Wrażenia z rozgrywki 175703 570

O temacie

Autor Abaddon

Zaczęty 19.04.2014 roku

Wyświetleń 175703

Odpowiedzi 570

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No tak, masz rację, grać się da.
Ale z uporem maniaka powtarzam, dobre jest lepsze od złego.
Ale to nic odkrywczego! Mieliśmy mod zły/fatalny/zbugowany a obecna wersja jest dobra/lepsza/grywalna. CDN i teraz trzeba poczekać na More! Ileż można...
#mat to nie... jeszcze można roszadkę zrobić.

AzaRa

AzaRa

Użytkownicy
posty59
Propsy25
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Dzięki, czekam na nową wersję.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A niebawem zapraszamy do Grzeszników! Przyda się taki uważny/czujny/spostrzegawczy Gracz!

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Tak, datę premiery wkrótce ogłosimy :ok:

AzaRa

AzaRa

Użytkownicy
posty59
Propsy25
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Dzięki, może być ciekawie.

Post połączony: 2014-07-14, 23:04

> #mat to nie... jeszcze można roszadkę zrobić.
Ale co skryptów nie mam to nie mam.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
szach, mat- koniec gry

AzaRa

AzaRa

Użytkownicy
posty59
Propsy25
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Wrazenia z Rozgrywek szachowych w dziale offtop.

Będzie oczywiście usunięte :)

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

AzaRa

AzaRa

Użytkownicy
posty59
Propsy25
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Gra ukończona.
Ładne zakończenie, podziękowanie dla Twórców moda i DS.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Już myślałem Azara, że nie napiszesz. Skubany propsy złapałeś xD

AzaRa

AzaRa

Użytkownicy
posty59
Propsy25
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Dzięki :)
Gothic jest dla mnie ważniejszy niż takie tam ...
Forum to nie prywatne ranczo czy kółko różańcowe / bez obrazy /, więc nie obrażam się i piszę dalej :)

Dawnwender

Dawnwender

Użytkownicy
Eksplorator Lochów
posty41
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Eksplorator Lochów
Jak zresztą widzę brak odpowiedzi w tym wątku od 30 dni, to może swoim "akcentem" wyrażę swoją opinię zanim dział będzie świecił pustkami a frekwencja będzie równa zeru. Po ostatniej łatce 1.7.1 nawet fajnie się gra, przynajmniej nie ma bugów. Jestem co prawda dopiero w 3 rozdziale, ale zwiedziłem praktycznie wszystkie możliwe lokacje dodane przez ten mod. Powiem że modyfikacja podobna do Returning, co z resztą jest nie dziwne. Jedynym co odróżniło znacząco te dwa mody to poziom trudności. W Returning były te irytujące zatrucia i wytrzymałość, a tu tego nie ma. Poprzez dodanie tabliczek w ogóle modyfikacja stała się prawie że łatwiejsza od zwykłego NK. Zaledwie w 2 rozdziale miałem już ponad 200pkt. siły, 90 pkt. zręczności i gdyby nie ofiary składane dla Beliara na Szpon (nie wiedziałem wtedy o MB) to miałbym ponad 400 pkt. życia. Wnioski nasuwają się same. Jednakże widać że to bardzo dobra robota i mam nadzieję że More! i Legacy również będą w miarę szybko przetłumaczone. Dobra, to tyle moich wypocin.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
More!
tłumaczone nie będzie , bo to nasza wersja rozwojowa 1.7.1 od DS , obecnie zamrożona ale nie porzucona.
Pod względem walk faktycznie Global 1.7.1 jakimś ogromny wyzwaniem nie jest, ale i tak utrudniliśmy grę w porównaniu z 1.14 RU, który faktycznie bardzo się różni od naszej wersji.

Rootzky

Rootzky

Użytkownicy
posty8
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przegrałem już ponad 70 godzin więc się wypowiem odnośnie modyfikacji. Głównie będzie z perspektywy Mrocznego Zakonu bo tam gram.
Plusy:
+ zachowany klimat z Gothica, to chyba największy plus tego moda,
+ dialogi też trzymają poziom,
+ bardzo duża liczba nowych broni możliwych do wykucia, stworzenia,
+ spora liczba nowych pancerzy,
+ niektóre z nowych questów bardzo ciekawe,
+ ogólnie sporo szczegółów, można by jeszcze wymienić,
Minusy:
- balans broni i pancerzy mógłby być lepszy (broń wykuta u Harada jest nadal lepsza niż wszystko czym dysponuje Mroczny Zakon),
- Mroczny Zakon w ogóle nie rozwinięty, praktycznie żadnych zadań ani dialogów,
- niektóre z nowych zadań zdają się być tylko sztucznym wydłużeniem gry o kilka godzin (np. Dobar),
- Wieże Mgieł, no niestety to było tragiczne, rzucałem mięsem na lewo i prawo (ludzie pisali, że Dolina Przodków tnie i jest słabo zoptymalizowana ale ja nie miałem większych problemów dopóki nie dotarłem do tych Wież), sam pomysł średni bo mało Gothicowy a wykonanie tragiczne,
Reasumując mod na plus, zdecydowanie trzeba by poprawić Dolinę Przodków (Wieże Mgieł koniecznie), popracować nad balansem broni i pancerzy. Dodać więcej zadań dla danej gildii. W niektórych nowych zadaniach myślę trzeba pozmieniać skrypty, bądź dodać nowe.
To by było na tyle, jak bym miał oceniać to 7.5/10 (bez Wież Mgieł to ocena wyżej).

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
- Mroczny Zakon w ogóle nie rozwinięty, praktycznie żadnych zadań ani dialogów,
zrobiliśmy w tej kwestii i tak co się dało bo to co było w ramach Dunkle Magie było tym bardziej nie do przyjęcia.

Jeśli chodzi o Wieże Mgieł w kwestii optymalizacji to jest tam w okolicy po prostu za dużo potworków to fakt.
Tnie się , zgoda , ale na moim raczej słabym sprzęcie szło w miarę bezproblemowo. Być może lagi wynikają z rozdzielczości , poziomu detali itd - to ludzie zgłaszali dosyć często.
sam pomysł średni bo mało Gothicowy a wykonanie tragiczne,
tu dochodzimy do ustalenia zakresu pojęcia gothicowy - osobiście nie uważam, że to się kłóci z gothicowym uniwersum jako takim. Tragiczny? raczej kontrowersyjny dla niektórych.

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Namiot

Wrażenia z rozgrywki
#555 2014-10-02, 17:59(Ostatnia zmiana: 2014-10-08, 07:21)
Pograłem w wersje 1.7.1.Fajny początek,sporo nowych postaci coś tam się dzieje. Dobrze mi się grało dopóki się nie zaraziłem wścieklizną po 1 walce z potworem tego typu tj. wilkiem. Spoko, tylko teraz mam zasuwać do doliny przodków po lekarstwo? Vatras czasem uzdrowicielem nie jest? Nie wie, ze zwierzęta choroby roznoszą?   Jak dotarłem do tego obozu myśliwych jeszcze w inne miejsce miałem iść do uzdrowiciela i teraz olewam to jak wygląda cała lokacja bo mi potrzeba się wyleczyć. Czy ktoś to przemyślał? Uważam to za bardzo nieprzemyślane i frustrujące i karny ptaszek się należy za coś takiego.

Co w tym złego? Wystarczy, że nie będziesz szedł spać...

Chciałbym żeby tak było. Po zarażeniu się od razu zauważyłem spadek życia. Myślałem, że ta wścieklizna to tylko mały pikuś, więc nieco pobiegałem z tą dolegliwością. Na 5 lvl miałem 23 punkty życia ;)

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Co w tym złego? Wystarczy, że nie będziesz szedł spać...

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

smox

smox

Użytkownicy
posty162
Propsy149
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Jestem wielkim fanem Gothica. Grałem w większość modów do tej serii. Ten mod jednak bije wszystko na głowę. Jestem nim zachwycony.
Wielkie podziękowania dla Wszystkich mających coś wspólnego z powstaniem moda i spolszczenia.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jesteś,, dinozaurem,, na wymarciu w tej kwestii. 

smox

smox

Użytkownicy
posty162
Propsy149
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Niestety, tak już jest - wszystko ma swój początek i koniec. Mam jednak nadzieję, że powstanie wiele modów do tej świetnej serii gier.

0 użytkowników
Do góry