Małe zainteresowanie tymczasem w niczym nie przeszkadza.
W narodzie znajomość języka sąsiadów zaginęła więc trudno się dziwić ,że nie gra w wersję gdzie samych linijek nowych dialogów jest grubo ponad 8000.
Prace posuwają się naprzód zgodnie z planem a nieustanne pytania "kiedy będzie gotowe?" niczemu nie służą.
Tu specjalnie nic się przyspieszy.
Po spolonizowaniu zapewne się to zmieni
tej opcji się trzymajmy.
Będzie gotowe, będzie reklama we wszystkich miejscach w sieci gdzie można znaleźć fanów Gothic.
Tymczasem ponieważ nikt mi nie pomógł w nadaniu sensownej nazwy Tym Którzy Nie Zaznali Spokoju nadałem im nazwę arbitralnie sam i w grze wystąpią jako
WygnaniNazwa wynika z samej historii tajemniczych przodków Bezimiennego opisanej w Zwojach.
Niestety chwilowo nie mam czasu na kontynuowanie w szerszej skali solucji do tego moda, zresztą jak już wspomniałem i to co już napisałem będzie w pewnych fragmentach zmienione i uzupełnione.
Na razie tylko ciąg dalszy Mrocznej Gildii dla zadania w rozdziale V.
Spoiler
Aby ruszyć tu fabułę do przodu musimy odwiedzić podziemia Klasztoru magów Ognia i odnaleźć tam specjalny Almanach. Zawiera on informację o możliwości stworzenia
Demonicznego Ostrza (dla wojownika)
Amulet Władza Jedności (dla maga)
Są to bronie potężne i posiadanie ich jest nieodzowne dla dalszego rozwinięcia fabuły.
Almanach nie daje odpowiedzi w jaki sposób bronie te można otrzymać lub stworzyć kierujemy się więc do naszego Mistrza Narsusa. Niestety on też nic nie wie na ten temat i twierdzi,że tylko Wielki Mistrz może udzielić na ten temat odpowiedzi.
Wielkiego Mistrza w naszym świecie nie ma. Trzeba go przyzwać z pomocą czterech Strażników.
Narsus daje wskazówki gdzie ich znaleźć z pierwszym z nich ustalamy też miejsce Przyzwania. Ostatecznie jest to możliwe tylko w Kamiennym Kręgu przy farmie Lobarta. Kapryśny Wielki Mistrz pojawia się jednak nie tam a w Klasztorze Magów Ognia, aby przy okazji podrażnić nieco jego mieszkańców.
Wielki Mistrz instruuje nas co do sposobu wykonania Runy lub Miecza.
Demoniczne Ostrze wykonujemy na stole runicznym z czterokrotnie ulepszonego Miecza Mrocznego Wojownika.
(Jak go kolejno ulepszać dają wskazówki smoki w GD pod wpływem Oka Innosa). Aby uzyskać Demoniczne Ostrze tym razem dodajemy serce demona.
Z Władzą Jedności jest nieco więcej kłopotu bo tu musimy mieć
1/Łzy Innosa
2/Wodną Perłę
3/Poświęconą Statuetkę Beliara.
czyli symbole trzech bogów
Łzy Innosa znajdziemy w podziemiach Klasztoru, co do lokalizacji Wodnej Perły trzeba porozmawiać z Drakashem a z poświęconą statuetką jest wiele zabawy...
Działanie Amuletu Władzy Jedności poznamy jednak dopiero na Irdorath. A warto!