[G2] L'HIVER Edition 540893 881

Ankieta

Czy chcielibyście aby spolszczenie moda zawierało także nowe tło okna statystyk i dziennika, menu oraz czcionkę?

Tak
14 (63.6%)
Nie
8 (36.4%)

Głosów w sumie: 22

O temacie

Autor bgb

Zaczęty 29.03.2014 roku

Wyświetleń 540893

Odpowiedzi 881

ExedusHQ

ExedusHQ

Użytkownicy
posty191
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

ExedusHQ

Gothic II - L'HIVER Edition
#860 2015-06-29, 12:28(Ostatnia zmiana: 2015-06-30, 21:33)
Wie ktoś gdzie można znaleźć zbroje z modyfikacji (najlepiej wszystkie)?Póki co wiem gdzie jest: Pancerz z Trolla (u Bospera, Pancerz Zabójcy/Złodzieja (nagroda za Krwawe Kielichy), Wzmocniona Skórzana Zbroja (Wystarczy Ulepszać).

@Edit chyba wiem czemu nikt nie odpowiadał.  :F
A dla tych którzy by chcieli wiedzieć: taki jeden fajny pancerz jest w Górskiej Fortecy, a projekt na Zbroje z Czarnej Rudy sprzedaje Bennet w 4 rozdziale.

Ventrue

Ventrue

DreamVader
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • DreamVader
  • Herr Mannelig
Nie orientuje się ktoś, czy można gdzieś dostać L'HIVERa bez tych nowych zbroi i broni? Same zedytowane światy. 

Maarten vaan Thomm

Maarten vaan Thomm

Użytkownicy
posty72
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ej, nie wydaje wam się, że górnicza dolina bez l'hivera była bardziej mroczniejsza? Ogólnie ukrzekł mnie ten mod, chciałem zagrać z DX11 + sweetFX, ale ta górnicza dolina jakoś... Bez klimatu w ogóle teraz. :/
Pamietam jak pierwszy raz w dwójce tam wszedłem, obsrałem się od razu. Wszędzie popiół, orkowie, spalone gnaty i palące się zwłoki. A teraz? Jakaś trawka, zielono, wszystko kwitnie, słoneczko świeci... Co to do cholery ma być? Powiedzcie, że to nie prawda i ktoś mnie oszukał :<

szmotsu

szmotsu

Użytkownicy
posty54
Propsy20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ej, nie wydaje wam się, że górnicza dolina bez l'hivera była bardziej mroczniejsza? Ogólnie ukrzekł mnie ten mod, chciałem zagrać z DX11 + sweetFX, ale ta górnicza dolina jakoś... Bez klimatu w ogóle teraz. :/
Pamietam jak pierwszy raz w dwójce tam wszedłem, obsrałem się od razu. Wszędzie popiół, orkowie, spalone gnaty i palące się zwłoki. A teraz? Jakaś trawka, zielono, wszystko kwitnie, słoneczko świeci... Co to do cholery ma być? Powiedzcie, że to nie prawda i ktoś mnie oszukał :<
Wrzucilem moda do L Hivera, który przywraca klasyczna doline, myślałem, że ktoś go przypnie na 1. stronie jednak tak sie nie stało. Poszukaj pare stron wstecz.

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy

bgb

#864 2015-07-10, 21:27(Ostatnia zmiana: 2015-07-10, 21:36)
Wrzucilem moda do L Hivera, który przywraca klasyczna doline, myślałem, że ktoś go przypnie na 1. stronie jednak tak sie nie stało. Poszukaj pare stron wstecz.
Mówisz o tym?  http://themodders.org/index.php?topic=21651.msg1200622#msg1200622
Jakoś to wcześniej przegapiłem, jednakże wygląda na to, że Twoje linki padły. Poza tym nawet nie mam już możliwości edycji postu na pierwszej stronie jako, że jest starszy niż rok. Nie wiem też czy dobrze pamiętam, ale czy Ty przypadkiem nie zajmowałeś się balansowaniem Lhivera do łatwiejszego poziomu? Wciąż planujesz opublikować taką wersję?

szmotsu

szmotsu

Użytkownicy
posty54
Propsy20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mówisz o tym?  http://themodders.org/index.php?topic=21651.msg1200622#msg1200622
Jakoś to wcześniej przegapiłem, jednakże wygląda na to, że Twoje linki padły. Poza tym nawet nie mam już możliwości edycji postu na pierwszej stronie jako, że jest starszy niż rok. Nie wiem też czy dobrze pamiętam, ale czy Ty przypadkiem nie zajmowałeś się balansowaniem Lhivera do łatwiejszego poziomu? Wciąż planujesz opublikować taką wersję?
tak jest dalej się tym zajmuje. Ze względu na sesję miałem przestój. Obecnie przywrócona jest możliwość jedzenia roślinek usunąłem też procentową regenerację życia przez mięso, zmniejszając jednocześnie koszt w PN dla umiejętności patroszenia. Jeżeli ktoś jest zainteresowany, to oryginalną Górniczą Dolinę postaram się wrzucić w najbliższym czasie.

Maarten vaan Thomm

Maarten vaan Thomm

Użytkownicy
posty72
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@szmotsu, ja bym był zainteresowany tą twoją wersją górniczej doliny do lhivera :> Wrzuć, jeśli możesz jakoś na dniach :>

szmotsu

szmotsu

Użytkownicy
posty54
Propsy20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@szmotsu, ja bym był zainteresowany tą twoją wersją górniczej doliny do lhivera :> Wrzuć, jeśli możesz jakoś na dniach :>
http://www.speedyshare.com/Azg27/a.mod
Prosze, oto mroczna Górnicza Dolina :D

Maarten vaan Thomm

Maarten vaan Thomm

Użytkownicy
posty72
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dzięki wielkie stary :>

KsFPL

KsFPL

Użytkownicy
posty40
  • Użytkownicy

KsFPL

#869 2015-07-14, 12:45(Ostatnia zmiana: 2015-07-14, 12:57)
Mógłby mi ktoś podpowiedzieć coś na temat nowego eliksiru z mchu cmentarnego? kto go uczy lub gdzie można zdobyć/kupić przepis? Może jestem wyjątkowym gapą, ale będąc w IV rozdziale jeszcze się na niego nie natknąłem, a mchu mam już w sumie sporo w eq.

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zajrzyj do kufra Vatrasa. Chyba musisz znać też alchemię do pewnego stopnia, ale nie pamiętam już dokładnie.

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przymierzam się do zrobienia patcha poprawiającego wyświetlanie obrony przed ostrzami w menu statystyk. Początkowo zamysł był taki by po prostu zawrzeć go w następnej wersji L'hivera, ale że nie wiadomo czy takowa w ogóle się ukaże, chyba lepiej wypuścić patch osobno. Teraz mam pytanie do osób, które w L'hivera grały. Czy dostrzegliście jeszcze jakieś inne bugi lub rzeczy wymagające poprawy? One również mogłyby zostać teraz poprawione.

ForestGump

ForestGump

Użytkownicy
Nawet w sercu Nieba, Anioły mogą czuć strach..
posty9
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Nawet w sercu Nieba, Anioły mogą czuć strach..

Siema ! Wie ktoś może jak zdobyć ten mieczyk ?

ForestAlpha

Razakel

Razakel

Quest Pack Team
Dużo gada, mało robi
posty304
Propsy58
ProfesjaTester
  • Quest Pack Team
  • Dużo gada, mało robi
Bodajże chyba można go wykuć.

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy

bgb

#874 2015-07-22, 10:26(Ostatnia zmiana: 2015-07-22, 10:52)
Bodajże chyba można go wykuć.
Zgadza się. Jednak wykuwania go można się nauczyć jedynie od Benneta więc jest to miecz przeznaczony tylko dla łowców smoków.

Co do osobnego patcha, o którym pisałem wcześniej - jednak nie powstanie. Dziś Unknown111 wypuścił małą aktualizację zmieniającą lekko Newworld (głównie miasto), tak więc zgodnie z poprzednim zamysłem patch na wyświetlanie obrony zostanie włączony do spolszczenia najnowszej wersji L'hivera (0.91).

Lhiver 0.91 screeny

Razakel

Razakel

Quest Pack Team
Dużo gada, mało robi
posty304
Propsy58
ProfesjaTester
  • Quest Pack Team
  • Dużo gada, mało robi
Wiadomo może czy Unknown111 będzie nadal rozwijał moda?

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wiadomo może czy Unknown111 będzie nadal rozwijał moda?
Raczej tak, z tym że będzie to wyglądać prawdopodobnie tak jak teraz, czyli od czasu do czasu wypuści jakąś wersję z mniejszymi zmianami.

Razakel

Razakel

Quest Pack Team
Dużo gada, mało robi
posty304
Propsy58
ProfesjaTester
  • Quest Pack Team
  • Dużo gada, mało robi

Razakel
Quest Pack Team

#877 2015-07-22, 19:24(Ostatnia zmiana: 2015-07-22, 20:35)
Wiadomo może czy Unknown111 będzie nadal rozwijał moda?
Raczej tak, z tym że będzie to wyglądać prawdopodobnie tak jak teraz, czyli od czasu do czasu wypuści jakąś wersję z mniejszymi zmianami.

Mniejszymi zmianami bym tego nie nazwał :D

EDIT:
Pobrałem tą najnowszą wersję, trochę polatałem na wolnej kamerze, zauważyłem że w mieście zostało dodane kilka domów, przejście pod domem Harada i chyba każdy widział ten kanał w porcie. W zamku przy mieście udało mi się znaleźć coś dziwnego, jest w nim kilka nie oteksturowanych pięter, czyżby Unknow111 coś planował :hmmm:

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Modyfikacje zostały wprowadzone tylko w Khorinis?

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Razakel

Razakel

Quest Pack Team
Dużo gada, mało robi
posty304
Propsy58
ProfesjaTester
  • Quest Pack Team
  • Dużo gada, mało robi

Razakel
Quest Pack Team

#879 2015-07-22, 23:48(Ostatnia zmiana: 2015-07-23, 11:23)
@Splash tak, tylko w mieście, głównie w porcie i obok Harada.

DOWN:
Mam dziwne przeczucie, że Unknown111 zrobi osobny projekt tego typu, ale to tylko przeczucie...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry