Przebieg prac nad wersją Global Mod PL 403605 1660

O temacie

Autor Memorius

Zaczęty 10.12.2013 roku

Wyświetleń 403605

Odpowiedzi 1660

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Czy dałbyś radę  memorius zrobić listę czarów jakie można się nauczyć w każdym kręgu ? 

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
taka lista jest już gotowa od dawna - nawet w przyjemnym wyglądzie - będzie przedstawiona niebawem na naszej stronie

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Up(#506)
No nie wiem, dla mnie to bardzo zły pomysł, bo jeśli zagram to i tak będę tak długo wczytywał, dopóki nie osiągne maksimum PN do zdobycia. A jeśli byłoby też i losowe doświadczenie, to nawet nie zamierzam grać, bo szkoda mi wkurwiania się i wczytywania non stop na każdym stworku czy człowieku.
Moim zdaniem lepiej już wprowadzić zmienione potworki o chociażby troszkę innym kolorze skóry o innych statach i wtedy doświadczenie zmienić im można.
Te losowe PN mnie odrzuca tak jak Tizgara, więc lepiej dla popularności moda całą losowość w grze dać jako dodatek dla chętnych przy instalacji...

Elo

nicfajnego

nicfajnego

Użytkownicy
posty7
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie chcesz nie graj! Mi tez sie nie podoba i co z tego?

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
No nie wiem, dla mnie to bardzo zły pomysł, bo jeśli zagram to i tak będę tak długo wczytywał, dopóki nie osiągne maksimum PN do zdobycia. A jeśli byłoby też i losowe doświadczenie, to nawet nie zamierzam grać, bo szkoda mi wkurwiania się i wczytywania non stop na każdym stworku czy człowieku.

realnie dzięki takim manipulacjom zyskasz w całej grze max 1 lvl
widełki pomiędzy poszczególnymi rozdziałami sa duże i 50 pkt w te czy we wte za potworka nie ma większego znaczenia
z poziomu 40 na 41 potrzeba 61 000 punktów --- czyli 1 004 700
to mój wynik z momentu gdy wsiadłem na statek
watpię aby na Irdorath mozna było zrobić ten lvl 41 bo potrzeba około 200 sztuk czegoś do zabicia (sr exp 300)
zresztą gra nie polega na expieniu dla expienia bo tu nie ma respawnu w rozdziałach i lokacjach jak w Returning a tak jak w G II NK (przynajmniej bardzo podobnie)

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
podobnie ekhm gdy płynę na irdorath w nk to mam 50+ lvl a tu ledwo 40+ sry ale ja jednak podziękuje

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Na 40 poziomie to może nie jest to takie istotne, ale na początku na pewno. A teraz, co jest najważniejsze dla nowego gracza, który siada za grą, w którą jeszcze nie grał?
Początek. Jak start jest odpychający, to już dalej grać nie będzie...

Elo

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
start jest po prostu trudny, dla tych którzy nie umieją  grać
i tak powinno być --- dla początkujących jest GII bez NK

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Chyba ze gacie zostały osłabione do poziomu def +3 z +20 to ok :P
Nie no to ze start jest trudny to + i tego nie śmiem kwestionować, no nie licząc gaci :P

Losowość dalej będę kwestionował i nie dlatego ze jestem fanboyem expienia bo gdyby np za kazdego cienka dostawało 150 expa zamiast normalnie 300 to spoko bo przynajmniej wiem ze za kazdego dostane te 150 :P tak samo gdybym za każdy lvl dostawał tylko 5 pn zamiast 10 to tez spoko :P bo wiem dokładnie ile dostane.

Pomijam już sprawę ankiety bo jak widzę to on chyba dla picu była :P
Zdajesz sobie sprawę Memorius ze po premierze będzie taka sama fala jak w returnie, ej jak to wyłączyć, ej dlaczego za lvl dostałem 8 pn, ej bo wilk mi dal 61 expa a drugi dal 22 itp itd

Wiesz ze tego można jeszcze w tej fazie jakie jesteście już uniknąć dając to jako wybór który defakto wygrał w ankiecie :P
No chyba ze tam to nikomu nie przeszkadza i chcecie żeby było tak samo jak w returnie z to różnicą ze tam był wjazd na stamine :P

Tituf to jak porównanie czołgu do malucha
Global przy Returnie jest banalny :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
start returning ---> start global - bez porównania, jednak trudniejszy returning zyskał fanów... z Globalem nie będzie problemów, przynajmniej w rozwijaniu postaci...

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
co do losowości za zabicie potworka
to nie jest tak, że za cieniostwora jest albo 53 albo 353 --- losowość ma przedziały dolne i górne
np za topielca jest min 96 max 132
za cos tam X min 220 max np 270 czyli zawsze wiadomo ile mozna dostać w dolnej granicy
za lvl -
no fakt raz się wnerwiłem bo mi brakło po 8 za lvl kolejny 1 PN do nauczenia się kradziezy kieszonkowej -- ale tym z większą zaciętością się wziąłem za zdobywanie kolejnego LVL -- i tu zabawa była najlepsza z tego powodu.

Post połączony: 2014-03-12, 22:36
Global przy Returnie jest banalny

nie jest banalny tylko jest logiczną kontynuacją klasycznego G II NK z nieco zmienionymi warunkami i zasadami gry
co więcej - staraliśmy się aby grę do G II NK jak najbardziej upodobnić pod względem klimatu i róznego rodzaju nawiązań

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Ankieta była moja oddolną inicjatywą. 
Tizgar to że Memorius ma 40 nie oznacza że to maksimum. Co prawda wzór na exp został zmieniony i dzięki temu do końca z rozwojem postaci jest dość trudno, przynajmniej w porównaniu z NK i Returningiem. Balans jest dużo lepszy niż w Returningu, od początku mamy 2:1 za naukę, ale po 90 mamy 3:1. Dzięki temu siły można się uczyć do 200.

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Wiem ze to nie max :P
Do balansu nic nie mam i w ciemno byłby happy nawet za 6:1 problemem jest losowość
Przykład Memoriusa działa tez w druga stronę gdy mamy zaplanowany rozwój postaci na R1 i już nam brakuje te last lvl i tych 10 pn które chcemy wydać to pojawia się 2 problemy

- pewnie i tak nie wypali bo dostane 8 :/
- brakuje mi 100 expa o topielec się uchowało to lajtowo bo da 120 ... kill ...grr kur.... 96 no wtf

Przykład z dupy wizyty ale wiadomo ocb :P
To wystarczy aby odstraszyć gracza :P skoro w returnei stamina i 1 wilk wystarczyło :P

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
więc powtarzam
niech grają w Trzy Wesołe Misie
proste :lol:

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Książki dające PN pomagają w takich denerwujących sytuacjach.

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
To wystarczy aby odstraszyć gracza :P skoro w returnei stamina i 1 wilk wystarczyło :P

Jak zapronowałem usunięcie wytrzymałości to mnie wyśmiałeś , no offence

EDIT :
Stamina nie jest naszym tworem a ruskich i jest w returnie od zawsze
Jej usuniecie dla mnie jest niewykonalne, Thompson może by dał rade ale i tak to by było hard ( zresztą ty chciałeś jej delete na danym poziomie a to jest nie wykonalne dla 2 osób w dość szybkim czasie  )

No fakt, przekonałeś mnie  :ok:

Według mnie powinno się wybierać przy instalacji i losowość expa i losowość PN.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Dyniek jest pewne różnica

Stamina nie jest naszym tworem a ruskich i jest w returnie od zawsze
Jej usuniecie dla mnie jest niewykonalne, Thompson może by dał rade ale i tak to by było hard ( zresztą ty chciałeś jej delete na danym poziomie a to jest nie wykonalne dla 2 osób w dość szybkim czasie  )

Tutaj pomysł jest ich i można z tym jeszcze dużo rzeczy zrobić zanim będzie premiera :P

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Książki dające PN pomagają w takich denerwujących sytuacjach.
tak, tylko trzeba umieć je znaleźć ....w sprzedaży ich nie ma ;D

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
start jest po prostu trudny, dla tych którzy nie umieją  grać
i tak powinno być --- dla początkujących jest GII bez NK
Chwila, czy ja coś pisałem, żeby było łatwiej? Ja przeszedłem MT na najtrudniejszym poziomie i jako pierwszy rozwiązałem zadanie(easter egg) od Poziomek z pomieszczeniem za Śniącym. Od zawsze, prawie w każdej grze wybieram najtrudniejszy możliwy poziom, więc nie wylatuj mi tu z czystym G2. Zawsze gram skrupulatnie, stricte przemyślanym planem na rozwój, czy to postaci w RPG, czy ekonomii w RTSach, więc chce wiedzieć dokładnie ile dostane PN, czy EXPa, żeby to sobie opracować. Każdorazowo staram się wycisnąć ile się da z każdej rozgrywki, dlatego znając siebie bym wczytywał za każdym razem, wiedząc że moge dostać więcej... Dlatego jestem za dominantą w sondażu.

Elo

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Myślę, że tak pozostawiona wersja z losowością będzie OK dla wszystkich lubiących niespodzianki, zwroty, oraz utrudnienia nieznaczne...
Ja też chciałbym wiedzieć wszystko o grze- ile punktów, za co, gdzie, itp. Ale czy wtedy to będzie do końca gra?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry