[G2] L'HIVER Edition 524685 881

Ankieta

Czy chcielibyście aby spolszczenie moda zawierało także nowe tło okna statystyk i dziennika, menu oraz czcionkę?

Tak
14 (63.6%)
Nie
8 (36.4%)

Głosów w sumie: 22

O temacie

Autor bgb

Zaczęty 29.03.2014 roku

Wyświetleń 524685

Odpowiedzi 881

theblues

theblues

Użytkownicy
posty134
Propsy46
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Pewnie to wyglądało tak że Mac Dun miał to wszystko gdzieś ale 2-3 dni temu się kapnął że jednak przydałoby się to wydać więc wkleił na chama polskie skrypty i myśli że wszystko jest OK.

I mówi to ten, który porzucił własnego moda
Mam ci zacytować twoje poprzednie posty ?  :facepalm:

To jak już przetłumaczyłeś miecze i zbroje to jaki problem to wydać  ?

PS. Chyba że dysk ci się spalił   :lol: albo jak już zrobiłeś większość i nie chce ci się tego kończyć to oddaj moda kaczce  :lol:

Co ty testujesz w tym modzie ? Polskie skrypty G2MDK czy spolsczenie kilkunastu itemów ?

I mówi to ten, który porzucił własnego moda
Mam ci zacytować twoje poprzednie posty ?

Nie porzuciłem tylko zjednoczyłem się wraz ze swoim modem do Gothic 2 NK: Quest Pack.

PS. Pierwszą wypowiedź wyrwałeś z kontekstu. Dalej było:

Albo się mylę i naprawdę się przy tym napracował.

Dziwicie się że mod jest taki, a myślicie że czytając takie komentarze aż chce się robić moda  :facepalm: ?

Dobra przyznaję się poziom jakości moda jest spowodowany moimi komentarzami. Przykro mi. Jeszcze raz przepraszam.

– Nazywam się...
– Nie interesuje mnie twoje imię.

Intel Core i7-4770K @ 4.5 GHz + bequiet! Dark Rock 3
MSI Z87-G43
GoodRam 8GB 1333MHz CL9
MSI Radeon R9 290 Gaming 4GB DDR5 512bit

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Gothic II - L'HIVER Edition
#201 2014-04-11, 17:32(Ostatnia zmiana: 2014-04-11, 18:00)
Jesli ktos chce ulepszyc ten mod i ma mase wolnego czasu, prosze bardzo, skrypty moge wyslac.

EDIT:

Gdyby nie wypowiedź

Tutaj nic nie ma do tłumaczenia oprócz paru nowych itemów

W ogóle nie brałbym się za spolszczenie tego moda

EDIT 2 : Jeśli jest parę osób zainsteresowanych modem, to mogę napisać solucję odnośnie przedmiotów gdzie są i przy okazji też zrobicie testy moda.  Po prostu dajcie propsa, jak jesteście zainteresowani, jeśli będą osoby zainteresowane modem to zrobię solucję, jeśli nie, dam sobie spokój. Tyle ode mnie

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
Propsy68
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara
Nowy upload mod + spol + ini :
http://bayfiles.net/file/1bBm4/B4wBqT/ModUpsiewka181.rarhttp://uptobox.com/lcn905vupdn4http://filerio.in/u1px3ndvayfohttp://www.crocko.com/BAA81295913247C1808EE76D29A5D996/ModUpsiewka181.rarhttps://www.tusfiles.net/59iqajyelg94http://www2.multiupload.nl:81/files/D840583E4FFD0125D4C5092D8B1FA070A8F2E1049ECEF07D55C9730B5FC017C9A98A39D8F682F66CADAE35C769BBD0C84BCDD20F0E43E3B6A8DA3804009DF867F615EDCE748D89A1B826/ModUpsiewka181.rar

JAK NAZYWA SIĘ CHOROBA NA KTÓRĄ CIERPIĄ WYZNAWCY ADANOSA ?
WADA NOSA :d
Motyw do Google Chrome by ja: https://www.mychrometheme.com/t/94h6ywsfrpdltksaofn965n3e
http://z0r.de/L/z0r-de_4014.swf

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Może to ktoś porządnie spakować? Pobrać 300 MB, a 600 MB to jednak spora różnica...

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

#204 2014-04-11, 18:09(Ostatnia zmiana: 2014-04-11, 18:16)
Serdecznie przepraszam że tyle zajmuje, niechcący wrzuciłem więcej plików niż było trzeba :facepalm: Jeśli ktoś wrzuciłby od nowa byłbym wdzięczny, ja mam bardzo słaby internet.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"

Marid

#205 2014-04-11, 18:51(Ostatnia zmiana: 2014-04-11, 19:00)
Zuris jest u siebie w domu, a do jory i baltrama to po prostu ŚWIAT ustawił nowe wayponty NPC, czyli tak miało być w MODZIE !!

NOWE ITEMY MOŻNA ZDOBYĆ NORMALNIE W GRZE. DLA TYCH KTÓRZY NIE BĘDĄ WIEDZIEĆ GDZIE JEST NAPISZĘ PÓŹNIEJ SOLUCJĘ . ITEMY z łatwością się znajdzie jeśli się będzie grać  na 100 % w g2 nk

Właśnie chodzi o to, że Zuris powinien o wyznaczonych godzinach (od ... do ...) stać przy swoim stoisku, a nie siedzieć w domu, bo kiedy jest w domu nie można z nim handlować (przy wejściu do jego siedziby zbiegają się ludzie z targowiska wraz ze strażą, a sam zuris każe nam wypierdzielać z jego posesji, co - powtórzę - automatycznie blokuje dostęp do niego jako handlarza). To samo tyczy się jory i baltrama - nie tylko stoją na nie swoich miejscach (zasadniczo, to jora stoi prawie po środku targowiska), ale i nie kładą się spać, co nasuwa myśl o tym, że spolszczenie usuwa ich rutyny. Usunięte zostały też rutyny kilku npc (jak i sami npc, w tym - wspomnę ponownie - dodani nowi handlarze w porcie) bez imienia, bo z tego co pamiętam z rosyjskiej modyfikacji, to tam kilkoro npc chodziło sobie od targowiska, do portu. Więc nie wciskaj mi kitu, że świat od tak sobie przyporządkował im nowe waypointy i rutyny, bo jest to niemożliwe (zengin aż tak inteligentny nie jest, w końcu to nie falloutowo/tes'owy gamebryo czy havoc), no chyba, że jednak odpierdzieliło się kabałę, czego oczywiście TY NA PEWNO NIE ZROBIŁEŚ :).

Co do przedmiotów - kilka z tych broni, które były w modyfikacji bez spolszczenia, np.
Spoiler
młot w dodanej kaplicy szkieletów
czy nowe pancerze khorinisowych łowczych, najzwyczajniej w świecie zniknęły.

Po przeczytaniu powyższego nie stwierdź czasem, że masz dość bo każdy cię krytykuje i nie będziesz robił poprawek dlatego, że nikt cię nie docenia, bo w końcu sam napisałeś, że nie miałeś czasu na testy, więc ktoś musiał zrobić to za ciebie, a od ukazania w zdrowy sposób błędów czy potknięć, jeszcze nikt nie umarł.

Edit(@down): Ich id też pewnie zmieniłeś "po swojemu".

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

#206 2014-04-11, 18:54(Ostatnia zmiana: 2014-04-11, 19:08)
Miecze i zbroje dodalem, tylko po swojemu.

Właśnie chodzi o to, że Zuris powinien o wyznaczonych godzinach (od ... do ...) stać przy swoim stoisku, a nie siedzieć w domu, bo kiedy jest w domu nie można z nim handlować (przy wejściu do jego siedziby zbiegają się ludzie z targowiska wraz ze strażą, a sam zuris każe nam wypierdzielać z jego posesji, co - powtórzę - automatycznie blokuje dostęp do niego jako handlarza). To samo tyczy się jory i baltrama - nie tylko stoją na nie swoich miejscach (zasadniczo, to jora stoi prawie po środku targowiska), ale i nie kładą się spać, co nasuwa myśl o tym, że spolszczenie usuwa ich rutyny. Usunięte zostały też rutyny kilku npc (jak i sami npc, w tym - wspomnę ponownie - dodani nowi handlarze w porcie) bez imienia, bo z tego co pamiętam z rosyjskiej modyfikacji, to tam kilkoro npc chodziło sobie od targowiska, do portu. Więc nie wciskaj mi kitu, że świat od tak sobie przyporządkował im nowe waypointy i rutyny, bo jest to niemożliwe (zengin aż tak inteligentny nie jest, w końcu to nie falloutowo/tes'owy gamebryo czy havoc), no chyba, że jednak odpierdzieliło się kabałę, czego oczywiście TY NA PEWNO NIE ZROBIŁEŚ :).

Dla informacji, skrypty są Z G2 NK, świat jest z moda ruskiego. Wydaje mi się że ruscy po prostu dodali więcej rutyn, dlatego handlarze stoją w dziwnych błędach. Spróbuje to poprawić  :ok:

EDIT :

Edit(@down): Ich id też pewnie zmieniłeś "po swojemu".

Nie

Co do przedmiotów - kilka z tych broni, które były w modyfikacji bez spolszczenia

To już wina ruskich, oni robili moda i usunęli też inne rzeczy

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
@up

Tylko, że wymienione przeze mnie pancerze/miecze BYŁY i SĄ dalej w ROSYJSKIEJ WERSJI modyfikacji. Po załadowaniu TEJ SAMEJ modyfikacji, tylko w twoim gothicstarterer'skim wydaniu, ww. przedmioty ZNIKAJĄ z gry. Mam nadzieję, że teraz wytłumaczyłem najbardziej łopatologicznie jak się dało. Jednak poważnie - prościej byłoby się przyznać, że na szybko i bez jakiegokolwiek przeglądu przekleiło się skrypty z podstawki do skryptów oryginalnych. Bo inaczej powstałych błędów wyjaśnić nie można. Co do któregośtam posta, w którym to piszesz, że nie śmiałem zauważyć tego, że pancerze które ocalały po ww. operacji "szybkiej przeklejki" zostały przetłumaczone. Zauważyłem to. Tylko szkoda, że 2 pancerze zostały przetłumaczone kosztem spartolenia większości modyfikacji.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

#208 2014-04-11, 19:15(Ostatnia zmiana: 2014-04-11, 19:22)
Tylko, że wymienione przeze mnie pancerze/miecze BYŁY i SĄ dalej w ROSYJSKIEJ WERSJI modyfikacji.

Nie mam pojęcia czemu usunęły się. Pewnie jakiś bug wystąpił bo w świecie poza dodaniem 1 pancerza nic nie robiłem

- prościej byłoby się przyznać, że na szybko i bez jakiegokolwiek przeglądu przekleiło się skrypty z podstawki do skryptów oryginalnych.

Oczywiście że tak, inaczej z miesiąc by mi zajęło zrobienie spolszczenia albo i dłużej, widać że nie znasz się na moddingu gothica.  TYLKO ŻE PRZEDMIOTY ZAPISUJĄ SIE NIE W SKRYPTACH A ŚWIECIE KTÓRY JEST Z MODA.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Nie bug, tylko najpewniej żywcem skopiowałeś skrypty. Na przyszłość przy spolszczaniu jakiejkolwiek modyfikacji, nawet tego typu, przekleja się tylko FRAGMENTY kodu, bo a nuż coś zostało dodane. Nie ma modyfikacji, która by nie ingerowała w skrypty. Pomijam tu takie mody jak G2Meshes&TexturesPack.

- prościej byłoby się przyznać, że na szybko i bez jakiegokolwiek przeglądu przekleiło się skrypty z podstawki do skryptów oryginalnych.

Oczywiście że tak, inaczej z miesiąc by mi zajęło zrobienie spolszczenia albo i dłużej, widać że nie znasz się na moddingu gothica.  TYLKO ŻE PRZEDMIOTY ZAPISUJĄ SIE NIE W SKRYPTACH A ŚWIECIE KTÓRY JEST Z MODA.
Instance itemów są zapisywane w świecie? Chyba sam nie wierzysz w to, co piszesz.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

#210 2014-04-11, 19:23(Ostatnia zmiana: 2014-04-11, 19:32)
Nie bug, tylko najpewniej żywcem skopiowałeś skrypty. Na przyszłość przy spolszczaniu jakiejkolwiek modyfikacji, nawet tego typu, przekleja się tylko FRAGMENTY kodu, bo a nuż coś zostało dodane. Nie ma modyfikacji, która by nie ingerowała w skrypty. Pomijam tu takie mody jak G2Meshes&TexturesPack.

Przecież przedmioty dodaje się w spacerze a nie w skryptach -.-
EDIT :
Instance itemów są zapisywane w świecie? Chyba sam nie wierzysz w to, co piszesz.
Chodziło mi o wstawianie przedmiotów do gry

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Ale co to ma do rzeczy? Przecież parametry przedmiotów są zapisywane w skryptach. Do zenów dodajesz je za pomocą obiektów klasy oCItem, która korzysta ze skompilowanych SKRYPTÓW (zresztą sama jest skryptem, co najlepiej widać mając Ikarusa).

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Pewnie otworzył świat moda zanim dodał przedmioty do skryptów.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Zuris jest u siebie w domu, a do jory i baltrama to po prostu ŚWIAT ustawił nowe wayponty NPC, czyli tak miało być w MODZIE !!

:ok:

Napisz jeszcze o które itemy ci chodzi to je dodam

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Ja w tego moda nie grałem, więc nie wiem. To jest czysta teoria. Czytając cały ten temat można bez problemu zorientować się, o co chodzi. Założę się, że teraz jak otworzysz Spacera, to w miejscu nowych dodanych obiektów z itemami będą szare sześcianiki. Jeżeli nie, to najpewniej źle spakowałeś moda (choć nie wiem, co tu można źle spakować).

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Proszę bardzo (niestety muszę z pamięci, bo z powodu błędów spolszczenie usunąłem całkowicie):

- Troje nowych npc z portu (o których wielokrotnie wspominałem)
- Kilka nowych zbroi (tych, które wspomniałem - zmodyfikowane skórzane pancerze, czy nowy pancerz sary)
- Włosy (stworzone jako przedmioty na wyposażeniu, dokładniej jako hełmy, np włosy sary, hagena czy harada)
- Bronie (m.in. młot z nowododanej kapliczki otoczonej przez szkielety, czy miecz którego nazwy nie jestem w stanie napisać, ale o ile dobrze pamiętam jego instance było insert itmi_2h_deathbringer)

I najprawdopodobniej więcej, bo zdążyłem odwiedzić tylko khorinis, jednak już błędy w mieście - ze względów estetycznych jak i gameplayowych - zraziły mnie doszczętnie.

theblues

theblues

Użytkownicy
posty134
Propsy46
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy

Przecież przedmioty dodaje się w spacerze a nie w skryptach -.-
EDIT :
Chodziło mi o wstawianie przedmiotów do gry // tu przed edycją pisało że dawno nie dodawał itemów do gry :lol:

I zaufaj tu szpecowi :facepalm: .

– Nazywam się...
– Nie interesuje mnie twoje imię.

Intel Core i7-4770K @ 4.5 GHz + bequiet! Dark Rock 3
MSI Z87-G43
GoodRam 8GB 1333MHz CL9
MSI Radeon R9 290 Gaming 4GB DDR5 512bit

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Właśnie dlatego, najlepszym rozwiązaniem byłoby stworzenie spolszczenia od podstaw, albo konkretne poprawki - chociaż poprawki nie mają tutaj większego sensu, bo założyłbym się, że skopane jest dużo więcej niż się z pozoru może wydawać i samo poprawianie najpewniej zajęłoby więcej czasu niż spolszczenie od nowa.

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja się powstrzymam od jechania po Mac Dunie, nowe zbroje można dostać od różnych npc-ów podczas wykonywania zadań, bronie ma jeden z handlarzy. Mimo to fakt faktem - przydałoby się to spolszczenie poprawić, bo z tego co widziałem to zniknęli nowi npc (między innymi strażnicy trzeciej bramy w Khorinis i paladyni w forcie) oraz co już jest o wiele rażącym bugiem: brak jest potworów w tych poszerzonych lokacjach (w oryginalnym modzie są) co bardzo negatywnie wpływa na rozgrywkę...

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
No coz, trzeba bedzie poczekac na spolszczenie, kogo tam pisal wyzej (dogz czy jakos tak? Nie pamietam nicku). Mam nadzieje, ze chociaz jemu sie uda.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry