[G2] L'HIVER Edition 575545 881

Ankieta

Czy chcielibyście aby spolszczenie moda zawierało także nowe tło okna statystyk i dziennika, menu oraz czcionkę?

Tak
14 (63.6%)
Nie
8 (36.4%)

Głosów w sumie: 22

O temacie

Autor bgb

Zaczęty 29.03.2014 roku

Wyświetleń 575545

Odpowiedzi 881

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No co wy ludzie?:P Plik .mod odpalacie przez gothicstarter + musicie zrobić pierw do niego .ini

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
(...)musicie zrobić pierw do niego .ini

No właśnie ...

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Bocianos

Bocianos

Użytkownicy
Wolny strzelec
posty3
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Wolny strzelec
Ja też nie umiem zrobić tego .ini. Byłbym wdzięczny, jeśli ktoś by to ogarną i dał na jakiś host ;)

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
http://www.sendspace.com/file/hu4f0t

Plik .mod wrzucacie do katalogu \Gothic II\Data\modvdf\
Plik .ini do katalogu \Gothic II\System\

Trzeba też mieć zainstalowany GothicStarter.

Bocianos

Bocianos

Użytkownicy
Wolny strzelec
posty3
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Wolny strzelec

Bocianos

Gothic II - L'HIVER Edition
#184 2014-04-11, 14:15(Ostatnia zmiana: 2014-04-11, 14:32)
Jesteś wielki, dzięki ;)

Edit. Zrobiłem, tak jak napisałeś, wcześniej pobrałem i zainstalowałem GothicStarter, ale dalej jest po krzaczkowatemu :D U siebie sprawdzałeś?

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"

Marid

#185 2014-04-11, 14:36(Ostatnia zmiana: 2014-04-11, 14:44)
Pograłem chwilę i muszę z przykrością stwierdzić, że względem rosyjskiego pierwowzoru, spolszczenie posiada wiele niedoróbek, a oto ich lista (tych, które zauważyłem przez tych kilkanaście minut gry) :

- brakuje kilku nowych broni
- brakuje dodanych przez modyfikację npc (w porcie było ich troje, nie ma ani jednego)
- łowcy m.in. bartok czy bosper posiadali zmodyfikowane pancerze skórzane (takie z obszyciami), tych pancerzy również nie ma i te postacie mają swoje stare, vanillijne pancerze (bosper zwykły pancerz skórzany, bartok strój obywatela) to samo jest u sary z placu targowego - miała nowy pancerz, pancerza tegoż brak. Z tego punktu wnieść można, że brakuje nowych zbroi (nie wszystkich, jednak części)
- przez modyfikację zostały dodane nowe włosy (kilkorgu z npc, głównie tych bardziej ważnych) które w ekwipunkach tych postaci widniały jako hełmy - włosów również brak
- zmodyfikowane zostały także stoiska handlarzy na placu targowym (upiększone/ulepszone). Po zainstalowaniu spolszczenia : zuris całkowicie zniknął z gry, balthram stoi na stoisku jory, przed balthramem stoi jora (nie, nie na jego stoisku tylko DOSŁOWNIE przed nim).

Póki co, zarówno wniosek jak i moje odczucia, są takie, że Mac Dun najzwyczajniej na chama przekleił skrypty nie zaglądając wcześniej w ich zawartość, co sprawiło, że z modyfikacji (poza teksturami) została usunięta większość nowododanych przedmiotów. Na plus mogę uznać tylko obecność nowej tekstury twarzy bezimiennego, dodanej przez Mac Duna, bo ta dodana bezpośrednio przez oryginalną rosyjską modyfikację, jest po prostu brzydka.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jesteś wielki, dzięki ;)

Edit. Zrobiłem, tak jak napisałeś, wcześniej pobrałem i zainstalowałem GothicStarter, ale dalej jest po krzaczkowatemu :D U siebie sprawdzałeś?
Tak.. Odpalasz grę przez GothicStarter.exe ?

btw. też wam migają lekko tekstury w czasie rozmowy? (to akurat chyba nie tylko w spolszczeniu).

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Bo to jest plik moda. Zainstalujcie player kit 2.6, plik.mod wlozcie do data/modvdf. Skopiujcie potem plik.ini z innego moda i zmiencie przez notatnik plik.mod

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Pograłem chwilę i muszę z przykrością stwierdzić, że względem rosyjskiego pierwowzoru, spolszczenie posiada wiele niedoróbek, a oto ich lista (tych, które zauważyłem przez tych kilkanaście minut gry) :

- brakuje dodanych przez modyfikację npc (w porcie było ich troje, nie ma ani jednego)
- łowcy m.in. bartok czy bosper posiadali zmodyfikowane pancerze skórzane (takie z obszyciami), tych pancerzy również nie ma i te postacie mają swoje stare, vanillijne pancerze (bosper zwykły pancerz skórzany, bartok strój obywatela) to samo jest u sary z placu targowego - miała nowy pancerz, pancerza tegoż brak. Z tego punktu wnieść można, że brakuje nowych zbroi (nie wszystkich, jednak części)
- przez modyfikację zostały dodane nowe włosy (kilkorgu z npc, głównie tych bardziej ważnych) które w ekwipunkach tych postaci widniały jako hełmy - włosów również brak
- zmodyfikowane zostały także stoiska handlarzy na placu targowym (upiększone/ulepszone). Po zainstalowaniu spolszczenia : zuris całkowicie zniknął z gry, balthram stoi na stoisku jory, przed balthramem stoi jora (nie, nie na jego stoisku tylko DOSŁOWNIE przed nim).

Póki co, zarówno wniosek jak i moje odczucia, są takie, że Mac Dun najzwyczajniej na chama przekleił skrypty nie zaglądając wcześniej w ich zawartość, co sprawiło, że z modyfikacji (poza teksturami) została usunięta większość nowododanych przedmiotów. Na plus mogę uznać tylko obecność nowej tekstury twarzy bezimiennego, dodanej przez Mac Duna, bo ta dodana bezpośrednio przez oryginalną rosyjską modyfikację, jest po prostu brzydka.
Ja Pierdole........ :lol2: Wy naprawdę się spodziewaliście że komuś takiemu jak mac dun uda się spolszczyć dobrze moda :facepalm:

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Najlepiej to z rozszerzenia .mod mod2.mod zmienić na mod2.vdf wrzucamy do Gothic2/Data i cieszymy się grą.

theblues

theblues

Użytkownicy
posty134
Propsy46
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Pewnie to wyglądało tak że Mac Dun miał to wszystko gdzieś ale 2-3 dni temu się kapnął że jednak przydałoby się to wydać więc wkleił na chama polskie skrypty i myśli że wszystko jest OK.

...

Albo się mylę i naprawdę się przy tym napracował.

– Nazywam się...
– Nie interesuje mnie twoje imię.

Intel Core i7-4770K @ 4.5 GHz + bequiet! Dark Rock 3
MSI Z87-G43
GoodRam 8GB 1333MHz CL9
MSI Radeon R9 290 Gaming 4GB DDR5 512bit

Ventrue

Ventrue

DreamVader
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • DreamVader
  • Herr Mannelig
Jakim cudem spolszczenie waży 500 MB?

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

Własnie też się nad tym zastanawiam.

gothic1210
  • Gość
Tekstury też spolszczył :lol2:

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
Propsy68
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara
Zaraz wrzucę paczke z ini którą wystarczy wypakować i podmienić w głównym folderze gothica.
PS. Paczka wraz z modem i spol takze 500mb.
@
bedzie edit z linkiem

JAK NAZYWA SIĘ CHOROBA NA KTÓRĄ CIERPIĄ WYZNAWCY ADANOSA ?
WADA NOSA :d
Motyw do Google Chrome by ja: https://www.mychrometheme.com/t/94h6ywsfrpdltksaofn965n3e
http://z0r.de/L/z0r-de_4014.swf

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
Nie oszukujmy się to było do przewidzenia. Ale podobno deckdogz123 robi spolszczenie przynajmniej tak wywnioskowałem z jego wypowiedzi więc ewentualnie trochę jeszcze musimy poczekać na spolszczenie :D
Tłumaczyć go ? Jak zdekomilowałem wszystko  to są tam podstawowe zwroty itp.  Można powiedzieć, że spolszczenie ukończone jest w 25 % a jak
autor pozwoli to pobawię się w Ikariusie i coś nowego dodam.
Bo robił je gość który w ogóle nie ma pojęcia na temat modowania i chciał zrobić spolszczenie do moda graficznego wywalając przy tym całą nową grafikę xD jeszcze przypomnę że sam mod zajmuje niecałe 300MB

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Tituf

#196 2014-04-11, 15:54(Ostatnia zmiana: 2014-04-11, 16:52)
Tekstury też spolszczył :lol2:
Postanowiłem zedytować post bo jestem jednak chamem. Nie doceniłem wolnego czasu Mc Duna oraz jego bezinteresowności (poza propsami chyba). Postaram się kiedyś wynagrodzić swoją bezmyślną krytykę propsem (jakąś mądrą wypowiedź).

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

#197 2014-04-11, 16:52(Ostatnia zmiana: 2014-04-11, 17:25)
Pewnie to wyglądało tak że Mac Dun miał to wszystko gdzieś ale 2-3 dni temu się kapnął że jednak przydałoby się to wydać więc wkleił na chama polskie skrypty i myśli że wszystko jest OK.

I mówi to ten, który porzucił własnego moda
Mam ci zacytować twoje poprzednie posty ?  :facepalm:

To jak już przetłumaczyłeś miecze i zbroje to jaki problem to wydać  ?

PS. Chyba że dysk ci się spalił   :lol: albo jak już zrobiłeś większość i nie chce ci się tego kończyć to oddaj moda kaczce  :lol:

Co ty testujesz w tym modzie ? Polskie skrypty G2MDK czy spolsczenie kilkunastu itemów ?

__________________________________________________________________________________

A nowe przedmioty spolszczone które można zdobyć w grze  to według ciebie nic ?  :facepalm:
Napisałem wyraźnie co MOD BĘDZIE ZAWIERAŁ :

Nowe tekstury
Powiekszony swiat i ulepszony , czyli wszystko graficzne zmienione
Zmienione miecze niektore
Kilka nowych zbroi
Kilka nowych mieczy
Nowy wyglad kilku itemow
Reszta to NK normalna

Gdybym zrobił wszystko tak jak w modzie to zajełoby mi 15 razy dłużej albo i więcej
_____________________________________________________________________________________

Bo robił je gość który w ogóle nie ma pojęcia na temat modowania i chciał zrobić spolszczenie do moda graficznego wywalając przy tym całą nową grafikę xD jeszcze przypomnę że sam mod zajmuje niecałe 300MB

Kurwa, i mówi to ten który nie zrobił żadnego moda  :facepalm:

I jakie 300 mb zajmuje mod, 600 mb zajmuje org mod, skończ pierdolić. Wywalając nową grafikę , ja pierdole , ślepy jesteś czy debil ?  :facepalm:

________________________________________________________________________________

Wrzuciłem na szybko dzisiaj rano, bo musiałem wyjść, i chciałem żeby ludzie już mogli pograć a nie miałem czasu potestować

Ale oczywiście niektórzy wiedzą lepiej  :facepalm:

Co ty testujesz w tym modzie ? Polskie skrypty G2MDK czy spolsczenie kilkunastu itemów ?

Dziwicie się że mod jest taki, a myślicie że czytając takie komentarze aż chce się robić moda  :facepalm: ?

Ja tego moda to bym spolszczył w jeden dzień, napisał bym nowe skrypty do itemków, podmienił textury, odpowiednio przydzielił itemki, bądź rozmieścił po mapce, zreprasował skryptyi nara.

Wypierdalać wszyscy hejterzy, zróbcie lepiej moda a nie mądrzycie się. A jakoś na początku tematu nikt nie był skłonny do pracy, ale oczywiście komentować najłatwiej. Na moda poświęciłem tylko codziennie 2-3 h bo czasu nie miałem, nie mam całego dnia wolnego tak jak gimbaza

W MODZIE WSZYSTKIE NOWE ITEMY SĄ !!!!!!!!!!!

Myślicie że robicie mi łaskę :D ? Zrobienie moda po pl to są tylko moje chęci, nie będziecie chcieli grać, wasza sprawa. Chętni się na pewno znajdą  :ok:

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
Kurwa, i mówi to ten który nie zrobił żadnego moda 

I jakie 300 mb zajmuje mod, 600 mb zajmuje org mod, skończ pierdolić.
Wywalając nową grafikę , ja pierdole , ślepy jesteś czy debil ? 
Nie robię czegoś na czym się nie znam co i tobie radzę. Spakowany mod zajmuje 300mb dla twojej informacji.A co do grafiki to wiem że wstyd się przyznać do tak głupiego pomysłu.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

#199 2014-04-11, 17:08(Ostatnia zmiana: 2014-04-11, 17:26)
Postanowiłem że zrobię drugą wersję bez nowych tekstur i modeli :ok:

Umiesz czytać ?   :facepalm:  Chciałem zrobić drugę wersję PO SKOŃCZENIU NORMALNEGO MODA, ALE ZREZYGNOWAŁEM Z TEGO bo sobie przypomniałem że podmnienie tekstur i meshy, jest łatwe bo wystarczy wypakować mod i podmienić.

EDIT :

Zuris jest u siebie w domu, a do jory i baltrama to po prostu ŚWIAT ustawił nowe wayponty NPC, czyli tak miało być w MODZIE !!

NOWE ITEMY MOŻNA ZDOBYĆ NORMALNIE W GRZE. DLA TYCH KTÓRZY NIE BĘDĄ WIEDZIEĆ GDZIE JEST NAPISZĘ PÓŹNIEJ SOLUCJĘ . ITEMY z łatwością się znajdzie jeśli się będzie grać  na 100 % w g2 nk
Tyle w temacie ode mnie

Siewka obiecał że zrobi plik ini to wrzuci bgb do pierwszego posta

0 użytkowników
Do góry