Przebieg prac nad wersją Global Mod PL 401881 1660

O temacie

Autor Memorius

Zaczęty 10.12.2013 roku

Wyświetleń 401881

Odpowiedzi 1660

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Miałem przerwę w graniu ale dzisiaj trochę nadrobiłem i pochodziłem po obozie bandytów w Jarkendarze. Juan ten morderca Angusa i Hanka siedzi w jaskini z bandytą. Z rozmowy wychodzi, że ten bandyta to jego ochroniarz ale gdy walczymy z Juanem ten bandyta nie reaguje może to naprawicie ? Kwestia liściku, który znajdujemy przy Wiliamie jest nie rozwiązana a ktoś chciał mu pomóc uciec, myślę że dałoby się zrobić z tego ciekawe zadanie. Może ktoś z obozu tylko udawał że chce mu pomóc a tak naprawdę chciał go zabić ?  Można by dodac dodatkowe punkty doświadczenia jeśli poprawnie poprowadzimy dialog z Blodwynem i za każdym razem go wkurzymy . W kopalni jest kucharz gotujący dla kopaczy i niewolników. Niewolnikom daje marne żarcie może mini zadanie w którym zmuszamy go do lepszego karmienia  uprowadzonych ?

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
nad pewnymi rzeczami o których piszesz myslimy i myslimy bardzo podobnie....

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Akashel

Akashel

Użytkownicy
posty49
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Póki co mam dwa pytania:

1. Czy po ulepszeni pancerza zmiana będzie tylko w statystykach, czy armor też zmieni swój wygląd?
2. Planujecie stworzyć jakiś wielowątkowy, rozbudowany quest związany z Panami Cienia?

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa

1. Spytaj się Mema.
2. Tak, jest coś takiego w planach.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
1. Tak w grze kilkadziesiąt przygotowanych na taką okoliczność a nie wykorzystanych 1.7 pancerzy i szat, określonych jako przekute lub wzmocnione, które w wyniku ulepszenia zastępują poprzednie.
Niektóre różnią się mocno od nie ulepszonych, inne tylko w pewnych detalach.
Jak pisałem wcześniej w innym temacie był projekt umieszczenia przekuwania już w wersji 1.7, jednak moja sugestia wykorzystania do tego celu wzorca skryptu Neorasa robiącego mikstury i dodania go różnym kowalom nie została ostatecznie zaakceptowana. Ma być ponoć to zrobione na zasadzie samodzielnego ich ulepszania przez bohatera. Szczegółów nie znam.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
A co do pierścieni szybkości i ładowania ich jak kamienie duszy w Skyrimie nie jest trudne. Nawet nie trzeba robić osobnych kamieni, np na stole alchemicznym łączymy pierścień i skała krystaliczna lub kwarcyt (podobny wygląd do kamieni duszy) jak myślicie? :P

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Im mniej TES w Gothicu tym lepiej  :ok:

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
co do Pierscienia Szybkości taki jest w grze.
Myślelismy natomiast o jubilerstwie jako umiejetności dla Beziego nowej, ale chyba bardziej po liniach questowych niż handlowych aby nie powodować zbędnej inflacji gotówkowej i farmingu.

Witcherr

Witcherr

Użytkownicy
posty94
Propsy8
  • Użytkownicy
Przeczytałem że chcecie dodać jubilerstwo. Jak ono będzie wyglądało? Coś na zasadzie tego z risena(jakiś nowy stół specjalnie do tego zrobiony)? Oraz czy planujecie dodać jakieś nowe umiejętności (typu regeneracja many,życia itp) bo jakoś tak pusto na tym ekranie statystyk i wydaje mi się że potem nie będzie na co punktów wydawać :). I czy jest szansa aby zmienić miejsce spotkań z Narsusem i resztą. Te miejsce przy farmie Onara jest trochę słabe. Lepsze by była jakaś jaskinia itp.

chicken

chicken

RaveN Studio
posty1230
Propsy559
ProfesjaNierób
  • RaveN Studio
Zadnych regeneracji.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Przeczytałem że chcecie dodać jubilerstwo.
raczej umiejetność tworzenia itemów questowych na bazie jubilerstwa. Pomysł miał wejść juz w 1.7 ale poniechalismy go z racji innych rzeczy do zrobienia.
Praktyczna strona jak to będzie wyglądać nie została ustalona.
Zadnych regeneracji.
i to zamyka tę kwestię, zresztą w grze ona i tak wystepuje IMo zupełnie niepotrzebnie
gracz ma korzystać  z  mikstur, alchemii, zywności i run leczenia a nie jakiejś wyuczonej automatyki

I czy jest szansa aby zmienić miejsce spotkań z Narsusem
jest i to chyba będzie zrobione , przy czym dla mnie oni to sa jakby poza Czasem i Przestrzenią i mogą stać byle gdzie.

chicken

chicken

RaveN Studio
posty1230
Propsy559
ProfesjaNierób
  • RaveN Studio
Regeneracje maja smoki

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu

Memorius
Moderator działu

Przebieg prac nad wersją Global Mod PL
#1452 2014-06-02, 13:21(Ostatnia zmiana: 2014-06-02, 21:13)
Bezi też ma jak pozyska itemki, ale ja bym to zupełnie usunął i tyle.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Kiedyś tam informowałem że temat zostanie zamknięty 1.06.2014. Nie na razie nie zostaje zamknięty.
Pewne poprawki i sugestie nadal przyjmujemy ponieważ z powodu zaangażowania w inne projekty tempo "zamykania" wersji 1.7 nieco spadło.
Osobiście z ważniejszych zgłosiłem propozycję udostępnienia zadania Polowanie na Rzadkie Zwierzęta dla wszystkich gildii w wersji full (jak dla Mysliwego) z jedynym warunkiem  Torwin inicjuje pełną opcję gdy jesteśmy członkiem jakiejś gildii JUŻ.

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kiedyś tam informowałem że temat zostanie zamknięty 1.06.2014. Nie na razie nie zostaje zamknięty.
Pewne poprawki i sugestie nadal przyjmujemy ponieważ z powodu zaangażowania w inne projekty tempo "zamykania" wersji 1.7 nieco spadło.
Osobiście z ważniejszych zgłosiłem propozycję udostępnienia zadania Polowanie na Rzadkie Zwierzęta dla wszystkich gildii w wersji full (jak dla Mysliwego) z jedynym warunkiem  Torwin inicjuje pełną opcję gdy jesteśmy członkiem jakiejś gildii JUŻ.
Wówczas proponowałbym o ulepszenie tego zadania w dodatkowe nagrody dla myśliwego, bo to jego smykałka, a Torwin to przyjaciel bardziej myśliwego niż maga ognia. :D

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
najlepiej żeby dawał w nagrodę piwo! ;D

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Ja bym ich umieścił w górskiej fortecy w GD, lub w BYŁEJ wieży Dextera.

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
No u Dextera raczej ich damy, spotkanie będzie na rozdrożu, tyle że dostaną rutyny np. Helchen będzie trnował walkę a Narsus będzie gadał z Drakashem. W 2 rozdziale Narsusa da się do wieży Dextera, a w 3 jak zalęgną się tam Poszukiwacze zejdzie na dół i wróci do wieży Dextera po zabiciu Poszukiwaczy. Do końca gry już tam zostanie. 

Doktorszalonym

Doktorszalonym

Użytkownicy
Mnie to nie zachwyca.
posty337
Propsy161
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Mnie to nie zachwyca.
Kiedy będzie tam sam, mógłby kręcić ścierwojada albo grzać tyłek w fotelu :D

W tym kraju są zasady,
Ten kraj ma to w zwyczaju:
Równo ścinać wszystkie głowy wystające zza połowy,
Mam fatalne maniery,
Koszmarne mam zwyczaje,
Lecz kiedy grają tego kraju hymn,
Ciągle jeszcze wstaje.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Takie pytanie. Czy Mroczni są wolnymi strzelcami, czy oni wyznają normalnie Beliara? Bo jak to 2 to szkoda że rosjanie nie zrobili coś ala nauczania jak Vatras w Khorinis :3 W sumie dałoby się to zrobić samemu. Przypomniało mi się że w G3 był jeden Czarny Mag chyba w Bakareshu, który nauczał. Wystarczyłoby wyjąć dialog z G3 i wsadzić go do GII.

PC, na którym siedzę:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry