No nie do końca tak to wygląda u mnie. Wiem o czym mówisz ale w tej modyfikacji sprawa wygląda inaczej. Mam ustawienia domyślne, które nie przywracają sposobu walki jak w normalnym GII a wręcz jeszcze bardziej je komplikują. Są również ustawienia alternatywne - które są ustawione jako główne na początku gry - one również nie przywracają sposobu walki jak w normalnym GII i dodatkowo na dole pojawił mi się w tej modyfikacji wybór "więcej klawiszy" gdzie znajdują się ustawienia typu:atak z lewej, z prawej, blok oraz blokada widoku.
Problem jest taki, że w GII trzymało się LPM i wykonywało się akcję ataku przyciskiem A W D i blok S.
Tutaj mam główny atak na LPM (bez udziału W) a ataki boczne na A i S (bez naciskania LPM) i blok na PPM albo na S ale wówczas mam problem z wycofywaniem bo albo zrobi blok albo się cofa, co jest jedna wielką niewiadomą podczas walki. Jest to duży problem podczas rozgrywki dla mnie.
Widziałem Let's play'a na YT i gość nie miał takich problemów. Nie wiem czy ten błąd występuję tylko u mnie czy ta wersja ma tak zmieniony system walki.
Prosiłbym o jakąś radę żeby to zmienić.