujowy dopóki w niego nie zagrasz a piszesz tak na podstawie grupy ludzi którym się nie podoba, a innym sie podobał

Dyniek nie posiadasz własnego zdania i to jest faktem skąd wiesz ze return jest chujowy grałeś - niem twoja opinia opiera się na wrażeniach innych, a jak to przedstawiłem komuś się może podobać, innym nie i masz prawo zając jedno z 2 stanowisko ale dopiero jak zagrasz.

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Na wstępie witam serdecznie. Starsi użytkownicy mogą mnie pamiętać - ładne 6-8 lat temu korzystałem z nicku MyName, a potem Feisar.  Niestety, nie mogę sobie przypomnieć passow do konta xD
Ale do rzeczy. Czy po tylu latach opłaca się jeszcze tworzyć mody do Gothica?  Czy istnieje jeszcze jakieś grono odbiorców?  Ostatnio naszło mnie, by coś spróbować zrobic, ale jeżeli nikt w to nie zagra to nie będę widział większego sensu.

Jest sens robienia modów, póki są ludzie którzy będą w nie grać. poza społecznością forum są pewnie też inni ludzie którzy obserwują na bieżąco.

Ogólnie mało modów wychodzi na światło dzienne, przez słomiany zapał co niektórych ludzi i palenie dysków :D
Jeśli masz zamiar coś zrobić to rób, chociaż i tak pewnie nie skończysz.

FeisaR

FeisaR

Użytkownicy
posty116
Propsy16
  • Użytkownicy

Jest sens robienia modów, póki są ludzie którzy będą w nie grać. poza społecznością forum są pewnie też inni ludzie którzy obserwują na bieżąco.

Ogólnie mało modów wychodzi na światło dzienne, przez słomiany zapał co niektórych ludzi i palenie dysków :D
Jeśli masz zamiar coś zrobić to rób, chociaż i tak pewnie nie skończysz.

O proszę, udało mi się przypomnieć jakoś dane do starego konta :D Także Dan14NR=Ja, ale z tego starego będę już pisał ;)
Cóż, coś z modowania pamiętam, także łatwiej będzie mi sobie poszczególne rzeczy przypomnieć, aniżeli uczyć się ich od nowa. Ogarnę po prostu, czy starczy mi czasu i chęci, a jak już zrobię sporą część to się pochwalę.

Dzięki wszystkim za odpowiedzi, uzyskałem satysfakcjonującą mnie odpowiedź. Temat można zamknąć.

"Now I stand, the lion before the lambs

and they do not fear...

They cannot fear
"

Arthas Menethil, The Lich King

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry