Wrażenia z rozgrywki 167403 570

O temacie

Autor Abaddon

Zaczęty 19.04.2014 roku

Wyświetleń 167403

Odpowiedzi 570

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Tutaj możecie pisać jak podoba wam się Global Mod :)

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Oraz ile chrząszczy ma raz udało się wam zabić przy pomocy Deszczu Ognia.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Tituf

Wrażenia z rozgrywki
#2 2014-04-19, 16:52(Ostatnia zmiana: 2014-04-19, 20:17)
Szacun! Jesteście chyba nielicznym wyjątkiem gimbazy, która robi dobrą robotę na tym forum!
Spoiler
I choć pewnie dopiero teraz zacznie się "jazda" i narzekania na GLOBALA i jego twórców, to ja
Wam dziękuję, że mogłem w tym brać udział!
Spoiler

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Pograłem, trochę i  na razie podoba mi się bardziej od Returning. Dołączyłem do czarnych jastrzębi, moja postać to wojownik. Podoba mi się bardzo początek gry. Wręcz fenomenalnie wypada misja z magiem. Wciąż mam dylemat między myśliwymi a mrocznymi.  Natknąłem się na gildię kupców i myśliwych. Oczywiście wziąłem quest, naprawdę, trzeba ruszyć  głową. Pomysł z pomocnikiem również uważam za świetny. W returningu nie czułem magi gothica, tu zaś ją czuje. Misja z szukaniem amuletu również pomysłowa, wpadłem na niego przypadkiem. Na razie nie znalazłem żadnych literówek, żadnych bugów, jestem pozytywnie zaskoczony. Na razie zastanawiam się jak rozwiązać quest z gildią kupców. Nic tylko pogratulować spolszczenia.

Pomysł z losowością uważam również za udany pomysł.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A powiedzcie jak tam wściekła choroba..., znaczy wścieklizna. Zaraził się ktoś czy wczytujecie?:lol2:
Pomysł z losowością uważam również za udany pomysł.
 :ok:

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja się jeszcze niczym nie zaraziłem. Jutro poszukam wściekłych zwierząt.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ale poczekaj do 5,6 lvl będzie bezpieczniej.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Ja sie zarazilem, i nie wiem jak sie odrazic -,-

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
a wpis w dzienniku ... masz??!!

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Mam, gadalem chyba z kazdym w obozie mysliwych i nic, nawet nie bylo takiej opcji dialogowej.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spoiler
A z tym przy garach?? Hwor jego imię!

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Werewolf jesteś ubezpieczony ? A tak na serio co się w statystykach u ciebie zmienia ? Są jakieś ciekawe efekty ?

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Spoiler
Lub innym poza obozem :>

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Ja sie zarazilem, i nie wiem jak sie odrazic -,-

zapytaj jeszcze raz Huberta o uzdrowiciela

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
No pograłem, R1 Done, zajęło mi to znacznie mniej czasu niż w Returningu ale tam ograniczyła mnie Stamina wiec to jest kwestia w 100% jasna.
Wrażenia ogólnie w kilku aspektach, dobra w znacznej większość pozytywne, jednak w kilku istotnych w chuj mocno negatywne, za co muszę opierdolić ale do tego dojdziemy.

Jazda
+ Wścieklizna, upierdliwe gówno które trzeba mieć na uwadze, może nie tak jak stamina w returnie ale jednak fajna sprawa. ( raz złapałem żeby dostać wpis do dzienniku potem ofc load game i wpisu niema, tak to nigdy zwierzakom się nie udało mnie zarazić a tego wściekłego gówno to w lasach trochę spotkałem )
+ Ja to ogólnie do tego mało wagę przywiązuje ale fabularnie jest klimat. ( sam g2 z nk ma go jak dla mnie wystarczające wiec i brak w returnie nie powodował utraty tu zaś mamy go aż za dużo, przez co cierpi coś innego )
+ Fabularne wpierdalanie się lore moda do gothica, nie psuje ani fabuły ani klimatu, jednak dla mnie to jest obojętne ale fajnie ze jest.
+ Questy miały być trudne, no niestety nie są, winne ponoszą dialogi i dziennik, wszystkie info bardzo dokładne i rzetelne dostajemy od npc i mamy wpisy  za te rzetelność + musi być :P ale osoba która logicznie mysli czyta dokładniej i kojarzy fakty z palcem w dupie zrobi każdego questa, wszystko jest dokładniej i rzetelnie opisane, poradnik jest rzeczą zbędna no chyba ze wspomina o questa zależnych, nie kazdy jak ja robi save przed każda gadka i sprawdza all opcje wybierając najlepsza
+ Nie liniowe zagmatwane quesy, to akurat lubię defakto niema w tym nic trudno, patrz wyżej ale fajne ze są, lubię jak quest prowadzi do czegoś więcej :P
+ za spójność się należy, chociaż tez dla mnie jest to mało istotne.
+ za jest co robić ogólnie każdy w nk wie jak to w r1 i r2 dziennik jest zasrany questami. tu jest lepiej nawet, jednak do returninga w tym aspekcie to globalowi daleko
+ Za returningowosc, oj taka chcieliście aby jej nie było jednak ja ją bardzo dobrze widzę, te mody są do siebie podobne w granicznych aspektach ale i tez są siebie przeciwieństwem i tez idealnie się uzupełniają. ( Return to mod który kładzie nacisk primary na rozwój postaci rywalizacje i maksowanie zaś olewa fabule i klimat nk daje wystarczający klimat zaś fabuła to wycinki z innych gier ale wystarcza jako tło do tego co w returnie najważniejsze, zaś global wręcz przeciwnie stawia na fabułę i kolosna ilość klimatu jednak cenę za to ponosi nie istniejąc rozwój postaci olany do granic możliwości.

- Ofc losowość nie jest to wasza wina, bo to mi powiedziano ze było od początku moda ( chociaż można to było wyjebać albo dać opcje tak lub nie kurwa naprawdę nie trzeba tego wciskać na siłe nie każdy to chce )  nie wiem jak bardzo był wstawiony gość który to wymyślił ale jak to wypacza rozgrywkę i destabilizuje rozwój postaci a przy moim zjebanym szczęściu ułatwia grę do granic możliwość to parodia jakaś kurwa, na 19 lvl 17 razy miałem wiecej niż 10 PN bożę byłem pewien  ze nie zrobię postaci z 100+ siły na r1 no i kurwa masz wyszło więcej i jeszcze moglem se wyjebać pn na co chciałem

Defakto wyjebanie losowość trochę mi zajmie ale stwierdzam ze global jest tego wart i powinien dostać normalny fajny rozwój postaci jako uzupełnienie moda

No i teraz opierdol dla ekipy, za olanie rozwój postaci, kurwa rzecz w chuj ważna bo bez niej kilka aspektów w grze nie istnieje bo gracz bez rozwoju postaci do nich nie dojdzie.
Spoko ekipa ma tam te z 10 osób nie i z tego co widzę każdy kurwa się specjalizuje w dopieszczaniu fabuły i robienie klimatu, spoko i to wam wychodzi ale kurwa powinna być jedna osoba która popatrzy na rozwój i nim się zajmie a nie zostawić jak jest, bo tak jak ruscy go zrobili a  zrobili go tak samo chujowo na odjeb się jak w returnie z tym ze tutaj zauważali istnienie łucznika, ale reszta to tak na odjeb się niema i nie było jak w returnie z tym ze returna teraz ratujemy w tym aspekcie, bo w sumie to jego mocna strona tutaj to można było od razu ratować no ale jak jak niema nikogo w ekipie od tego, za to się należy duży karny jeż za resztę macie duży bezkarny +
Juz pomijam ze krypta za farma onara jak w nk w r1 do zrobienia i to lajtowo ech jaka szkoda

suma sumaru dla graczy szukacie moda z klimatem i fabuła to global jest dla was jednak w tej róży kolcem dla was będzie brak nacisku na rozwój i olanie go po całości tego należy szukać w returnie a jak chcecie mieć jedno i drugie to grajcie w oba naraz :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
To i ja zacząłem sobie pomalutku, czytając wszystkie dialogi zbierając wszystkie roślinki.
Tak jak na testach postanowiłem że Gor wbije za mnie ze 7-8 leveli , tylko muszę chłopaka odpowiednio wyposażyć no i miksturek mu nazdobywać.
Dołączę do Złodziei bo ta linia jest w 1.7 bardzo fajna a Jastrzębiem grałem dwa razy.
Docelowo Mroczny Wojownik bo mam "zaległe porachunki" z magicznymi mieczami runicznymi.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Shit, save mi nie działa -.- Ech zaczynam jeszcze raz, opyla się bardziej iść w złodziei czy jastrzębi ? Która ma dłuższe i ciekawsze questy ? Bo w jastrzębiach doszedłem do posążku.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zagraj jastrzębiami, później złodziejami :)

Anog

Anog

Użytkownicy
posty3
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Wie ktoś gdzie jest Lucy by wykonać ten Quest z majątkiem Valentino i tego jego brata?.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Ja również zacząłem grę :D Łowca Smoków po linii złodziei, 2h + kusza.
Anog: Lucy powinna być w jaskini w której jest broń orka - jest tam posąg orka i kilku bandytów, za miastem.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry