Opinie, wrażenia po przejściu gry [temat zawiera spoilery] 146368 247

O temacie

Autor Sentarion

Zaczęty 11.05.2014 roku

Wyświetleń 146368

Odpowiedzi 247

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
2. Potrawki u kucharza się dublują, to samo z broniami u orkowego handlarza
No to jest dziwne. W skryptach wygląda niby wszystko ok, ale jednak się dublują.

9. Bo schwytaniu nas Ancilla zabiera nam całe złoto
Tego nie rozumiem. Gdzie tu jest błąd? Wg ciebie Ancilla powinien wszystko wziąć poza złotem? To byłby nonsens wtedy.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Adanos może jeszcze pełną listę ci ktoś ma napisać ? Mimo Cz kuleje przez czas tworzenia, miał mega fabułę, której tu nie ma. Proszę cię, jako admin trzymaj poziom. I dziwne, że można nie zobaczyć martwego, tego co znalazł tabliczkę i powiedzieć o tym magowi.
A czemu by nie? Jeśli ktoś wypisze błędy, to prawdopodobnie zostaną one naprawione. Ja to zgłaszałem z tą tabliczką, ale najwidoczniej Sentarion tego nie poprawił z jakiegoś powodu.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Na mnie nie licz, ja moda usunąłem, nie dał bym rady grać w to 2 razy. Co najwyżej, w jakimś innym mogę zrobić listę.

lookie

lookie

Użytkownicy
posty7
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To dosyć dziwne z tymi potrawami, ponieważ u mnie to nie występuje. Wydaje mi się, że problem występuje jedynie przez użycie konsoli marvin co jak wiadomo nieodwracalnie psuje pliki gry.

Draco

Draco

The Modders
posty242
Propsy67
  • The Modders
To dosyć dziwne z tymi potrawami, ponieważ u mnie to nie występuje. Wydaje mi się, że problem występuje jedynie przez użycie konsoli marvin co jak wiadomo nieodwracalnie psuje pliki gry.

Nie używałem konsoli marvin'a a również potrawy u mnie się dublowały, więc wątpię, by to była tego przyczyna.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ani razu nie używałem konsoli a zarówno amulety u orka, jak i potrawki się mnożą w nieskończoność. Moim zdaniem Ancilla nic nam nie powinien zabierać, a nasze złoto znaleźć się w kufrze, gdy odbieramy rzeczy. Ponadto nie usunęliście jednej kamiennej tabliczki, bo gdzieś znalazłem taką od broni dwuręcznej (chyba?). Dodatkowo można włamać się do praktycznie każdego kufra, bo nas nie atakują. 

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Fletcher

Fletcher

Użytkownicy
Strażnik
posty240
Propsy52
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik
Tych kamiennych tabliczek, z bronią dwuręczną znalazłem całkiem sporo, ale nikt nas nie może nauczyć języka aby można było je odczytać. 

Co do hejtu, osobiście nie zauważyłem by ktokolwiek próbował hejtować twórców moda, po prostu każdy ma swoją opinię. Jednym się podoba, innym nie. 

Było takie zadanie w obozie orków, aby znaleźć pióro sokoła dla Misotha. Gdy mu je oddamy, nasz przygłupi ork zaczyna śpiewać, to akurat mi się podobało ; )
I zawsze ''rozwalały'' mnie teksty piratów, a w szczególności Borysa. ''A teraz zejdź mi z oczu, booo.. zasłaniasz mi krajobraz'' haha. 

Co do samych ''Złotych Wrót'', sądziłem że to będzie jakaś niedostępna świątynia o której nikt nie słyszał ani nikt jej nie widział, przejście które trzeba będzie otworzyć. A tymczasem magowie przywołują, wrota które zlatują z nieba. Szkoda że nie doczepiliście kolorowych baloników do nich...

Nathan12PL

Nathan12PL

Użytkownicy
posty22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hejcia Hejcia! Okej, powiem tak ten mod jako mod i to jeszcze z dubbingiem równa się , zajebistość po całości.
Chciałbym zrobić podsumowanie wszystkich rozdziałów.

Rozdział I. Ten rozdział był wprowadzający , lecz też troszkę długi , myślałem że lepiej to połamiecie w części.
W tym rozdziale też się troszkę głowiłem na temat tych jaszczurów i ścierwojadów z plagi Beliara, bo były ciut
za trudne , dla mnie, z gothic jestem dopiero od niedawna , pewnie dlatego. Rozdział miał w sobie wiele
szczegół , a mówiąc  szczegół chce tu podkreślić doskonałość tych dialogów w których się pewnie męczyliście.
Ogółem ten rozdział był dobry.

Rozdział II. " Szpiegowanie Piratów " Hmm.. ta nazwa , no dobrze nie będe mówił że nie oryginalna ale mogliście dać coś jak " Podstęp " coś w tym stylu jeżeli wiecie o co chodzi. Poza-tym, odrazu mówię że ten
rozdział był jednym z najciekawszych , i bardzo mnie wciągał bym kontynuował grać. Nie był za krótki i nie
był za długi , co dla mnie jest bardzo ważne , gdyż to pokazuję równowagę w rozdziałach. Ogółem ten
rozdział był bardzo dobry.

Rozdział III. Tutaj nie będe się tak rozpisywał , gdyż ten rozdział był krótki lecz " fabularny " , znowu ,
mówiąc fabularny to znaczy że bardzo trzymał się fabuły i nie dawał nam za bardzo dużego wyboru
w grywalności, walka była dobra, i to że ( SPOILER ) Lord Hagen zginął jest bardzo zaskakujące.
Ogółem ten rozdział był Okej.

Rozdział IV. Hmmm.. jak by to ująć , ten rozdział winął się w pośpiechu i dążył już SZYBKO do końca
rozumiem że praca nad robieniem moda jest czaso-chłonna to i jeszcze męcząca ale mogliście troche
to ułagodnić we względzie na Neorasa gdyż on tak szybko musiał iść , już wyruszać. Lub też Xardas,
Ale nie.. Xardas.. był już dobrze. Hmm... co jeszcze, tak... jeżeli ktoś mógłby mi wytłumaczyć tą kraine
jakby się wychodziło z tych pierwszych wrót ... i się podróżowało przez jakąś małą krainę do drugich
wrót, proszę o wytłumaczenie fabularne.

Hmm to by było na tyle małe podkreślenie na koniec, Ancilla to imię z tego co wiem hiszpańskie
jeżeli coś ma dwa L w sobie to wypowiada się zamiast ll to j czyli w tym wypadku Ancija, lecz
niewiem niechcę się narzucać. Taka jest tylko i wyłącznie moja opinia na temat tego podsumowania
proszę się nie obrazić lub coś w tym stylu. Miłego dnia. Hejcia!

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Taaa przy tym zadaniu z piorem nawet zaaczalem sie smiac To Wam wyszlo ;D

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
CZ miał mega Fabułę ? Poza głębią to nic tam ciekawego nie ma.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
A kto tu mowi o CZ? ja w niego nawet nie gralem

Dota

Dota

Użytkownicy
Pinkie Pie
posty68
Propsy84
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Pinkie Pie
Przeczytałem pierwszą stronę tego tematu i naprawdę wypowiedzi niektórych są tak żałosne... Wszystko się nie podoba, tu źle, tu brak logiki, tu błąd, tu coś. Masakra! Wszyscy zauważają tylko negatywne strony. Najbardziej mnie śmieszy powód: "brak logiki". Haha, jakby to w podstawowej grze było wszystko super przemyślane. Tam również jest milion tysięcy rzeczy nielogicznych, ale jakoś nikt na to nie zwrócił uwagi. Bo przecież odpalanie kamieni teleportacyjnych w Jarkendarze w Gothicu II Noc Kruka to taaaaki genialny pomysł. Wcale każdy nie może przez nie przejść i zrobić Magom Wody wjazd na chatę. Albo wypowiedzi w stylu, że dlaczego brat Xardasa został nazwany jak Mag Ognia z klasztoru? A co to jest? Jak ja mam na imię Piotr, to nikt inny tak się nazywać już nie może ...?
Mógłbym się tu rozpisać mocno na temat bezsensownych wypowiedzi innych, ale nie o to chodzi. Chcę jedynie przekazać Autorom, żeby nie słuchali tych durnych bluzgów, ponieważ moim zdaniem odwalili kawał dobrej roboty i należy im się za to szacunek.

Jeśli chodzi o fabułę w modzie to podobała mi się. Kilka większych, interesujących wątków, zadziwiające fragmenty jak odnalezienie trupa wieśniaka i jego żony, dużo ciekawych opowieści, których słucha się od magów i szamanów. Sporo plusów.

Co do zadań to niektóre były również naprawdę fantastyczne. Szczególnie podobało mi się to z Magiem Wody, który miał koszmary senne przez popełnione nieopodal zabójstwo. Epicki fragment rozmowy z kobietą, która mówi, że zaraz wszyscy zginą. Moje pierwsze odczucie: nielogiczne, przecież ma mówić prawdę, a zaraz ją pewnie rozwalę. A tu zaskoczenie, bo ginę! To było extra. Albo zwrot akcji, kiedy trafiało się do niewoli, też mega.

Jeśli chodzi o dubbing to generalnie całkiem w porządku. Niektóre głosy były naprawdę super, w szczególności podobał mi się głos dziewczyny chorego stolarza z Obozu Orków. Co prawda niektóre wypowiedzi były rzeczywiście bez jakichkolwiek emocji, jak np. paladyn mówiący o uwięzionej żonie, ale nie było to jakieś mocno rażące.
A głos bezimiennego bohatera fragmentami tak do złudzenia przypominał ten oryginalny, że coś niesamowitego.

Jeśli chodzi o błędy to było ich kilka, ale nie jakieś krytyczne i już na pewno większość została gdzieś wymieniona, więc nie ma sensu tego powtarzać.

Podsumowując, grając w tego moda bawiłem się świetnie. A co do zakończenia to też szykowałem się na jakąś mocną rypaninę, ale szczerze takie rozwiązanie również mi się podobało.

Trzymam kciuki za to, że uda wam się wydać następną część i powodzenia. I jestem ciekawy ile z tych osób, które napisały, że aż tak straaaasznie nie podobała mu się ta modyfikacja i, że zmarnował swój suuuuper cenny czas zagra w część drugą jeśli się kiedykolwiek pojawi.

Orsimer

Orsimer

Użytkownicy
Eksplorator światów
posty89
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Eksplorator światów
Przeszedłem moda raz w całości (najemnikiem orków) i drugi raz pierwszy rozdział, jako nowicjusz/mag wody. Jestem pod wrażeniem. Przejście modyfikacji zajęło mi prawie 19h, przyzwoity wynik. Bardzo przypadły mi do gustu nowe tekstury twarzy orków, dzięki nim zielonoskórzy są bardziej charakterystyczni, łatwiej traktować każdego z nich jak odrębną jednostkę. Także tekstury szamanów i pancerzy orkowych najemników bardzo przypadły mi do gustu, są bardzo klimatyczne.

Podoba mi się także rozszerzenie uniwersum  o wyspy Elea, Gigymos, przystań piratów. Fajnie, że pojawiły się takie postaci, jak brat Xardasa, czy Suarez, wprowadza to więcej życia do świata stworzonego przez piranie, który wielu z nas zna bardzo dobrze.

Bardzo spodobał mi się wątek związany z Corristo. Miło było zobaczyć starego znajomego. :)

Zadania były w dużej części ciekawe, a easter eggi śmieszne, przynajmniej dla mnie.
Najbardziej przypadł mi do gustu quest "Nowy pupil dla Mynkosa".
Myślę, że nie przesadzę, jeśli napiszę, że Złote Wrota to najlepszy polski mod.
Gratuluję wyśmienitej produkcji!

The night is dark and full of terrors.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dota, ty pewnie grałeś w gothica nic nie czytając na ślepo, bo jeśli cię to nie irytuje to... Nie no bez jaj stary. Dlaczego się dostrzega same minusy ? To tak jak byś widział 4 tony pieprzu(minusy) i 20 dag cukru(plusy). Oczywiste, że na cukier nawet nie spojrzysz, bo dostaniesz "odlotu" na widok pieprzu. Te zwroty akcji już były tyle razy wszędzie w różnych pomysłach wykorzystywane, że to wypadło bardzo cienko. Epickie zadanie z snem tego maga nie jest epickie. W ogóle, magowie nie mieli takiej mocy. Od razu niech  w 3 rozdziale skrzydła wyrosną wojom, dla wyrównania. Wytłumaczenie czemu tylko najwyżsi szamani mają regenerację to jakieś jaja.

Ten mod to totalny unlore gothica. I powtarzam, ja uważa, że mod jest zły nie twórcy. Można go porównać to niskobudżetowych horrorów(niektórych). Pomysł jest fajny reszta cóż niestety.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Chcę jedynie przekazać Autorom, żeby nie słuchali tych durnych bluzgów, ponieważ moim zdaniem odwalili kawał dobrej roboty i należy im się za to szacunek.
Po pierwsze primo, "autorom" w środku zdania zaczynamy z małej litery, jeżeli chciałeś tym okazać, jak to bardzo ich szanujesz, to był to kretyński sposób. Po drugie primo, po stwierdzeniu, że wypracowania na ponad 500 słów z konkretnym wskazaniem złych aspektów to są "durne bluzgi", pokazałeś, że jesteś następnym zaślepionym fanboyem. A po trzecie primo ultimo, w takim razie jak powinna wyglądać twoim zdaniem krytyka? Tak, jak wygląda według Jaśnie Oświeconego Mac Duna, czyli wymienienie samych plusów z uzasadnieniem godnym Marysi Sokołowskiej "bo tak" lub masłem maślanym i najlepiej bez żadnych minusów bądź jednym z lakonicznym opisem?
I jestem ciekawy ile z tych osób, które napisały, że aż tak straaaasznie nie podobała mu się ta modyfikacja i, że zmarnował swój suuuuper cenny czas zagra w część drugą jeśli się kiedykolwiek pojawi.
No i po raz kolejny pokazałeś, że jesteś fanboyem, który w dodatku nie wie dlaczego się gra. Otóż oświecę cię, że gra się nie tylko dla zabawy, ale dlatego też, żeby ocenić produkt i wyrazić na jego temat swoją opinię. Jeżeli każda opinia, która jest odmienna od twojej to "durne bluzgi", to nie mamy o czym rozmawiać i możesz iść grać w Majnkrafta.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To działa na zasadzie większość nie widzi w tym modzie nic fajnego, ale piszą, że super bo myślą, że taka będzie opinia większości. I tak powstają zdania, które opisują tą "modyfikację" jako genialną.

Dota

Dota

Użytkownicy
Pinkie Pie
posty68
Propsy84
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Pinkie Pie
Hahahahah, jestem fanboyem, dobre. Generalnie bycie fanboyem ma taki sens, z pewnością zostanę nominowany do miana najlepszego gracza i będę miał z tego ogromne korzyści. o taaak!
Chyba nie czytałeś niektórych wypowiedzi w tym temacie, bo niektóre posty to są nieuzasadnione słowa krytyki, szczególnie jeśli ich autorzy nie mają racji.
A to, że nie można napisać pozytywnych komentarzy to też beka na całego.
Zagrałem w tą modyfikację i moim zdaniem była super. Miałem z tego sporo frajdy. Czy nie mogłem mieć?
Śmieszni jesteście. Jeśli gracie po to, żeby oceniać produkty, a nie żeby się bawić to powodzenia.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czyli jak zjesz jakąś potrawę to nie wiesz czy ci smakowała, bo ty jej nie oceniasz tylko się bawisz ? Nie no spoko stary, sprytny jesteś. Można pisać pozytywne, ale bez przesady, nie ma możliwości by była tak duża rozbieżność w opiniach. Rozumiem, że każdy ma inny gust, ale bez przesady, nikomu nie smakowała by przesolona potrawa. Jednym smakowała by lepiej innym mniej, ale oponie by się tak nie różnił. Dlatego twoja opinia jest nic nie warta.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Kolejny tępak, który nie zauważa nawet tego, że sam kurwa zaczyna podskakiwać. Cytując: 
Chcę jedynie przekazać Autorom, żeby nie słuchali tych durnych bluzgów, ponieważ moim zdaniem odwalili kawał dobrej roboty i należy im się za to szacunek. 
i
I jestem ciekawy ile z tych osób, które napisały, że aż tak straaaasznie nie podobała mu się ta modyfikacja i, że zmarnował swój suuuuper cenny czas zagra w część drugą jeśli się kiedykolwiek pojawi.
Po pierwsze: Nie zauważyłem tutaj żadnej wypowiedzi typowo bluzgającej twórców moda, ale Twoja tępota i fanbojstwo tego nie zrozumie :)
Po drugie: Jak już wspomniałem nikt by nawet kurwa nie zwrócił uwagi na Twój post wychwalający moda, ale Ty oczywiście robisz jakąś zaczepkę w stosunku do tych co im się nie podobał i się jeszczedziwisz.
Po trzecie: Gra się dla frajdy i po to, by ocenić produkt. Smutek, że tego nie ogarniasz.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Po pierwsze primo, nawet czytać nie umiesz.
Otóż oświecę cię, że gra się nie tylko dla zabawy, ale dlatego też, żeby ocenić produkt i wyrazić na jego temat swoją opinię.
Po drugie primo, pokaż mi w tym temacie post mój, ganna07 przemka czy gothicmana, który był hejtem.
A po trzecie primo ultimo, można napisać pozytywny komentarz, tylko że większość osób zdecydowanie przesadza i ich wymienione plusy z uzasadnieniem to masło maślane, o czym zresztą wspomniałem. Poza tym nie wierzę, by jakiś poważny gracz pisał wypowiedzi typu "utonąłem w niej", "najlepsza polska modyfikacja", "błędów nie widać" itp; przecież takie komentarze pojawiały się tutaj licznie. Tutaj nawet gust nie pomoże, trzeba być albo casual playerem albo fanboyem.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry