No pograłem, R1 Done, zajęło mi to znacznie mniej czasu niż w Returningu ale tam ograniczyła mnie Stamina wiec to jest kwestia w 100% jasna.
Wrażenia ogólnie w kilku aspektach, dobra w znacznej większość pozytywne, jednak w kilku istotnych w chuj mocno negatywne, za co muszę opierdolić ale do tego dojdziemy.
Jazda
+ Wścieklizna, upierdliwe gówno które trzeba mieć na uwadze, może nie tak jak stamina w returnie ale jednak fajna sprawa. ( raz złapałem żeby dostać wpis do dzienniku potem ofc load game i wpisu niema, tak to nigdy zwierzakom się nie udało mnie zarazić a tego wściekłego gówno to w lasach trochę spotkałem )
+ Ja to ogólnie do tego mało wagę przywiązuje ale fabularnie jest klimat. ( sam g2 z nk ma go jak dla mnie wystarczające wiec i brak w returnie nie powodował utraty tu zaś mamy go aż za dużo, przez co cierpi coś innego )
+ Fabularne wpierdalanie się lore moda do gothica, nie psuje ani fabuły ani klimatu, jednak dla mnie to jest obojętne ale fajnie ze jest.
+ Questy miały być trudne, no niestety nie są, winne ponoszą dialogi i dziennik, wszystkie info bardzo dokładne i rzetelne dostajemy od npc i mamy wpisy za te rzetelność + musi być

ale osoba która logicznie mysli czyta dokładniej i kojarzy fakty z palcem w dupie zrobi każdego questa, wszystko jest dokładniej i rzetelnie opisane, poradnik jest rzeczą zbędna no chyba ze wspomina o questa zależnych, nie kazdy jak ja robi save przed każda gadka i sprawdza all opcje wybierając najlepsza
+ Nie liniowe zagmatwane quesy, to akurat lubię defakto niema w tym nic trudno, patrz wyżej ale fajne ze są, lubię jak quest prowadzi do czegoś więcej

+ za spójność się należy, chociaż tez dla mnie jest to mało istotne.
+ za jest co robić ogólnie każdy w nk wie jak to w r1 i r2 dziennik jest zasrany questami. tu jest lepiej nawet, jednak do returninga w tym aspekcie to globalowi daleko
+ Za returningowosc, oj taka chcieliście aby jej nie było jednak ja ją bardzo dobrze widzę, te mody są do siebie podobne w granicznych aspektach ale i tez są siebie przeciwieństwem i tez idealnie się uzupełniają. ( Return to mod który kładzie nacisk primary na rozwój postaci rywalizacje i maksowanie zaś olewa fabule i klimat nk daje wystarczający klimat zaś fabuła to wycinki z innych gier ale wystarcza jako tło do tego co w returnie najważniejsze, zaś global wręcz przeciwnie stawia na fabułę i kolosna ilość klimatu jednak cenę za to ponosi nie istniejąc rozwój postaci olany do granic możliwości.
- Ofc losowość nie jest to wasza wina, bo to mi powiedziano ze było od początku moda ( chociaż można to było wyjebać albo dać opcje tak lub nie kurwa naprawdę nie trzeba tego wciskać na siłe nie każdy to chce ) nie wiem jak bardzo był wstawiony gość który to wymyślił ale jak to wypacza rozgrywkę i destabilizuje rozwój postaci a przy moim zjebanym szczęściu ułatwia grę do granic możliwość to parodia jakaś kurwa, na 19 lvl 17 razy miałem wiecej niż 10 PN bożę byłem pewien ze nie zrobię postaci z 100+ siły na r1 no i kurwa masz wyszło więcej i jeszcze moglem se wyjebać pn na co chciałem
Defakto wyjebanie losowość trochę mi zajmie ale stwierdzam ze global jest tego wart i powinien dostać normalny fajny rozwój postaci jako uzupełnienie moda
No i teraz opierdol dla ekipy, za olanie rozwój postaci, kurwa rzecz w chuj ważna bo bez niej kilka aspektów w grze nie istnieje bo gracz bez rozwoju postaci do nich nie dojdzie.
Spoko ekipa ma tam te z 10 osób nie i z tego co widzę każdy kurwa się specjalizuje w dopieszczaniu fabuły i robienie klimatu, spoko i to wam wychodzi ale kurwa powinna być jedna osoba która popatrzy na rozwój i nim się zajmie a nie zostawić jak jest, bo tak jak ruscy go zrobili a zrobili go tak samo chujowo na odjeb się jak w returnie z tym ze tutaj zauważali istnienie łucznika, ale reszta to tak na odjeb się niema i nie było jak w returnie z tym ze returna teraz ratujemy w tym aspekcie, bo w sumie to jego mocna strona tutaj to można było od razu ratować no ale jak jak niema nikogo w ekipie od tego, za to się należy duży karny jeż za resztę macie duży bezkarny +
Juz pomijam ze krypta za farma onara jak w nk w r1 do zrobienia i to lajtowo ech jaka szkoda
suma sumaru dla graczy szukacie moda z klimatem i fabuła to global jest dla was jednak w tej róży kolcem dla was będzie brak nacisku na rozwój i olanie go po całości tego należy szukać w returnie a jak chcecie mieć jedno i drugie to grajcie w oba naraz