[G2] L'HIVER Edition 546750 881

Ankieta

Czy chcielibyście aby spolszczenie moda zawierało także nowe tło okna statystyk i dziennika, menu oraz czcionkę?

Tak
14 (63.6%)
Nie
8 (36.4%)

Głosów w sumie: 22

O temacie

Autor bgb

Zaczęty 29.03.2014 roku

Wyświetleń 546750

Odpowiedzi 881

struty

struty

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No nie do końca tak to wygląda u mnie. Wiem o czym mówisz ale w tej modyfikacji sprawa wygląda inaczej. Mam ustawienia domyślne, które nie przywracają sposobu walki jak w normalnym GII a wręcz jeszcze bardziej je komplikują. Są również ustawienia alternatywne - które są ustawione jako główne na początku gry - one również nie przywracają sposobu walki jak w normalnym GII i dodatkowo na dole pojawił mi się w tej modyfikacji wybór "więcej klawiszy" gdzie znajdują się ustawienia typu:atak z lewej, z prawej, blok oraz blokada widoku.
Problem jest taki, że w GII trzymało się LPM i wykonywało się akcję ataku przyciskiem A W D i blok S.
Tutaj mam główny atak na LPM (bez udziału W) a ataki boczne na A i S (bez naciskania LPM) i blok na PPM albo na S ale wówczas mam problem z wycofywaniem bo albo zrobi blok albo się cofa, co jest jedna wielką niewiadomą podczas walki. Jest to duży problem podczas rozgrywki dla mnie.
Widziałem Let's play'a na YT i gość nie miał takich problemów. Nie wiem czy ten błąd występuję tylko u mnie czy ta wersja ma tak zmieniony system walki.
Prosiłbym o jakąś radę żeby to zmienić.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
W opcjach gry masz opcję "sterowanie z Gothic I". Wystarczy zmienić "nie" na "tak".

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

struty

struty

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wybacz ale nie mam takiej opcji.
Wgrałem wersję 0.9.0 tej modyfikacji.
Można tutaj jakoś zamieścić zdjęcie to był pokazał to na  screen'ie?

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wybierz "Ustawienia gry", a nie sterowanie.

struty

struty

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Aż wstyd się przyznać, gdzie ja tego szukałem. Może dlatego, że nigdy nie miałem problemów ze sterowaniem. Wielkie dzięki za wskazanie odpowiedniej ścieżki;-)
pzdr

struty

struty

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam kilka pytań;
1.Czy znajdę gdzieś w pierwszym rozdziale dwie gadzie skóry (wiem, że Jack uczy w 2 rozdziale)
2.Czy znajdę gdzieś 4-tego trolla w pierwszym rozdziale? Dwa są obok farmy Onara a trzeci na nowych terenach obok piramidy.
3.Jakie są staty skórzanego pancerza z trolla.
4.Czy zna ktoś jakiś sposób na strzały - nauka lub coś podobnego - strasznie drogie są a nie wspomnę o bełtach.
5.Zauważyłem, że jak walczę z polna bestią to nie mogę wyprowadzić podwójnego ataku a jak walczę z wilkiem, ścierwojadem lub dzikiem to ten problem nie występuje. Miał ktoś podobnie i od czego to zależy?

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
2.Czy znajdę gdzieś 4-tego trolla w pierwszym rozdziale? Dwa są obok farmy Onara a trzeci na nowych terenach obok piramidy.
Nie wiem, może L'HIVER wprowadza jakiegoś, ale w oryginalnym G2: NK czwarty troll był w Jarkendarze.

struty

struty

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiem, może L'HIVER wprowadza jakiegoś, ale w oryginalnym G2: NK czwarty troll był w Jarkendarze.
SPOILER
Tak są cztery dostępne w pierwszym rozdziale.

Post połączony: 2015-06-16, 09:19
Mam kilka pytań;
1.Czy znajdę gdzieś w pierwszym rozdziale dwie gadzie skóry (wiem, że Jack uczy w 2 rozdziale)
3.Jakie są staty skórzanego pancerza z trolla.
SPOILER
Dla zainteresowanych zrobieniem skórzanego pancerza z trolla w pierwszym rozdziale. Tak, można go zrobić. Co do składników to trzeba szukać, nie będę psuł rozgrywki. Jeśli idzie o staty to uważam, że pancerz który dostałem od Cassii (rozdział 1) i po ulepszeniu jest lepszy od tego z trolla.

Weabb

Weabb

Użytkownicy
posty33
Propsy2
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy

Weabb

Gothic II - L'HIVER Edition
#828 2015-06-17, 19:36(Ostatnia zmiana: 2015-06-17, 19:48)
Mam małe pytanie. Gdzie w L'HIVER Edition znajduje się Angar w piątym rozdziale? Jestem świeżo po ubiciu smoków, dopiero co zacząłem ten piąty rozdział i nie ma go na farmie Berngara ani nie można się do niego dostać za pomocą komendy "goto vob". :) Czy pojawi się w trakcie? Zamierzam go zabrać na statek pod koniec rozdziału piątego.

Moja skromna galeria na DeviantArt:
weabb.deviantart.com

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Mam małe pytanie. Gdzie w L'HIVER Edition znajduje się Angar w piątym rozdziale? Jestem świeżo po ubiciu smoków, dopiero co zacząłem ten piąty rozdział i nie ma go na farmie Berngara ani nie można się do niego dostać za pomocą komendy "goto vob". Czy pojawi się w trakcie? Zamierzam go zabrać na statek pod koniec rozdziału piątego.
A pomogleś mu w górniczej dolinie w 4 rozdziale?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Weabb

Weabb

Użytkownicy
posty33
Propsy2
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
Tak, najpierw rozmawiałem z nim na zamku, potem odzyskaliśmy amulet, następnie siedział przy ognisku obok starej chaty Cavalorna. W oryginalnym Gothic siedziałby teraz przy farmie Bengara, ale go tam nie ma (w ogóle nie ma go jeszcze w świecie gry, bo nie można się do niego teleportować, chyba że twórca L'Hiver wysłał go gdzieś do Jarkendaru haha.. :D

A więc czy przeszedł ktoś grę na tym modzie i wie czy się on pojawi w trakcie piątego rozdziału? :)

weabb.deviantart.com

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Jak masz na niego kod to jeszcze pochodz po różnych światach i spróbuj go znaleźć goto vobem.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Weabb

Weabb

Użytkownicy
posty33
Propsy2
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
Póki co nie wykrywa go w żadnej części Khoronis (za wyjątkiem Górniczej Doliny, gdzie teleportuje mnie do jaskini pełnej zwłok za orkową palisadą, ale to nie o to mi chodzi hehe :D). Mam nadzieję, że pojawi się z czasem.

weabb.deviantart.com

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ale wiecie, że są 3 różne kody na Angara, w GD, Khorinis i Irdorath? Spróbuj tego: DJG_705_Angar_NW albo wpisz w konsoli: goto waypoint farm3
Ze skryptów wynika, że jeśli żyje to właśnie tam powinien stać.

Weabb

Weabb

Użytkownicy
posty33
Propsy2
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
Spróbuj tego: DJG_705_Angar_NW
Hahahaha zadziałało. Był kilka metrów ode mnie. Na polu pszenicy się ukrył. :D Dzięki wielkie za pomoc. Ja wcześniej używałem tylko tego kodu "DJG_705_Angar". Problem rozwiązany. :)

weabb.deviantart.com

HaroMaster

HaroMaster

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam,
Jestem tu nowy :)
Mam mały problem.. Czy wy tez tak macie ze jak założycie jakaś zbroje (zbroja strażnika w moim przypadku) to gdy naciśniecie "B" pod "Ochrona" z boku "Ostrza" nic się nie wyświetla ? Screen poniżej. Byłbym bardzo wdzięczny za jakiekolwiek info. Thx

http://s1354.photobucket.com/user/Zlocistyy/media/WP_20150619_17_07_41_Pro_zpscdnvftqh.jpg.html

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak, to bug z moda. Sama obrona działa jak powinna, zbugowane jest jedynie jej wyświetlanie. W następnej wersji będzie to naprawione.

HaroMaster

HaroMaster

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzieki wielkie ;)
Juz sie wystraszyłem ze ja coś źle zrobiłem podczas instalowania..
Wiadomo może kiedy wyjdzie następna wersja ? I czy będzie kompatybilna z savami z 0.9 ?
Sorki ze tak obrzucam pytaniami xD

Weabb

Weabb

Użytkownicy
posty33
Propsy2
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy

Weabb

Gothic II - L'HIVER Edition
#838 2015-06-21, 16:13(Ostatnia zmiana: 2015-06-21, 16:36)
Nie wiadomo czy w ogóle będzie kiedyś ta finalna, ale wersji 0.9 na szczęście niczego nie brakuje, no może lekkiego końcowego szlifu.
Ja sam jestem już tuż przed odpłynięciem na Dwór Irdorath w L'HIVER Edition, bo znudziło mi się czekanie na wersję 1.0. :D
A tak w ogóle to chciałem wtrącić taką małą informację dla zainteresowanych, że w końcu dwa dni temu na Gothicpedii pojawiły się strony poświęcone przedmiotom i innym rzeczom z L'HIVER Edition. Tu jest przykładowy odnośnik: Szkielet-Mag (L'HIVER Edition).
W dalszym ciagu jest to raczej praca w toku, ale możecie też przyczynić się do rozwoju opisów tych przedmiotów na Gothicpedii uzupełniając je o swoją wiedzę i doświadczenia. :)

weabb.deviantart.com

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
Propsy68
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara
czy moge używać tego moda wraz z returningiem 2.0,spolszczeniem i tym patcherm 1.3.1 ? ?
Nie będzie błędów ani nic ? Można grać spokojnie ?

JAK NAZYWA SIĘ CHOROBA NA KTÓRĄ CIERPIĄ WYZNAWCY ADANOSA ?
WADA NOSA :d
Motyw do Google Chrome by ja: https://www.mychrometheme.com/t/94h6ywsfrpdltksaofn965n3e
http://z0r.de/L/z0r-de_4014.swf

0 użytkowników
Do góry