mam kapkę więcej niż 2gb

to co mam zmienić wszystko na najniższe po to, bo nikt nie chce usprawnić Doliny? Kompletnie bez sensu.
Btw. akurat zacząłem przeglądać temat i zwróciłem uwagę na Twoje dość niemądre argumenty odnośnie tarcz i używania dwóch mieczy w grze. Po pierwsze zwróć proszę uwagę na to, że mówisz o unlore, ale miej świadomość, że Global Mod to tylko mod i nigdy nic tam dodane tak naprawdę nie będzie zgodne z lore biorąc pod uwagę aspekt fabularny. Korzystanie z tarcz czy dwóch mieczy ponadto nie ma nic wspólnego z lore, tylko urozmaica rozgrywkę. Wiele osób z podstawowej wersji gry można uzbroić o tarcze, czy też dwa miecze i nie uważam to, że duży wybór. W średniowieczu, do którego odnosi się klimat Gothica tak samo wykorzystywano tarcze. Ponadto trochę to bez sensu, że w Myrthanie takie rzeczy są, a w Khorinis po prostu ich nie ma.

Widziałem też komentarze na temat używanego przez Laresa stylu walki (nie wiem czy jest to zmienione) i cóż, Lares był kiedyś szefem szkodników także poza zdolnościami złodziejskimi musiał posiadać spore umiejętności w walce, bo ktoś zwyczajnie mógłby go obalić w celu przejęcia władzy. Ponadto złodzieje to osoby zazwyczaj dość zręczne osoby, które są w stanie obchodzić się z bronią i to, że Lares wali bronią jak cepem, czyli bez jakiegokolwiek reflekstu itp uważam za profanację i dopiero unlore!